Hľadanie prace po absolvovaní vysokej školy. Psychicky vyčerpávajúce skúsenosti
Mám 25 rokov a pred troma mesiacmi som ukončila VŠ. Môj odbor som nikdy rada nemala a bol to až môj plán C. Dostala som sa tam len preto, lebo na to čo som chcela ma nevzali. Potom som začala iný odbor na VŠ, ale nešiel mi. Už som sa bála hocičo si vybrať a tak som to nechala na rodičov.
Pocas štúdia som objavila študentské radio a dalo mi to zase vášeň do života. Celý život som milovala vystupovanie pred publikom a dúfala, že raz prerazím v niečom kreatívnom, viditeľnom. To sa však nikdy nestalo.
Teraz sedím tri mesiace nezamestnaná a som odmietaná z každej strany. Či už je to čo reálne chcem ( a nemám na to) alebo to čo ani nechcem. V noci nespím, cez deň plačem a stále rozmýšľam nad životom.
Moja otázka je čo by ste robili na mojom mieste? Kvôli mojej frustrácii som donedávna mala úzkosti a možno začiatok depresie. Toto mal nový začiatok a nestal sa. Zase som len zlyhala a som natlačená do niečoho čo nechcem. Takisto by som prijala typy na hľadanie práce. Moja VŠ je učiteľstvo SJl/Dej, viem Anj na B2, frj tak na B1, ovládam Ms office. Chcela by som skôr ísť do administratívy než do školstva, pretože školstvo jednoducho psychicky nezvládnem. Ďakujem za prípadnú pomoc.
Toto je zničený život? Ty si ani len nevieš predstaviť čo je to mat zničený život
Usmrkana hlupana. Začni sa správať ako dospela a hlavne začni niečo robiť inak ti z toho fnukania preskočí
V Ba je kopec miest pre učiteľov. Začni pracovať a popro tom môžeš rieisit aj svoje kreatívne a umelecké záľuby
@anonym_autor Bolo by fajn, ak by si si zodpovedala, čo nemáš rada na učiteľstve? Deti, teenagerov, spôsob výučby, nízky plat? Skús sa odraziť od učiteľstva a nabaliť na to niečo súvisiace.
Toto je zničený život? Ty si ani len nevieš predstaviť čo je to mat zničený život
Usmrkana hlupana. Začni sa správať ako dospela a hlavne začni niečo robiť inak ti z toho fnukania preskočí
V Ba je kopec miest pre učiteľov. Začni pracovať a popro tom môžeš rieisit aj svoje kreatívne a umelecké záľuby
@anonym_55aa64 ale ona nechce robiť učiteľku 😏 Aj keby bolo 1000 miest voľných
@anonym_autor zacni robit to, kam ta vezmu a popri tom zacni na sebe makat, aby si mohla robit vytuzenu pracu. Asi ti povedali, preco ta niekam nevzali... makaj na tom, aby si nabuduce dopadla lepsie, aby si sa zlepsila. Zase malokomu sa nejaky uspech podari len tak... ak chces byt moderatorka alebo nieco, zacni v malom miestnom radiu, tv, alebo zacni svoj youtube kanal... apod
Boze tato unfnukana generacia poslat zivotopisy zamestanat sa v administrative popripade zahrabixie a snazit sa teda teda uplatnit v rdIu, ochotnickom divadlu alebo najst nieco ine co ta bavi
zniceny zivot urcite nemas, ja hladam pracu uz druhy rok a to som stara koza 40 rocna, tak ber, ze co ma prist pride a cely zivot mas pred sebou
@anonym_55aa64 ale ona nechce robiť učiteľku 😏 Aj keby bolo 1000 miest voľných
@anonym_67cbce je lepšie sedieť doma na riti nezamestnaná? A fnukat? Podľa mna nie
@anonym_autor Zažívaš to, čo väčšina ľudí po tom ako ich vypľuje škola. Žiadny zničený život. Len si musíš nájsť prácu. Každý si to predstavoval trochu inak.
