icon

Bývanie v Hlohovci

vsetkounas
19. jún 2023

Ahojte Hlohovcanky alebo tie čo poznate Hlohovec . Zvažujeme kupu domu v Hlohovci a teda kto to tam poznate je to dvojdom na Inoveckej ulici su to tam ulice dvojdomov susedia vyzeraju byt fajn a teraz dajte ako sa tam byva ako je daleko skola aka je tam skola a ake je Hlohovec ako meste ? Budem rada za každy nazor . Sama vaham ci ist to toho ako bojim sa trosku dvojdomu ale tak suseda si asik nevyberies lebo vzdy može niekto predat a prist niekto horsi a aj celkovo Hlohovec bola som tam par krat v meste a to je vsetko :D

Strana
z2
laura07
20. jún 2023

@monikamesarosova a čo iné ako diskusiu si čakala na diskusnom fóre???

:D sa jeduješ sama na to kde bývaš :D počkaj leto, v petre v Bašte, žúrky, to budú fajn noci :D ale je mi to fakt jedno. Len ma baví vidieť ako si to tam ľudia obhajujú :D

monikamesarosova
20. jún 2023

@laura07 🤣🤣🤣

Vobec sa nejedujem na to kde byvam. Keby som sa jedovala tak idem prec. To sa asi vy jedujete.
Ako som napisala, byvame tu 4roky. Tie zurky na bašte nas nijako neovplyvňujú nakolko sme odtial dalej a zasa tolko zurok tam nie je 😀😀

Ale vidim ze vy to tu mate za potreby neustále riesit.

laura07
20. jún 2023

@monikamesarosova osobo, koľko bol lock down? kým ste tam? zabarikádujte sa a bude Vám fajne hocikde..HC Vám ani omylom nezávidím. Som rada, že tam mladá dochodila zš už tam nebudem musieť ísť nikdy..prečo aj, že? ach.

dajte tipy čo v HC, prosím 🙂 ako sa tá dá tráviť čas a kam ísť.

linibini
20. jún 2023

@vsetkounas tento? https://www.nehnutelnosti.sk/4831391/exkluzivne...

- výhľad krásny a ...
hore na novej štvrti kľud, inak premávka kamiónov do Bekaertu, tým že je tam jedna cesta, je to veselé a druhou sa samozrejme vracajú späť
- III.ZŠ má aj MŠ, ale od domu, ak sa jedná o tento, ktorý je v linku sú celkom pekný kus
- bus nemá zastávku na vašej ulici, stojí najbližšie Gorkého
- v tvojej blízkosti by mali byť 1 väčšie potraviny
- lekárne, lekári, pošta, obchody, úrady, krúžky - všetko je v meste, cez bežný pracovný deň problém zaparkovať, parkovisko na námestí pri kostole spoplatnené
- kam s deťmi - ako bolo spomínané - pánska záhrada - zámocký park, ihrisko, jazierko s kačkami, v meste pár fajn ihrísk, na novej štvrti netuším či vôbec nejaké je, asi ani nie
- krúžky pre deti na ZUŠ, je tu aikido, futbal, manžoretky, folklórny súbor, gymnastky, florbal, deti majú krúžky i na školách
- vybavenosť MUDr. - všetci nadávame, sú tu 3 pediatri, chýba viac odborných dr.
- pošta je otvorená od 8:00 , cez víkend zatvorené
- nákupy - LIDL, KAUFLAND, Billa, Takko, Pepco, Gate, Kik, Tedi, Jysk, elektro Planeo a Okay, Tesco je za Váhom, 2xDM, drogéria 101, Teta a ešte menšie drogérie, v meste pár obchodíkov s oblečením, ktoré netuším akým zázrakom prežívajú, kvetinárstva, železiarstvo, faby-laky
- ale 4 pizzerie, reštiky zopár, 5 zmzlín, až 1 obuv okrem Deichmanu, 1 minipidi športový obchod
- banky TATRA, Reiffeisen, VUB, Sporka, Prima, je tu O2 a T-Com, Orange zrušený, pár kvetinárstiev
práca - hlavne priemyselný park = pozície vo výrobe, málokedy vidíš inzerát na inú prácu, inak zrejme po známosti, ak nemáš - treba za prácou dochádzať a to je iný záhul
- kúpalisko má ľadovú vodu
K zubárovi chodím do PN, s deťmi na pohotovosť tiež.
Prečo tu ešte stále bývam - sme v úplnom centre, všetko máme blízko, školu, škôlku, dr, úrady, poštu, obchody, všade sa dostanem peši, v rámci toho, čo bežne potrebujem vybaviť a takto nám to momentálne vyhovuje. Kino nám úplne stačí, Empírové divadlo tiež, na prechádzky do parku a na ihrisko si v pohode vybehneme.
Ako všade aj tu sú milí, slušní, dobrí ľudia, áno sú, ale aj kopa xy.
Cez leto chodievame často do PN, deťom sa tam veľmi páči.
Neviem čo ti ešte napísať, čo očakávaš, ako to máte nastavené. Zrejme som ťa skôr odradila, ale nebudem ti klamať.
Neviem ani čo pekné a pozitívne napísať, lebo pešia zóna ani pešou nie je, tam skapal pes, čo je škoda. Na lavičkách pri fontánach nájdeš ležať bezdomovcov a o pár hodín tam sedia dámy, alebo mamičky s deťmi....
Kam by som ťa v meste zobrala ---- väčšina povie na zámok a do pánskej.
Rôzne združenia sa snažia robiť program, ale v tomto meste sa niečo pokazilo a nefunguje to tu, alebo asi zrejme ani nikde nefungovalo.
Pýtaj sa, a dozvieš sa 🙂.

