icon

Potrat v Amsterdame

29. aug 2023

Ahojte, poprosim o normalne nazory..

Chystam sa na UPT do Amsterdamu. Mám nepravidelnú MS, nejak som to neriesila, raz prisla potom neprišla tri mesiace, zvykla som si. No zistila som, že som tehotna a aktuálne som 15+4. S peniazmi nie je problem - ide o to, že ja to dieta nechcem. Necitim k nemu nic, vzniklo z kamarátstva s výhodami. Pisu na stránke, že zákrok trvá jeden deň, budem v narkoze a trvá cca 15-40minut. Myslite že pôjde o pôrod? Uvedomujem si čo sa chystám urobiť, ale ja to naozaj nedam. Nemam muza, rodinu ziadnu oporu, nie som schopna mat vztah kvôli traume z detstva a nechcem mat dieta aby som mu nezničila zivot ako mne moji rodicia.

domkakvet
29. aug 2023

Otec dietata to dieta chce, matky si dieta nechavaju ked su same a opustene, dieta ktore cakas je uz prilis velke, mozes mat vazne zdravotne nasledky, ak to dieta nechces daj ho potom otcovi, ked ma zaujem, alebo ho daj na adopciu, je vela moznosti, ale ta ktoru si vybrala je najhorsia, nemusis sa o neho bat, ze by sa malo v zivote zle.

banderaska29
29. aug 2023

Autorka asi si iba v šoku. Podľa mňa si si aj toho tak trochu vedomá. Neviem ako sa to môže inak stať, že dopustis otehotnenie s niekým, kto je iba na sex, ale od toho tu niesom, aby som ťa súdila a ty si dáš verím dobuducna pozor. Naozaj sa skús zamyslieť, či to nedáš. Ja som slobodná matka s dvomi deťmi a žijeme si super. O chvíľu už budeš cítiť aj pohyby, je to zazrak mať dieťa. Fakt je to super. Ono tu po tebe zostane, ono pri tebe vždy ako jediné zostane, keď všetci sa otočia. Nechcem ti hrať na city iba píšem, že je to naozaj perfektný pocit. A keď už je väčšie a ty s ním vedies hlboke debaty je to aj sranda. Viem že finančne to môže byť zahul, ale píšeš, že peniaze niesu problém.ja som bola mladá mama, aj som kvázi, môžeš mi napísať súkromne. Budem diskrétna. Ale môžeš sa vyrozprávať a poradím ti, pomôžem. Bola by si určite super mama, ver mi 👏

anavixy
29. aug 2023

Pockaj ty nebyvas v NL len tam ides na potrat?? To kvoli tomu ze uz si v 16tt ci ako?
No vravim, zalezi od velkosti. Ak ti daju misoprostol, tak dojde ku krvacaniu a nasledne bude plod vyluceny, teda ano, vyjde normalne vaginalne, co ale v tomto tyzdni nemozes porovnavat s porodom. Urcite to nebude bez bolesti, ale nebudu to ani kontrakcie v pravom zmysle slova, tam sa ani necaka na riadne otvorenie porodnych ciest atd, proste je ten plod malicky a vsetko je tomu prisposobene. Kyretaz v tom pripade ani nemusi byt potrebna, ak sa dobre vycistis prirodzenou cestou.
Ja teda nie som fanusik potratov, neviem si ani len predstavit nieco take urobit, ale nejdem ti pisat ze nerob to nezabijaj ho atd., rob si co chces, je to tvoje svedomie a bolo by to tvoje dieta. Su aj ine možnosti, ako ti tu uz mnohe pisali. Ale nemysli si, ze to, ze teraz, ked si cerstvo zistila, ze si tehotna, k tomu dietatu nic necitis znamena, ze by si k nemu nikdy nic necititla. To je hlupost… nikde nie je napisane ani to, ze by si mu ublizila ako bolo ublizene tebe, v dnesnej dobe to tak vobec nemusi byt, staci chciet, napr. vyhladat psychologa, ktoreho mozno budes potrebovat tak ci tak.
A nech uz sa rozhodnes akokolvek, prepanajana, ked vies, ze nechces dieta lebo mu nechces ublizit alebo akykolvek dovod si vymyslis, tak sa chran!!!!

minenkak
29. aug 2023

@mima1608 nikdy nikomu nepraje nič zlé, nechodíš v topánkach toho človeka

lenkasarka
29. aug 2023

@mima1608 praj a bude ti dopriate..

minenkak
29. aug 2023

Fakt urob ako ti tu radia,porod to dieťa a daj ho na adopciu,v pôrodnici všetko zariadia,postarajú sa o teba dieťa a ty pôjdeš už sama do svojho ďalšieho života

top_manazerka
29. aug 2023

Čo ju tu všetci odsudzujete? Vy budete to dieťa nosiť, rodiť a potom živiť?