Mas iba 25rokov, co hysakujes. Len uz sa konecne daj dokopy a prestan chaosit. Bratova partnerka takto chaosila, tri vysoke, ani jedna nedokoncena a teraz sa hra na zenu v domacnosti pri detoch. Min na 15 rokov. Lebo ona nebude robit, nic, co ju nebavi. Ako keby nas ostatnych bavilo chodit do prace. No prinajhorsom tiez najdes nejakeho chudaka, co ta bude zivit s detmi.
@anonym_67cbce je lepšie sedieť doma na riti nezamestnaná? A fnukat? Podľa mna nie
@anonym_55aa64 je lepšie aby tie deti neučila. To ti nenapadlo??? Zlá a frustrovaná učiteľka, to je hotová pohroma
@anonym_autor Ale no taaak, hlavu hore. Aky zniceny zivot? 🙂
Poobzraj sa po praci v korporte kde vyuzijes jazyky. VS im je jedno. Potom sa rozhones, co dalej so zivotom. Hlavne hlavu hore. V 25 ta toho este caka vela 😉
@anonym_55aa64 je lepšie aby tie deti neučila. To ti nenapadlo??? Zlá a frustrovaná učiteľka, to je hotová pohroma
@anonym_67cbce však to ani neskusila. Môže učiť na kurzoch kde dwti chcú chodiť, alebo dospeli. Alwbo robiť doučovania. Alebo mat on line. Je toľko možnosti
@anonym_67cbce však to ani neskusila. Môže učiť na kurzoch kde dwti chcú chodiť, alebo dospeli. Alwbo robiť doučovania. Alebo mat on line. Je toľko možnosti
@anonym_55aa64 písala som vyššie. Aby si pomenovala čo jej vadí a našla niečo nadväzujúce alebo príbuzné k učiteľstvu
@anonym_autor ale no, podľa názvu diskusie som si myslela, že ti zistili nejakú vážnu chorobu... hlavu hore si mladá, zdravá.. prácu si nájdeš ❤
Určite sa zamestnaj, aby si bola finančne sebestačná a zároveň získala sebaúctu, že sa vieš postarať o seba.Pokojne to skús v školstve.Ber to ako výzvu.Posunies svoje hranice, keď to zvládneš.Zaroven hľadaj cestičky na uskutočnenie svojich snov.Dolezite je,aby si miesto sebaľútosti začala pracovať na sebe.
Toto by som fakt nenazvala zničený život.
Ja sama som bola dlho nezamestnaná po strednej takže, viem o čom hovorím.
Je škoda, že si išla na školu na ktorú si ísť nechcela.
Skúšaj posielať životopisy aj to tej administratívy nikdy nevieš či sa nepošťastí. Niekde v korporátne ak vieš dobre jazyk tak sa nestratíš.
Si robis srandu, ze si ucitelka SJL a napises "prijala by som typy"...ta skola ta fakt ocividne nebavila.
Preco si vlastne isla na VS? Ked ti to nic nedavalo? Ved nie je povinnost studovat.
@anonym_55aa64 usmrkaná hlupaňa? 😈
troška slušnosti
@anonym_autor z tohoto máš depresie??? Tak nevieš o živote absolútne nič, dievča zlaté
Máš celý život pred sebou a možnosti voľby, len sa treba nakopnúť a správne rozhodnúť, to Ti píše 45 ročná žena, ktorej život by si prežiť nechcela a za 2 hodiny ma čaká sedenie u psychiatra, pretože ja tu pomoc ozaj reálne potrebujem ☝️
Nuz co radiate korporat, tak tam nepadnu na zadok s B2 anglictiny, monkey jobs su prec a prepusta sa
no ak tomu chces este dať bodku, tak sa poobzeraj po nejakom dobre situavonom fesakovi s narcistickymi crtami, nastahuj sa k nemu porod mu dve deti, nechaj sa zivit.. a zacni hladat robotu o 15 rokov 🙂
Nuz co radiate korporat, tak tam nepadnu na zadok s B2 anglictiny, monkey jobs su prec a prepusta sa
@anonym_3790ff Asi tak. Z tohto CV a zivotneho nastavenia a elanu na zadok nepadnu.
