icon

Aký bol váš impulz na zmenu práce?

Dnes o 12:59

Dobrý deň,

Aky bol dôvod u vas dat výpoveď? Mam momentálne v praci narocne obdobie. Rušia nam pracovne miesta a tí, ktori zostávajú preberajú pracu po kolegoch. Ľudia sa boja o robotu, tak na seba naberaju a naberaju povinnosti. Plat dostavame, je priemerny, ale zrazu som v práci uz o hodinu, dva viac pravidelne. Nadčasy preplatene nemáme.
Dochádzam do prace 25 minút, homeoffice mame občas povolený na vynimku (1 alebo 2 x mesacne).
Som v takej psychickej nepohode. Nikto mi poradiť nevie.
Kedy je čas si hľadať ine miesto, co u Vás rozhodlo ?

katkaseiner
Dnes o 13:03

zial prepustanie a rozdelovanie prace je momentálne standard vsade. Ved skus si zacat hladat pracu kym tu svoju este máš a este ti na tom az tak nezalezi. Je to cas kedy si vies aj vypytat viac a ak ma zamestnávateľ zaujem o teba, tak ta zaplati. Každopádne ak si si dlho pracu nehladala, je fajn ist cez pohovory - doba sa riadne zmenila. Mme velmi pomohlo ist na pohovory a aj sa podla nich pripraviť na dalsie pohovory. Držím palce.

zmrzlinka2021
Dnes o 13:15

@anonym_autor vieš kedy? Keď sa zlepší situácia na trhu práce a ty dostaneš lepšiu ponuku

anonym_db4521
Dnes o 13:24

Tak odporucam zaujimat sa o nove pracovne miesta skor, ako uz dostanes vypoved alebo budes musiet odist z inych dovodov.

Ja som musela odist kvoli vedeniu, uz sa to nedalo, rozhodovala som sa dlho, ale v strede mesiaca som konecne dala navrh na dohodu- odchod ku koncu mesiaca a aj som odisla. Nemala som vtedy nic ine, ale dlhsie by som to tam uz nevydrzala. Pracu som si potom nasla o mesiac. Ale nie kazdy musi mat take stastie.

anonym_448bab
Dnes o 13:28

Ja som nedavno menila po viac ako 15 rokoch, ale zvazovala som uz viackrat aj predtym.
Tiez mi len nakladali, menili veci, ktore bolo treba zapracovat a spracovat, nerealne terminy a niekedy nenormalny bordel. HO bol super, ale v praxi to znamenalo skor, ze vsak sa vies pripojit hocikedy, tak prosim este dokonci toto, sprav tamto - je jedno, ci je piatok 17 hod.
Kolektiv mi tiez moc nesadol uz dlhodobo - 4 zeny, 3 v strednom veku, jedna pred 30kou, ale strasne mi vadil jej styl, jej chovanie.
Ani delenie prace od sefa nebol moc fer, niektorym sa nic nemenilo, mne sa len nakladalo.
Tak som uz povedala, ze bolo dost, bola som na urade prace cca 3 mesiace a potom si zacala hladat nove. Nastastie sa zadaril hned 2.pokus

anonym_17db59
Dnes o 14:07

Ked som si konecne uvedomila ako veduca vsetkych sikanuje. Hned ako sa naskytla ina praca, zo dna na den som odisla. Potom som si uvedomila ako dlho som sa nechala takto ponizovat.

anonym_1fc8bf
Dnes o 14:36

@anonym_autor my v školstve máme zmluvu na rok. Potom predĺžia opäť o rok. Ďalej by mali dať TPP, ale radšej vymenia, aby nemuseli dávať TPP. Takže neistotou sa pretĺkam každý rok. Každý rok ma čaká množstvo školení😵‍💫 z toho sedenia pred PC mám miesto zlatého platu akurát tak zlatu žilu😂

anonym_b79f6e
Dnes o 15:38

Ja som dala výpoveď, keď som zistila, že môj šéf je slušne povedané egoistický retard. Nemala som ďalšiu prácu ani vo vyhliadke ale vedela som, že to tam psychicky nezvládnem viac.

billy_jean
Dnes o 16:30

S našim CEO som nenašla spoločnú reč a zistila som, že vedie firmu úplne proti mojim zásadám. Mali sme pár rozhovorov a videla som, že sa nestretávame v predstavách smerovania firmy. A do toho prišla dobrá ponuka. Síce platovo asi na rovnako, ale s lepšou víziou, samostatnosťou a dosahom na strategické fungovanie firmy.

anonym_0981a9
Dnes o 16:59
@anonym_448bab

Ja som nedavno menila po viac ako 15 rokoch, ale zvazovala som uz viackrat aj predtym.
Tiez mi len nakladali, menili veci, ktore bolo treba zapracovat a spracovat, nerealne terminy a niekedy nenormalny bordel. HO bol super, ale v praxi to znamenalo skor, ze vsak sa vies pripojit hocikedy, tak prosim este dokonci toto, sprav tamto - je jedno, ci je piatok 17 hod.
Kolektiv mi tiez moc nesadol uz dlhodobo - 4 zeny, 3 v strednom veku, jedna pred 30kou, ale strasne mi vadil jej styl, jej chovanie.
Ani delenie prace od sefa nebol moc fer, niektorym sa nic nemenilo, mne sa len nakladalo.
Tak som uz povedala, ze bolo dost, bola som na urade prace cca 3 mesiace a potom si zacala hladat nove. Nastastie sa zadaril hned 2.pokus

@anonym_448bab to je super, že si sa odhodlala a ako sa ti páči v novej práci! Asi si mala dobrú prax aj vzdelanie, keď si si našla tak rýchlo prácu.Ja sa stále bojím, lebo teraz je to na trhu prace ťažké.

autor
Dnes o 18:22
@katkaseiner

zial prepustanie a rozdelovanie prace je momentálne standard vsade. Ved skus si zacat hladat pracu kym tu svoju este máš a este ti na tom az tak nezalezi. Je to cas kedy si vies aj vypytat viac a ak ma zamestnávateľ zaujem o teba, tak ta zaplati. Každopádne ak si si dlho pracu nehladala, je fajn ist cez pohovory - doba sa riadne zmenila. Mme velmi pomohlo ist na pohovory a aj sa podla nich pripraviť na dalsie pohovory. Držím palce.

@katkaseiner čítala som príspevky ako je to na trhu práce. Posledný rok zevraj katastrofa. Uz som začala pozerať ponuky a je to teda biednejsie. Aj som si poslala životopis. Musim to vyskúšať ako to je. Ale podla diskusií sa teda velmi bojím čo bude.

marca12
Dnes o 18:42

@anonym_autor Ja bohuzial,az ked som uplne vyhorela. A to uz bolo neskoro. Ak nie si spokojna,hladaj inu pracu. Ale teraz by som neodchadzal. Situacia na trhu je dost zla. Teraz sa tazko hlada dobre miesto. Zatial ale nezabudaj na regeneraciu. Pracu musis vyvazit zabavou. Robit po praci nieco,co ta tesi a pri com zresetujes hlavu.