Potrat v Amsterdame
Ahojte, poprosim o normalne nazory..
Chystam sa na UPT do Amsterdamu. Mám nepravidelnú MS, nejak som to neriesila, raz prisla potom neprišla tri mesiace, zvykla som si. No zistila som, že som tehotna a aktuálne som 15+4. S peniazmi nie je problem - ide o to, že ja to dieta nechcem. Necitim k nemu nic, vzniklo z kamarátstva s výhodami. Pisu na stránke, že zákrok trvá jeden deň, budem v narkoze a trvá cca 15-40minut. Myslite že pôjde o pôrod? Uvedomujem si čo sa chystám urobiť, ale ja to naozaj nedam. Nemam muza, rodinu ziadnu oporu, nie som schopna mat vztah kvôli traume z detstva a nechcem mat dieta aby som mu nezničila zivot ako mne moji rodicia.
A to nám prosím pekne pustil farár v 1989
33 ročne video
Co by sa asi dalo natočiť s dnešnými technológiami, keby sa chceloli!!! 😠
Len to by UPT mohli padnúť z obligatnych 8000 ročne na polovicu.
A ohroziť tento vojnový priemysel.
Ano, vojna proti nenarodenym.
@cecilia29 Veľmi trefný komentár. Ale u teba sú poväčšinou také 🙂
Aby sme vedeli o čom hovoríme. Bábätko v 18.týždni tehotenstva (17t asi nejaký extra rozdiel nebude).
Plod môže ukázať znaky primitívnej reči tela v maternici – napr. cúvnuť, keď sa k nemu blíži ihla pri amniocentéze. Pokračuje spevňujúci proces v kostiach. Ultrazvukom sa dajú pozorovať jednotlivé časti srdiečka. V pľúcach sa formujú malé vzduchové kapsičky, tzv. alveoly. Onedlho začnú fungovať. V hrdielku sú pripravené hlasivky.
Dieťatko už vie i prehĺtať a občerstvuje sa denne aj jedným litrom plodovej vody. Začína vnímať okolité zvuky. Upokojuje ho najmä tlkot vášho srdca. Oči dieťaťa dokonca vnímajú svetlo a tmu. V ďasnách sú vytvorené zárodky mliečnych zubov a tvoria sa zárodky trvalého chrupu.
Všetky orgány bábätku fungujú a je mu vo vašom brušku naozaj dobre. Cíti sa bezpečne a vy sa nemusíte obávať. Buďte opatrné na seba a všetko bude v poriadku.
Takto bábätko vyzerá v 18.týždni https://www.akootehotniet.com/tehotenstvo-po-ty...
Prosím ta nerob to. Daj dieťa na adopciu, ak sa nevládzes postarať. Nepisem teraz kvôli dietatu, aj keď na jeho živote tiez záleží, ale píšem kvôli tebe. Toto s tebou zatrasie. Ak pôjdeš na potrat, ublížis okrem dieťaťa aj sama sebe a ponesies si to celý život. Alebo to dieťa porodís, dáš na adopciu, a môžeš žiť s kľudným svedomím, že aj keď sa ti život určitým spôsobom skomplikoval, dokázala si sa s tým vyrovnať a zariadiť sa, a nie ísť zbabelo na potrat. Kašli na ľudí. Hľadaj spôsoby, ako sa to dá, skryť brucho pod bundou..
Nie som velmi na "detske/babatkovske veci", stale nemam tuzbu/potrebu ich mat, nie som ani proti potratom, ked sa zena rozhodne - nesudim, bio hodiny mi stale netikaju (zatial, nastastie), verim, ze raz sa to zmeni, a raz budem mat deti a aj zivotneho partnera (mozno zniem naivne, ale nevadi), teda stastnu a zdravu komplet rodinu, ale tato tema a tvoj pristup mi sposobuje depresie, je mi do placu. :( Tu ide uz o vrazdu. A najma nevinneho stvorenia. Nikomu neublizilo a je odsudene na smrt. A bude ho to boliet.
Prosim, rozmysli si to este, daj mu sancu sa narodit a zit - verim, ze adopciou by si pomohla viacerym ludom - sebe, dietatu a aj 2 tuziacim rodicom.