@anonym_3790ff No C1 teda nevyzaduju.
@anonym_autor pracu hladas LEN 3 mesiace. Moja buduca nevesta poslala vyse 100 zivotopisov, pohovor mala iba 5x. Ten 5.vysiel. Pracu hladala 7 mesiacov. Ty sa odraz od toho ucitelstva a pracu hladaj popri tom. Sedenie doma ti nerobi dobre na psychiku.
@anonym_autor pýtaj sa známych, dávaj si inzeráty, žiadosti do zamestnania. Zober čokoľvek bude voľné, potom budeš rozmýšľať, keď budeš mať trochu " pracovný rozhľad", kde by si sa zamestnala nastalo.
No, začal sa reálny život.Myslim, že prevažná väčšina zamestnancov by vymenila svoju prácu za inú - vysnívanú. Keď budeš sedieť doma, a dumať, nikdy nič nenájdeš.
@anonym_autor tak chod do toho skolstva a skus urobit hodiny kreativne.
Namiesto suchych info na dejepise im porozpravat, aka ta doba bola. Ake charaktery boli hlavne postavy dejin. Mnohi z nich su velmi zaujimavi a boli slusne kontroverzni.
Taky Karol IV, otec vlasti, milovany cesky kral, bol suknickar, ze az. Bezne spajal sluzobky (vladne cesty) s cestami za milenkami. Taky typicky dnesny chlap.
Nakoniec ho to stalo zdravie, ked si zlamal nohu kvoli milenke (oficialne ale kvoli turnaju).
Jeho zeny mali z neho fakt radost.
Na literature detto. Taka Timrava bola ina feministka svojej doby. Napriklad.
Ziaci si aj viac zapamataju, aj ich to moze hlbsie zaujat, aj ta mozu nakoniec mat ako oblubenu ucitelku.
Jednak budes v pracovnom procese. Budes mat pracovne navyky.
Jednak si mozes popritom nasalej citat inzeraty, posielat zivotopisy a hladat tu pracu v administrative.
Hlavne nebudes sediet doma, budes mat prijem, budes medzi ludmi. Mozes dokonca stretnut ludi, ktorym ked sa zmienis o tom, ze chces inu pracu, tak ti daju tip, kde zrovna niekoho hladaju (aj ked oficialne nedali nikde inzerat), alebo ta tam rovno po znamosti doporucia.
Vsetko lepsie ako toto rumazganie nad sebou doma v detskej izbe, ako zivot je iny, nez si si vysnivala v puberte.
zniceny zivot? nie nemas zniceny zivot. mas uplne normalny zivot ale nic s nim nerobis.
len sa lutujes ,realne nevidim ziadnu snahu o zlepsenie.
ano, vystudovala si mizernu kombinaciu do buducnosti absolutne neuplatitelnu,
ALE ked nechces ist do skolstva, co kebyze sa poobzeras po praci v agenturach na ucenie SJL? Nepises v akom si meste, ale vsade rodicia zhanaju ucitelov SJL/MAT.
Kurzy na 8rocne gymnazia, alebo bilingual......
castokrat je to aj online. a nie je to skolstvo ako take.
Ty ako ucitel dostanes predpisane, co musis s detmi prebrat. Nie je to ako stat pred tabulou 5 hodin denne. nemusis prekrikovat deti, aby boli ticho, riesit konflikty....... takze ziaden stres ako v skole......
za mna krok po kroku. prestat sa lutovat, tri mesiace places? nemas pricinu, z coho zijes? z coho platis ucty?
a zacat sa realne vzdelavat v niecom prospesnom. to co si uviedla ako znalosti, tak znalosti nie su, to ovlada kazdy stredoskolak. na adminitrativnu pracu to absolutne nestaci...... kedy si to ludia uz uvedomia, ze adminitrativna praca je uz davno o niecom inom????!!!!!

@anonym_autor Nechcem zľahčovať tvoje pocity, ale toto veru nie je zničený život.