icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

fadama
14. mar 2020

cestoviny a ryza uplne vypredane. Mlieko a maslo poloprazdne. Ludom sibe, ale aj tak som vcera nakupila vsetko co som chcela/potrebovala. 😀

ikke
14. mar 2020

cestoviny, ryzu, muku a hajzlak som nakupila na extra 2 tyzdne uz pred 2 tyzdnami a len udrziavam stav. asi miestnym konecne doslo, ze to nie je len sezonna chripocka... len nechapem, ze nie je brabant a velke mesta zavrete, tam sa to, zda sa (logicky) siri najrychlejsie

fadama
14. mar 2020

@ikke vies kolko je uz nakazenych ci mrtvych ?

ikke
14. mar 2020

@fadama vyse 800 nakazenych, 10 mrtvych

fadama
14. mar 2020

@ikke cozeee ? uz toolko ? 😢
a v akym mestach to je ?

ervenka
14. mar 2020
ervenka
14. mar 2020

@ikke ale nedoslo.... v Tilburgu som este nikoho nevidela s ruskom. Pozri si ktore medzinarodne spolocnosti sidlia v brabante. Oni zatvorenie nedovolia

indu
14. mar 2020

Budete dávať detí do školy?

ervenka
14. mar 2020

@indu pri skolopovinnych velmi nie je na vyber...
Krpec nebol utorok, stredu a obaja doma v piatok. Soplili. Uvidime v nedelu vecer, ci pojdu v pon. do skoly

fadama
14. mar 2020

@ervenka dakujem

syn tiez kasle, sopli. stvrtok a v piatok nebol, aj dnes este dost kasle.

leonii
14. mar 2020

@fadama hej neobmedzene do prasknutie a počas kolotočovania aj do 🤐 Tu je prehlad v oktorbi je pár týždnov otvorene 😀 https://www.wunderlandkalkar.eu/de/familienpark...

fadama
14. mar 2020

@leonii 😂
super, dakujem, uvidime aka bude situacia tu

katarinaksu
15. mar 2020

@ervenka deti nemusia ist do skoly, nebudu za to postihy, aj tak ratam ze ich zavru tento tyzden.
pre aktualne stavy najlepsie sledovat tieto tabulky: https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbcl...

katarinaksu
15. mar 2020

k tym obchodom, skuste sa velmi neskoro v noci prihlasit na ah donasku, jumbo alebo co k vam chodi, kruidvat drogerku a objednajte si co treba bez problemov. ja som tak isto bola znechutena v piatok v lidli 200 ludi v rade a v AH malo ludi ale vsetky regale prazdne :( a este tie male miestne obchodiky ako zelovoce co maju turci, ja mam 3 hned pri dome, tam maju vsetko a nikoho tam nikdy nestretnem

ervenka
15. mar 2020

@katarinaksu tie cisla co sa tyka Holandska nie su vobec pravdive... prestalo sa s testovanim ludi.
Oficialny e-mail od nasej Zs riaditelky- zdrave deti su vitane. Netreba zabudat na povinnu skolsku dochadzku.
Ked som brala knihy pre naseho syna, zastupujuca ucitelka nechapala preco. Lebo medved, aby nezameskal.

indu
15. mar 2020

@ervenka u nás na škole už nebudú brániť deťom a kto chce môže nechať deti doma a nebude chápaný ako zaskolak. Doteraz deti rodičov v karanténe do školy museli. No ja deti nechávam doma.

fadama
15. mar 2020

@indu oficialne su skolu na 2t zatvorene

ikke
15. mar 2020

do 6. aprila zatvorene ... 3 tyzdne

fadama
15. mar 2020

@ikke na fb mi jedna napisala ze na 2t. Kurna...tak kolko.

ikke
15. mar 2020

@fadama do 6. aprila. povedal holandsky premier.

fadama
15. mar 2020

@ikke siesteho je v pondelok. Tak sa ide az v utorok ?

ervenka
15. mar 2020

Ano ano, skoly su zatial na 3t zavrete. Som po nocnej, spala som. Dobieham informacie.

ikke
15. mar 2020

@fadama nas riaditel pisal, ze su do a vratane piatku 3.4. zavreti. urcite vam napise vasa skola

fadama
15. mar 2020

@ikke uz aj nam prisiel email, ze do 6-teho. Len mi nie je jasne, ci siesteho sa uz ide alebo az siedmeho. 😒

ikke
15. mar 2020

@fadama myslim, ze je to myslene, se 6.4. sa uz pojde do skoly. lenze to je o 3 tyzdne. vie niekto, co bude o 3 tyzdne...??? 😔

fadama
15. mar 2020

@ikke ved ano. dakujem.

fadama
16. mar 2020

Daju sa tu zohnat vobec ruska ? Nosite niektora ?

ikke
16. mar 2020

@fadama zohnat sa nedaju. nenosime, tu tvrdia, ze je to zbytocne. u nas v gemeente je zatial (uz tyzden) oficialne iba 1 infikovany, tak az taku potrebu nemam. v brede alebo tilburgu by som zvazovala usitie...

katarinaksu
16. mar 2020

@fadama ja som videla par na bol.com pred 2 dnami ale uz vacsina je out of stock. Mozno onedlho doplnia. Ale ked bude treba ja nam usijem, to je najmenej