icon

Nátlak na vstup do spoločnosti Plus+

Včera o 16:24

Zdravím, zakladám diskusiu pretože som z toho sklamaný, zmätený. Nemám sa ani komu ohľadom tejto veci vyrozprávať tak dúfam že ma pochopíte. Mám 21 rokov, pracujem v zahraničí, s prácou som veľmi spokojný aj mi takýto život vyhovuje a s platom som spokojný, voľného času mám tiež dosť. No problém nastal keď ma pred pár týždňami zavolal kamarát vonku vraj má premna niečo čo by sa mi veľmi páčilo, že si mám nájsť čas žeby som sa s ním stretol. Keď som prišiel domov tak strašne to stretnutie súrilo, stále vyvolával tak som šiel vonku. Ak som si sadol do auta tak povedal že má zoznámi vraj s jeho kamarátom. Priviedol má do spoločnosti Plus+, no nepáčilo sa mi jak má stále presviedčali že sa mám do tej spoločnosti pridať a tak, vraveli že mám ísť iba na 1 prednášku, tak som šiel, ešte som zaplatil 67€ ako vstupný poplatok. Vravel som si veď nevadí, tie peniaze má nezabiju možno sa mi to zapáči. Ta prednáška mi nič nedala keďže všetko čo sa tam preberalo som vedel a bol som tam dokopy 6 hodín. Na poslednej hodine len vraveli že prečo by som sa mal pridať do ich spoločnosti a tak. Ak som povedal že nemám záujem tak po skončení prednášky som šiel ku kamarátovi a vysvetlil som mu že nemám záujem sa pridať do tejto spoločnosti a on zavolal svojmu nadriadenému a išli sme do jeho kancelárii a tam má presviedčali že sa mám pridať že mi to zmení život a tak. Povedal som im že mňa práca baví že sa chcem ďalej tomu venovať a začali vravieť že zbytočne pôjdem do zahraničia že potrebujem zmenu. Momentálne som prišiel domov a kamarát ma stále núti sa stretnúť v utorok s ním a ešte jeho nadriadeným, vraj môžem z toho pekne zarobiť ak privediem ďalších ľudí a tak, kamarát sa mi sám priznal že mňa priviedol a dostal zamna peniaze 😞 v utorok sa chcú stretnúť a ja už nevládzem, čo mám robiť ?

autor
Včera o 20:33
@windblue

Ahoj kamarátka sa ma tiež snazila do tejto spoločnosti dostať, nedala som sa, našťastie ma nepresviedcala príliš, vie ze by naozaj nepochodila kwd poviem raz nie a keď som som ju po pár týždňoch stretla, tak som rada ze som to spravila, ona je úplne psychicky mimo, príde mi ze jej z tej prace hrabe, chová sa divne hyperaktivne, nepočúva očividne nikoho okolo seba. Neviem či je to len tou pracou alebo aj niecim iným, nezverila sa, že by sa jej dačo stalo, no som rada ze som sa nepridala, radšej ostanem kde som, kde to mam naozaj overené a tebe by som radila tiež. Hlavne ak si spokojný a praca ta baví, tak sa nenechaj nahovoriť na nič, budeš len ľutovať neskôr. Co ty vieš, vo svojej práci sa možno dostaneš omnoho ďalej ako kedy kamarát. A úprimne, ak ta takto veľmi prehovaraju, tak mi to uz príde ako nátlak, s takým kamarátom by som prerušila kontakt, aspoň na čas.