Smutno mi je velmi. Aj ked viem, ze to absolutne nie je podstatne. Prosim, zvaz to este 🙏🙏🙏
Btw som z okolia BA, ak by si potrebovala, mohla by som ta prist psychicky podporit (neboj, nie dat facku - teda dufam 🤭)
Inak a par rokov, od 2016, sa "liecim" (psychicky davam dokopy - tiez som mala traumy, ujmy, bolacky z detstva (ano, treba to riesit, to v zivote nikdy nezmizne same)) na terapiach "rodinne konstelacie" (mozno to poznas, odporucam) a tam utrapene zeny riesia AJ tieto veci, veru, ponesie sa to s nimi, aj v inych aspektoch zivota. Riesia sa tam rozne traumy, bolesti, nevyriesene problemy, krivdy a bolacky zo zivota a aj minulych. 23.9. idem prave na dalsie (stale si clovek ma co riesit, cistit v sebe, uz som bola aspon na 20 a vzdy sa vynori nieco "nove" 😅), ak chces, mozes ist kludne so mnou a vyriesit si ci uz traumu/y z minulosti alebo "prekazku/rozhodnutie", co mas pred sebou. Ja to vzdy spajam s peknym vikendovym vyletom ci turou, fajnym jedlom a pod. 😅 Pridem vzdy zresetovana a oddychnuta domov. Este donedavna so mnou pravidelne chodil, cestoval aj moj psik a mali sme vzdy paradne casy spolu.
Vies, skoro nikto nema idealne detstvo, rodicov, rodinu a zanecha to na nas nasledky na cely zivot. Tam ale nie je ospravedlnenie a odovodnenie toho, ze preto mozeme dalej ublizovat ostatnym, lebo ved aj nam bolo ublizene. :(
Amsterdam je krasny, uzi si vylet, mas tam neskutocne moznosti, co vsetko si ist pozriet, ani vikend ti nebude stacit. 🍀🍀🍀
(a to ti pisem ako zenska, co tiez nie je ziadna citlivka, padavka, urevana a pod. Keby som ja teraz otehotnela, sama by som to nerozchodila a asi by ma klepla pepka. Zatriaslo by to nezvratne v zakladoch asi vsetkymi aspektami v mojom zivote. No byt tebou, snazila by som sa fakt nikomu neublizit a vyriesit to inak, uz keby to zaslo az do takehoto stadia - nezabit, vynosit, porodit a darovat na adopciu, ked uz inak nie - keby som bola ty. Keby som bola ja, babatko by som si nechala. 🙂
Velmi je to smutna tema aj na mna, co po detoch zatial netuzi. Do placu mi je z toho bezcitneho zabijania nevinneho malinkeho stvorenia. Ono citi tu bolest a jediny clovek, ktory ho ma chranit, ho takto zradi. Prosim, keby cokolvek ti vedelo pomoct, napis nam sem. Mozno ti, vam tu budeme vediet pomoct, hocijako. 🐞)
VAROVANIE: Obrázky nie sú vhodné pre deti a citlivejšie povahy.
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/71-tychto-10...
Inak zaujímavé myšlienkové pochody. Tebe rodičia zničili život a žiješ, Ty nechceš svojmu dieťaťu zničiť život a zabiješ ho.
@tiika 😳😢 To su strasne obrazky, pane na nebi. Idem zase raz vystiskat syna.
Preboha autorka spamätaj sa a nezabijaj to nevinné dieťa 😞
@tiika hrozne musim plakať. Chúďatka nevinne ani vydať hlasok nevedia nijako sa brániť. Taka bolestivá a dlhá smrt. Ako takýto zákon mohol prejsť to je tak kruté. Ako ruky lekára ktoré zachraňujú a pomáhajú privádzať nový život na zem zároveň dokážu takto krvilacne zabíjať.
To, čo čakáš je dieťa. Ak máš traumu z detstva, z tohto by si mala najväčšiu. Lebo horšie je ublížiť. Veľa manželstiev bezdetných čaká na dieťa. Z hniezda záchrany dávajú malé hneď do rodín. Niektorí čakajú aj 6 rokov na dieťa. Až ten si to vie predstaviť, kto to podstúpil - potrat. Ženy toto veľmi ťažko nesú. Máme jednu v rodine. Ešte si to môžeš premyslieť.

No je to smutné čítanie....aká trauma ťa ťaží? Možno smer psychológ? A ak ho teda nechceš, prečo neriešis utajený pôrod?a okoliu povedz, že zomrelo pri pôrode, nikto to nebude rozmazávať a bábo sa dostane do dobrých rúk. A možno z neho bude o 30 rokov doktor,ktorý ti zachráni život. A to nie som fanatik pro life,ale 20 TT :(