icon

Potrat v Amsterdame

29. aug 2023

Ahojte, poprosim o normalne nazory..

Chystam sa na UPT do Amsterdamu. Mám nepravidelnú MS, nejak som to neriesila, raz prisla potom neprišla tri mesiace, zvykla som si. No zistila som, že som tehotna a aktuálne som 15+4. S peniazmi nie je problem - ide o to, že ja to dieta nechcem. Necitim k nemu nic, vzniklo z kamarátstva s výhodami. Pisu na stránke, že zákrok trvá jeden deň, budem v narkoze a trvá cca 15-40minut. Myslite že pôjde o pôrod? Uvedomujem si čo sa chystám urobiť, ale ja to naozaj nedam. Nemam muza, rodinu ziadnu oporu, nie som schopna mat vztah kvôli traume z detstva a nechcem mat dieta aby som mu nezničila zivot ako mne moji rodicia.

chrumka333
30. aug 2023

No je to smutné čítanie....aká trauma ťa ťaží? Možno smer psychológ? A ak ho teda nechceš, prečo neriešis utajený pôrod?a okoliu povedz, že zomrelo pri pôrode, nikto to nebude rozmazávať a bábo sa dostane do dobrých rúk. A možno z neho bude o 30 rokov doktor,ktorý ti zachráni život. A to nie som fanatik pro life,ale 20 TT :(

ahhola
30. aug 2023

@mamina7070

A to nám prosím pekne pustil farár v 1989
33 ročne video
Co by sa asi dalo natočiť s dnešnými technológiami, keby sa chceloli!!! 😠
Len to by UPT mohli padnúť z obligatnych 8000 ročne na polovicu.
A ohroziť tento vojnový priemysel.
Ano, vojna proti nenarodenym.

drahomirrra
30. aug 2023

@cecilia29 Veľmi trefný komentár. Ale u teba sú poväčšinou také 🙂

tiika
30. aug 2023

Aby sme vedeli o čom hovoríme. Bábätko v 18.týždni tehotenstva (17t asi nejaký extra rozdiel nebude).

Plod môže ukázať znaky primitívnej reči tela v maternici – napr. cúvnuť, keď sa k nemu blíži ihla pri amniocentéze. Pokračuje spevňujúci proces v kostiach. Ultrazvukom sa dajú pozorovať jednotlivé časti srdiečka. V pľúcach sa formujú malé vzduchové kapsičky, tzv. alveoly. Onedlho začnú fungovať. V hrdielku sú pripravené hlasivky.

Dieťatko už vie i prehĺtať a občerstvuje sa denne aj jedným litrom plodovej vody. Začína vnímať okolité zvuky. Upokojuje ho najmä tlkot vášho srdca. Oči dieťaťa dokonca vnímajú svetlo a tmu. V ďasnách sú vytvorené zárodky mliečnych zubov a tvoria sa zárodky trvalého chrupu.

Všetky orgány bábätku fungujú a je mu vo vašom brušku naozaj dobre. Cíti sa bezpečne a vy sa nemusíte obávať. Buďte opatrné na seba a všetko bude v poriadku.

tiika
Autor odpoveď zmazal
bessie12
30. aug 2023

@tiika 😭😭😭😭😭😭😭 to som nemala vidiet 😭😭😭😭 ako môžu niečo také urobiť ?? 🤬🤬

tiika
30. aug 2023

Takto bábätko vyzerá v 18.týždni https://www.akootehotniet.com/tehotenstvo-po-ty...

stevvvka
30. aug 2023

Prosím ta nerob to. Daj dieťa na adopciu, ak sa nevládzes postarať. Nepisem teraz kvôli dietatu, aj keď na jeho živote tiez záleží, ale píšem kvôli tebe. Toto s tebou zatrasie. Ak pôjdeš na potrat, ublížis okrem dieťaťa aj sama sebe a ponesies si to celý život. Alebo to dieťa porodís, dáš na adopciu, a môžeš žiť s kľudným svedomím, že aj keď sa ti život určitým spôsobom skomplikoval, dokázala si sa s tým vyrovnať a zariadiť sa, a nie ísť zbabelo na potrat. Kašli na ľudí. Hľadaj spôsoby, ako sa to dá, skryť brucho pod bundou..

heidi4
30. aug 2023

Nie som velmi na "detske/babatkovske veci", stale nemam tuzbu/potrebu ich mat, nie som ani proti potratom, ked sa zena rozhodne - nesudim, bio hodiny mi stale netikaju (zatial, nastastie), verim, ze raz sa to zmeni, a raz budem mat deti a aj zivotneho partnera (mozno zniem naivne, ale nevadi), teda stastnu a zdravu komplet rodinu, ale tato tema a tvoj pristup mi sposobuje depresie, je mi do placu. :( Tu ide uz o vrazdu. A najma nevinneho stvorenia. Nikomu neublizilo a je odsudene na smrt. A bude ho to boliet.
Prosim, rozmysli si to este, daj mu sancu sa narodit a zit - verim, ze adopciou by si pomohla viacerym ludom - sebe, dietatu a aj 2 tuziacim rodicom.
Smutno mi je velmi. Aj ked viem, ze to absolutne nie je podstatne. Prosim, zvaz to este 🙏🙏🙏
Btw som z okolia BA, ak by si potrebovala, mohla by som ta prist psychicky podporit (neboj, nie dat facku - teda dufam 🤭)

