Práca pre introvertov. Aké sú vaše skúsenosti?
Ahojte,
zaujímalo by ma, akú prácu robíte vy, ktoré nemáte rady veľa kontaktu s ľuďmi alebo vám viac vyhovuje pokojnejšie pracovné prostredie.
Hľadám prácu, kde je komunikácie čo najmenej – nielen so zákazníkmi, ale ideálne aj s kolegami. Nevadí mi pracovať samostatne, naopak, vyhovuje mi to viac. Mám pocit, že keď kolektív nie je príjemný alebo sú medzi ľuďmi konflikty, veľmi ma to psychicky vyčerpáva.
Akú prácu robíte vy? Ste spokojné? Existuje podľa vás práca, kde je kontakt s ľuďmi naozaj minimálny? Budem rada za vaše skúsenosti a tipy. 😊
Som introvert a robim v zdravotnictve.. zase nie som sociofob, nerobi mi problem komunikovat s ludmi
tiez som introvert, ale s ludmi pracujem. byt introvert fakt neznamena, ze nevies komunikovat ani byt v blizkosti ludi. len je to obcas neprijemnejsie ako to byva inym ludom 😀
ja mam problém komunikovat s ludmi a som v skolstve (nie ucitel ale odborny zamestnanec)
Som introvert a robim pravnicku - tj praca s ludmi a same stretnutia. Introvert a praca s ludmi sa nevylucuju. Zas robit sama cele dni niekde za pc by ma tiez porazilo.
Nejake velke psychicke vycerpanie z ludi a nebude len introvertnostou podla mna.
@anonym_autor Tak kamarat robi programatora a ma plny HO, tej komunikacie s kolegami tam nie je vela a je to takmer vylucne online. Kamoska preklada, je na volnej nohe, robi len sama pre seba. Ale tazko radit, ked neviem, aku mas kvalifikaciu.
Ja pracujem v Rakusku vo fabrike a praca sa mi usla idealna. Pracujem vacsinou sama na jednom oddeleni, samozrejme prichadzam do styku aj s inymi ludmi, ale mam svoj klud.
@anonym_autor Toto fakt? Nie si trosku rozmaznana? Praca s ludmi dokaze vycerpat aj cloveka, ktory introvert nie je a dalsia vec, introvert nema problem robit v praci, menej si k sebe pripusta ludi, poväcsine sa drzi len svojho maleho okruhu mimo prace, ale dokazu odrobit v beznej praci. Poznam 2 introvertov a ani jeden nema problem odpracovat jeden s klientmi a druha vo velkom kolektive ludi. Takze si nevymyslaj a hladaj si normalne pracu. A ak mas socialnu fobiu, to by bolo ale dobre riesit s odbornikom.
som introvert a od školy pracujem s ľuďmi - veľa ma to naučilo, hlavne komunikovať v podstate s každým a všade ...
Miesta ako upratovacka, vyroba, zeriavnicka, kurier (ciastocne), stolar, krajcir...

introvert nie je antisocial. Introvert ma svoj mensi okruh najblizsich ludi, ktory nerad rozsiruje. Ale samo o sebe mu nevadi praca s cudzimi ludmi ani komunikacia. Takze ja ako introvert pracujem na pozicii kde denne prichadzam s cudzimi do kontaktu ale vobec mi to nevadi, nevytvaram s nimi ziadne hlbsie vazby. Ale na moju poziciu treba VS takze asi ti nepomoze co napisem ak nahodou take vzdelanie nemas ukoncene 😁 ale do tvojich podmienok asi najlepsie zapadne IT ale na lepsie pozicie tiez sa viac oplati skola ako len nejaky kurz alebo potom laboratorium tiez tam viac menej vyhodnocujes vzorky a s druhymi nie si velmi v kontakte ale tiez nato treba vzdelanie.