icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

fadama
7. jan 2017

Baby a vy ako cestujete na Slovensko ? Ja hladam niekoho kto by siel v maji na Slovensko a mal by 3 volne miesta. Neviete o niekom ?

rybca
7. jan 2017

@ajana1 ja si nahradzam bryndzu fetou rozmixovanou s trochou mlieka a odstatou 24 hodin

ajana1
7. jan 2017

@rybca diky za typ urcite vyskusam 😉 Tak men skoro kazdy mesiac niekto zo znamych ide domov tak mi ju vzdy donesu a aj do zasoby

ervenka
7. jan 2017

@ajana1 no patizon, ani velku cuketu, kt. by sa dala vydlabat a naplnit som este nevidela. Ani na trhu, ani u zeleninara. Kalerab obcas, petrzlen, petrz. vtat tiez velmi obcas. z tych nezdravych- jaternice, klobasy- nie salamoveho typu tiez este nie. Pecienka u masiara obcas, maso zo zajaca obcas. Ale v Jumbe mali/maju chutovku- buffaloburger met vormen. Prisla som, videla som, striaslo ma a vratila do regala.

ikke
7. jan 2017

bryndza sa da nahradit, ale taky mak a racsu zozenies iba v homeopatickych mnozstvach, mletu rascu dokonca vobec (alebo musis velmi silno hladat na internete) 😀 a kofola a vinea a horalky a sojove maso (kto ma rad) a treska a rozok a vianocka a knedla a... aaach, ide na mna nostalgia 😇

ervenka
7. jan 2017

@ikke chodis do Jumba? tam sa da kupit maanzaad, tofu, biele aj udene. rascu som kupila omylom mletu, sup do kosa. Inak sa da normalne pri koreninach kupit rasca. KEby som vedela,ze chces mlatu, poslala by som ti. predavaju tu druivensap s bublinkami aj bez. Vzdialene vinea.

ikke
7. jan 2017

@ervenka no, ani v jumbe nemaju toho maku ako maku 😅 aspon u nas nie, tiez len v takych sacickoch po max. 100g ci kolko. tofu je nieco ine ako sojove maso. a rascu (karwijzaad) som tu jakziv mletu nevidela. to rimsku rascu (komijnzaad) maju na sto sposobov 😉

rybca
7. jan 2017

@ikke Mak kupujeme na kila v madarskom obchode v RTD a rascu v 180g baleni u turka, treska, rozky, vianocku si vies spravit sama..🙂 horalky a ine sladkosti su uz nie co byvali, tak mi za nimi az tak luto nie je..🙂

ervenka
7. jan 2017

@ikke sojove maso- kocky a podobne tu maju. Soja nie je prave to najzdravsie, takze to velmi nesledujem, ale vidim to v nasom Jumbe. Mak tu maju nemlety v teglikoch po 200g. V regaloch s vecami na pecenie.

ervenka
7. jan 2017

@rybca treska bola najlepsia Zilinska. Mondelez toho vela pototo. Ale aspon na okruhle piskoty si ludia vydupali, aby bola jasne vyznacena krajina povodu. Tie z Pl su bleeeeeeeeeh.

mirussstek
7. jan 2017

Ahojte. Prosim Vas chcem sa spytat materska dovolenka tu v NL pri dvojickach je tak isto ako pri jednom? Dakujeeeem 🙂

ikke
7. jan 2017

ok, damy, nejdem sa hadat, u nas fakt sojove kocky nemaju, ani mak po 200 gramov. a rozky aj vianocku som skusala robit, katastrofa, na to ja nemam 😀 a na treskovy salat uz vobec nie... 😅 mne zas ta bryndza vobec nechyba 😀

fadama
7. jan 2017

@rybca no praveze mne prave tie horalky a mila a ine sladkosti chybaju razcu tiez mletu som tu nikdy nevidela ( nanasla) ale tu ani nepouzivam iba moj muz to sem tam chce. A este mi chybaju casopisy.

fadama
7. jan 2017

@ikke rozky a vianocku som este neskusala ale knedlu robim dost casto. 🙂

ervenka
7. jan 2017

@mirussstek je dlhsia. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zwange... aj oteckovia maju pravo na volno

ervenka
7. jan 2017

@fadama myslim, ze Zivot sa da predplatit aj do zahranicia. alebo potom webky casakov

fadama
7. jan 2017

@ervenka no na to som ani nepomyslela zeby sa dalo predplatit aj do zahranicia. Dakujem pozrem si to.

ervenka
7. jan 2017

@fadama http://istanok.cas.sk/informacne-stranky/otazky...
http://www.posta.sk/sluzby/predplatne-novin-a-c...
http://www.ipredplatne.sk/
pre istotu by som napisala mail, ci je predplatne do zahranicia mozno aj v roku 2017. 😉

fadama
7. jan 2017

@ervenka dakujem popozeram si to. Ty mas dake predplatne ? V akom meste byvas ?

ervenka
7. jan 2017

@fadama nemam. mamina mi odklada Zivot. a ked je nieco zaujimave vystrihne mi z Pravdy. Byvam pri Tilburgu.

fadama
7. jan 2017

@ervenka 🙂 . Tak to si myslim ze nieje daleko odo mna. ci ano ?

kredog
7. jan 2017

@lenkanl dakujem mrknem v lete

ervenka
7. jan 2017

@fadama no ani nie, ale v tychto klzkych dnoch je vsade daleko. 😉

fadama
7. jan 2017

😂😂

mirussstek
7. jan 2017

@ervenka dakujeme 🙂 ja si vopred vsetko zistujem dneska sme sa dozvedeli ze budeme mat dve babatka hehe 🙂

ervenka
7. jan 2017

@mirussstek gratulujem. kedze je zaciatok roka, treba si oficialne poziadat o info. lebo pre oteckov sa prave v 2017 predlzila dovolenka, mozno su k 1.1. aj ine zmeny.

mirussstek
7. jan 2017

@ervenka dakujeme. Okej budem vsetko zistovat 🙂 este raz vdaka 🙂

ajana1
8. jan 2017

@ervenka tak velku cukinu a patizon mame v zahrade 😉 A vsetku ostatnu zeleninu kupim na trhu, tiez zajaca, niekolko druhov pecienok u masiara ale hlavne co nenajdes na Slovensku je obrovsky vyber cerstvych ryb, exotickej zeleniny a ovocia

ajana1
8. jan 2017

@ikke rascu zozenies pod karwij v kazdom zahranicnom obchod (polsky, turecky, azijsky...) velkych mnozstvach a v normalnom supermarkete v tych ich flastickach. A makom je to tazsie ten si vacsinou objednavame u mlynara ale dovezieme zo Slovenska ale popravde ako casto jedavate mak aj ked ste na Slovensku?

ikke
8. jan 2017

@ajana1 hej zozenies, ale nemletu. dokonca aj v ah. len to mletie potom je odusu. a ja nemam rada zrnka medzi zubami... 😝 😉
baby, jasne, vsetko sa da nejako upiect, pomliet, skombinovat, len potom to uz nie je jednoduche jedlo, ktore uvarite medzi piatou a siestou vecer po celodennej sichte 😉

veci, ktore sa tu fakt nedaju kupit ani nijako nahradit su napr. niektore lieky ako sinupret, tantum verde, repikovy caj, ale zas aj tu sa da argumentovat, ze nahradis miestnymi liekmi.

na slovensku zas nemaju (ok, maju, ale za ake prachy...) stroopwafle a pindakaas a slovensky tvrdy syr chuti pri tom holandskom ako cinsky fejk 😀