icon

Dá sa nájsť práca aj po šesťdesiatke?

Dnes o 18:11

Mama má 60 rokov a bude si musieť hľadať prácu.
Nie je ešte na dôchodku, ale keď pozeráme ponuky, je z toho dosť smutná. Má prax, je spoľahlivá, nechýba jej chuť robiť, len má pocit, že keď zamestnávateľ uvidí vek, ani ju nezavolá.

Nechcem ju zbytočne strašiť, ale ani jej hovoriť, že to bude ľahké.
Našli ste si vy alebo niekto z rodiny prácu po 60-ke?
Čo malo zmysel skúšať? Chcela by som jej poradiť :-/ Ďakujem.

anonym_47387d
Dnes o 18:19

@anonym_autor Polož si otázku, že ako posudzuje spoločnosť 60 ročných... alebo si vybav niektoré témy a diskusie k nim...Sama si odpovieš na otázku...

janinah
Dnes o 18:20

Sestra v 59 r.,hladala asi rok,za taky plat by tam asi nik mlady ani nesiel.

anonym_3465b9
Dnes o 18:23

Prax má akú? Vzdelanie? Prečo je teraz bez prace?

autor
Dnes o 18:24
@anonym_3465b9

Prax má akú? Vzdelanie? Prečo je teraz bez prace?

@anonym_3465b9 Prepustili ju, robila administratívu celý život, stredoškolské vzdelanie.

martinkatinka
Dnes o 18:25

Moze niekoho zastupovat pocas materskej a rodicaku.
Avsak zalezi aj na tom v akom odbore hlada.

anonym_f198f1
Dnes o 18:25

Da sa najst aj po 60, dokonca jedna z nasej rodiny si tohto roku nasla v 73 na par hodin, 3 dni v tyzdni ako vypomoc.

domkakvet
Dnes o 18:32

@anonym_autor nech skusi nejake upratovacie prace.

anonym_b143c2
Dnes o 18:33

Záleží kde a v akej oblasti.. svokra si v 60 našla bez problémov, ako zdravotná sestra, tých je ale málo

anonym_7f45e7
Dnes o 18:37
@domkakvet

@anonym_autor nech skusi nejake upratovacie prace.

@domkakvet no neviem. Cely zivot administrativa, sedela v kancelarii a teraz v takom veku upratovat? Ved to mozno ani nezvladne

anonym_f608d3
Dnes o 18:42

máme v rodine . vek 57, VŠ techn. smeru. ani prd.
Stred sK.

domkakvet
Dnes o 18:47
@anonym_7f45e7

@domkakvet no neviem. Cely zivot administrativa, sedela v kancelarii a teraz v takom veku upratovat? Ved to mozno ani nezvladne

@anonym_7f45e7 aj som myslela na menej hodin, lebo v takom veku so strednou skolou, ja budem uprimna, ale viem ako zamestnavatelia krutia nosom, je to smutne, ale je to tak, cize ak nieco ine len velmi tazko.

anonym_75a3d3
Dnes o 19:02

@anonym_autor joj, ja mám 49 rokov a mám problém sa zamestnať, pokiaľ vylúčim upratovačky , výdaj stravy, tak nula bodov

anonym_effec1
Dnes o 19:10
@anonym_f608d3

máme v rodine . vek 57, VŠ techn. smeru. ani prd.
Stred sK.

@anonym_f608d3 treba sa presťahovať. Na strednom a východnom slovensku nie je NIČ. Ja som s technickou VŠ ROK po skončení hľadala prácu v odbore, nechcel ma nikto zamestnať. Po roku som sa zamestnala mimo odboru. Do budúcna rátam so sťahovaním sa, lebo na prácu číslo 2 - HOCIJAKÚ - sa mi nechce opäť čakať rok. A to som posielala aj do Kauflandu, do výroby atď.
Žena so strojníckou fakultou nemá žiadnu šancu.

anonym_5464bc
Dnes o 19:12

Môj otec si našiel robotu aj po 60-tke. Lebo je šikovný, má už takmer 70 a stále ho volajú do roboty vypomáhať. Aj mamina dlho robila, chodila aj na záskoky do Rakúska, ale to zas nie je práca pre každého.

alizea
Dnes o 19:54
@anonym_effec1

@anonym_f608d3 treba sa presťahovať. Na strednom a východnom slovensku nie je NIČ. Ja som s technickou VŠ ROK po skončení hľadala prácu v odbore, nechcel ma nikto zamestnať. Po roku som sa zamestnala mimo odboru. Do budúcna rátam so sťahovaním sa, lebo na prácu číslo 2 - HOCIJAKÚ - sa mi nechce opäť čakať rok. A to som posielala aj do Kauflandu, do výroby atď.

