icon

Náročné hľadanie práce po rodičovskej dovolenke. Tipy a podpora?

Včera o 09:17

Rodičovská mi skončila a hoci už cca 7 mesiacov denne pozerám ponuky, neviem si nájsť prácu. Poslala som zopár žiadosti, ešte nikdy ma nepozvali ani na pohovor, asi max 4x odpísali, že ďakujú za záujem. Mám z toho úzkosť, a všetky možné negatívne emócie. Pracovala som už v rôznych zamestnaniach, pomedzi materské.... neviem ako nájsť pokoj a trpezlivosť a hlavne vlastne sebavedomie. Vzdelanie nemám, mám len gymnázium ukončené. Kurzy.mam a zistila som že má neuzivia. Ten tlak spoločnosti, že dieťa do škôlky a mama do práce, a do akej... uvažovala som ako poslednú možnosť lidl. Ale tam je pracovná doba od 5,00 do 22.00 ... a co akože s deťmi. .. . 🥺🥺🥺 cítim sa neschopne.... koľko trvalo vám nájsť si prácu, boli ste v nej spokojní?

anonym_8177c3
Včera o 09:19

napr. u nás v ZŠ nevedia nájsť kuchárky čo je podľa mňa fajn práca práve pre mamky s deťmi, kebyže som v situácii ako ty tak beriem hocičo na kratší úväzok, aj v Lidl sa dá dohodnúť na kratší čas

katkaseiner
Včera o 09:20

Ahoj, kazdopadne je to dost nestastne mat gymnazium a nic potom. Nechces studovat aspon dialkovo? Gymnazium je super, len je velmi dolezite sa potom niekam zaradit a prave tou vysokou skolou to ide... Ja by som skusila nieco co pise kocka predo mnou a pridala k tomu studium - chapem ze pri dietati je to velmi narocne, ale pre buduce povolanie to moze byt rozhodujuce.

anonym_554e9c
Včera o 09:20

ake mas pracovne skusenosti a kurzy ked pises ze uz si pracovala v roznych pracach? a region?

anonym_d0b17c
Včera o 09:23
@katkaseiner

Ahoj, kazdopadne je to dost nestastne mat gymnazium a nic potom. Nechces studovat aspon dialkovo? Gymnazium je super, len je velmi dolezite sa potom niekam zaradit a prave tou vysokou skolou to ide... Ja by som skusila nieco co pise kocka predo mnou a pridala k tomu studium - chapem ze pri dietati je to velmi narocne, ale pre buduce povolanie to moze byt rozhodujuce.

@katkaseiner ja som studovala len gymnazium a nikdy som nemala problem najst si dobre zaplatenu pracu v korporaciach, ba dokonca na manazerskych poziciach. Takze to neni o skole. Je to o skusenostiach a snahe. Ak by som po gympli mala ambiciu robit 5r predavacku, tak asi nemozem ocakavat ňnejaky posun k lepsiemu

anonym_cfe134
Včera o 09:24

a manzela nemas ? sa striedat s detmi on odvadza ty vybers, podla mna Lidl je super moznost mavaju aj ciastocne uvazky, alebo do kuchyne do skolky ?

anonym_d0b17c
Včera o 09:25

@anonym_autor no a tam je ten pes zakopany, ze si poslala LEN par ziadosti. Si asi prilis vyberava. To mas denne poslat niekolko zivotopisov a nie ze za 7mesiacov len par. Potom sa necuduj, ze si tu pracu najst nevies

anonym_7c971e
Včera o 09:29

ber si priklad z Ukrajincov na slovensku, ludia co maju vysoke vzdelanie alebo pracovali na veducich poziciach a prestiznych zamestnaniach tu u nas pracuju v automobilkach. A beru to ako normalne. Nie ty si ides vyberat zrejme prace na ktore nemas.

anonym_2d801a
Včera o 09:40

@anonym_autor začni študovať nejaký zdravotnícky odbor, alebo aspoň nadstavbu si urob. V zdravotníctve sa hľadajú ľudia vždy

matus229
Včera o 09:42
@anonym_d0b17c

@katkaseiner ja som studovala len gymnazium a nikdy som nemala problem najst si dobre zaplatenu pracu v korporaciach, ba dokonca na manazerskych poziciach. Takze to neni o skole. Je to o skusenostiach a snahe. Ak by som po gympli mala ambiciu robit 5r predavacku, tak asi nemozem ocakavat ňnejaky posun k lepsiemu

