Meniť prácu kvôli kolektívu aj keď mi úplne vyhovuje pracovný čas?
Ahojte, potrebujem názor od mamičiek.
V práci som už cca 2 roky. Keď som si ju kedysi hľadala, skončiť o 15:30 bolo skôr výnimočné, o 15:00 úplne nereálne – aj preto som túto prácu vtedy brala.
Teraz mám síce veľké plus – končím o 15:30, stíham deti, skolu, školku a ich krúžky, nie je problém s voľnom a celkovo to nie je stresujúce.
Lenže kolektív nie je úplne ideálny, skôr taký, že záleží od nálady… niektoré dni sú úplne v pohode a niektoré ma to vie dosť znechutiť. Občas mám pocit, že by som najradšej odišla. Robím vo väčšej firme, na pozícii takej dievča pre vsetko, za pracovny čas viem svoju prácu v stihnúť. Nadčas som este nemala nikdy. Som z okolia KE.
Pozerala som aj iné práce a mám pocit, že takéto pracovné časy už veľmi nie sú – väčšinou 8:00–16:00/17:00. Má niektorá z vás teraz reálnu skúsenosť, že sa dá nájsť práca s koncom okolo 15:00–15:30?
Ako to máte vy s pracovným časom?
Čo rozhodlo u Vas o zmene práce?
Ano taketo pracovne doby uz nie su. Ak tam nie je vyslovene mobing (co nie je), tak proste nejako stoj nad vecou. V dalsej praci moze byt kolektiv este horsi, proste ludia su rozni, ja to tak beriem, nie kazdy mi sadne.
štátna správa, pokiaľ nie je nijaký vážny dôvod na odchod by som neodchádzala, ťažko sa dostať k ako tak dobre platenej práci a zároveň aby bol taký pracovný čas
neviem o akú prácu ide, ale kvôli tomu by som asi z práce neodchádzala. kolegyňa od nás odišla v marci - dodnes nemá nie len že prácu, ale ani na životopisy jej nereagujú ... 😒
Práca s takou pracovnou dobou akú máš ty sa hľadá veľmi ťažko. Ako píšeš, niektoré dni sa dajú, inokedy je to na prd. Prácu stíhaš v pohode, nadčasy žiadne. Osobne by som neodchádzala. Mala som prácu na HO, vysoko odbornú, vyšli v ústrety polovičným úväzkom. Ale! Nadčasy každý sviatok a víkend na výnimku v pracovnej zmluve ošetrené. Bol to zahul a už nikdy viac. Zažila som aj kolegu psychopata, vtedy som však bola tehotná a odchádzala som na rizikové, inak by som dala výpoveď. Skúsila by som byť viac s ľuďmi, ktorých máš rada a rozumieš si s nimi.
@anonym_autor nie je to skôr tým, že sa tam začínaš nudiť a máš pocit že stagnuješ? Lebo kolegovia nie sú ideálni asi nikde a kým nerobia nejaké peklo, nie je to dôvod k výpovedi..
Kvoli tomu, aby som koncila o 15:00 som sa musela dohodnut na skratenom uvazku. Tu kde pracujem standardne koncia o 16:00. Mam sice (s najvacsou pravdepodnostou) pracovnu napln na cely uvazok a mzdu len za 7 hodin, ale co uz.
Predtym som bola vo vacsej firme, pobocka zah. spolocnosti. Oficialne fixna cast prac. doby koncila o 15:00, ale moj priamy nadriadeny mal s tym neustale problem, lebo ako jedina som prisla skoro rano a o 15:00 odchadzala. Ostatni prisli o 9:00 kedy bol najneskorsi mozny prichod a sedeli tam do vecera. Ako nebol to hlavny dovod mojho odchodu z predoslej firmy, oficialne som mala dochadzku v poriadku, oficialne mi v tomto smere nemal co vytknut.
Štátna služba, úrad práce, pohyblivá pracovná doba, PO-STR do 15.00, ŠTV-PIA do 14.00, občas v stredu do 17.00, jún až august môžeš končiť ešte o pol hodinu skôr.
Neodisla by som a to z jedineho uplne praktickeho dovodu - nevies, ci v novej praci nebudes mat este horsi kolektiv.

Uprimne ti napisem, ze nie je vela firiem s takou pracovnou dobou. Ja napriklad pracujem do 17,00, mame striktne danu pracovnu dobu. Neodchadzaj kvoli kolegom, lebo nikde nie su idealne vztahy a moze sa Ti stat, ze budes mat este horsieho niekoho, psychopata, narcisa, manipulatora. Kazdy ma niekedy zly den, skus sa pozriet skor na tie vyhody ako nevyhody a ak prevazuju, z aktualnej prace neodchadzaj.