icon

Odišli ste niekedy z dobre platenej práce aj napriek neistote?

Dnes o 10:08

Ahojte, už dlhšie premýšľam nad zmenou práce, ale stále sa neviem odhodlať.

Momentálne mám slušný plat, stabilnú pozíciu a v podstate by som sa nemala na čo sťažovať. Problém je, že ma tá práca už veľmi nenapĺňa a často chodím domov unavená skôr psychicky než fyzicky. Mám však strach odísť. Bojím sa, že v novej práci budem zarábať menej, že si pohorším alebo že budem svoje rozhodnutie ľutovať.

Odišli ste niekedy z dobre platenej práce aj napriek neistote?
Novú prácu si zatiaľ nehľadám, v podstate som vyčerpaná tak, že by som s radosťou využila podporu v nezamestnanosti. Len sa neviem k tomu odhodlať.

Strana
z2
anonym_da04c0
Dnes o 10:14

Máš záväzky, ktoré by si nedokázala plniť v prípade, že budeš mať v inom zamestnaní nižší príjem?Ak máš, skús sa reštartovať počas príjemnej dovolenky.Zaroven si daj tú námahu a hľadaj si zamestnanie, ktoré by ti vyhovovalo svojou náplňou i ohodnotením

anonym_f83e6e
Dnes o 10:15

neodisla by som.. moj muz takto odisiel.. a uz je rok doma, nikde ho nechcu, alebo ked chcu tak mu ponukaju plat 3500 v hrubom co je pre neho malo.. na jednej strane chapem.. bol generalny riaditel zarabal 7, vie jazyky, ma 3 vysoke skoly.. 20 rokov praxe..ale trh sa meni, nestaci co na to.. pomaly sme z toho vsetci nervozni..

anonym_97ed14
Dnes o 10:16

@anonym_autor kolko mas rokov?
Kto sa boji, nech nejde do lesa. Ked odides, urcite budes mat vyssi plat, neni o com. Uz pocas terajsieho zamestania chodievaj na pohovory, sama Zistis, ze to tak je. Nic nie je horsie, ako zostat v jednej praci 15rokov, lebo ten plat velmi slabo porastie, ak vobec. A tiez nepochopim ludi, ktori ostavaju v praci, ktora ich nebavi...

anonym_97ed14
Dnes o 10:17
@anonym_f83e6e

neodisla by som.. moj muz takto odisiel.. a uz je rok doma, nikde ho nechcu, alebo ked chcu tak mu ponukaju plat 3500 v hrubom co je pre neho malo.. na jednej strane chapem.. bol generalny riaditel zarabal 7, vie jazyky, ma 3 vysoke skoly.. 20 rokov praxe..ale trh sa meni, nestaci co na to.. pomaly sme z toho vsetci nervozni..

@anonym_f83e6e prepac, ale toto je velmi specificka situacia. Nemozes to porovnavat. Autorka neni na tom tak, ako tvoj muz. Tak jej nerad neodchadzat

anonym_87363f
Dnes o 10:29
@anonym_f83e6e

@anonym_f83e6e tak ale toto je smiešne .radšej rok bez príjmu ako by mal ísť chudáčik za 3500???

anonym_67caca
Dnes o 10:31

@anonym_autor Do práce sa chodí zarábať, napĺňať ťa nemusí , to kde si vzala takú hlúposť? Za slušné peniaze a istotu výplaty človek vydrží čokoľvek, najmä v tejto dobe a ak má rodinu. Keď budeš mať sprosté myšlienky o výpovedi, spomeň si, koľko ľudí chodí do práce, ktorá ich nenapĺňa za oveľa menej peňazí. Dáš výpoveď a ľahko ťa nahradia, ale ty si nemusíš už podobné dobré miesto nájsť nikdy.

autor
Dnes o 10:31
@anonym_da04c0

Máš záväzky, ktoré by si nedokázala plniť v prípade, že budeš mať v inom zamestnaní nižší príjem?Ak máš, skús sa reštartovať počas príjemnej dovolenky.Zaroven si daj tú námahu a hľadaj si zamestnanie, ktoré by ti vyhovovalo svojou náplňou i ohodnotením

@anonym_da04c0 Nemám záväzky, som slobodná, bezdetná. Vek 31 rokov.

zmrzlinka2021
Dnes o 10:32

@anonym_autor

Máš náhradu?

