icon

Potrat v Amsterdame

29. aug 2023

Ahojte, poprosim o normalne nazory..

Chystam sa na UPT do Amsterdamu. Mám nepravidelnú MS, nejak som to neriesila, raz prisla potom neprišla tri mesiace, zvykla som si. No zistila som, že som tehotna a aktuálne som 15+4. S peniazmi nie je problem - ide o to, že ja to dieta nechcem. Necitim k nemu nic, vzniklo z kamarátstva s výhodami. Pisu na stránke, že zákrok trvá jeden deň, budem v narkoze a trvá cca 15-40minut. Myslite že pôjde o pôrod? Uvedomujem si čo sa chystám urobiť, ale ja to naozaj nedam. Nemam muza, rodinu ziadnu oporu, nie som schopna mat vztah kvôli traume z detstva a nechcem mat dieta aby som mu nezničila zivot ako mne moji rodicia.

maciatkoe
30. aug 2023

Teraz ta tu bude kazdy do 11.9 prehovarat. A ty napises 11.9, ze uz je po 😪😪😪

mameha7
30. aug 2023

Tu je odpoveď, či plod cíti bolesť : https://www.webmd.com/baby/when-can-a-fetus-fee...

adrianka2606
30. aug 2023

Mne pripaduju odpovede autorky tak bez citu, ze mi toto cele nepride, ako realne

lienka.7
30. aug 2023

@autorka nie som ani na jednej strane, cize ani proti potratu ani za... ale ako ti píšu tu už baby, to uz bude dieta, ja som v 18tt uz cítila malej pohyby, a nech by sa dialo čokoľvek, nedokázala by som ju zabiť 😔
Co sa ti stalo je smutné, na tvojom mieste uz by som ho v súčasnej situácii doposiaľ a keď naozaj nemáš inú možnosť, tak utajený porod a hneď ide na adopciu.
K tomu co chceš podstúpiť len toľko, v takom týždni uz by som sa bála, co tam vlastne so mnou urobia/neurobia.
Držím ti palce, nech už sa rozhodneš akokoľvek.

h2
30. aug 2023

@mima1608 Vyjadrila sa len, že ju označil za vrahyňu a že sa jej to vráti. Nikde nevidím, že by javil o dieťa, alebo o ňu, ako o partnerku, záujem, že by jej ponúkol pomoc atď.

mima1608
30. aug 2023

@h2 keď ju nazval hnusnou vrahyňou, súdim, že je proti potratu. A preto som aj predtým napísala, že ak on nejaví záujem, autorka má možnosť anonymného pôrodu, poprípade existujú aj hniezda záchrany

zuzanaa239
30. aug 2023

Aj mne to príde celkom vymyslené, neverím, že jedna žena čo dokáže vybaviť Amsterdam, letenky má nejakú anglickú gramotnosť, priateľa s výhodami… nepôsobí na mna ako nejaký sociálny pripad, je si vedomá psychickej ujmy, odmietne pomoc sploditeľa…. Je to dosť silne aj na film, podľa mna sa niekto pekne zábava na citlivej téme a práve na Koňovi. Snáď autorka dospeje po všetkých stránkach a nebude nútená dospieť zo dňa na deň s prefackanim od života…

mima1608
30. aug 2023

@bylinka25 autorka sa vyjadrila, že otec dieťaťa ju nazval hnusnou vrahyňou. Takže asi s tým nie je ok

lienka.7
30. aug 2023
autor
30. aug 2023

@bylinka25 nedal, všetko si hradím sama.🙈🙈🙈 je tu xy podobnych diskusii o potrate a všetky som založila ja nie?

autor
30. aug 2023

@zuzanaa239 povedal že na to dieta bude platiť ale nejaký veľký zaujem nemam cakat… tak čo mám tetaz plakať kvôli tomu, už je neskoro.

panonia
30. aug 2023

A čo je pre Teba v tvojom ubohom živote dôležitejšie než vlastné dieťa? A ked si sa rozhodla ako rozhodla, prečo nevieš ako to bude prebiehať? To ti nevysvetlili, či to mu stale nechápeš? Nemysli si že len prídeš, zaspinkaš a zobudíš sa zo zleho sna, tak to naozaj nebude. A čo keď to,, nedáš, čo urobíš?

lucylaw
30. aug 2023

A z akého dôvodu nemôžeš to dieťa aspoň donosiť a dať ho na adopciu? Akože ja nie som odporca potratov, ale za týchto okolností a v takom štádiu tehotenstva by som to pochopila jedine v prípade, ak by išlo o zdravotné dôvody na strane dieťaťa alebo matky..Inak to naozaj nechápem a nerozumiem tomu, prečo to dieťa aspoň neporodíš a nedáš ho na adopciu, dáš tak šancu na život jemu a urobíš radosť páru, ktorý už možno roky na adopciu čaká..