@windblue rozmýšľal som úplne vymazať kontakt a zmeniť číslo, vadí mi to. Tak ma nútili do toho že keď som šiel domov ta až v šoku som bol, nečakal som niečo také že sa bude diať 😞 ani som nejedol celý deň čo som taký vystrašený z toho

anonym_aa7ba2
Včera o 20:35
@anonym_autor

@windblue rozmýšľal som úplne vymazať kontakt a zmeniť číslo, vadí mi to. Tak ma nútili do toho že keď som šiel domov ta až v šoku som bol, nečakal som niečo také že sa bude diať 😞 ani som nejedol celý deň čo som taký vystrašený z toho

@anonym_autor v telefóne je funkcia zablokovať kontakt, nauč sa ju používať, nemôžeš zakaždým meniť číslo

autor
Včera o 20:38
@anonym_aa7ba2

@anonym_autor v telefóne je funkcia zablokovať kontakt, nauč sa ju používať, nemôžeš zakaždým meniť číslo

@anonym_aa7ba2 tiež pravda

enmery
Včera o 20:39
@anonym_aa7ba2

@anonym_aa7ba2 Keď nezmení ĉíslo, len si ho blokne, bude ho otravovať stále a on to nedá.

autor
Včera o 20:40
@enmery

@anonym_aa7ba2 Keď nezmení ĉíslo, len si ho blokne, bude ho otravovať stále a on to nedá.

@enmery áno presne tak

windblue
Včera o 20:44
@anonym_aa7ba2

@windblue v čom vlastne podnikajú, z čoho tvoria zisk?

@anonym_aa7ba2 tvárili sa, že skolia ľudí vo financiách a ze ta naučia si lepšie spravovať svoje poistenia, zmluvy a pod. Ze ich vraj dotuje štát a nejaké organizácie, už nvm presne aké. Ale ked som si to aj overovala, tak na oficiálnom zozname podporovaných projektov na stránke ministerstva neboli a ani pri tých organizáciách, z nich dve vyzerali dosť podozrivo samé osebe. A tiež po mne chcela kamaratka aby som sa zúčastnila školenia, ktoré zaplatím a ze keď sa mi bude páčiť, tak si priplatim a ďalšie školenia a pod. Na mňa to hneď pôsobilo ako MLM alebo pyramída, teta sa kedysi na takejto kvalitne spalila, tak som spozornela a rázne odmietla.

autor
Včera o 20:47
@windblue

@anonym_aa7ba2 tvárili sa, že skolia ľudí vo financiách a ze ta naučia si lepšie spravovať svoje poistenia, zmluvy a pod. Ze ich vraj dotuje štát a nejaké organizácie, už nvm presne aké. Ale ked som si to aj overovala, tak na oficiálnom zozname podporovaných projektov na stránke ministerstva neboli a ani pri tých organizáciách, z nich dve vyzerali dosť podozrivo samé osebe. A tiež po mne chcela kamaratka aby som sa zúčastnila školenia, ktoré zaplatím a ze keď sa mi bude páčiť, tak si priplatim a ďalšie školenia a pod. Na mňa to hneď pôsobilo ako MLM alebo pyramída, teta sa kedysi na takejto kvalitne spalila, tak som spozornela a rázne odmietla.

@windblue presne tak, tvária sa že školia ľudí vo financiách ale vôbec to tak není. Poslednú hodinu som len počúval prečo ich spoločnosť je najlepšia a prečo sa pridať k ním, nič iné. Ešte aj keď som odmietol tak ma zavolal kamarát k jeho nadriadenému a tiež má dosť nútil

autor
Včera o 20:48

Povedal mi že si rozdelili peniaze medzi sebou. A že ak donesiem niekoho iného tak mi dajú ďalšie peniaze ...

anonym_e5d5d1
Včera o 20:49

@anonym_autor poznám osobne chalanov ako si ty, dobrosrdečných, skromných ktorý sa nechcú hádať, nevedia povedať rázne nie .. sú veľmi naivní. No zopár ich skončilo zle, boli podvedení, oklamaní a prišli o nemalé peniaze. Čo máte spoločné je ťažké detstvo, život s narcisom, manipulátorom, ťažké rozchody atď. Inak sú to dobrí ľudia, mám ich rada. A je mi ľúto že ich k tomu nikdy nikto neviedol, byť rázny, nastaviť si hranice, povedať nie aj keď sa ten druhý urazí.
Počúvni rady ktoré ti tu píšu. Ako píšeš o svojej práci, si šikovný, práca ťa baví a napĺňa tak stopni tu hlúposť, a nedaj sa. Ten kamarát nie je skutočny kamarát. Ten chce len zarobiť na tvojej naivite a posunúť sa vyššie. Treba ti takých???

