icon

Ktorú prácu si vybrať: chyžná alebo operátorka výroby?

Dnes o 10:29

Co by ste isli skor robit chyžnu alebo operatorku vyroby ?

anonym_722ad3
Dnes o 10:32

@anonym_autor Riaditeľku oddelenia marketingu.

Však hádam ty vieš najlepšie, čo by ťa bavilo a na čo máš kvalifikáciu, nie?

anonym_c35c80
Dnes o 10:32

Chyznu - robim sama, svoje tempo, nie su tam ludia.

mirka_a_hrasok
Dnes o 10:33

Robila som oboje a ak by som si mala z týchto dvoch vybrať, tak práca chyžnej ma bavila viac. Ale tak ja som všeobecne upratovací fanatik, tak neviem, ako to máš ty 😀 To už ty musíš vedieť, čo ťa baví a napĺňa.

anonym_e87eb2
Dnes o 10:35

Operator vyroby predpkkladam nejakej kontrketnej firme alebo v závode, kde si mas nad sebou ludi nemozes sit na wc kedy potrebujes a podobne .. ako otrok .. asi skor chyžnú

anonym_2c714b
Dnes o 10:35

@anonym_autor ak je to platovo rovnako, tak urcite chyzna

anonym_498002
Dnes o 10:37

Robila som oboje.Operátorku už nikdy v živote.Teraz 10 rokov upratujem a veget, víkendy mám voĺné.Síce moc nezarobím,ale za ten pokoj mi to stojí.

anonym_5437e0
Dnes o 10:39

@anonym_autor chyznu

melanta
Dnes o 10:40

Nie je chyžná ako chyžná a nie je výroba ako výroba.

Chýžná môže byť v hoteli, kde je síce veľa práce, ale v pohode si to vie chyžná rozdeliť, má nové zariadenie, ktoré nie je zašlé, má relatívne normálnych hostí a prostredie. Ale môže byť chyžná aj v pajzli, kde bude umývať nonstop grcky a prezliekať plachty po hodinových hosťoch. Niekto chyžnú po jednej zmene viac nechce, niekto je spokojný.

Operátor výroby môže byť na linke, kde je síce svižné tempo, ktoré sa však dá normálne stíhať, dá sa ísť na wc, normálny vzduch. A je výroba, kde je horúco, normy sa nedajú stíhať, nedá sa ísť na wc bez povolenia a bez toho, aby ťa niekto nezastúpil, pretože linka sa nedá zastaviť. Niekde zarobia naozaj dobre (vzhľadom na potrebu nízkej kvalifikácie), niekde minimálku. Niekto výrobu nezvláda, niekto to robí roky a je spokojný.

Suma sumárum - musíš si zvážiť konkrétnu pozíciu chyžnej, konkrétnu pozíciu vo výrobe a tvoje preferencie na mzdu, pracovný čas, prácu samotnú.

anonym_99d7fc
Dnes o 10:52
@anonym_c35c80

Chyznu - robim sama, svoje tempo, nie su tam ludia.

@anonym_c35c80 Svoje tempo? No ano, ale ked nesplnis limit, alebo ti to trva do x, tak hadaj, co sa stane🙃

7miriam77
Dnes o 10:57

Chyžnú určite

anonym_0eb4e5
Dnes o 11:01

Pasovu robotu,isto nie.To nie je praca pre kazdeho.Skor tu chyznu,alebo ked vyrobu tak taku,kde si sama robis na vykon.Ja som tiez vo vyrobe a mam casu kopec na vsetko,a nie s platom 850eur.

plushika
Dnes o 11:15

pre mna je napriklad velmi dolezity pracovny cas a dochadzanie. ved ziadne dalsie specifikacie neuvadzas.

domix147
Dnes o 11:35

@anonym_autor určite chyznu..
Baviť sa s ľuďmi a veľakrát naštvaný mi ťa bude stáť príšerne veľa síl...nahrávajú ťa budeš musieť potláčať pocity lebo keď budeš mať chuť vynadať im tak nebudeš môcť😅

dagas
Dnes o 11:40
@domix147

Baviť sa s ľuďmi a veľakrát naštvaný mi ťa bude stáť príšerne veľa síl...nahrávajú ťa budeš musieť potláčať pocity lebo keď budeš mať chuť vynadať im tak nebudeš môcť😅

@domix147 operátor výroby je práca za pásom,nie práca s ľuďmi.

anonym_498002
Dnes o 11:47

Ešte jedna zásadná vec mi vadila v pásovej výrobe.Cítila som úzkosť a bolo mi nepríjemne, že mám stále niekoho za zadkom a narúšali mi môj osobný priestor. Pri upratovaní v zariadení robím samostatne, často som v byte sama, mechanické pohyby a práca bez časového stresu , hlavou som inde, porobím si, uvarím si kávu, prečítam čo nové na koníku a pekný deň za mnou.😁 Ale teda som upratovačka a nie chyžná. Sme menší a bezproblémový kolektív.

zuzpar
Dnes o 12:01

Z tychto dvoch moznosti jednoznacne chyznu. Za pasom som robila raz asi pol roka. Viackrat ma tam nikto nedostane.

domix147
Dnes o 12:11
@dagas

@domix147 operátor výroby je práca za pásom,nie práca s ľuďmi.

@dagas aha 🤣🤣🤣sooory🤣🤣🤣🙆

anonym_0eb4e5
Dnes o 12:15
@domix147

@domix147 tak zase nahravat ta nesmie,ale ano zeny si tiez musia vediet vydobit respekt medzi chlapmi.Tak som uz musela aj ja,ci si pracu pomylil s krcmou.Odvtedy mam pokoj.Ale povedat si svoj vlastny nazor musis vediet povedat aj vo vyrobe.Nie sklopit usi a ohnut sa a ......do zadku.

anonym_35a8dc
Dnes o 12:34

naupratujem sa dosť doma. za mňa radšej operátor výroby.
lLn škoda že si neuviedla mzdu a ako ďaleko máš do práce - dochádzanie. To sú pre mňa dôležité veci.

anonym_03056c
Dnes o 14:05
@anonym_99d7fc

@anonym_c35c80 Svoje tempo? No ano, ale ked nesplnis limit, alebo ti to trva do x, tak hadaj, co sa stane🙃

@anonym_99d7fc Presne tak, hostia odídu o 10:00 a ďaľší prichádzajú o 14:00 . Takže n ie svoje tempo, ale za 4 hodiny dať x izieb.

anonym_99d7fc
Dnes o 14:06
@anonym_03056c

@anonym_99d7fc Presne tak, hostia odídu o 10:00 a ďaľší prichádzajú o 14:00 . Takže n ie svoje tempo, ale za 4 hodiny dať x izieb.

@anonym_03056c Neznali pomerov si myslia, ze upraces 3 izby za den a ides domov😄