Odišli ste niekedy z dobre platenej práce aj napriek neistote?
Ahojte, už dlhšie premýšľam nad zmenou práce, ale stále sa neviem odhodlať.
Momentálne mám slušný plat, stabilnú pozíciu a v podstate by som sa nemala na čo sťažovať. Problém je, že ma tá práca už veľmi nenapĺňa a často chodím domov unavená skôr psychicky než fyzicky. Mám však strach odísť. Bojím sa, že v novej práci budem zarábať menej, že si pohorším alebo že budem svoje rozhodnutie ľutovať.
Odišli ste niekedy z dobre platenej práce aj napriek neistote?
Novú prácu si zatiaľ nehľadám, v podstate som vyčerpaná tak, že by som s radosťou využila podporu v nezamestnanosti. Len sa neviem k tomu odhodlať.
neodisla by som.. moj muz takto odisiel.. a uz je rok doma, nikde ho nechcu, alebo ked chcu tak mu ponukaju plat 3500 v hrubom co je pre neho malo.. na jednej strane chapem.. bol generalny riaditel zarabal 7, vie jazyky, ma 3 vysoke skoly.. 20 rokov praxe..ale trh sa meni, nestaci co na to.. pomaly sme z toho vsetci nervozni..
@anonym_f83e6e tvoj muž je bombasticky 😀 radšej necha rodinu rok alebo aj viac bez jeho príjmu lebo si myslí že je pán sveta s 3 vysokými školami, jazykmi a praxou. Je to obdivuhodné, ale ani ja by som tak nerozmýšľala že ostanem dlhodobo nezamestnaná. Tých 3500 aspoň na nejaký čas a popritom by som sa obzerala po pozícii pána sveta 😀
@anonym_autor chápem, aj ja by som sa bála, bojím sa zmien atd, a hlavne keby to bolo dobre platené....
Ja som počula zaujímavý názor s, ktorým sa stotožňujem. Práca sa mení vtedy ak nefungujú 2 z 3 vecí. Plat, kolektív a práca, ktorá človeka napĺňa.🙂
@anonym_f24fc2 Toto prvýkrát počujem.. Ja mám prácu ktorá ma baví aj kolektív je super. Len plat by mohol byť vyšší.
@anonym_f83e6e fuu,tak ist zo 7,do 0 je teda asi lepsie.No muzske ego,ale zial to by mal dat extremne bokom a zobrat aj mensi plat,moze sa opät vypracovat.Ale zrejme uz je doma lepsie,ako sa stresovat v praci.Tazko ho uz donutite ist do prace.
@anonym_3754ed
Náš mladší syn je taký, mení roboty ako staré ponožky. On išiel z 9 na nulu, jemu to vyšlo a teraz je na 11.
Problém je, že keď raz akceptuješ 3.5, vyšplhať sa späť na 7 sa už veľmi nedá
V tejto situacii,co je na Slovensku urcite neodchadzaj. Ak ano,tak jedine s tym,ze si prijata do inej prace. Nemas moznost si zobrat trebars mesiac neplatene volno? Oddychnes si a mozno to bude lepsie. Skus definovat,co ta psychicky vycerpava a porozmyslat,ci si to sposobujes sama povahou,ze si pripustas alebo si prilis zodpovedna a podobne. Mozno by sa dal zmenit uhol pohladu
@anonym_f83e6e zaujalo ma tvoje vyjadrenie, tiež mám doma muža, ktorý nepojde za taký plat..robil v zahraničí a že nechce klesnúť nižšie.Ale, že sme na tom už zle financne, to jeho ego netrápi..u nás to je už 2 roky a totálne zlenivel!! Ako to zvládate, lebo moja psychika to nezvláda už a on nevie pochopiť, že v dnešnej dobe je aj menej dosť!!
@anonym_c1b5d8 no my sme mali dost nasetrene, plus vela investovane.. lebo on je do toho magor a ja zarobim celkom slusne. Ale teda jeho mama to tazko nesie a ma z toho uzkosti, ja vnimam ako sa mu pomaly meni rezim.. v noci je hore, pol dna prespi.. ja som uplny opak.. prestal so mnou spavat, cele dni je doma.. on tvrdi, ze je v pohode.. ale nie je. Poznam ho viem, ze miluje svoje konicky a cestovanie.. a nic z toho nerobi lebo je to financne narocne. On nechce poziciu riaditela, ale nevien sa zmierit s tym, ze by mal zarabat menej. Aj ho zobrali za spominanych 3500.. ja som mu hovorila nech ide, ze moze hladat dalej ajtak. On, ze pre neho je ten druh prace natolko psychicky a mentalne narocny, ze nebude mat energiu hladat dalej. Ja ho nechcem tlacit do rozhodnuti, ale cakam na to uz ako na spasenie… lebo to zasahuje aj partnersky zivot.. vraj som daka nudna a zijem ako dochodca.. ked chcem ist vecer o 10 spat. Ale ja vstavam do prace..
@anonym_f24fc2 Toto prvýkrát počujem.. Ja mám prácu ktorá ma baví aj kolektív je super. Len plat by mohol byť vyšší.
@anonym_799dee Ja to mám rovnako, a keďže nemáme dlhy tak ten plat ma tak nebolí.
@anonym_3754ed
Náš mladší syn je taký, mení roboty ako staré ponožky. On išiel z 9 na nulu, jemu to vyšlo a teraz je na 11.
Problém je, že keď raz akceptuješ 3.5, vyšplhať sa späť na 7 sa už veľmi nedá
@anonym_3313de
Keď som to spočítala, za desať rokov vystriedal už šesť zamestnaní a žil v troch krajinách.

@anonym_autor odišla jedine vtedy ak by som už mala náhradnú robotu, bez druhej nie. A áno odišla ak by ma cela psychicky vyčerpávala a vedela,že všetko utiahnem aj z menej platenej ak by sa taka nasla 🙂