h2
30. aug 2023

@lucylaw No lebo takto o tom nebude nikto vedieť, pôjde na "výlet" do Amsterdamu, vráti sa a nikto sa nič nedozvie. Čiže "čo povedia ľudia" je dôležitejšie, než ľudský život. ☹️

bessie12
30. aug 2023

ja by som ti dala, ale facku. Nie som za nasilie, ale v tomto pripade by si si ju zasluzila

autor
30. aug 2023

@bessie12 myslis, ze by to niecomu pomohlo? Tiez nie som uplne najstastnejsia, ze tam musim ist v tomto tt, keby som to vedela skor… takze ak ma tvoja facka dostane z problemov, byvam v BA

drahomirrra
30. aug 2023

Akože, toto je najväčší hardcore, čo som na MK v téme potrat čítala. Ísť v 19 týždni, v polovici tehotenstva, preKristaPána....
Zostalo mi na zvracanie. A viem, že ma zmažú, najmä ak sa tu pohybujú rôzne zuzanky, ale autorka, si obyčajný odpad, a jediný, koho mala mamka potratiť, si ty. Fuj.

bessie12
30. aug 2023

byvam v NL a do Amsterdamu to nemam az tak daleko. Si obycajna vrahyna nic viac. Toto nie je potrat vo velmi skorom stadiu tehotenstva. Ty sa chystas zabit DIETA. Dieta, ktore ma nozicky, rucicky, srdiecko mu bije ako zvon a vsetko co sa deje citi, pocuje ..
Trtkacka to ano, ale prijat zodpovednost to uz nie. Fuj, fuj, fuj .. 🤮🤮🤮🤮

drahomirrra
30. aug 2023

@bessie12 Keď si predstavím, ako sa to moje bábo v 20 týždni začalo hýbať...aké to bolo krásne, ja som normálne zostala v šoku.

tianna
30. aug 2023

Naozaj porozmýšľaj nad tým čo ti tu viaceré ženy napísali.. super je že si z BA.. to nie je nejaká mala dedina kde by si babičky suskali.. daj sa vypísať na PN, iný dôvod, určite sa bude dať s lekárom dohodnúť, ak nie, skús nájsť iného, asi najlepšie súkromného. Choď porodiť inde ako v rámci BA, pôrodníc je predsa na Slovensku viacero.. anonymný pôrod, laktaciu ti liekmi zastavia. Veď si už pomaly v polke tehotenstva.. predpokladám termín máš niekedy na prelome rokov, začiatkom budúceho roka. To zbehne rýchlo. Bábätko sa dostane k páru ktorý naň túžobne čaká už roky, ty budeš bez dieťaťa ale s vedomím že žije a má sa úžasne. No uznaj, nie je už len tá predstava oveľa krajšia ako tá v ktorej chces zabiť hotovú ľudskú bytosť?..

bessie12
30. aug 2023

@drahomirrra to ti verim. Ja si obcas poplacem za mojim potencionalnym dietatkom, o ktore som prisla v dosledku biochemickeho tehotenstva, Teraz by malo cca 3 roky 😭

drahomirrra
30. aug 2023

@bessie12 Pevne verím, že za seba poslalo/pošle dúhové bábätko 🙂

bessie12
30. aug 2023

@drahomirrra deti este zatial nemam. Obcas aj rozymslam ci vobec nejake budem mat. A hentake osoby ako je autorka maju to stastie byt matkou a predsa "to" chcu zabit 😭😭

drahomirrra
30. aug 2023

@bessie12 Tak o to viac Ti to želám, nech dúhové miminko poteší Vašu rodinu..
Ja som stále v šoku, mne je normálne na zvracanie, ale doslova, úplne nevoľno mi zostalo, človek tu prečíta všeličo, ale toto, to nedokáže urobiť ani zviera, čo dokážu niektorí ľudia.

drm21
30. aug 2023

Nie ty si pre mňa čistý hnoj odpad spoločnosti a mi jedno čo si kto o tom myslí, Pevne verím a doslova ti to prajem aby sa niečo pri tom posralo a prišla si o všetko aby si už ani trtkat nemohla...

bessie12
30. aug 2023

@drahomirrra ďakujem ❤️
nie si sama. Včera mi z toho tiež tak zle prišlo, až som musela sa ísť vyzvracat.

gabym
Autor odpoveď zmazal
ahhola
30. aug 2023

Neplytvajte na ňu energiou...
Mam z nej pocit, ze sa dala zámerne zbuchnut, aby sa mala na kom vyvrsit, na tom 500g kúsku z nej... A druha 1/2 ten kto do nej pustil semeno na úrodnú pôdu (jej tela, o ktorom ma právo rozhodnúť len ona😵) zrejme nič netuší.
Tak vezmi zo sebou litrový pohar, možno ti vydajú kúsky tvojho decka na pohreb...

cecilia29
30. aug 2023

Máš traumu z detstva ? Tak toto bude "len dalsia" trauma do zbierky. Trauma sa nerieši vyrabanin si ďalších...vzchop sa a urob niečo dobre. Nechceš deti? To je úplne ôk. Ale ak si schopná letieť do Amsterdamu a porodiť dieťa odsúdené na smrť, sú schopná aj počkať a porodiť ho v termíne a darovať mu život. V inej rodine.
Ale zváž, či práve toto dieťa nie je liekom na tvoje traumy

klip0
30. aug 2023

Už keď to dieťa nechceš ok. Či ho porodis v pomaly 20tt a zomrie, alebo vydržíš ešte pár týždňov a taktiez ho porodis, ale bude žiť, pre teba to až taký rozdiel nebude. Myslíš že ako sa ti bude žiť s tým že si zabila dieťa ? Poznám rodičov ktorým v 20tt bábätko zachraňovali a žilo 3 týždne. A ty ho chces zabiť
Ale absolútne zbytočne ti tu píšeme, ty si sa rozhodla.