Dá sa nájsť práca na materskej?
Ano da sa.
Neni dna...
Máte nejaké tipy prosím? Napríklad ja som vyucena cukrarka ale nikdy ma to nebavilo. Mám skúsenosti v zlatníctve či v Mode.
Neni dna...
@anonym_fd5e1b to máš na mysli seba nie?
V prvom rade skús skrátený úväzok pre aktuálneho zamestnávateľa, čiže kde si pracovala pred pôrodom, ak si teda robila prácu, ktorá sa dá robiť z domu.
Teraz čítam že vyučená cukrárka a prax predavačky. A teraz sa úplne vážne a neironicky pýtam, akú prácu na doma si akože predstavuješ? Kto bude s dieťaťom počas času, kedy by si pracovala? Pretože napríklad bez kvalifikácie z domu môžeš robiť telefonického operátora pre call centrá (na profesia.sk sú nonstop voľné pozície), ale v čase práce sa musí o dieťa starať niekto iný (musíš dvihnúť hovor hneď, nesmie ti dieťa plakať ani nič hovoriť počas hovoru). Inak bez kvalifikácie môžeš robiť jedine MLM, pečenie, šitie a pod.
Predpokladám mimo toho, že sa pýtaš na prácu počas rodičovskej, nie materskej. Môžeš ísť aj normálne do práce. Dieťa do jaslí, rodičovský ti ostane.
V prvom rade skús skrátený úväzok pre aktuálneho zamestnávateľa, čiže kde si pracovala pred pôrodom, ak si teda robila prácu, ktorá sa dá robiť z domu.
Teraz čítam že vyučená cukrárka a prax predavačky. A teraz sa úplne vážne a neironicky pýtam, akú prácu na doma si akože predstavuješ? Kto bude s dieťaťom počas času, kedy by si pracovala? Pretože napríklad bez kvalifikácie z domu môžeš robiť telefonického operátora pre call centrá (na profesia.sk sú nonstop voľné pozície), ale v čase práce sa musí o dieťa starať niekto iný (musíš dvihnúť hovor hneď, nesmie ti dieťa plakať ani nič hovoriť počas hovoru). Inak bez kvalifikácie môžeš robiť jedine MLM, pečenie, šitie a pod.
Predpokladám mimo toho, že sa pýtaš na prácu počas rodičovskej, nie materskej. Môžeš ísť aj normálne do práce. Dieťa do jaslí, rodičovský ti ostane.
@melanta skôr takú prácu som mala na mysli. Akože ma mi kto strážiť ale na velky úväzok by som nešla. Pečenie ma nikdy nebavilo žiaľ ale možno sa do toho dam
Ešte odporúčam v tejto skupine dať si pod lupu - praca na doma, praca z domu, prácu na doma. Je tam more diskusií, keďže táto otázka tu je každý týden viac krát.
https://www.modrykonik.sk/forum/category/praca-...
@melanta skôr takú prácu som mala na mysli. Akože ma mi kto strážiť ale na velky úväzok by som nešla. Pečenie ma nikdy nebavilo žiaľ ale možno sa do toho dam
@anonym_autor v call centre si vieš dohodnúť rôzne úväzky. Zadaj si na profesia.sk vo vyhľadávači pozíciu telefonický operátor a v zaklikni prácu z domu, nech ti ukazuje iba full remote pozície. Pohovory tieto firmy robia zväčša online, ak ťa zavolajú, povedia ti možnosti a sama uvidíš, či je to pre teba reálne.
@anonym_autor čo sa týka pečenia, pozri sa na FB (rôzne miestne skupiny) aj IG ženy, ktoré to ponúkajú v tvojom okolí. Nech máš predstavu, koľko žien to v okolí robí a čo všetko ponúkajú. Trh je v tomto totiž vo väčšine lokalít presýtený, čiže je potrebné prísť s niečím novým. S cenou dole ísť oproti konkurencii ísť nemôžeš, pretože buď za cenu menej kvalitného materiálu (to ti okamžite urobí zlé meno) alebo nezarobíš nič.
@anonym_autor da sa najst, ale musi ta bud niekto zamestnat, alebo si otvorit zivnost a pri terajsich odvodoch si to zrejme 2x rozmyslis.
Aj pocas materskej, aj rodicovskej mozes pracovat. Nepises, ze chces robit z domu. Na pecenie potrebujes zivnost.
@anonym_fd5e1b to máš na mysli seba nie?
@anonym_autor neni dna-rozumej-nieje dňa, aby sa tu neriešila táto téma
@anonym_autor upratovanie, roznasanie letakov by ta bavilo? Ked piect ta nebavi? Co s modou chces robit na materskej? Upratovat lutom satniky?
Veď pec doma
Ja ti napisem, ze radsej nepec. Pises, ze ra to nebavi a ak to nemas robit s laskou, radsej do toho nechod. Ani vysledok by nebol dobry.
Ja ti napisem, ze radsej nepec. Pises, ze ra to nebavi a ak to nemas robit s laskou, radsej do toho nechod. Ani vysledok by nebol dobry.
@zelenykvet veď ani nepôjdem. Nebaví ma to
🤦♀️🤦♀️
Hľadaj to,čo ťa baví,prípadne niektoré potravinové reťazce hľadajú na kratší úväzok Teraz bude hľadať ľudí na obsluhu-terasy vonku,predaj zmrzliny.Zalezi však,čo chceš zarobiť.Studentovi daju 5-7 eur/hodina a bude spokojný.Pecenie-kopec ľudí sa z tohto biznisu sťahuje aj kvôli kontrolám a zakladať živnosť dnes a odvody fakt nie je sranda.A nepec,tie koláče by nikomu nechutilo.Hladaj niekde upratovanie domácností,možno postrazenie dieťaťa,postrazenie seniora.Co by dalo práce,kým som na určite obdobie potrebovala stráženie seniora.Platili sme 10 eur/hodina,našťastie som našla slušnú pani.Ja stále hovorím,kto je šikovný,prácu si nájde.Nemoze byť každý influencer,tu je trh malý.

Áno, zalezi od tvojho vzdelania, praxe, schopnosti