Hľadáme maminky z Holandska na pokec
Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵
Dobrý večer maminky viete mi odporučiť aká je dobra štátna skola v Haggu chceme sa odsťahovať ale najprv musia mat deti školu vybavenú aby sme mohli odísť ďakujem vám veľmi pekne
Je tu nejaka mamička co býva v Haggu
Dobrý deň, prosím Vás, je tu niekto, kto má skúsenosť so štúdiom na vysokej škole v Holandsku? hlavne ohľadne ubytovania, viete poradiť kde a ako zohnať slušné a menej drahé bývanie na rok pre chalana? nájmy, čo pozeráme na nete sú teda riadne vysoké ☹ Amsterdam a okolie? Prípadne, či sú možnosti na podporu vzdelávania u nich..ďakujem veľmi pekne
@dindula36 pre studentov 21+ su nejake dotacie od statu, ak byva sam s vlastnym vchodom a socialnym zariadenim. Treba sa informovat cez kancelarie, ktore ponukaju ubytovanie. Studenti zvyknu byvat v studentskych domoch, alebo niekde, kde maju prenajatu 1 izbu, spolocnu kuchynu a soc. zariadenia. Vyhodne je, ked idu dvaja aprenajmu si vlastny dom a najomne rozdelia na polovicu. Najomne je celkovo drahe
Ahojky..baby potrebovala by som poradiť od nového roka manžel ide pracovať do Holandska ..rozmýšľame o Tom že by sme sa všetci presťahovali s Košíc do Holandska šak na Slovensku my a nielen my ale aj naše deti budúcnosť nemajú..Chceli by sme sa popýtať ako je to so školou a škôlkou ..naša je školáčka 1rocnik..nás ešte zatiaľ doma na rodičaku som..poraďte nám prosím čo všetko je potrebné vybaviť .Ďakujeme veľmi krásne
Poprosím viac info do správy za ktoré vo pred ďakujeme ❤️❤️a budeme aj veľmi radi ak si vo pred nájdeme aj nejakých kamošov ❤️❤️
@julka31111 zalezi kde bude pracovat. V prvom rade setrit peniaze- zivot v nl je dost drahy a aspon eng. jazyk.
@julka31111 Ak máš záujem tak napíš sz a ked budem doma tak napíšem čo ta zaujíma ak budem vedieť 😀
@ervenka viem že to nieje v Nl lacné pracovali sme tam keď ešte deti sme nemali😉😁
@leonii dakujem
Ahojte, chceli by sme ist žiť s priateľom a dcérkou do Holandska o taký polrok. Tí, ktorí tam už žijete cez aku agentúru alebo cez koho si vie priateľ vybaviť prácu? Angličtinu vie základy ale začína sa učiť a aj po holandsky aby vedel čo najviac. Chceme niečo seriózne a nie agentúry ktoré si ešte vypytajú peniaze. A ešte mám jednu otázku kde alebo ako sa vybavujú veci ako je zdravotné poistenie a čo ešte všetko potrebujeme aby sme tam vedeli žiť. Dakujem velmi pekne 🙂
@niky6 google- praca v holandsku- nic sa nenaslo?
Vsetky agentury, kt. poznam maju poplatky. Agentura pomoze s vybavenim zakladnych veci. napr. OTTO tu pri nasom meste prenajal uplne novy hotel pre svojich ludi.l+ agenturove auto/elektr. Bicykel. Ci ocakavate nieco viac? A ako tu uz bolo spomenute, setrit peniaze- zivot v nl nie je lacny.
Vseobecna otazka- Inak damy, zaujimalo by ma preco sa zrazu Holandsko stalo atraktivnou krajinou. Brexit? Nezda sa mi, ze by NL bola prave krajina, kde sa daju usetrit super rychlo peniaze....
@niky6 presne toto mozem napisat o niekolkych slovakoch, kt. slubovali pracu, ubytko....nic z toho, potom sa zrazu objavili nl organy pri dverach, lebo bolo 30 ludi nahlasenych na jednu adresu, kontroly, lebo ludia pracovali na cierno a odtiahnute auta,lebo machri neplatili socialne. Z tych pribehov by som napisala knihu.
Ale ako som uz pisala, okidoki.
@eli77 ja som zijuca cerstva mamina 🙂
Ahojte, vie mi tu niekto poradit ako zijuca mamicka v Holandsku co treba vybavit na prispevok pri narodeni a ci vibec mam na este nejake prispevky narok? Pracujem a platim si zdravotku v NL.
@michijansen nato nemas narok ak sa ti dieta tu narodilo,ak tu zijes a tu platis poistku.
@michijansen na prispevky nemas narok.
Podmienky nároku na príspevok pri narodení dieťaťa sú:
narodenie dieťaťa,
trvalý pobyt a bydlisko oprávnenej osoby na území Slovenskej republiky.
Bydliskom sa rozumie miesto, kde má oprávnená osoba a dieťa sústredené najdôležitejšie záujmy na základe objektívnych kritérií, ktorými sú najmä dĺžka pobytu, výkon zárobkovej činnosti, povinné verejné zdravotné poistenie, poskytovanie zdravotnej starostlivosti, bývanie s rodinou, návšteva predškolského zariadenia, plnenie povinnej školskej dochádzky.
Ahojte žienky.prosim ,,poraďte,, nám ohľadne sťahovania/prispôsobenia sa deti. Manžel dostal ponuku povýšenie v práci od júla, pracuje tam 3 roky a zvažujeme teda odchod za ním. Deti majú 11 a 6 rokov (6. a 1.rocnik).Myslíte že to ,,zvládnu,,? Nejde ani tak o nás ako o deti aby si zvykli.my sme prisposobivi. Ďakujem za každú radu
@katka88171 neboj sa zvyknú si , moji mali 9,8 a 3r. Do roka rozprávali pekne a teraz dokonca ani akcent nemajú .Sme tu už 8my rok.
@katka88171 tu budu mat lepsiu buducnost.

@sundew máte ss