icon

Nátlak na vstup do spoločnosti Plus+

15. feb 2026

Zdravím, zakladám diskusiu pretože som z toho sklamaný, zmätený. Nemám sa ani komu ohľadom tejto veci vyrozprávať tak dúfam že ma pochopíte. Mám 21 rokov, pracujem v zahraničí, s prácou som veľmi spokojný aj mi takýto život vyhovuje a s platom som spokojný, voľného času mám tiež dosť. No problém nastal keď ma pred pár týždňami zavolal kamarát vonku vraj má premna niečo čo by sa mi veľmi páčilo, že si mám nájsť čas žeby som sa s ním stretol. Keď som prišiel domov tak strašne to stretnutie súrilo, stále vyvolával tak som šiel vonku. Ak som si sadol do auta tak povedal že má zoznámi vraj s jeho kamarátom. Priviedol má do spoločnosti Plus+, no nepáčilo sa mi jak má stále presviedčali že sa mám do tej spoločnosti pridať a tak, vraveli že mám ísť iba na 1 prednášku, tak som šiel, ešte som zaplatil 67€ ako vstupný poplatok. Vravel som si veď nevadí, tie peniaze má nezabiju možno sa mi to zapáči. Ta prednáška mi nič nedala keďže všetko čo sa tam preberalo som vedel a bol som tam dokopy 6 hodín. Na poslednej hodine len vraveli že prečo by som sa mal pridať do ich spoločnosti a tak. Ak som povedal že nemám záujem tak po skončení prednášky som šiel ku kamarátovi a vysvetlil som mu že nemám záujem sa pridať do tejto spoločnosti a on zavolal svojmu nadriadenému a išli sme do jeho kancelárii a tam má presviedčali že sa mám pridať že mi to zmení život a tak. Povedal som im že mňa práca baví že sa chcem ďalej tomu venovať a začali vravieť že zbytočne pôjdem do zahraničia že potrebujem zmenu. Momentálne som prišiel domov a kamarát ma stále núti sa stretnúť v utorok s ním a ešte jeho nadriadeným, vraj môžem z toho pekne zarobiť ak privediem ďalších ľudí a tak, kamarát sa mi sám priznal že mňa priviedol a dostal zamna peniaze 😞 v utorok sa chcú stretnúť a ja už nevládzem, čo mám robiť ?

autor
15. feb 2026
@luizina

@anonym_autor takého cloveka neurazis, len sa urazi, lebo si mu nespravil povoli, ale to ta nemusi zaujímať. Proste nie a zablokovat.

@luizina to hej, veď je tak otravný 🤦‍♂️ normálne som nevládal dneska. Také šoky som už dlho nemal

cacianka
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9048ed budem to musieť aj ja urobiť, veď mi už strašne lezie na nervy jak má stále do toho núti. Bol možno 2x na prednáške a už chodí v obleku a sa hrá na najväčšieho investora na svete, dokonca keď som tých investorov počúval na prednáškach tak sa smiali bežným ľuďom že pracujú vo firmách. Pritom lepšie pracovať vo firme jak sa hrať na debila v obleku a nútiť ľudí do niečoho čo nechcú

@anonym_autor pozri, ja som už na okraji penzie, takýchto zmrdov poznám na diaľku, zažila som ich veľa krát. Sopliaci čo im ešte mlieko tečie po brade, 20 roční machruju ako sa vyznajú vo svete financií a sú to slovenskí bankári ala Rockefeller, či generálny riaditeľ NBS. myslia si že oblek a kravata im naleje finančníctvo do hláv. Duti a hlúpi sú ako táčky, ani len zarobiť riadnou prácou nevedia ani 1 €. Podvody sú ich život, na úkor iných. Blokuj, pískaj a ži si svoj slušný život

sova7
15. feb 2026
@anonym_autor

@karmen118 ja mu už mobil nedvihnem, síce som jemný ale tak môžem kľudne na týždeň vypnúť mobil a sa ani nedovola. Potom mu napíšem že som v Nemecku ...

