icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

ikke
19. aug 2020

@fadama podla mna az ked bude mat 18 rokov, normalne cez naturalizaciu. A asi sa bude musiet vzdat slovenskeho obcianstva

fadama
19. aug 2020

@ikke a nie je tu dospelosť 21tke ?
A čo je to tá naturaluzacia? 🤔😂
Ďakujem pekne

ikke
19. aug 2020

@fadama nie, dospelost je 18r.
Naturalizacia je skuska z jazyka a kultury

fadama
19. aug 2020

@ikke ďakujem veľmi pekne 😘

fadama
5. sep 2020

Niekto z Rotterdamu? Potrebujem vedieť niečo o centre. Kde je dobrá reštaurácia,bar a pod.

katka1425
9. sep 2020

Dobrý deň viete mi poradiť či sú v Holandsku komunitne školy alebo ak to tam je...chceli by sme sa prestahovat tam ale nevieme ako to je zo školami synovia tu na SK navštevujú jeden 7 ročník druhý 4 ročník a 3 ma 4roky ďakujem za radu

fadama
9. sep 2020

@katka1425 pôjde do školy normálnej, rôzne deti sú v triedach. Začína sa v 4 rokoch

luckaqd
9. sep 2020

@katka1425 prvy rok musia chodit do specialnej medzinarodnej skoly aby sa naucili komunikovat v prvom rade a 4rocny by mal chodit do kinderopvang, ale cakacia doba moze byt az rok kym ho vezmu takze jeho je najlepsie nahlasit uz aj teraz hned podla miesta vasho bydliska najlepsie

ikke
9. sep 2020

@luckaqd 4-rocneho uz do kinderopvang nezoberu, ten je len do 4. Narodenin, ani o den viac. A normalne do skoly, holandske skoly su na to prisposobene, ze vedia pracovat aj s detmi, ktori sa po holandsky este len ucia. Siedmak je tu ale uz stredoskolak, na to pozor @katka1425

katka1425
9. sep 2020

Ďakujem vám veľmi pekne za radu

luckaqd
10. sep 2020

@ikke ahaaaa neviem preco som myslela ze do 5r.je kinderopvang.... tak vdaka 🙂

ikke
10. sep 2020

@katka1425 este aby som to upresnila - zakladne skoly su pripravene aj na decka co nehovoria holandskt. U strednych skol sinie som ista, je mozne, ze bude musiet absolvovat nejaky medzirocnik s intenzivnou holandcinou alebo nieco podobne, fakt neviem...

katka1425
11. sep 2020

@ikke a siedmak by tam nešiel na základnú ale na strednú ďakujem

ikke
11. sep 2020

@katka1425 holandska zakladna skola konci akoby slovenskym 6. Rocnikom. Oni sice maju 8 rocnikov ZS, ale zacinaju od tych 4 rokov. Cize v 3. Triede sa ucia pisat a citat. A holandska 8. Trieda je teda slovenska 6. Trieda. Takze slovensky siedmak je tu uz stredoskolak - tzv. Brugklas

katka1425
13. sep 2020

@ikke ďakujem ste veľmi zlatá

katka1425
13. sep 2020

Môžem ešte je tu niejaka mamimnka zo Slovenska a je v Den Haagu

ervenka
13. sep 2020

@katka1425 v den Haagu je vela slovakov. Rozne skoly, ci uz zakladne alebo stredne. Isto budu mat dobry jazykovi program. Aj svk ambasada je v DH.... stare dobre casy oh oh den Haaaaag.

katka1425
13. sep 2020

To vieme že je tam ambasáda ale chcela som len radu aká je dobrá škola

ervenka
13. sep 2020

@katka1425 kazda

ervenka
13. sep 2020

@katka1425 ok, co sa tyka napr. zs- aku montesori, jenaplan, darwin? Free/frijeschool, katolicku evanjelicku privé school alebo vseobecnu/ pre vsetkych alebo british, international ?

katka1425
13. sep 2020

@ervenka máte správu

heidi4
16. okt 2020

Ahojte baby. Najde sa tu, prosim, nahodou nejaka mila dusa, ktora potrebuje nieco poslat zo Slovenska? Ktoru by nieco potesilo alebo chyba jej nieco od nas? Napr. Horalky a pod. :D Mne velmi chyba jedna vec z Kruidvatu v hodnote okolo 10 €, mohli by sme si navzajom pomoct a poslat si veci (cca v tejto hodnote) z/na SK? Kvoli aktualnej situacii sa do NL asi tak skoro nedostanem a denne ma to trapi (este pred marcom 2020 som planovala vylet a furt nic). Dakujem pekne za kazdu odpoved. 🙂 Zelam pekny den. 🌞

katarinaksu
16. okt 2020

@heidi4 ja ti to kludne kúpim a poslem, kruidvat aj postu mam hned kusok a pri sebe

fadama
16. okt 2020

@heidi4 tiez mám všetko v blizkosti 😊 kľudne ti pošlem

heidi4
16. okt 2020

@katarinaksu Dakujem ti krasne, aj ja som to tak mala, vsetko poruke. 😀 Samozrejme ti zaplatim za postovne aj tu vec, ak ti teda nic zo SK netreba, len mi pls posli do spravy cislo uctu a potom i presnu sumu, ja ti tam zatial obsirne opisem vec, ktora mi chyba + foto musim najst, a snad ju tam u vas este budu mat 😀😀😀 A poslala som 💙 😊😊😊 Naozaj dakujem za ochotu.

heidi4
16. okt 2020

@fadama jeej dakujem krasne, ste mile. 😊😊😊 ozvem sa, ak by bolo daco treba, pozdravujem Holandsko a tiez posielam 💙😊

fadama
16. okt 2020

@heidi4 za máličko. Treba si pomáhať

omg721
26. okt 2020

@eli77 🙌🏼🙌🏼

katka1425
23. nov 2020

Ke tu nejaka mamička zo slovenská a býva v Haggu

sundew
23. nov 2020

@katka1425 ano 🙂