@anonym_d0b17c to bolo v ktorom roku? 😀 teraz si bez VŠ ani neprdneš na manažérsku pozíciu. Ano, ešte pred 10 rokmi som počul o prípadoch, keď do IT firiem brali na zaučanie všetkých, aj taxikára 😀

katkaseiner
Včera o 09:50
@anonym_d0b17c

@anonym_d0b17c tu sa ale nejedna o teba, ale o autorku. Ona sa nevie presadit v korporate - snazim sa poradit jej a nie tebe. Ak si sa presadila bez vs vzdelania, blahozelam, si sikovna.

anonym_fc8700
Včera o 09:57

Tiež mam len gympel a s pracou to bolo take vselijake, urobila som si pomaturitne praktickú sestru a odvtedy nemam s prácou problém.. neskor aj vs, specializaciu

abbey1
Včera o 10:17

@anonym_autor Aký tlak spoločnosti? Veď si urob podľa seba. Nikto ťa nenúti dať dieťa do škôlky a ani ísť pracovať.
Zrejme pracovať potrebuješ kvôli financiám. Čiže aký tlak spomínaš?
V reťazcoch si zväčša vieš dohodnúť služby. Buď si musíš urobiť vhodnú školu, alebo proste brať prácu aká je. Pripadne nájsť niečo, v čom si dobrá a živiť sa tým ako SZCO.

anonym_0e75d8
Včera o 10:21

A otec dietata je kde??Ten sa ma tiez podielat na starostlivosti kym ty budes v praci.

nikoleta999
Včera o 10:34
@anonym_fc8700

Tiež mam len gympel a s pracou to bolo take vselijake, urobila som si pomaturitne praktickú sestru a odvtedy nemam s prácou problém.. neskor aj vs, specializaciu

@anonym_fc8700 ahoj študovala si externe ? bolo to náročne a prax si musela predpokladám absolvovat v nemocnici dalo sa to zvládnuť ?

anonym_fc8700
Včera o 10:40
@nikoleta999

@anonym_fc8700 ahoj študovala si externe ? bolo to náročne a prax si musela predpokladám absolvovat v nemocnici dalo sa to zvládnuť ?

@nikoleta999 ano, dvojrocne pomaturitne externe studium, dalo sa to zvladnut, aj prax aj teória, vela toho bolo, ale dalo sa

anonym_d0b17c
Včera o 10:42
@matus229

@anonym_d0b17c to bolo v ktorom roku? 😀 teraz si bez VŠ ani neprdneš na manažérsku pozíciu. Ano, ešte pred 10 rokmi som počul o prípadoch, keď do IT firiem brali na zaučanie všetkých, aj taxikára 😀

@matus229 manazersku poziciu som mala pred 5r a celych tych 5rokov. A ja neviem, ako si to ty predstavujes, ale jasne som pisala, ze snahou a postupnymi skusenostami sa tam vie clovek dostat bez VS. A poznam mnozstvo inych ludi bez VS, ktori maju manazerske pozicie teraz a nie pred 15rokmi. Ak nemas taku skusenost, tak je lepsie sa k tomu nevyjadrovat a len uznat, ze ano, aj tak to vie fungovat

anonym_d0b17c
Včera o 10:44
@katkaseiner

@anonym_d0b17c tu sa ale nejedna o teba, ale o autorku. Ona sa nevie presadit v korporate - snazim sa poradit jej a nie tebe. Ak si sa presadila bez vs vzdelania, blahozelam, si sikovna.

@katkaseiner vravis vseobecne, ze je dost nestastne mat len gymnazium. Na to som reagovala, ze to nie je pravda. A ze kto chce, kto sa snazi, tak sa vie vypracovat. To sa jedna aj o autorku, nie teba

katkaseiner
Včera o 11:02
@anonym_d0b17c

@katkaseiner vravis vseobecne, ze je dost nestastne mat len gymnazium. Na to som reagovala, ze to nie je pravda. A ze kto chce, kto sa snazi, tak sa vie vypracovat. To sa jedna aj o autorku, nie teba

