Prečo nemôžeme nájsť zamestnanca na východe?
Ahojte. Už dlhšie bojujeme s jedným nepríjemným problémom a nevieme prísť na to, kde je pes zakopaný. Sídlime na východe a už dlhšie máme problém nájsť posilu do nášho tímu. Je to pozícia, na ktorú netreba VŠ, žiadne špeciálne znalosti. Požadujeme len 2 roky praxe, nič iné. Ani len vodičák. Inzeráty majú stovky zobrazení, ale 0 reakcii.
Mzda síce nie je nič extra (ak by na to firma mala prostriedky, ohodnotila by som prácu oveľa lepšie ale aktuálne podnikateľské prostredie na SK je aké je, bohužiaľ aj firma má svoje limity). Napriek tomu ponúkame plat v porovnaní s konkurenciou na východe o 20% vyššiu (!!) a v porovnaní s celoslovenským priemerom na danú pozíciu o cca 10% vyššiu.
Firma nemá zlé renomé, vždy platí načas a pod. Pracovné podmienky sú štandardné, nič extra. Klasika 40 hod/týždeň, možnosť (ale nie povinnosť) nadčasov...
Z tohto dôvodu sa pýtam, prečo je taký problém nájsť zamestnanca? Robíme niečo zle? Všade čítam, že ľudia majú problém nájsť si prácu. Že im zamestnávatelia na životopisy ani neodpíšu. Že veľké firmy prepúšťajú a ľudia majú existenčné problémy atď. Napriek tomu, nikto sa na ponuku práce neozve... Čo robiť inak?
Bohužiaľ, sme malá firma a nedokážeme ponúknuť "dychberúcu" mzdu, nemáme na to kapacity. Aj keď by sme veľmi radi... Ale stále sme nad priemerom.
@anonym_78dd8e... Ako chces podporovat podnikatelske prostredie na prtavom SK, ked klaklo aj v uss⁉️
@anonym_aaee69 meta nie je koniec sveta ,
@anonym_c75382 autobusy a vlaky chodia slabšie, to je pravda. Naši zamestnanci chodia autom. Myslím, že len 1 chodí autobusom.
@anonym_autor pohybliva pracovna doba prípadne aby sa dalo prispôsobit spojeniu, lebo nie každy má na dochadzanie autom
@anonym_autor a nenapadlo vás skúsiť prijať aj niekoho kto tie 2 roky praxe nemá? Možno by bolo veľa záujemcov čo by sa radi naučili ale keď vidia že chcete 2 roky praxe a oni ich nemali kde získať tak zatvoria inzerát a ani neskúsia. Sama som mala občas pochybnosti keď som si pozerala inzeráty či poslať životopis alebo nie lebo síce by aj boli niektoré podmienky čo by som spĺňala ale nemala som prax , poprípade toľko praxe ako sa vyžadovalo. Bolo vela takých pracovných ponúk kde by som aj poslala životopis ale keď som videla že je strašne nutná prax tak som neposiela
Inak mala som 2 práce kde ma zobrali úplne bez skúseností a keď ma zaučili tak boli veľmi spokojní
Pozri, pre mna je silnym varovnym signalom tvoje tocenie sa okolo nazvu firmy a konkretnej pozicie alebo vlozenia odkazu priamo na danu ponuku na portaloch s pracou.
Nie ste tajna sluzba a neriesime tu nejake zaparene ohanbia, aby si sa hanbila za prepojenie s tebou.
Dobra firma s doboru ponukou sa nehanbi.
Dalej, ak je to praca, na ktoru sa hlada manualne zrucny clovek uplatnitelny aj vo vlastnej zivnosti alebo v zahranici, tak nepojde otrocit k vam, ale bude co ja viem kupelne obkladat a kable tahat v rodinnych domoch a zarobi 5000, z toho vela cash a zvysok danovo optimalizuje.
Alebo obsluhovat nejake stroje moze v Nemecku / Rakusku za nasobne vacsi plat.
Pozrite si, kde sa hybe minimalka, kde priemerka a ked neviete najst, tak logicky prisypat. Tak na 1800 - 2000, aspon.
Viaceré komentáre sa mi inak zdajú zbytočne uštipačné... Posmešky na plat, živnosť, čierne peniaze... Nerozumiem. Akoby ste boli apriori nastavené proti zamestnávateľom/podnikateľom. Možno máte zlé skúsenosti, ale nie všetci sú zlí. Nie všetci zdierajú ľudí a platia bokom a pod.
@anonym_autor nie žiaľ na tomto fóre je veľa hejtu a žiaľ niektorý sa mi zdá že to už berú ako kultúru pre toto fórum čo je smutné..veľa ľudí tu nechodí konštruktívne diskutovať ale ako by si chceli prísť do niekoho kopnúť aby oni sami mali lepší deň 😥. Také komentáre by som ignorovala. Ktovie ako fungujú tie počítadla zobrazenia inzerátu. Možno tam bude nejaká zrada a nezobrazuje sa tak ako by mal...?
@anonym_autor pohybliva pracovna doba prípadne aby sa dalo prispôsobit spojeniu, lebo nie každy má na dochadzanie autom
@sara07 hej to dochádzanie môže byť veľký problém pre niekoho... Ale keď chodia iný ľudia autom tak to nie je neriešiteľné (mohli by sa viacerí odviesť) len to treba nejako odkomunikovať...
@sara07 hej to dochádzanie môže byť veľký problém pre niekoho... Ale keď chodia iný ľudia autom tak to nie je neriešiteľné (mohli by sa viacerí odviesť) len to treba nejako odkomunikovať...