autor
Včera o 20:51

Najlepšie jak tam chalani ktorí skončili hneď školu tak sa tvárili jak najväčší finančný poradcovia, vraj sú mentori v investovaní peňazí a bez nich by sme my ostatný nemali riešiť ani kúpu bytu, prv sa ich opýtať na rady, vložiť vstupný poplatok na sporenie bytu a až tak kupovať byt...

luizina
Včera o 20:53
@anonym_autor

@venom19 vďaka, bude potrebné sa to naučiť lebo inak sa to nedá.

@anonym_autor ja by som mu len strucne napisala, ze nemam zaujem a viac ma ohladom toho nekontaktuj. Ak bude aj dalej otravovat, tak ho blokni. On vidi, ze sa s tebou da lahko manipulovat, preto je taký neodbytný. Nie je nie a ak nepochopi, zablokovat. Taky kamarat ti chybat nebude, ver mi.

autor
Včera o 20:55
@anonym_e5d5d1

@anonym_autor poznám osobne chalanov ako si ty, dobrosrdečných, skromných ktorý sa nechcú hádať, nevedia povedať rázne nie .. sú veľmi naivní. No zopár ich skončilo zle, boli podvedení, oklamaní a prišli o nemalé peniaze. Čo máte spoločné je ťažké detstvo, život s narcisom, manipulátorom, ťažké rozchody atď. Inak sú to dobrí ľudia, mám ich rada. A je mi ľúto že ich k tomu nikdy nikto neviedol, byť rázny, nastaviť si hranice, povedať nie aj keď sa ten druhý urazí.
Počúvni rady ktoré ti tu píšu. Ako píšeš o svojej práci, si šikovný, práca ťa baví a napĺňa tak stopni tu hlúposť, a nedaj sa. Ten kamarát nie je skutočny kamarát. Ten chce len zarobiť na tvojej naivite a posunúť sa vyššie. Treba ti takých???

@anonym_e5d5d1 netreba mi takých do života. Ďakujem ti za radu. Tak detstvo som nemal veľmi dobre, väčšinou som bol stále ten zlý a po nociach som plakal, preto som v zahraničí šťastný lebo tam mám kľud 😀 dokonca veľa kolegov hovorilo že tak dobré srdce sa v dnešnej dobe neoplatí mať.
Teba by nezarazilo keby 20 ročný chalan ťa šiel poúčať o financiách a finančnej gramotnosti ?

sova7
Včera o 20:56
@anonym_autor

Najlepšie jak tam chalani ktorí skončili hneď školu tak sa tvárili jak najväčší finančný poradcovia, vraj sú mentori v investovaní peňazí a bez nich by sme my ostatný nemali riešiť ani kúpu bytu, prv sa ich opýtať na rady, vložiť vstupný poplatok na sporenie bytu a až tak kupovať byt...

@anonym_autor hlúposti. Kopa reči na zmanipulovanie naivných ľudí. Je to podvod. Normálne sa vráť do roboty máš sa tam fajn chceš si to pokazit?

autor
Včera o 20:57
@sova7

@anonym_autor hlúposti. Kopa reči na zmanipulovanie naivných ľudí. Je to podvod. Normálne sa vráť do roboty máš sa tam fajn chceš si to pokazit?

@sova7 nechcem, práveže neviem prečo ich to zaskočilo keď som im povedal že zahraničie sa mi páči a sa normálne teším ísť do zahraničia. Pozerali namna v tých oblekoch jakeby som povedal dačo zvláštne

autor
Včera o 20:58
@luizina

@anonym_autor ja by som mu len strucne napisala, ze nemam zaujem a viac ma ohladom toho nekontaktuj. Ak bude aj dalej otravovat, tak ho blokni. On vidi, ze sa s tebou da lahko manipulovat, preto je taký neodbytný. Nie je nie a ak nepochopi, zablokovat. Taky kamarat ti chybat nebude, ver mi.

