Môžem učiť na polovičný úväzok bez štátnice?
Ahojte. Myslíte že je reálne uvažovať o tom, že sa dá zohnať práca nie na živnosť ale na polovičný úväzok učiť mladšie ročníky anj? Napr v súkromnej jazycke?
Na par hodín týždenne?
Napr tak max 15 az 20 hodín týždenne?
Každý chce živnosť......
Štátnicu nemám. A nie som pedagogický pracovník. Bola som v zahraničí. Mam úroveň anj niekde medzi b2 a c1.
B2 určite.
Mam si urobiť štátnicu na b2 aspoň alebo co mam robiť?
Pedagogicke min.nechcem dorabat.
Mam štátnicu na b2 úrovni v RÁMCI VŠ. Môžem doložiť - z oblasti cestovného ruchu a hotelierstva a maturitu úspešne na úrovni b2. Co ďalej? Dakujem
Takže suma sumarom nemôžem učiť ani v tej súkromnej jazýčke. Lebo tam chci živnosť. Tu si nechcem zakladať. Správne chapem? B2 mi nestačí.
Kebyže si dorobím nejaký kurz tefl alebo niečo to tiež nič?
@anonym_autor nie, kurz Tefl ti nepomôže. potrebuješ mať zdokladovanú úroveň nejakou štátnou skúškou a tú úroveň ako učiteľ nemôžeš mať iba na B2.
Možno sa opýtať v nejakej súkromné jazykovke priamo ich obchodiz v Za.. Co by chceli a akceptovali..
@anonym_autor tak hlavne nikto neakceptuje úroveň B2, pochop to. Nemôžeš učiť jazyk, ktorý riadne neovládaš. B2 nie je riadne ovládanie jazyka. To je proste fakt.
@melanta dokonca som to ani nevidela v podmienkach zalozenia zivnosti, je tam VS v danom kazyku, statna jazykova skuska, alebo aspon 10’rocny pobyt v krajine kde je statnym jazykom dany jazyk. Cize anintu nie su certifikaty, ja mam zivnost, ale na jazyky co som riadne vystudovala na VS, cize tam som dokladala diplom z VS.
@zuzana76 tak podľa mňa je asi aj na mieste, aby živnosť či podnikanie v tomto bolo podmienené VŠ. Nakoniec tu je ukážka toho, ako ľudia dokážu nemať súdnosť a niekto ovládajúci jazyk na stredoškolskej úrovne má potrebu silou mocou učiť.
@zuzana76 tak podľa mňa je asi aj na mieste, aby živnosť či podnikanie v tomto bolo podmienené VŠ. Nakoniec tu je ukážka toho, ako ľudia dokážu nemať súdnosť a niekto ovládajúci jazyk na stredoškolskej úrovne má potrebu silou mocou učiť.
@melanta mam vš. Véd čítaj. Som phdr dokonca a mam b2 z anj. A štátnicu v rámci univerzity. Maturitu na b2. A podobne.
@anonym_autor nie, kurz Tefl ti nepomôže. potrebuješ mať zdokladovanú úroveň nejakou štátnou skúškou a tú úroveň ako učiteľ nemôžeš mať iba na B2.
@melanta ani v súkromnej jazykovke?
@melanta mam vš. Véd čítaj. Som phdr dokonca a mam b2 z anj. A štátnicu v rámci univerzity. Maturitu na b2. A podobne.
@anonym_autor A prečo nejdeš robiť to, či si vyštudovala na VŠ? Alebo si študovala niečo nepoužiteľné len kvôli diplomu? Prečo chceš preboha učiť, keď ti tu na dvoch stranách vysvetľujú, že na to nemáš potrebné vzdelanie a nikto súdny ťa nezamestná.
@melanta ja som samozrejme za, som sa cudovala, ze staci pobyt, leno to hocikto, kto pojde robit chyznu napr do nemecka a bude kecat maximalne s dalsimi cudzincami ale odrobi tam 10 rokov, tak si moze zalozit zivnost?
@anonym_autor Ak si phdr nemusela si ovládať angličtinu C1? Lebo kde som študovala ja tam bola podmienkou C1 .
@anonym_autor Ak si phdr nemusela si ovládať angličtinu C1? Lebo kde som študovala ja tam bola podmienkou C1 .
@anonym_f72ebe nie. Toto nebola podmienka. Moja vš nebola zameraná na jazyky
@anonym_autor ani moja. Je to architektúra no kto išiel ďalej musel mať C1 úroveň, nakoľko treba robiť výskumy aj v aj, chodiť do zahraničia, prezentovať a pod.
@anonym_autor Ale čo viem viaceré školy vyžadujú
@anonym_autor s tymto vzdelanim by som si mozno urobila pedagogicke minimum a snazila sa najst si miesto na strednej hotelovej skole

Možno sa opýtať v nejakej súkromné jazykovke priamo ich obchodiz v Za.. Co by chceli a akceptovali..