@oskvarka záleží ako má plat partner alebo či je sám , aké má naklady v akom je ekonomickom srabe
viac odviest no nie každý je žial ochotny
ja tiež kolkokrát na brigadu super ponuka brala by som , pozriem spoje a skončila som
dohodneš sa ked tam dlhšie robíš ale na začiatku to by bol zázrak
@oskvarka záleží ako má plat partner alebo či je sám , aké má naklady v akom je ekonomickom srabe
viac odviest no nie každý je žial ochotny
ja tiež kolkokrát na brigadu super ponuka brala by som , pozriem spoje a skončila som
dohodneš sa ked tam dlhšie robíš ale na začiatku to by bol zázrak
@sara07 no to by vyslovene musela prísť ponúka od aktuálnych zamestnancov ...lebo aj mňa by veru toto odradilo..šoférovanie nie je moje hobby a navyše nie v každej rodine má každý auto...niekedy nemajú ani jedno .
Pretože manuálna práca, asi niekde vo výrobe(?) Je fyzicky náročná a často sa pri nej človek zničí. Keďže trváte na Tom, aby mal človek prax, takto musí byť niekto kto to už robil a chce robiť aj naďalej, no a pre neho plat/benefity/podmienky proste nemusia byť lákavé. Neviem ako náročná je tá práca, za koľko sa vie človek naučiť čo a ako, ale prehodnotila by som tu prax. Tam sa potom otvoria dvere absolventom, ti sa rýchlo učia, ak nájdete schopných.
@anonym_autor aspon vidis, ze na kazde riesenie tu najdu zeny problem. Ja ti poviem, ze ludom sa asi nechce robit. Za takuto mzdu pracuju aj v Bratislave, tak by mohli aj na vychode, kde sa vraj tazko hlada praca. Ak by som bola nezamestnana, tak nemam co vahat a vymyslat. Tu ti najdu 10 dovodov, preco sa neda pracovat.
Prečo je problém napísať bližšie info? O akú pozíciu sa jedná, bližšie pracovné podmienky. Ľudia by hneď vedeli kde je problém. A zrejme aj vy viete prečo je problém získať zamestnanca, nízky plat, nie dobré pracovné podmienky, dochádzanie, nie moc dobré meno po okolí., nároky nezodpovedajú finančnému ohodnoteniu
@melanta Este by sme sa dozvedeli, ze ten nie dychberuci, ale nadpriemerny plat je tak 800€...
Budem tu opakovat info dalsich dievcat/dam.
Ak tu nepridas inzerat, tak ti nikto nevie pomoct... a pritom @melanta by bola top v pomoci
Tak som len namatkovo pozrela zopar inzeratov na danej stranke v danej oblasti (nehovorim, ze tvoj inzerat) a zarazila ma jedna vec - drviva vacsina inzeratov uvadza medzi benefitami veci ako
pravidelná mzda na účet
preplácanie nadčasov
pracovné oblečenie
adaptačný proces zaškolenia
príspevok na stravu
TOTO nie su ziadne benefity, toto je samozrejmost. vyplyvajuca zo zakona. Benefity su nieco navyse, nieco co vam nenariaduje zakon a vy to poskytnete, napr. pracovný čas 7,5 hod namiesto 8, multisport karta, príspevok do DDS, firemne akcie, dalsie dni dovolenky, sick day, doplacanie PN do vysky x %, mikulasky balicek pre deti zamestnancov, ...
Tak som len namatkovo pozrela zopar inzeratov na danej stranke v danej oblasti (nehovorim, ze tvoj inzerat) a zarazila ma jedna vec - drviva vacsina inzeratov uvadza medzi benefitami veci ako
pravidelná mzda na účet
preplácanie nadčasov
pracovné oblečenie
príspevok na stravu
TOTO nie su ziadne benefity, toto je samozrejmost. vyplyvajuca zo zakona. Benefity su nieco navyse, nieco co vam nenariaduje zakon a vy to poskytnete, napr. pracovný čas 7,5 hod namiesto 8, multisport karta, príspevok do DDS, firemne akcie, dalsie dni dovolenky, sick day, doplacanie PN do vysky x %, mikulasky balicek pre deti zamestnancov, ...
@emjee Podnikanie na slovensky sposob🙄
@anonym_autor skúste agentúru 91 Agency ponúkajú teraz zamestnancov a všetko vám zastrešia
Prijali by ste aj cloveka nad 50 rokov? Tito ludia su vopred odpisani a to je velka skoda.
nedozvieme sa,aká to je práca...
Prijali by ste aj cloveka nad 50 rokov? Tito ludia su vopred odpisani a to je velka skoda.
@la_dolce_vita presne , a pritom aj 50 majú kondičku , su fyzicky aktivny žiadne trosky
pravidelná mzda na účet
preplácanie nadčasov
pracovné oblečenie
príspevok na stravu
@emjee presne, moje najobľúbenejšie je "výplata načas"
1. Ak nepride Mohammed k hore tak musi prist hora k Mohammedovi. Ak mas problem najst zamestnanca tak je potrebne zmenit strategiu a hladat tak aby si mala aspon kandidatov.
2. Nerozumiem preco nezverejnis link na inzerat. Na kariera.sk je to dohladatelne a je to verejne dostupna informacia.
Niekde bude asi pes zakopany pretoze ak ti ledva chodia kandidati tak proste to bud bude firmou, sidlom, pracovnymi podmienkami alebo cosi ine.

@anonym_c75382 Manuálna. Sídlime v obci medzi KE a PO (nechcem bližšie špecifikovať názov obce)
@anonym_autor skuste to pripadne dat na čiastočny uväzok , vela ludi si rado v tejto dobe privyrobí
nebude problem aj dva roky praxe, neviete si zaškolit ?