@luizina no nechýba, ja s ním ani nechcel ísť vonku ale tak nechcel som ho nejako uraziť

anonym_e5d5d1
Včera o 21:06
@anonym_autor

@anonym_autor to sú tí ludia ktorí zarábajú na hlúposti iných. Žial to je dnes trend, ako rýchlo zarobiť a pritom sa nenarobiť. My sme kupovali inv.byt a nikdy sme nič nikomu neplatili za rady 🙄
Oni sú majstri sveta v odrbkavaní, nie vo finančníctve..
Mi to pripomenulo jednu moju známu, keď som pred rokmi riešila hypo a ona mi nármane ide pomôcť lebo sa tomu poradenstvu venuje už niekolko mesiacov, a patrí vraj medzi najlepšie v našom kraji...týmto u mňa definitívne skončila😎

anonym_e5d5d1
Včera o 21:07
@anonym_autor

@anonym_e5d5d1 netreba mi takých do života. Ďakujem ti za radu. Tak detstvo som nemal veľmi dobre, väčšinou som bol stále ten zlý a po nociach som plakal, preto som v zahraničí šťastný lebo tam mám kľud 😀 dokonca veľa kolegov hovorilo že tak dobré srdce sa v dnešnej dobe neoplatí mať.
Teba by nezarazilo keby 20 ročný chalan ťa šiel poúčať o financiách a finančnej gramotnosti ?

@anonym_autor takže vieš čo máš robiť 😉

sova7
Včera o 21:08
@anonym_autor

@luizina no nechýba, ja s ním ani nechcel ísť vonku ale tak nechcel som ho nejako uraziť

@anonym_autor
@anonym_autor takýchto ľudí kľudne môžeš odmietnuť aj urazit aj byť pre nich zlý. Toto nie sú tvoji rodičia. Nikto ťa nemoze do ničoho nútiť. A nemusíš im nič vysvetľovať. Keď chránis seba pred takýmto zneužitím nie si zlý je to nutnosť a keď ťa ten druhý bude považovať za zlého lebo nedostal čo chcel to nie je o tebe ale o ňom a nikto nemusí dostať všetko co chce a zvlášť ak je to na úkor teba. Týmto sa vôbec nezaoberaj ty skrátka musíš byť na svojej strane a ísť si po svojom nazad do zahraničia. Odmietni človeka čo ťa chce zneuzit zablkuj ho nekomunikuj s ním jeho vôbec nezaujímas len tvoje peniaze a ze ťa môže použiť vo svoj prospech on nerieši či bude zlý tak ani ty nerieš čo si bude myslieť

anonym_9048ed
Včera o 21:15
@anonym_autor

@chrobak7 veď je to pyramídová hra, sám vravel že ak mám kamarátov a kontakty tak mám mu ich dať že dostanem zato peniaze ale ta teraz čo mám každého kamaráta presviedčať či čo ? Veď si nepokazim kamarátstva a život kvôli takým somarinám

@anonym_autor ja som tiež s par ľuďmi prerušila kontakty a nechýbajú mi. A tento tvoj ,,kamarat" o chvíľu tiež žiadnych nebude mať, toto maximálne každému lezie na nervy. Mňa aj muža takto volalo von až príliš veľa bývalých kamarátov. Takéto vzťahy sa neoplatí udržiavať.
Peniaze dostaneš za to, že predáš svojich blízkych. Radšej poctivo manuálne pracovať ako robiť zo seba idiota a hrať sa na pána v obleku.