minenkak
29. aug 2023

@top_manazerka ale veď jej rádia kôli zdraviu nech ho porodí a dá na adopciu a tie čo súdia proste rieši sa potrat vždy bude niekto odsudzovať

mima1608
29. aug 2023

@minenkak
@lenkasarka ja som nepriala konkrétne nič zlé. Karma môže priniesť človeku aj pozitívne veci do života. Ak si to ten človek ovšem zaslúži. Čo dáš, to sa ti vráti. A to jediné jej prajem - len to čo jej patrí. Nič viac, nič menej.

ahhola
29. aug 2023

Keďže tu navlas rovnaká téma bola pred mesiacom, nakukla som, ako sa to vyriešilo a teda nová diskusia( zo starou autorkou?)

11.9.padli dvojičky a ty pôjdeš na vyskrab... 🔥
Veľa zdaru prajem....
(už si s tehu v polovici a mohla si decko dat takým, co chcú a ešte by ti niečo klaplo z toho)
Ale keď tvoj rozum siaha len po roznozku na koze za účelom vraždy, máš ju mat v NE... Tak si to uzi▪️)

lapersefona
29. aug 2023

@banderaska29 top komentár 👌🤗🥰

sense
29. aug 2023

Nie som proti potratom v skorom štádiu ak naozaj je zema v nezvladnutelnej situácii ale teda v 16tt už cítiť pohyby, dieťa na Sone vyzerá už ako dieťa. Prečo už radšej nezvolis utajený pôrod.
A tiež ma napadla hneď ta téma spred niekoľko dní, ešte aj týždňovo by to možno sedelo.

autor
29. aug 2023

@sense nasla som tu temu vola sa interupcia v amsterdame.. z 31.7 ale autorka tam nenapisala či tam bola alebo nie..

vorkola
29. aug 2023

To dietatko v tebe zabiju,daj ho prosime ta tu viacere na adopciu.,nehaj ho zit ,Ak ho porodis a uzries ,uvidis tu krasnu tvaricku , sa na teba usmeje az sa rozplaces od stastia

medima
Odpoveď bola odstránená
nelca0510
29. aug 2023

Neriešila si toto ty už na MK? Už tu bola podobná téma. Ak to chces podniknúť,tak to podnikni. Mala si sa informovať,ako to bude prebiehať - napíš/zavolaj klinike a uvidíš.

tianna
29. aug 2023

Žena neblázni.. 🙄 si v šoku, verím že riadnom.. ak nemáš problém s peniazmi a nechceš aby niekto vedel o tehotenstve tak choď niekam na samotu, prenajmi si apartmán, dieťa porod niekde na druhom konci republiky, anonymným pôrodom a daj ho na adopciu.. otec dieťaťa má pravdu.. toto je už naozaj vražda.. pohyby som cítila vždy okolo 15.-16. týždňa.. to dieťa v tebe najprv zabijú smrtiacou injekciou do srdca a potom ho s najväčšou pravdepodobnosťou budeš musieť mŕtve porodiť. Nech si akokoľvek cynická a bezcitna ver že toto by na tebe následky zanechalo.. a určite nie dobré.. daj mu šancu na život.. pekný život.. vieš koľko párov čaká zúfalo na adopciu roky?.. ty vieš pomôcť sebe, im a ešte aj tomu dieťaťu dať pekný život..

lapersefona
29. aug 2023

Niekde som citala ze babatka to citia pri potrate ako im trhaju končatiny a nechci vedet ako ich potom nechaju dozit. Plus kmenove bunkyz nich sa davaju do urcitych znaciek kozmetiky. Aj psovi pred utratenim daju injekciu aby nic necitil. A malemu clovieciku nie ono citi vsetko.

Zachran dietatko porozprávaj sa este s otcom mozno daco rozumne vymyslite.

mima1608
29. aug 2023

@lapersefona bože, tak toto som nepotrebovala vedieť 😭

autor
29. aug 2023

@lapersefona do 20tt plod necíti absolútne nic

lapersefona
29. aug 2023

Vo vašom prípade nastal prelomový moment v roku 2009, keď ste boli svedkom potratu, pri ktorom bola využitá ultrazvuková diagnostika USG. Odvtedy pomáhate ľuďom, ktorí uvažujú o odchode z interupčnej kliniky. Ako vyzerajú také prelomové okamihy u ostatných?