@anonym_autor zablokuj ho a nič mu písať a vysvetľovať nemusíš zase ťa len bude na niečo prehovárať takéhoto človeka v živote nepotrebuješ

autor
15. feb 2026
@cacianka

@anonym_autor pozri, ja som už na okraji penzie, takýchto zmrdov poznám na diaľku, zažila som ich veľa krát. Sopliaci čo im ešte mlieko tečie po brade, 20 roční machruju ako sa vyznajú vo svete financií a sú to slovenskí bankári ala Rockefeller, či generálny riaditeľ NBS. myslia si že oblek a kravata im naleje finančníctvo do hláv. Duti a hlúpi sú ako táčky, ani len zarobiť riadnou prácou nevedia ani 1 €. Podvody sú ich život, na úkor iných. Blokuj, pískaj a ži si svoj slušný život

@cacianka napísala si to narovinu, pravdivo

autor
15. feb 2026
@sova7

@anonym_autor zablokuj ho a nič mu písať a vysvetľovať nemusíš zase ťa len bude na niečo prehovárať takéhoto človeka v živote nepotrebuješ

@sova7 pravda

laila22
15. feb 2026

@anonym_autor verím, že už na žiadne stretnutie nepôjdeš. Kamoša pošli do zadku. Nie je to tvoj kamoš. Je to človek, ktorý chce využiť Tvoje slabé miesta.

anonym_ac6be0
15. feb 2026
@anonym_autor

@tykat ja práveže s každým rád vychádzam, konfliktom sa vyhýbam, v práci má majú za miláčika a veľa kolegov mi hovorí zlaťuch, smejko. Preto ich neviem poslať len tak do pi keďže to nemám v povahe a ani taký niesom

@anonym_autor za chrbtom ti hovoria určite inak....tomu ver

anonym_9048ed
16. feb 2026
@anonym_autor

Najlepšie jak tam chalani ktorí skončili hneď školu tak sa tvárili jak najväčší finančný poradcovia, vraj sú mentori v investovaní peňazí a bez nich by sme my ostatný nemali riešiť ani kúpu bytu, prv sa ich opýtať na rady, vložiť vstupný poplatok na sporenie bytu a až tak kupovať byt...

@anonym_autor
@anonym_autor každý normálny človek pokiaľ chce kúpu bytu alebo finančné záležitosti a niekym konzultovať tak si nájde niekoho skúseného a nie niekoho, kto má za sebou 6h školenia. Aj mňa bývalá kamoška na to volala, pozvala na kávu, pustila prezentáciu a strašne dôležito mi všetko vysvetľovala ohľadom financií, na nič nevedela odpovedať. Iba zo seba spravila hlupaňu, pretože ja som v tom čase riešila hypo s človekom, ktorý sa tomu venuje skoro 20r a viem od neho viac informácií ako ona z tej spoločnosti.
Poznám viac ludi, ktorí sa tam hrajú na bankárov a všetko sú to neúspešní ľudia, ktorí nedokázali manuálne pracovať ani sa inak presadiť a toto je slamka ktorej sa chytajú. Na jednej strane mi je ich ľúto, na druhej mi je z nich zle

simsalabim
16. feb 2026
@anonym_autor

@cacianka napísala si to narovinu, pravdivo

@anonym_autor tak dufam, ze si ho uz zablokoval.

som_realistka
16. feb 2026

@anonym_autor čistá pyramída a odrb, priateľovi povedz ze ak nerozumie slušne u odmietnutí tak sa nemusíte baviť vôbec, ignoruj ho

8883340
16. feb 2026

mna tiež kedysi lákali do jednej spoločnosti bola som na par prednáškach ale iba zo slušnosti tiež som jej nevedela povedat že ja nie som na to presviedčať ludi musiš mu to povedat to je hrozná práca mna by to nenaplnalo tiež.držím palce

autor
17. feb 2026
@laila22

@anonym_autor verím, že už na žiadne stretnutie nepôjdeš. Kamoša pošli do zadku. Nie je to tvoj kamoš. Je to človek, ktorý chce využiť Tvoje slabé miesta.

@laila22 nie nepôjdem

autor
17. feb 2026
@anonym_9048ed

@anonym_autor
@anonym_autor každý normálny človek pokiaľ chce kúpu bytu alebo finančné záležitosti a niekym konzultovať tak si nájde niekoho skúseného a nie niekoho, kto má za sebou 6h školenia. Aj mňa bývalá kamoška na to volala, pozvala na kávu, pustila prezentáciu a strašne dôležito mi všetko vysvetľovala ohľadom financií, na nič nevedela odpovedať. Iba zo seba spravila hlupaňu, pretože ja som v tom čase riešila hypo s človekom, ktorý sa tomu venuje skoro 20r a viem od neho viac informácií ako ona z tej spoločnosti.
Poznám viac ludi, ktorí sa tam hrajú na bankárov a všetko sú to neúspešní ľudia, ktorí nedokázali manuálne pracovať ani sa inak presadiť a toto je slamka ktorej sa chytajú. Na jednej strane mi je ich ľúto, na druhej mi je z nich zle