karmen118
Včera o 21:19

@anonym_autor zablokuj ho, ak ti nedá pokoj a bude ťa naďalej vyhľadávať - on alebo niekto z tej ich pofidérnej firmy, tak mu/im povedz, že pôjdeš na políciu a udáš ich za obťažovanie...a keby som bola tebou, tak si vypýtam tie peniaze za prednášku späť, ale to som ja...nedaj sa oklamať, ak neprestane neboj sa ísť poradiť aj na políciu.

autor
Včera o 21:21
@anonym_e5d5d1

@anonym_autor to sú tí ludia ktorí zarábajú na hlúposti iných. Žial to je dnes trend, ako rýchlo zarobiť a pritom sa nenarobiť. My sme kupovali inv.byt a nikdy sme nič nikomu neplatili za rady 🙄
Oni sú majstri sveta v odrbkavaní, nie vo finančníctve..
Mi to pripomenulo jednu moju známu, keď som pred rokmi riešila hypo a ona mi nármane ide pomôcť lebo sa tomu poradenstvu venuje už niekolko mesiacov, a patrí vraj medzi najlepšie v našom kraji...týmto u mňa definitívne skončila😎

@anonym_e5d5d1 ale hej, to proste sa nedá. Veď peniaze mám našetrené,odložené a prečo by sa mi mal o nich starať nejaký 20 ročný chalan, seriem i celú sektu

cacianka
@anonym_autor

@sova7 nechcem, práveže neviem prečo ich to zaskočilo keď som im povedal že zahraničie sa mi páči a sa normálne teším ísť do zahraničia. Pozerali namna v tých oblekoch jakeby som povedal dačo zvláštne

@anonym_autor zaskočil si ich, lebo si mysleli že ťa už lapili do siete, ako naivného hlupáka čo im bude zobať z ruky a budú ťa dojit z peňazí, tlačiť do podvodov. Toto sú tzv. šmejdi, ako tí s hrncami, dekami a panvicami, ala nadutý primitiv bartek..
Slušní ľudia sú utláčaní týmito sebavedomymi gerojmi, sú to slaboši, lebo na silné osobnosti si netrúfnu. Zostaň slušný a príjemný mladý muž, ale neboj sa postavit sám za seba, ohradiť sa, povedať jednoduché nie a ak treba tak aj zablokovať ľudí. Dúfam že hentoho zúfalca a jeho bandu si už v mobile zablokoval. Taký odpad vo svojom živote nepotrebuješ. drž sa 🍀
PS. Dám ti jednu radu - kúp si obyčajnú športovú píšťalku, nos ju po ruke, napr. na šnúrke ako prívesok, a ak ti zavolá nejaký kumpan či iný odrb, v kľude zapiskaj pri mikrofóne a vypni mobil 😛😂🤣

autor
@anonym_e5d5d1

@anonym_autor takže vieš čo máš robiť 😉

@anonym_e5d5d1 áno, vďaka za radu

autor
Včera o 21:23
@sova7

@anonym_autor
@anonym_autor takýchto ľudí kľudne môžeš odmietnuť aj urazit aj byť pre nich zlý. Toto nie sú tvoji rodičia. Nikto ťa nemoze do ničoho nútiť. A nemusíš im nič vysvetľovať. Keď chránis seba pred takýmto zneužitím nie si zlý je to nutnosť a keď ťa ten druhý bude považovať za zlého lebo nedostal čo chcel to nie je o tebe ale o ňom a nikto nemusí dostať všetko co chce a zvlášť ak je to na úkor teba. Týmto sa vôbec nezaoberaj ty skrátka musíš byť na svojej strane a ísť si po svojom nazad do zahraničia. Odmietni človeka čo ťa chce zneuzit zablkuj ho nekomunikuj s ním jeho vôbec nezaujímas len tvoje peniaze a ze ťa môže použiť vo svoj prospech on nerieši či bude zlý tak ani ty nerieš čo si bude myslieť

@sova7 máš pravdu. Ta pyramída je celá zlá, najhoršie na tom je to že manipulujú ľudí. Keď som videl na tej prednáške jak toľkým ľuďom vymyli mozgy až mi zle bolo.

autor
Včera o 21:27
@anonym_9048ed

@anonym_autor ja som tiež s par ľuďmi prerušila kontakty a nechýbajú mi. A tento tvoj ,,kamarat" o chvíľu tiež žiadnych nebude mať, toto maximálne každému lezie na nervy. Mňa aj muža takto volalo von až príliš veľa bývalých kamarátov. Takéto vzťahy sa neoplatí udržiavať.
Peniaze dostaneš za to, že predáš svojich blízkych. Radšej poctivo manuálne pracovať ako robiť zo seba idiota a hrať sa na pána v obleku.