heidi4
30. aug 2023

Inak a par rokov, od 2016, sa "liecim" (psychicky davam dokopy - tiez som mala traumy, ujmy, bolacky z detstva (ano, treba to riesit, to v zivote nikdy nezmizne same)) na terapiach "rodinne konstelacie" (mozno to poznas, odporucam) a tam utrapene zeny riesia AJ tieto veci, veru, ponesie sa to s nimi, aj v inych aspektoch zivota. Riesia sa tam rozne traumy, bolesti, nevyriesene problemy, krivdy a bolacky zo zivota a aj minulych. 23.9. idem prave na dalsie (stale si clovek ma co riesit, cistit v sebe, uz som bola aspon na 20 a vzdy sa vynori nieco "nove" 😅), ak chces, mozes ist kludne so mnou a vyriesit si ci uz traumu/y z minulosti alebo "prekazku/rozhodnutie", co mas pred sebou. Ja to vzdy spajam s peknym vikendovym vyletom ci turou, fajnym jedlom a pod. 😅 Pridem vzdy zresetovana a oddychnuta domov. Este donedavna so mnou pravidelne chodil, cestoval aj moj psik a mali sme vzdy paradne casy spolu.
Vies, skoro nikto nema idealne detstvo, rodicov, rodinu a zanecha to na nas nasledky na cely zivot. Tam ale nie je ospravedlnenie a odovodnenie toho, ze preto mozeme dalej ublizovat ostatnym, lebo ved aj nam bolo ublizene. :(
Amsterdam je krasny, uzi si vylet, mas tam neskutocne moznosti, co vsetko si ist pozriet, ani vikend ti nebude stacit. 🍀🍀🍀

heidi4
Autor odpoveď zmazal
heidi4
30. aug 2023

(a to ti pisem ako zenska, co tiez nie je ziadna citlivka, padavka, urevana a pod. Keby som ja teraz otehotnela, sama by som to nerozchodila a asi by ma klepla pepka. Zatriaslo by to nezvratne v zakladoch asi vsetkymi aspektami v mojom zivote. No byt tebou, snazila by som sa fakt nikomu neublizit a vyriesit to inak, uz keby to zaslo az do takehoto stadia - nezabit, vynosit, porodit a darovat na adopciu, ked uz inak nie - keby som bola ty. Keby som bola ja, babatko by som si nechala. 🙂
Velmi je to smutna tema aj na mna, co po detoch zatial netuzi. Do placu mi je z toho bezcitneho zabijania nevinneho malinkeho stvorenia. Ono citi tu bolest a jediny clovek, ktory ho ma chranit, ho takto zradi. Prosim, keby cokolvek ti vedelo pomoct, napis nam sem. Mozno ti, vam tu budeme vediet pomoct, hocijako. 🐞)

lienka.7
30. aug 2023

@tiika paneboze 😔😔😔😭😭😭

mima1608
30. aug 2023

@tiika nemala som na to radšej klikať 😭😭😭

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
tiika
30. aug 2023

@lienka.7
@mima1608
@bessie12
Naozaj prepáčte. Radšej to vymažem. Ja sama som to ani poriadne nepozrela. Malo to byt hlavne pre autorku, nech ju to odradí a nech vidi do čoho reálne “ide”.

bessie12
30. aug 2023

@tiika nemusela si to vymazat. Nech si to autorka temy pozrie co chce vlastne urobit. Ak mozes, tak to pridaj znovu.

lienka.7
30. aug 2023

@tiika nie nie nie, pokojne to tu nechaj 🙏
Nech vidia ženy co a ako... presne ako píšeš, do čoho realne idú.
O nejakých možných zdravotných komplikáciach nehovorím.

lienka.7
30. aug 2023

@bessie12 presne... toto už nie zhluk buniek, ako sa vravi. Toto je už živý človiečik 😔😔😔

bessie12
30. aug 2023

@lienka.7 stale mi je nevolno z toho co chce autorka urobit 🤢

tiika
30. aug 2023

VAROVANIE: Obrázky nie sú vhodné pre deti a citlivejšie povahy.
https://www.40dnizazivot.sk/clanky/71-tychto-10...

mima1608
30. aug 2023

@bessie12 podobne. Neviem na túto diskusiu prestať myslieť 😔

bessie12
30. aug 2023

@mima1608 ani ja nie. Uplne ma to dostalo 😢

sheila121
Odpoveď bola odstránená
taga
Autor odpoveď zmazal
panonia
30. aug 2023

Inak zaujímavé myšlienkové pochody. Tebe rodičia zničili život a žiješ, Ty nechceš svojmu dieťaťu zničiť život a zabiješ ho.

drahomirrra
30. aug 2023

@tiika 😳😢 To su strasne obrazky, pane na nebi. Idem zase raz vystiskat syna.

leonie28
30. aug 2023

Preboha autorka spamätaj sa a nezabijaj to nevinné dieťa 😞

lapersefona
30. aug 2023

@tiika hrozne musim plakať. Chúďatka nevinne ani vydať hlasok nevedia nijako sa brániť. Taka bolestivá a dlhá smrt. Ako takýto zákon mohol prejsť to je tak kruté. Ako ruky lekára ktoré zachraňujú a pomáhajú privádzať nový život na zem zároveň dokážu takto krvilacne zabíjať.

lenbea
31. aug 2023

To, čo čakáš je dieťa. Ak máš traumu z detstva, z tohto by si mala najväčšiu. Lebo horšie je ublížiť. Veľa manželstiev bezdetných čaká na dieťa. Z hniezda záchrany dávajú malé hneď do rodín. Niektorí čakajú aj 6 rokov na dieťa. Až ten si to vie predstaviť, kto to podstúpil - potrat. Ženy toto veľmi ťažko nesú. Máme jednu v rodine. Ešte si to môžeš premyslieť.