icon

Môže byť priestupok prekážkou pre prácu v polícii?

vandicka008
Dnes o 17:45

Ahojte, Chcela by som sa opýtať . Ako 15 ročná (o týždeň mám 19) som urobila takú hlúposť, Skrátka sme sa pobili s jednou babou na diskotéke . Ona ma bola nahlásiť na polícii . Bola asi o 6 rokov staršia a samozrejme všetko bolo hodené na mňa že ja som ju napadla (Čo už je teraz jedno ako to bolo, Prešla od toho dlhá doba) A keďže to bol priestupok polícia to posunula okresnému úradu ktorý to potom riešil. Dostala som pokarhanie, Zaplatila za mňa mama pokutu asi 14 € trovy konania . Asi pol roka som bola pod dohľadom kurately, Ukončilo sa to pozitivnim posudkom na mňa, Žiadne iné problémy som odvtedy ani predtým nemala a kompletne som sa zmenila. A teraz k veci. Uchádzam sa o prácu v policajnom zbore, Bola som už na informatívnom pohovore a teraz čakám čo bude ďalej, Či dostanem pozvánku na fyzické testy alebo list domov že so mnou ukončujú príjmacie konanie bez udania dôvodu (budem vedieť že je to tento dôvod) . Bola som sa pýtať aj na príslušnom úrade kde sa to vtedy riešilo lebo už som si vôbec nepamätala ako to bolo a tá pani mi povedala že si nemyslí že by to mal byť problém, Ale mne to stále vrtá v hlave pretože jednorázova Hlúposť v mladosti mi to teraz možno pokazí. Preto sa chcem opýtať či nemá niekto s takým niečím podobným skúsenosti? Pretože viem že ak ma niekto napr. Opakovane dopravné priestupky tak vtedy je tiež problém pretože celé toto sa týka podmienky “spoľahlivosti” Ktorú má občan pri vstupe do Policajného zboru preukazovať. Ďakujem za odpovede

jajamalka
Dnes o 17:46

@vandicka008 ved si dostala odbornu odpoved v pravnej poradni.🤷‍♀️

vandicka008
autor
Dnes o 17:47
@jajamalka

@vandicka008 ved si dostala odbornu odpoved v pravnej poradni.🤷‍♀️

@jajamalka Áno ale chcela by som aj nejakú osobnú skúsenosť či niekto nemá

anonym_d241d9
Dnes o 18:47

osobne som nikoho nenapadla, takže ti nemôžem radiť. Ale aj keby si nemala ten priestupok, tak musiš vyhovieť vo fyzických aj psychologickych testoch, to su zaroveň aj IQ testy... takže sama si skus odpovedať. A čo si vyštudovala na strednej?

vandicka008
autor
Dnes o 19:00
@anonym_d241d9

osobne som nikoho nenapadla, takže ti nemôžem radiť. Ale aj keby si nemala ten priestupok, tak musiš vyhovieť vo fyzických aj psychologickych testoch, to su zaroveň aj IQ testy... takže sama si skus odpovedať. A čo si vyštudovala na strednej?

@anonym_d241d9 ja viem aké sú ostatné podmienky, Ale tu ide o to že už na tie fyzické testy nie je pozvaný úplne každý . Mám stavebnú priemyslovku dosť ťažkú odbor geodezia. Nemyslím si že jeden priestupok má definuje , Ak ste to teda chceli naznačiť.

anonym_d241d9
Dnes o 19:22

nie, nedefinuje ťa to, lenže tvoju otazku ti tu asi nikto nezodpovie. Ani keby tu bol priamo riaditeľ policajnej školy ti na 100% nič nepovie, lebo budu rozhodovať komplexne a tiež budu mať rebriček prijatych, takže asi aj to rozhodne ako vysoko budeš. Už si bola na pohovore, pýtali sa ťa na tvoj priestupok? Dali ti reakciu čo s tým? Tu ti nikto lepšie neodpovie

anonym_0d0da7
Dnes o 19:24

vsetky osobne skusenosti budu v sulade s pravnou radou aku si dostala v poradni, nic ine ani viac sa tu nedozvies.