@anonym_9048ed teba aspoň pozvala na kávu, ja som sa ocitol v kancelárii ohľadom financií len tak, vraj sa mi to bude veľmi páčiť... Byt keď som spomínal kamarátovi že o pár rokov si ho budem môcť kúpiť aj bez jeho pomoci a jeho nadriadeného tak sa začal smiať že bez investícií to nepôjde 🤦‍♂️ pritom vstupné poplatky má okolo 800€ len žeby som mohol investovať. Srať naňho

autor
17. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor tak dufam, ze si ho uz zablokoval.

@simsalabim áno, už sa neozve

autor
17. feb 2026
@som_realistka

@anonym_autor čistá pyramída a odrb, priateľovi povedz ze ak nerozumie slušne u odmietnutí tak sa nemusíte baviť vôbec, ignoruj ho

@som_realistka vraj by mi ukázal že ako presviedčať ľudí a tak, no mne sa to tak zhnusilo. Neviem si vôbec predstaviť chodiť po meste a každého presviedčať na poistky, investície. Humus. Radšej ostanem v terajšej robote spokojný

autor
17. feb 2026
@8883340

mna tiež kedysi lákali do jednej spoločnosti bola som na par prednáškach ale iba zo slušnosti tiež som jej nevedela povedat že ja nie som na to presviedčať ludi musiš mu to povedat to je hrozná práca mna by to nenaplnalo tiež.držím palce

@8883340 to už radšej upratovač jak finančný poradca... Mne sa úplne zhnusil kvôli tomu, tvrdil že je to dobrá práca že netreba pracovať manuálne ale keď som si spomenul že každý deň od rána do večera chodí po všelijakých mestách a chodí na rôzne prednášky ta mi prišlo až zle. Ja odrobim 3 týždne a prídem na týždeň domov ale ten týždeň mám celý voľný. Nie sa ešte cez víkendy drbať na nejaké prednášky a zabiť celé dni.

autor
17. feb 2026

Ešte keď som mu to povedal že odrobim 3 týždne a mám týždeň voľna ta namna pozeral že cez ten týždeň by som mohol robiť finančného poradcu, no tvrdil som mu že si chcem užiť aj voľnosť nie stále len v robote byť. Vyzeral byť urazený lebo tvrdil že to treba každý deň makať na sebe 🤦‍♂️

zara1357
17. feb 2026
@anonym_autor

@chrobak7 veď je to pyramídová hra, sám vravel že ak mám kamarátov a kontakty tak mám mu ich dať že dostanem zato peniaze ale ta teraz čo mám každého kamaráta presviedčať či čo ? Veď si nepokazim kamarátstva a život kvôli takým somarinám

@anonym_autor ja viem, že su ľudia, ktorý nemajú v sebe kúsok dravosti, ale mal by si ho naozaj zablokovať - skrátka prídeš o kamaráta.
Tieto debilne praktitky ma roky " vytáčajú" a naozaj nechápem, že vždy sa nájdu nový ľudia ktorý si zaplatia pobyt niekde na hoteli a celý den strávia na prednáške o ničom a dobrovolne.. Pekne pracuj tam kde si a vykašli sa na tieto akože zamestnania na SK kde máš zaručený zárobok za nič( a prosím skús si uvedomiť, že keby je to také úžasné, tak je milionár každý druhý)

8883340
17. feb 2026
@anonym_autor

@8883340 to už radšej upratovač jak finančný poradca... Mne sa úplne zhnusil kvôli tomu, tvrdil že je to dobrá práca že netreba pracovať manuálne ale keď som si spomenul že každý deň od rána do večera chodí po všelijakých mestách a chodí na rôzne prednášky ta mi prišlo až zle. Ja odrobim 3 týždne a prídem na týždeň domov ale ten týždeň mám celý voľný. Nie sa ešte cez víkendy drbať na nejaké prednášky a zabiť celé dni.