Ak nie, neodchádzaj. Vyckaj kým nájdeš dobrý job s dobrým platom

anonym_da04c0
Dnes o 10:33
@anonym_autor

@anonym_autor Tak potom platí, že ak si ochotná vymeniť vyšší príjem za menej ubijajucu prácu, nič ti v zmene nebráni

zmrzlinka2021
Dnes o 10:33
@anonym_67caca

@anonym_autor Do práce sa chodí zarábať, napĺňať ťa nemusí , to kde si vzala takú hlúposť? Za slušné peniaze a istotu výplaty človek vydrží čokoľvek, najmä v tejto dobe a ak má rodinu. Keď budeš mať sprosté myšlienky o výpovedi, spomeň si, koľko ľudí chodí do práce, ktorá ich nenapĺňa za oveľa menej peňazí. Dáš výpoveď a ľahko ťa nahradia, ale ty si nemusíš už podobné dobré miesto nájsť nikdy.

@anonym_67caca práca ťa musí aspoň z časti napĺňať a baviť, inak 8 hodín denne stratených a nie, peniaze to nevyvazua.

Práve preto študujeme, makáme na sebe, aby sme mali kariéru, s ktorou sme stotožnené

anonym_5cf5b1
Dnes o 10:35

Porovnaj si viac vecí ,za a proti.
S akého sektoru do akého. Čo je istota? Štátna správa? K podnikaniu? Ideš do niečoho čo už funguje alebo len má vzniknúť? Kolko máš rokov? Môžeš si to dovoliť? Muž má pracu? Utiahne fungovanie ak by zlyhalo nieco? Ale , ak si sikovná v obore, ktorý tetaz robíš, je velká pravdepodobnosť že si takú prácu najdeš zas, pretože odborných ludí je v každom obore málo. Prajem ti vela šťastia pri správnom rozhodnutí.
PS ak si mladá, resp. V strednom veku, neboj sa rozhodnutia. Inak budeš celý život banovať.

anonym_3754ed
Dnes o 10:35
@anonym_f83e6e

@anonym_f83e6e fuu,tak ist zo 7,do 0 je teda asi lepsie.No muzske ego,ale zial to by mal dat extremne bokom a zobrat aj mensi plat,moze sa opät vypracovat.Ale zrejme uz je doma lepsie,ako sa stresovat v praci.Tazko ho uz donutite ist do prace.

anonym_3754ed
Dnes o 10:37
@anonym_autor

@anonym_autor najskor hladaj,potom ries.Aby si vedela,ci nieco najdes podobne aspon,ci ta zoberu.Potom sa dohodnes raz dva.

anonym_4050cf
Dnes o 10:38

@anonym_autor najprv najdi novu pracu potom ries staru To chces skoncit na urade prace? Co ak pracu nenajdes niekolko nesiacov z coho budes zit? Predpokladam, ze pri dobre platenej pozicii si si k tomu prisposobila aj zivotny styl o ktory nasledne prides a pravdepodobne aj o cast uspor ak nejake mas. Alebo este riesenie sk si vyhorena dovolenka/neplatene volno ale za mna urcite nie koniec ked nemas rozumny plan B. A UP za mna rozumny plan nie je.

anonym_f24fc2
Dnes o 10:39

Ja som počula zaujímavý názor s, ktorým sa stotožňujem. Práca sa mení vtedy ak nefungujú 2 z 3 vecí. Plat, kolektív a práca, ktorá človeka napĺňa.🙂

anonym_f4bcbc
Dnes o 10:47

poobzeraj sa po trhu práce a uvidíš akú máš cenu.
či si ešte vôbec pichneš za taký plat ako máš teraz.
až potom rob rozhodnutia.
Si mladá a sedieť v práci ktorá ťa nenaplňa je ozaj na figu. Keby že máš pár rokov do dôchodku tak už len sedieť v tej poondiatej práci.

anonym_21d2a1
Dnes o 10:50
@anonym_f83e6e

@anonym_f83e6e ... Tvoj manžel je idiot

anonym_c1b5d8
Dnes o 10:51
@anonym_f83e6e

@anonym_f83e6e zaujalo ma tvoje vyjadrenie, tiež mám doma muža, ktorý nepojde za taký plat..robil v zahraničí a že nechce klesnúť nižšie.Ale, že sme na tom už zle financne, to jeho ego netrápi..u nás to je už 2 roky a totálne zlenivel!! Ako to zvládate, lebo moja psychika to nezvláda už a on nevie pochopiť, že v dnešnej dobe je aj menej dosť!!

anonym_260de6
Dnes o 10:52
@anonym_87363f

@anonym_f83e6e tak ale toto je smiešne .radšej rok bez príjmu ako by mal ísť chudáčik za 3500???

