Hľadáme maminky z Holandska na pokec
Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵
@nika218 http://www.isutrecht.nl/pyp/language-learning/ ja som z tohto pochopila, ze anglictina je hlavny jazyk, v ktorom sa tam komunikuje a holandcinu sa ucia ako druhy (cudzi) jazyk
Thomas pride aj tento rok do Utrechtu. http://www.spoorwegmuseum.nl/#!/evenementen/tho...
@fadama my mame cca 70 vlakov. boli sme uz 2x v Utrechte, a v kine na posledne 2 filmy. Myslim ze @cestovatelkaandrea je na tom podobne. 😉 🚂
😲
Ahojte chcem sa spytat jednu vec ohladne prenajmu bytu resp.domu.S manzelom hladame prenajom.Nieco sne nasli.To ze pozaduju rozne potvrdenia je ok aj prijem chapem.Ale chcu kopiu platobnej karty.Stretli ste sa s tym?dakujem
@majorosovalucia nie tak stym som sa nestretla a uz mame tretí podnajom. nikdy od nas nechceli kópiu plat.karty
@fadama my riesime podnajom asi mesiac.Lebo manzel ma ubytko od zamestnavatela nonie je to na dlhodobe byvanie s rocnym dietom.
Ja na SK ale do leta sa chcem s malou prestahovat.
Dnes som s nim hovorila a ziadnu kopiu karty im nedame.
Mozem poprosiť este o nejake rady ohladne prenajmu.Comu sa vyvarivat atd.Dakujem.
@majorosovalucia neviem co by som ti este poradila, my sme boli u jedných v podnajme kde neplatili byt este ze sme to zistili a rýchlo si museli hladat podnájom ale uz cez takých co sa tomu naozaj venuju ze predávaju alebo prenajímaju. Jemu stacil pas . A sme sa zaregistrovali na prenájom bytu/domu ale tam uz cakas od 2-4 rokov kým ti pridelia byt/dom.
Ale to je cudné podla mna pýtat kopiu karty.
🙂
@majorosovalucia urcote by som kopiu karty nedavala..je milion profikov co pridu s akoze zmluvou a pritom su to podvodnici..radsej cez overene stranky tykajuce sa prenajmu, predaju a registrovane agentury
@mevrouw prosim vas o overen stranky cez co ste hladali?dakujem
Funda, huislijn alebo pararius. Na tych strankach su inzeraty od vsetkych maklerov . Ja jedine na tych hladam.drzim palce
@mevrouw dakujem.Funda a pararius poznam.Praveze z pararius bola ta realitka a ta ziada kopiu karty a popritom zezal chceme vobec aby nas pozvali na prehliadku domu tak potrebuju aj kopiu karty okrem inych papierov.
@majorosovalucia no neviem...asi by som si overila tu agenturu.este nikto nikdy v zivote nechcel kopiu karty za to ze si chcem pozriet dom alebo byt..a tosom sa uz 6 krat stahovala 😁
Dievcata potrebovala by som nejake informacie od vas ak by ste mi vedeli poskytnut o kurzoch holandciny pre cudzincov. Ako to v Holandsku funguje? Lebo pozerala som si na stranke Gemeente Amsterdam a tam sa pisalo ze je viacero kurzov, niektore zadarmo, ine platene, potom som nasla napriklad o utecencoch a tak ze sa musia integrovat ak chcu zit a pracovat v Holandsku a tiez je na to potrebne sa naucit jazyk. Nemate prosim vas nejake skusenosti s kurzami? Nechodili ste na nejake? Ako take kurzy prebiehaju? Pisem jednu seminarnu pracu a hladam si info na holandskych strankach, no velmi velmi by mi pomohli nejake osobne skusenosti. Keby ste boli take mile a napisali mi aspon do IP bola by som vam velmi vdacna 🙂
Dobry den. Potrebovala by som s niecim poradit. Je tu niekto kto vycestoval na stalo do Nl s maloletym do 3 r?? Dakujem
@majorosovalucia skuste este.huurwoningen.nl
@timeac ak zistite nejake veci ako postupivat ked pridete prosim.djate mi vediet my tiez by sme.chceli ist naspat ale so 4,rocnym ak mate konkretnu otazku som.ajja nieco zistovala.ak.budete.chciet napiste ak budem.mocy poviem aj ja co som.zistila:-*
Baby da sa teda realne pracovat napr v sklenniku v kvietkoch aj pri dietati 4r v skole? Normal 40h tyzdenne je tu taka ktora tak pracuje a an jej muz tak pracuje??? Zvazujeme pre a proti ist naspat do nl ....nehnevajte sa ze otravujem:-*
A este dalo.by sa myslite si privyrobit v NL 3Dmihalnicami,kozmetikou(cistsenie uprava obocia, depilacia,masaz tvare ...atd...)??!
@petronela230 ahoj. Určite sa to da. Môj syn trojročný chodí ku Gastouder-opatrovatelka, a ma tam aj skolopovinne deti, čiže ich chodí aj vyzdvihnúť zo škôl, a potom ich rodičia vyzdvihnú u nej.
@fadama skus si pohľadať nejaké Gastouder bureau a oni ti nájdu opatrovateľku priamo na mieru aby ti vyhovovala. Tam ti pomôžu aj s tým aby ti bolo z belastingu doplatene. U našej opatrovateľky je viac detí co je dobre aj pre malého a intenzívne sa im venuje, kreslia, spievajú, hrajú sa, spia, o jedlo tam ma postarané, a naša spolupracuje aj so peuterspelzal, čiže všetko čo sa učia deti tam učí sa aj on.

@nika218 ta skola v Hilversum ma 4.2. den otvorenych dveri. ak ste uz v Nl, chod sa tam pozriet, spytat, atd.