icon

Môžem učiť na polovičný úväzok bez štátnice?

15. jún 2026

Ahojte. Myslíte že je reálne uvažovať o tom, že sa dá zohnať práca nie na živnosť ale na polovičný úväzok učiť mladšie ročníky anj? Napr v súkromnej jazycke?
Na par hodín týždenne?
Napr tak max 15 az 20 hodín týždenne?
Každý chce živnosť......
Štátnicu nemám. A nie som pedagogický pracovník. Bola som v zahraničí. Mam úroveň anj niekde medzi b2 a c1.
B2 určite.
Mam si urobiť štátnicu na b2 aspoň alebo co mam robiť?
Pedagogicke min.nechcem dorabat.
Mam štátnicu na b2 úrovni v RÁMCI VŠ. Môžem doložiť - z oblasti cestovného ruchu a hotelierstva a maturitu úspešne na úrovni b2. Co ďalej? Dakujem

Strana
z3
d_ivana
18. jún 2026

@anonym_autor Ešte ako študentka som učila nemčinu na gymnáziu, teda som nemala ani štátnice, ani pedagogické vzdelanie - ale mala som certifikát na C1. Podľa mňa je B2 málo, ale skús poslať životopis.

autor
20. jún 2026
@sisska96

@anonym_autor Nooooo. Neviem neviem. 😂😂😂 Od základnej sa učí všade anj, Aj kuchári . Podľa mňa nemáš žiadny PhDr, lebo stále viac sa strápňuješ

@sisska96 ale si mimo... Jasne nemám phdr. Vymýšľam si...

autor
20. jún 2026

Ešte som nikde v žiadnej internetovej diskusii nevidela že by takto niekto ponizoval ostatné Ženy ako tu na MK keď sa človek opýta slušnú otázku. To tiež odráža IQ národa

zmrzlinka8
20. jún 2026
@anonym_autor

Ešte som nikde v žiadnej internetovej diskusii nevidela že by takto niekto ponizoval ostatné Ženy ako tu na MK keď sa človek opýta slušnú otázku. To tiež odráža IQ národa

@anonym_autor nikto ťa predsa neponižuje, len nemáš dostatočné vzdelanie na to, aby si mohla učiť. Neurážaj sa, doplň si ho, zdokonaľ sa, potom môžeš robiť, čo chceš.

anonym_eea82a
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Mnohých možno prekvapuje, ako môžeš mať VŠ, keď si takáto nechápavá a dookola ideš ako zaseknutá platňa, hoci ti tu viacerí vysvetľujú, prečo učiť nemôžeš. Máš absolvovanú nejakú súkromnú školu a diplom tam bol za dichadzku? Alebo máš vyštudovaný úplne zbytočný, hoci ľahký odbor a až teraz si zistila, že ti je na nič, že prácu si s tým nikdy nenájdeš? Stále si nevysvetlila, čo si to vlastne vyštudovala, akú máš reálnu prax a prečo chceš zrovna učiť, prečo sa nejdeš uchádzať napríklad o miesto lekára, advokáta? Veď to je rovnaký nonsens. Alebo si fakt si myslíš, že do školy, k deťom môže ísť pracovať hocikto, kto si nevie nájsť uplatnenie inde?

zuzana76
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som ta neurazala, ani vacsina nie, len sme ti vysvetlovali tvoje moznosti. B2 je maturita a s maturitou nemozes ucit. Mozno na nejakej dedine panu bohu za chrbtom, kde nemaju personal by ta mozno aj zamestnali, ale vo vacsine skol nie, nemas kvalifikaciu a casy sa zmenili, v roku 1990-2000 mohla ucit na skole aj nejaka aupairka co bola par rokov vonku, ale to uz neplati. B 2 je dnes naozaj uroven na prvy stupen ZS, na druhom stupni je uz mnoho deti, co rozpravaju plynulo po anglicky.

Strana
z3