laura07
20. jún 2023

@linibini toto by som nikdy nepovedala že je nová štvrť 🙂 typovo mi to sedí nad 6kou školou, hore. Hm, a to mám novú štvrť obehanú 🙂

ale na región nie zlá cena..ale ten pozemok je za mňa malý..ale zas doma nadávam za 10 árov, že kto to pokosi :D

sticker
laura07
20. jún 2023

@zenazaba koľko máš detí a koľko bicyklov vieš ovládať naraz? a také keď je 20cm snehu...ach..tie vaše bicykle a furt len ich tlačíte vedľa seba. Ešte som nepochopila tento trend..ani nejazdíte, len tlačíte vedľa seba. Vysvetlíte mi to, prosím?

linibini
20. jún 2023

@laura07 tak nová štvrť nie sú len domčeky z katalógu na kľúč (obrazne povedané), ale i domy z rokov 70., o cenách prehľad nemám. Či je adekvátna polohe, vybavenosti a atraktívnosti, treba zvážiť.

laura07
20. jún 2023

@linibini asi to tak bude. Len my sme sa pohybovali tak7-8 rokov dozadu tam a všetko to prerábali..ale mne je to fakt jedno :D

zenazaba
20. jún 2023

@laura07 strasi ti vo vezi????..... ty si ma videla niekedy tlacit bicykel? Ja som na bicykli denne, vratane celej zimy. A cuduj sa svete, napriek tomu mam i vodicak. Prosim, pripomen mi, kedy bolo v nasich koncinach 20cm snehu. Nebyvam v HC, ani tam nepracujem, ale hmm, som tam takmer denne. Este mi napis, z akeho dovodu by osoba zijuca v Hlohovci nemohla navstivit kino v Bratislave. Ci ked tam raz zijes uz odtial nesmies odist? Vies, ze aj osoby zijuce v HC maju auta a vedia soferovat? Aj listky na vlak si vedia kupit?..... popros u vas na psychiatrii, nech ti upravia davkovanie liekov.

lenkax22
20. jún 2023

Ahoj, verím,že nevadí,že budem tykať 😊 ..o HC bolo povedané už snáď všetko, už máš akú takú predstavu, ale stále to nie je realita ... Tým,že pochádzaš z iného mesta, tak veríš,že to bude zhruba rovnaké ...a poviem ti,že sa veľmi mýliš... Pochádzam zo Serede a v HC v časti Peter žijem už 5 rokov,ale keby sa dá, do minúty som pobalená a zdrham preč ... Fakt tu skapal pes... Je fajn,že budete bývať na Novej štvrti blízko školy a škôlky, ale všetko ostatné je za kolajami a je to na nervy všetko riešiť autom ... Plus v HC nie je kam ísť a zoznámiť sa a niekým je tiež riadna fuška, Hlohovčanky sú neprístupné,viaceré baby,čo nepochádzajú z HC s tým majú problém tiež. Žiaľ nie je to len moja osobná skúsenosť, každý si žije svoj život zavretý za vysokým plotom a dovi dopo, nezáujem .... Ak sa vám dá, skúste sa HC vyhnúť

ninulienocka17
17. júl 2023

Pridám svoj pohľad aj ja. Ja som v Hlohovci žila celý život, až do asi 24 rokov. Potom som sa presťahovala k vtedy ešte snúbencovi a ku svokrovcom do dediny asi 15 min od HC, nakoľko sme už plánovali svadbu a začali sme stavať dom hneď neďaleko, kde sme aktuálne. Ako mladšia som Hlohovec vnímala okej, chodila som na 6ZŠ, na strednú tiež v HC, mala som to všetko blízko. Ako pubertiaci sme mali von tiež kde chodiť, no časom už bol problém nájsť aj normálny podnik a nejaké reštaurácie, to je podľa mňa problém aj teraz. No a časom mi už viac vecí začalo prekážať. Keďže v HC je podľa mňa nemožné nájsť si prácu, pracovala som v Trnave a to denné státie v kolóne bol čistý des. Takže treba sa určite zmieriť s kolónami, keď človek cestuje poobede, podvečer. Mesto však býva dosť upchaté aj doobeda, večne z každého smeru.
S manželom do Hlohovca chodíme len za mojimi rodičmi a kamarátmi a mám tam ešte dvoch lekárov. Inak už zvyšok lekárov si riešim v Trnave, keďže bývame neďaleko a aj tam dokážem vybaviť, nakúpiť atď oveľa viac vecí.
Často to vravím aj mužovi, že Hlohovec nie je z môjho pohľadu pre mladé rodiny s deťmi a celkovo pre nových obyvateľov ničím zaujímavý, lákavý. Preto sme my napríklad nad bývaním tam ani neuvažovali. Príde mi, že sa tam zastavil čas, bohužiaľ.. Ale to je len môj názor.

Strana
z2