@anonym_effec1 No ty si dobrá, vraj "na strednom a východnom Slovensku nie je nič" - a potom sa ja môžem čudovať, prečo je Bratislava taká preplnená, keď je v nej natrepané celé Slovensko.

anonym_47387d
Dnes o 20:01
@anonym_5464bc

Môj otec si našiel robotu aj po 60-tke. Lebo je šikovný, má už takmer 70 a stále ho volajú do roboty vypomáhať. Aj mamina dlho robila, chodila aj na záskoky do Rakúska, ale to zas nie je práca pre každého.

@anonym_5464bc Nikto nespochybňuje šikovnosť a úspešnosť tvojich rodičov, ale to, či si nájde človek prácu aj po 60ke je ovplyvnené mnohými faktormi.Sikovnost je len jeden z faktorov.Bohuzial šesť krížikov hrá proti nám.Podla mnohých žijeme mimo realitu a nemáme zručnosti, ktoré si vyžaduje doba.Ked o prijatí/neprijatí 60nika má rozhodovať človek s názormi, aké opisujem vyššie, tak čo myslíš, že ako sa rozhodne?

anonym_47387d
Dnes o 20:04
@anonym_effec1

@anonym_effec1 Toto radis 60nikom?To ozaj? Skús prv rozmýšľať, než napíšeš nejakú radu...

verus_16
Dnes o 20:14

@anonym_autor mna napadla sluzba typu "hodinovy manzel" tak by mohla byt "hodinova babička" , viem si predstavit ze ked niekto potrebuje vypomoc s postrazenim deti, alebo upratat domacnost, ci s pripravami na pohostenie alebo pripravami na oslavy napiect, pomoct zenam ktore nemaju na blizku rodinu.take niečo

anonym_9b64ec
Dnes o 20:22

Dakujem za tuto temu. Aspon viem, na co sa zamerat. Pracovat na sebe, aby som v 60ke neskoncila ako nezamestnatelna, bez prijmu.
Ak mama robila len beznu administrativu a nic ine nevie, tak nech si vytlaci zivotopis a rad radom posiela kazdej spolocnosti v okoli, ci nahodou nehladaju niekoho, hoci len na polovicny uvazok.

zuzanka.zuzu
Dnes o 20:29
@anonym_47387d

@anonym_effec1 Toto radis 60nikom?To ozaj? Skús prv rozmýšľať, než napíšeš nejakú radu...

@anonym_47387d a čo zlé napísala? moja mama začala v tom veku (tuším po 57+) chodiť na týždňovky do BA 🤷 domov chodí len na víkendy... predtým niekoľko rokov cestovala hodinu a pol do krajského mesta cca 90km 🤷 každý deň tam-späť. proste práca niekde nie je a treba byť flexibilný. alebo nasratý na celý svet, to už je otázka voľby 😀 v 60 si brala hypotéku na svoj prvý byt v BA. 60nici nie sú ľudia do hrobu preboha 🙈

anonym_47387d
Dnes o 20:35
@zuzanka.zuzu

@anonym_47387d a čo zlé napísala? moja mama začala v tom veku (tuším po 57+) chodiť na týždňovky do BA 🤷 domov chodí len na víkendy... predtým niekoľko rokov cestovala hodinu a pol do krajského mesta cca 90km 🤷 každý deň tam-späť. proste práca niekde nie je a treba byť flexibilný. alebo nasratý na celý svet, to už je otázka voľby 😀 v 60 si brala hypotéku na svoj prvý byt v BA. 60nici nie sú ľudia do hrobu preboha 🙈

@zuzanka.zuzu Radila presťahovať sa.Neviem, či existuje veľa 60rocnych, ktorí majú tú možnosť, že predajú svoje bývanie na SS alebo VS a vedia si za peniaze z predaja kúpiť byt v Ba 60nik asi do podnájmu tiež veľmi nepôjde,nebude chcieť bývať ani v zdieľanom byte.

anonym_effec1
Dnes o 20:40
@alizea

@anonym_effec1 No ty si dobrá, vraj "na strednom a východnom Slovensku nie je nič" - a potom sa ja môžem čudovať, prečo je Bratislava taká preplnená, keď je v nej natrepané celé Slovensko.

@alizea a kde inde majú pracovať? Či máme podľa teba byť na podpore?

anonym_effec1
Dnes o 20:41
@anonym_47387d

@anonym_47387d áno, radím, práca tu bohužiaľ nie je. Radšej takto narovinu.