@anonym_d0b17c povedala som, ze gymnazium je skvele riesenie ak sa dalej vzdelava. Prosim ta nevypisuj mi, snazila som sa poradit autorke. Ano, snaha a stastie zavazia vzdy. Ocivicne ho autorka momentalne nema, kedze okrem toho ze ma gymnazium, ma aj male dieta, cize trochu aj prebera v pracach kvoli casovej zaneprazdnenosti a otvaracich hodin skolky.

matus229
Včera o 11:45
@anonym_d0b17c

@matus229 manazersku poziciu som mala pred 5r a celych tych 5rokov. A ja neviem, ako si to ty predstavujes, ale jasne som pisala, ze snahou a postupnymi skusenostami sa tam vie clovek dostat bez VS. A poznam mnozstvo inych ludi bez VS, ktori maju manazerske pozicie teraz a nie pred 15rokmi. Ak nemas taku skusenost, tak je lepsie sa k tomu nevyjadrovat a len uznat, ze ano, aj tak to vie fungovat

@anonym_d0b17c no zase či sa ti dá veriť 😀 tu napíše kadekto kadečo. Sám som pred VŠ skúšal hľadať prácu len s gymplom a viem ako to chodí. Určite ti nikto nedá len tak manažérsku pozíciu. A ešte aj definuj, čo myslíš pod manažérskou pozíciou? Nehovorím, že keby človek popri gympli napríklad kóduje, tak sa vie zamestnať ako programátor, hoci firmy už aj tam uprednostňujú VŠ. Reálne poznám veľa manažérov v korporátoch (samozrejme nie všetkých osobne) a všetci mali VŠ. Firmy by ich bez toho nepustili.

anonym_1a8cd6
Včera o 11:47

Ty si na deti sama? Oni nemaju otca? Ze za pytas, co s detmi. Dalsia vec, ak uz 7 mesiacov si po RD a aktivne riesis novu pracu, je velmi malo, ked napises 7mes po RD ze si rozposlala uz "zopar ziadosti". Zopar ziadosti poslem za jeden den.
Ake prace si robila po skole a pomedzi materske?

anonym_b9612d
Včera o 12:44

Mmt vela skusenych ludi ma rovnaky problem, praca sa hlada tazko

anonym_7e4e7f
Včera o 13:00

Je to ťažké dnes a v alej oblasti hľadáš ? Moja sesternica je po rodičovskej a rok si nevie nič nájsť.

anonym_d0b17c
Včera o 13:22
@matus229

@anonym_d0b17c no zase či sa ti dá veriť 😀 tu napíše kadekto kadečo. Sám som pred VŠ skúšal hľadať prácu len s gymplom a viem ako to chodí. Určite ti nikto nedá len tak manažérsku pozíciu. A ešte aj definuj, čo myslíš pod manažérskou pozíciou? Nehovorím, že keby človek popri gympli napríklad kóduje, tak sa vie zamestnať ako programátor, hoci firmy už aj tam uprednostňujú VŠ. Reálne poznám veľa manažérov v korporátoch (samozrejme nie všetkých osobne) a všetci mali VŠ. Firmy by ich bez toho nepustili.

@matus229 uz to pisem treti krat. Postupne. Nikde nepisem, ze clovek dostane manazersku pracu len tak z nicoho. Precitaj si moje prispevky este raz, lebo asi si nechapavy.
A ked nechces verit, tak never 🤣🤦‍♀️ akoze a preco by som si vymyslala. Nerozumiem tvojej logike

anonym_d0b17c
Odpoveď bola odstránená
anonym_ebb64f
Včera o 17:20

Na tlak spoločnosti, že dieťa patrí do škôlky by som kašľala, pokiaľ nežijete niekde na samote a deti majú možnosť stretávať sa inými deťmi. Predpokladám, že potrebujete peniaze, že to je hlavný dôvod, prečo hľadáš robotu.
Nie si neschopná ❤ , nie všetko ide hneď a teraz, záleží aj na tom kde bývaš, koľko máš toho naloženého na svojich pleciach... Ja som z malej dediny, ani škôlka tu nie je. Pokiaľ by som chcela stálu robotu priamo u nás, nenájdem. Jedine niečo z domu. A čo urobím s deťmi ? Muž chodieva na týždňovky. Pokiaľ chcem chodiť do práce, potrebujem jazdiť autom. Na presťahovanie do mesta nemáme peniaze.
Jeden čas som strážila deti maminám od nás, chodievala som upratovať ľuďom, čo prenajímali ubytovanie. Aspoň niečo som zarobila.