@anonym_9048ed budem to musieť aj ja urobiť, veď mi už strašne lezie na nervy jak má stále do toho núti. Bol možno 2x na prednáške a už chodí v obleku a sa hrá na najväčšieho investora na svete, dokonca keď som tých investorov počúval na prednáškach tak sa smiali bežným ľuďom že pracujú vo firmách. Pritom lepšie pracovať vo firme jak sa hrať na debila v obleku a nútiť ľudí do niečoho čo nechcú

autor
Včera o 21:28
@karmen118

@anonym_autor zablokuj ho, ak ti nedá pokoj a bude ťa naďalej vyhľadávať - on alebo niekto z tej ich pofidérnej firmy, tak mu/im povedz, že pôjdeš na políciu a udáš ich za obťažovanie...a keby som bola tebou, tak si vypýtam tie peniaze za prednášku späť, ale to som ja...nedaj sa oklamať, ak neprestane neboj sa ísť poradiť aj na políciu.

@karmen118 ja mu už mobil nedvihnem, síce som jemný ale tak môžem kľudne na týždeň vypnúť mobil a sa ani nedovola. Potom mu napíšem že som v Nemecku ...

autor
Včera o 21:31
@cacianka

@anonym_autor zaskočil si ich, lebo si mysleli že ťa už lapili do siete, ako naivného hlupáka čo im bude zobať z ruky a budú ťa dojit z peňazí, tlačiť do podvodov. Toto sú tzv. šmejdi, ako tí s hrncami, dekami a panvicami, ala nadutý primitiv bartek..
Slušní ľudia sú utláčaní týmito sebavedomymi gerojmi, sú to slaboši, lebo na silné osobnosti si netrúfnu. Zostaň slušný a príjemný mladý muž, ale neboj sa postavit sám za seba, ohradiť sa, povedať jednoduché nie a ak treba tak aj zablokovať ľudí. Dúfam že hentoho zúfalca a jeho bandu si už v mobile zablokoval. Taký odpad vo svojom živote nepotrebuješ. drž sa 🍀
PS. Dám ti jednu radu - kúp si obyčajnú športovú píšťalku, nos ju po ruke, napr. na šnúrke ako prívesok, a ak ti zavolá nejaký kumpan či iný odrb, v kľude zapiskaj pri mikrofóne a vypni mobil 😛😂🤣

@cacianka ďakujem za podporu. Nepotrebujem ich k životu, bolo mi bez nich veľmi dobre a mal som kľud. Užíval som si kľudný život. Keď pozriem na kamaráta tak každé ráno skoro vstáva a do večera presviedča ľudí jak primitív lebo do roboty nechce ísť...

cacianka
Včera o 21:32
@anonym_autor

@karmen118 ja mu už mobil nedvihnem, síce som jemný ale tak môžem kľudne na týždeň vypnúť mobil a sa ani nedovola. Potom mu napíšem že som v Nemecku ...

@anonym_autor načo vypínať, jeho blokuj, snáď vieš ako dá to robí.

autor
Včera o 21:34
@cacianka

@anonym_autor načo vypínať, jeho blokuj, snáď vieš ako dá to robí.

@cacianka viem

luizina
Včera o 21:39
@anonym_autor

@anonym_autor takého cloveka neurazis, len sa urazi, lebo si mu nespravil povoli, ale to ta nemusi zaujímať. Proste nie a zablokovat.