@anonym_autor ja robim upratovačku 😀 a radsej toto ako finančný, to musi byť tip človeka na to ja by som to nedala

dagas
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c8624f peniaze už dostal, práveže moja práca má dosť baví. Len videl že som mäkký a tak to využil, len ja neviem byť zlý k ľuďom

@anonym_autor vieš ono sa to niekedy inak nedá. Začni byť tvrdší lebo to budeš mať v živote ťažké. Kamarátovi napíš že jednoducho nie a hotovo a nech už ťa viac neobťažuje. Keď neprestane zablokuj ho. Keby to bol naozastný kamarát tak by ťa neťahal do takejto sračky

anonym_13e0e3
17. feb 2026

Povedz mu, že si sa bavil o tom s policajtom z rodiny a že je to nezákonné a nech si dáva pozor aj kamarát.. a verím že to pochopí, že takého niečoho sa nemieniš zúčastňovať.
Je to podvod na ľudí

sova7
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor toto nemá s finančným poradcom nic spoločne. Poznám človeka čo tu robotu reálne robí a je to niečo úplne iné a veci rozumie. Dokáže pomôcť poradit zhodnotiť informovať o roznych možnostiach úverov a podobne. Nejde mu o to aby ťa osklbal ale aby ti pomohol vyhrať si vhodný produkt pre teba poistku hypotéku a podobne. Preskuma rôzne banky a ich ponuky ak je to treba. Je tvojím pomocníkom a poradcom. Ten tvoj "kamos" je len taký predavač slubov a reči. A makať na sebe? Tak pod tým si predstavujem ísť si zacvičiť ak si neviem s niečím poradiť studovat knihy ísť na terapie k odborníkovi cez ten týždeň čo máš voľno môžeš niekam vybehnúť na výlet. Chodiť na kurzy asertivity komunikácie napríklad. Možností je xy. Chodiť a lakať ľudí na pyramidovu hru má od skutočnej roboty a roboty na sebe riadne ďaleko. Inak niekto tu mal dobrý nápad že keby ťa ešte skúsil otravovať povedz mu že si sa radil so známym policajtom a povedal ti že si s tym nemáš začínať môže to byť podvod nech si aj kamoš dá pozor

autor
17. feb 2026
@8883340

@anonym_autor ja robim upratovačku 😀 a radsej toto ako finančný, to musi byť tip človeka na to ja by som to nedala

@8883340 tak nečudujem sa, ešte by som sa zhnusil okoliu. Nenávidím ani komunikáciu s ľuďmi a nikdy som tak nepracoval s ľuďmi. Som elektrikár a Nemec mi len povie čo mám urobiť a to je všetko, potom skontroluje a koniec debaty čo mi dosť vyhovuje...

autor
17. feb 2026
@zara1357

@anonym_autor ja viem, že su ľudia, ktorý nemajú v sebe kúsok dravosti, ale mal by si ho naozaj zablokovať - skrátka prídeš o kamaráta.
Tieto debilne praktitky ma roky " vytáčajú" a naozaj nechápem, že vždy sa nájdu nový ľudia ktorý si zaplatia pobyt niekde na hoteli a celý den strávia na prednáške o ničom a dobrovolne.. Pekne pracuj tam kde si a vykašli sa na tieto akože zamestnania na SK kde máš zaručený zárobok za nič( a prosím skús si uvedomiť, že keby je to také úžasné, tak je milionár každý druhý)

@zara1357 no ja som stratil celý deň kvôli tej blbej prednáške, z celého dňa som nemal nič akurát som prišiel rozbitý domov. Tak som stratil ďalšiu polku dňa len kvôli tomu že chcel skočiť vonku 🤦‍♂️ vieš ja prídem na týždeň domov ale chcem mať kľud a nie riešiť také somariny jak on...

autor
17. feb 2026
@dagas

@anonym_autor vieš ono sa to niekedy inak nedá. Začni byť tvrdší lebo to budeš mať v živote ťažké. Kamarátovi napíš že jednoducho nie a hotovo a nech už ťa viac neobťažuje. Keď neprestane zablokuj ho. Keby to bol naozastný kamarát tak by ťa neťahal do takejto sračky

@dagas no veď to, mňa už sralo to že vie že mám toho dosť doma lebo sa aj učím, cvičím a namiesto tej blbej prednáške som mohol sa radšej učiť a nie zabiť celý deň na blbej prednáške, aspoň keby mi niečo ta prednáška dala do života tak pochopím ale ináč zbytočne

autor
17. feb 2026
@anonym_13e0e3

Povedz mu, že si sa bavil o tom s policajtom z rodiny a že je to nezákonné a nech si dáva pozor aj kamarát.. a verím že to pochopí, že takého niečoho sa nemieniš zúčastňovať.
Je to podvod na ľudí