@anonym_87363f Pobavilo🤣🤣 milujem takych, co sa vidia ako riaditelia zemegule a myslia si, ze vsetci cakaju len na nich. Nieco ako druhy Trump😃

anonym_67caca
Dnes o 10:53
@anonym_autor

@anonym_autor Ber do úvahy, že v tomto veku sa o Teba zamestnávatelia trhať nebudú, aj keby si vedela všetko na svete. Hrozí totiž, že v krátkom čase môžeš otehotnieť a potom byť roky doma a blokovať firme možnosť nájsť si iného zamestnanca na trvalý pracovný pomer. Žena po 30 nie je pre zamestnávateľa žiadna výhra.
Navyše, neviem, kde žijú tie, ktoré ti radia dať výpoveď, ale všade sa šetrí, prepúšťa a neberú sa noví ľudia. Istota v práci je dnes nadovšetko a osobne nepoznám nikoho, kto by v tejto dobe a na Slovensku ľahkovážne špekuloval s výpoveďou.

anonym_4d7c49
Dnes o 10:53

@anonym_autor ja by som tuto tvoju dobre platenu pracu brala, roky som v zle platenej😏

autor
Dnes o 10:54
@anonym_4d7c49

@anonym_autor ja by som tuto tvoju dobre platenu pracu brala, roky som v zle platenej😏

@anonym_4d7c49 Ale zas ak ťa baví?

anonym_87363f
Dnes o 10:55
@anonym_260de6

@anonym_87363f Pobavilo🤣🤣 milujem takych, co sa vidia ako riaditelia zemegule a myslia si, ze vsetci cakaju len na nich. Nieco ako druhy Trump😃

@anonym_260de6 asi tak. Už nič iné ako riaditeľa ani robiť nebude 🤦bože a toto mu toleruje rok a potom sme stoho všetci nervózní . Nechapacka

anonym_97ed14
Dnes o 10:56
@anonym_4d7c49

@anonym_4d7c49 tak chod inde

anonym_b6885c
Dnes o 11:21

V akej oblasti pracuješ? Neskúšala si sabatikal na 3-6m, konečne to začína byť dostupné aj v našich končinách. Ak sú s tebou vo firme spokojní, je možné, že by ti to dovolili.

anonym_2cd97b
Dnes o 11:28

V momentalnej situacii na Slovensku by som v ziadnom pripade z v podstate vyhovujucej prace neodchadzala bez toho aby som mala inu pracu.

anonym_4d7c49
Dnes o 12:01
@anonym_autor

@anonym_autor bavi, ale peniaze treba

petronelag
Dnes o 12:09
@anonym_autor

@anonym_autor Ale do práce sa nechodí baviť, podľa mňa Vás nenapĺňa súkromný život, v každej práci musí prekonať aj niečo, čo nebaví. Pokiaľ sú v práci podmienky, ktoré sa dajú zvládnuť, kolegovia nerobia nič zlé, žiadna šikana od vedenia, tak tá práca nie je nejaká zlá a odchádzala by som, len ak by som si našla lepšie miesto.

anonym_03f3da
Dnes o 12:11

Čo tak radšej skúsiť pn?

veselo_neveselo
Dnes o 12:19

@anonym_autor
Ak to mas len stereotyp, skus ss aj v praci poobzerat po oziveni naplne 🙂 Ak sa tam u vas deju veci co by ta zaujimali, spomen to veducej, mozno sa bude dat ribit v terajsej praci nieco trochu ine ako doteraz, a to by mohlo stacit, aspon nateraz.
Pozri sa ci ti nedaju neplatrne volno na par mesiacov, potom prrhodnotis ci budes pokracovat v praci alebo je css na zmenu.
Ale ked si este mlada a bezdetna, tak naj bude zmenit pracu. Najdi si nieco lepsie, najlepsie nieco co sa ti zda ze by si rubala trosku privysoko - to bude tak akurat level novosti. Peniaze pridu. Nema zmysel menit pracu, aj by si robila to iste, alebo na rovnakej urovni len niekde inde. Ak zmenu, tak vyssie, alebo nieco ine.

Strana
z2