Hľadáme maminky z Holandska na pokec
Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵
@strakulanikula uz netreba, dakujem pekne za ochotu.
A napis mi spravu. 🙂
Dievčatá prosím vás ako je to s prepichovanim usiek?
@strakulanikula tak drozdie je uz aj po zaruke. 🙄
@fadama nehnevaj sa horuckujeme....nemam moc casu
@strakulanikula este to sa hnevat...len je toho skoda teraz ked je toho teraz nedostatok.
skore uzdravenie.
@fadama dakujem.fakt ma to mrzi. Dik dufam ze uz bude konecne dobre
Ahojte, potrebovala by som poradiť som tu nová a aj v Holandsku sme s manželom krátko (už tomu bude rok). Prišli sme do tejto krajiny zarobiť na domček a chceli by sme mať dieťa, trvalý pobyt máme slovenský, prácu máme na legálnu zmluvu, poistenie si platíme v Holandsku. Potrebovala by som radu čo všetko je potrebné mať vybavené ak by som prenatálne kontroly a aj pôrod absolvovala na Slovensku. Či je to vôbec možné ako je to s poistením či sa niečo dopláca ak by bol pôrod na Slovensku. Ďakujem za každé info😉
@libby21 ja viem co treba v Holandsku a nie na sk. A porod si tu chvalim. A co ti treba na sk je najlepsie si zavolat kdoktorovi na sk , alebo tu do zdravotnej vasej poistovne aky je priebeh.
@strakulanikula velky rozdiel medzi zahranicim s svk vo vseobecnosti je porodne. Ak bude mat prehliadky, porod a prvych 28dni zivota dietata na svk, dostane porodne.
Holandsko a niektore ine krajiny porodne nepoznaju
@ervenka no mne bolo povedane ze ak neodvadzam dan co teda neodvadzas ak tam nepracujes nedoatanes vobec nic. A ci tito pendlovanie stoji za tym par stovak....lepsi priatup pri porode jeurcite tu aspon ja som spokojna bola. Ziadne nastrihy pri porode lebo sak pre istotu. Mam 5 stichov ale nic hrozne to nebolo ani po porode.muz nonstop so mnou,strava pre oboch,spal na izbe so mnou lebo som rodila aj cez noc. Chodia ti domov pomahat kraamzorg no ja by som na sk urcite nesla rodit.
@strakulanikula ja som rodila v Nl 2x, viem ako to tu chodi, aj ked hlavne pri druhom tehu som to nevnimala tam super-ruzovo. Ja som este pri prvom porodne z svk stihla. Vtedy sa to este dalo, stacil trvaly pobyt matky dietata na svk.
@ervenka ten mam a aj tak prd z toho. Ako slovak syn zapisany ale zial na porodne nemal narok lebo neplatim dane na sk. Cigani nikdy nerobili,dane neplatili ale porodne doatanu za kazde jwdno decko...kde je ten meter na vsetkych rovnaky....zato keby som mala na vyber tak syn nieje slovak ale holandan.
@libby21 ja by som odporucala rodit v holandsku, rodila som aj tu aj tam a je to tu neporovnatelne lepsie, naco by ste chodili na slovensko kvoli tomu nerozumiem a hlavne technicky ako, to chces kazdy mesiac cestovat tak daleko? A posledny mesiac? Kazdy tyzden? Nedajboze budu komplikacie uz pocas tehotenstva tak ako to urobis? Jediny rozdiel je porodne ako tu pisu mamicky, ja by som k tomu dodala ze rozdiel je aj v materskej dovolenke, holandsko ma tusim 16 tyzdnov a slovensko 3 roky, to je obrovsky rozdiel si myslim, kvoli ktoremu sa urcite neda pendlovat, lebo ak to absolvujes vsetko na slovensku, budes najskor musiet ostat 3 roky tam, lebo pochybujem ze ti tu niekto nieco schvali ak budes vedena iba na slovensku...treba si to premysliet poriadne
Ďakujem za info, nám to práveže vychádza tak žeby sme už na Slovensku aj zostali na trvalo. Volala som na sociálku tam mi povedali, že nakoľko budem mať odpracované roky v Holandsku materskú si mám žiadať z Holandska a rodičák potom zo Slovenska, má tú s tým niekto skúsenosť?
@libby21 matersku mas len tych 16tyzdnov
@libby21 a hore pises ze si v Holandsku len rok nie nahodou?
@strakulanikula áno len rok, ale chcem mať zistené podmienky skôr, ešte sa len chystáme mať dieťa a kým by som porodila tak prejdú 2 roky odkedy sme tu a materská na Slovensku sa ráta z posledných 2 rokov takže to čo mám odpracované na Slovensku by mi už nerátali...
@libby21 tak drzim prsty. Ale myslim si ze uz je potom dobre byt aj celw tehotenstvo na sk aj poistena a tak radsej vsetko riesit. Ja som tu mala caste kontroly pocas tehotenstva zo zdravotnych dovodov ale myslim ze ked niesu problemy je zbytocne chpdit vysedavat na gyndu len kvoli mocu....
@strakulanikula no ako to tak začínam riešiť tak buď celý čas na sk alebo ostať na tých 16 týždňov Holandsku....
Kočky, viete niektora ako je to tu s občianstvom? Môže dieťa požiadať oň? Keď rodičov má slovákov? Koľko musí mať rokov?
Ďakujem

@fadama posli mi to lepsie odfotene do spravy. Je to rozmazane.