Nejaká ohavná situácia môže všetko zmeniť. Napríklad dieťa sa narodí živé a pomaly umiera pred očami tohto človeka… Alebo keď ste svedkami – ako to bolo v mojom prípade – potratu vykonaného pri ultrazvukovej diagnostike, vďaka ktorej vidíte niekoľkotýždňové dieťa, ako sa zúfalo snaží uniknúť pred smrtiacimi nástrojmi. Vtedy som videla peklo. Neraz sa so ženou udeje čosi strašné. Najčastejšie je to krvotok. Takéto situácie môžu otriasať presvedčením ľudí, že „právo voľby“ je čosi dobré.

https://christianitas.sk/na-potratovej-klinike-...

@mima1608 ja viem mne bolo z toho na vracanie co s nimi robia a chudák zeny keby toto vedeli aj by si premyslel potrat. Pisem tieto hrozy aj pre dalsie ženy ktoré si toto raz budu čítať a uvazovat nad potratom

lapersefona
29. aug 2023

A co ak citi? Kto to vie ma 100% zodpovedat nebolo sme tym plodom lekárom sa tiez všetko neda veriť

mamina7070
29. aug 2023

Hmat je prvým zmyslom, ktorý v maternici začína fungovať. Má to logiku. Bez iných zmyslových orgánov existovať môžeme, ale bez kože nie. Ak by koža nič necítila a nevnímala, nevedeli by sme, kde končí naše telo.

Plod reaguje už v ôsmich týždňoch (to meria trpasličích 25 milimetrov), keď sa jeho pery niečoho dotknú. Pery, tvár a genitálie začínajú dotyky vnímať ako prvé. Asi nie je náhoda, že aj neskôr máme tieto miesta také citlivé. Stena maternice, placenta a pupočná šnúra sú pre plod zdrojom hmatových podnetov. Dieťa ale nie je len pasívnym príjemcom dotykov, napríklad vtedy, keď pri pohybe matky naráža na svoje okolie.

Samo kontakty aktívne nadväzuje, hrá sa s pupočnou šnúrou, položí si hlavičku na placentu, dotýka sa častí svojho telíčka, rado si cmúľa palček. Tieto prenatálne hry mu umožňujú vnímať svoje telo a jeho hranice. Niektorí vedci odvážne tvrdia, že práve vtedy sa začína rozvíjať osobnosť a sebauvedomovanie malého drobčeka.

Prenatálna komunikácia: dieťatko v brušku vás počúva

Plod vyplavuje stresové hormóny, keď sa podrobuje nepríjemnej procedúre zvonku. Tou môžu byť vpich ihly vnútromaternicovou transfúziou. Na potenciálne bolestivé podnety (napríklad poranenie ihlou počas odberu plodovej vody) reaguje aj skrivením tváre a zvýšeným pohybom.

evka258
29. aug 2023

Prosim Ta, skus anonymny porod. Poznam par, ktory tuzil po dietatku a takto sa k nim dostalo. Ten par dava tomu dietatku tolko lasky....ta mamina je neskutocne stastna a spokojna....nic lepsie sa tomu dietatu nemohlo stat....

mamina7070
29. aug 2023

toto si pozri a potom napis ze plod nic neciti

https://www.youtube.com/watch?v=HChGclIZNUk
valeriakadarova
29. aug 2023

Ty chceš normálne názory? Dúfam, že sa ti toto vráti viacnásobne ;)

dianaana
29. aug 2023

Tak ho daj nam 😥😥😥

fineta
29. aug 2023

Autorke odporúčam predovšetkým riešiť svoj problém a traumu z detstva u psychológa. Pokiaľ ju nevyrieši, tak bude ničiť život nielen sebe, ale aj životy ostatným ľuďom, ktorý do jej života prídu. Presne tak, ako to robí teraz svojmu dieťaťu a jeho otcovi. Hrozné je tento cynizmus čítať a nie to ešte reálne prežívať.

drm21
29. aug 2023

@anjelicek26 s tytom presne súhlasím, radsej si ju mala matka dat zobrať než povedať ze tato studená a bezcitna s..a je moja dcéra.. Toto už v takomto týždni dokážte iba odpad.. Tiež som tehotná a po potrate a na takýto hnoj ako ona nemám slov co ma to tak rozculilo... Ale trtkat a nevšimnúť si že som 4 mes tehotná je už vrchol

minenkak
29. aug 2023

@mima1608 Karma je rozhodujúci faktor dharma-čakry; podľa indického náboženstva dielo, skutky, vplyv vnútorného presvedčenia na ľudské konanie. Človek je to, čo urobil alebo čo robí, jeho dielo je materský život, v ktorom sa rodí; t. j. človek svojim konaním určuje, kde, v akom materskom živote sa opäť narodí, takže dávaj pozor čo prajes druhým a ako pohliadas na druhých.