icon

Meniť prácu kvôli kolektívu aj keď mi úplne vyhovuje pracovný čas?

Dnes o 09:16

Ahojte, potrebujem názor od mamičiek.
V práci som už cca 2 roky. Keď som si ju kedysi hľadala, skončiť o 15:30 bolo skôr výnimočné, o 15:00 úplne nereálne – aj preto som túto prácu vtedy brala.
Teraz mám síce veľké plus – končím o 15:30, stíham deti, skolu, školku a ich krúžky, nie je problém s voľnom a celkovo to nie je stresujúce.
Lenže kolektív nie je úplne ideálny, skôr taký, že záleží od nálady… niektoré dni sú úplne v pohode a niektoré ma to vie dosť znechutiť. Občas mám pocit, že by som najradšej odišla. Robím vo väčšej firme, na pozícii takej dievča pre vsetko, za pracovny čas viem svoju prácu v stihnúť. Nadčas som este nemala nikdy. Som z okolia KE.
Pozerala som aj iné práce a mám pocit, že takéto pracovné časy už veľmi nie sú – väčšinou 8:00–16:00/17:00. Má niektorá z vás teraz reálnu skúsenosť, že sa dá nájsť práca s koncom okolo 15:00–15:30?
Ako to máte vy s pracovným časom?
Čo rozhodlo u Vas o zmene práce?

anonym_0cfd72
Dnes o 09:24

Uprimne ti napisem, ze nie je vela firiem s takou pracovnou dobou. Ja napriklad pracujem do 17,00, mame striktne danu pracovnu dobu. Neodchadzaj kvoli kolegom, lebo nikde nie su idealne vztahy a moze sa Ti stat, ze budes mat este horsieho niekoho, psychopata, narcisa, manipulatora. Kazdy ma niekedy zly den, skus sa pozriet skor na tie vyhody ako nevyhody a ak prevazuju, z aktualnej prace neodchadzaj.

anjelicek26
Dnes o 09:31

Ano taketo pracovne doby uz nie su. Ak tam nie je vyslovene mobing (co nie je), tak proste nejako stoj nad vecou. V dalsej praci moze byt kolektiv este horsi, proste ludia su rozni, ja to tak beriem, nie kazdy mi sadne.

janka_266
Dnes o 09:39

štátna správa, pokiaľ nie je nijaký vážny dôvod na odchod by som neodchádzala, ťažko sa dostať k ako tak dobre platenej práci a zároveň aby bol taký pracovný čas

biba_18
Dnes o 09:52

neviem o akú prácu ide, ale kvôli tomu by som asi z práce neodchádzala. kolegyňa od nás odišla v marci - dodnes nemá nie len že prácu, ale ani na životopisy jej nereagujú ... 😒

anonym_d8168d
Dnes o 10:31

Práca s takou pracovnou dobou akú máš ty sa hľadá veľmi ťažko. Ako píšeš, niektoré dni sa dajú, inokedy je to na prd. Prácu stíhaš v pohode, nadčasy žiadne. Osobne by som neodchádzala. Mala som prácu na HO, vysoko odbornú, vyšli v ústrety polovičným úväzkom. Ale! Nadčasy každý sviatok a víkend na výnimku v pracovnej zmluve ošetrené. Bol to zahul a už nikdy viac. Zažila som aj kolegu psychopata, vtedy som však bola tehotná a odchádzala som na rizikové, inak by som dala výpoveď. Skúsila by som byť viac s ľuďmi, ktorých máš rada a rozumieš si s nimi.

bomba36
Dnes o 10:39

@anonym_autor nie je to skôr tým, že sa tam začínaš nudiť a máš pocit že stagnuješ? Lebo kolegovia nie sú ideálni asi nikde a kým nerobia nejaké peklo, nie je to dôvod k výpovedi..

anonym_b61b58
Dnes o 10:41

Kvoli tomu, aby som koncila o 15:00 som sa musela dohodnut na skratenom uvazku. Tu kde pracujem standardne koncia o 16:00. Mam sice (s najvacsou pravdepodnostou) pracovnu napln na cely uvazok a mzdu len za 7 hodin, ale co uz.
Predtym som bola vo vacsej firme, pobocka zah. spolocnosti. Oficialne fixna cast prac. doby koncila o 15:00, ale moj priamy nadriadeny mal s tym neustale problem, lebo ako jedina som prisla skoro rano a o 15:00 odchadzala. Ostatni prisli o 9:00 kedy bol najneskorsi mozny prichod a sedeli tam do vecera. Ako nebol to hlavny dovod mojho odchodu z predoslej firmy, oficialne som mala dochadzku v poriadku, oficialne mi v tomto smere nemal co vytknut.

anonym_cf5a12
Dnes o 10:45

Štátna služba, úrad práce, pohyblivá pracovná doba, PO-STR do 15.00, ŠTV-PIA do 14.00, občas v stredu do 17.00, jún až august môžeš končiť ešte o pol hodinu skôr.

anonym_12b06b
Dnes o 10:54

Neodisla by som a to z jedineho uplne praktickeho dovodu - nevies, ci v novej praci nebudes mat este horsi kolektiv.