@anonym_13e0e3 je to podvod, veď on toľkých ľudí a kamarátov obvolal a všetci sa naňho vysrali, ešte vravel že on není finančný poradca ale mentor 🤦‍♂️

autor
17. feb 2026
@sova7

@anonym_autor toto nemá s finančným poradcom nic spoločne. Poznám človeka čo tu robotu reálne robí a je to niečo úplne iné a veci rozumie. Dokáže pomôcť poradit zhodnotiť informovať o roznych možnostiach úverov a podobne. Nejde mu o to aby ťa osklbal ale aby ti pomohol vyhrať si vhodný produkt pre teba poistku hypotéku a podobne. Preskuma rôzne banky a ich ponuky ak je to treba. Je tvojím pomocníkom a poradcom. Ten tvoj "kamos" je len taký predavač slubov a reči. A makať na sebe? Tak pod tým si predstavujem ísť si zacvičiť ak si neviem s niečím poradiť studovat knihy ísť na terapie k odborníkovi cez ten týždeň čo máš voľno môžeš niekam vybehnúť na výlet. Chodiť na kurzy asertivity komunikácie napríklad. Možností je xy. Chodiť a lakať ľudí na pyramidovu hru má od skutočnej roboty a roboty na sebe riadne ďaleko. Inak niekto tu mal dobrý nápad že keby ťa ešte skúsil otravovať povedz mu že si sa radil so známym policajtom a povedal ti že si s tym nemáš začínať môže to byť podvod nech si aj kamoš dá pozor

@sova7 tak on manuálne nebude robiť a ani nechce preto mu možno vyhovuje sa flakať celý deň na nejakej blbej prednáške ale vieš, ja prídem na týždeň domov a som mal aj v nedeľu na pláne ísť na výlet, zacvičiť, niekde do lesa sa prejsť a večer sa učiť. Nie chodiť na blbé prednášky a zabil som celý deň, normálne som nasratý aj dneska. Keď som prišiel zo zahraničia tiež som chcel mal kľud a on ma tak otravoval že na ďalší deň asi 10 zmeškaných hovorov bolo...

autor
17. feb 2026

Ďalšia vec, tvrdili že zo začiatku z toho by som malo zarobil že to až po čase, že ešte by som potreboval mať rezervu aspoň 20k našetrené keby niečo sa stalo... Ta ja za rok v zahraničí si viem zarobiť aj na nové auto alebo byť bližšie k získaniu vlastného bývania a nie tam celý rok strácať presviedčanim ľudí

anonym_aa7ba2
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_13e0e3 je to podvod, veď on toľkých ľudí a kamarátov obvolal a všetci sa naňho vysrali, ešte vravel že on není finančný poradca ale mentor 🤦‍♂️

@anonym_autor mentor, ale aby zarábal potrebuje dodávať stále nových a nových ľudí ktorí budu vkladať svoje peniaze do jeho vízií, bez nich by nič nezarobil
keď je taký šikovný mal by to zvládnuť aj bez nových ľudí, investovať svoje vlastné peniaze a s tými zarábať
kto chce poistku a investovanie tak si to vyrieši, nepotrebuje byť k tomu tlačený od cudzej osoby.
ak obchod nevyjde a o peniaze prídu všetci tí ktorých si presvedčil, ako sa ty budeš cítiť a aké vzťahy budete mať?

autor
17. feb 2026
@anonym_aa7ba2

@anonym_autor mentor, ale aby zarábal potrebuje dodávať stále nových a nových ľudí ktorí budu vkladať svoje peniaze do jeho vízií, bez nich by nič nezarobil
keď je taký šikovný mal by to zvládnuť aj bez nových ľudí, investovať svoje vlastné peniaze a s tými zarábať
kto chce poistku a investovanie tak si to vyrieši, nepotrebuje byť k tomu tlačený od cudzej osoby.
ak obchod nevyjde a o peniaze prídu všetci tí ktorých si presvedčil, ako sa ty budeš cítiť a aké vzťahy budete mať?

@anonym_aa7ba2 veď už aj teraz mame zlé vzťahy. Oni stále tvrdili že ak začnem teraz vkladať peniaze tak o 5-7 rokov budem môcť ísť na dôchodok a takéto somariny, stále sa vychvaľovali.