icon

Aké dlhé lyže sú vhodné pre 90 cm vysoké dieťa?

modrofuzik11
1. okt 2011

ahojte maminky, viete mi, prosim, poradit, ake dlhe lyze mam kupi nasej 90 cm vysokej Sare? vopred dakujem

babulina
1. okt 2011

na prve lyzovanie co najkratsie, maximalne nech su po bradu

masinka
1. okt 2011

no neviem ci by som dvojrocne dieta uz stavala na lyze, ortoped by ta asi nepochvalil 😖
nasa zacala lyzovat ako stvorrocna - mala 110 cm a lyze 80 cm aby sa jej dobre ovladali.
dvojrocna mala take 50 cm plastove lyze co sa pripnu na topanky - ale bola na nich len cca 5 minut - nech starsej nezavidi a aby sme ju odfotili, inac sa cely tyzden na lyzovacke sankovala

iinuska
1. okt 2011

podla mna je najlepsie ist do obchodu, kde predavaju lyze, a tam urcite poradia

sisaka
1. okt 2011

no skoda,ze toto nie je diskusia, lebo mna by zaujimalo, co by ortoped na lyzovani nepochvalil. Moj syn zacal lyzovat tiez v 2 rokoch, radili sme sa s odbornikmi v obchode, pre taketo male deti odporucaju dlzku medzi plecom a bradou, pre deti od cca 4 rokov je dlzka tak ako pre dospelych, teda medzi bradou a nosom. Podla mna treba zacat hned s co najrealnejsou dlzkou lyzi, nevidim dovod kupovat nejake mini lyze, co siahaju po brucho - na co je to dobre? v tom sa podla mna ani neda ucit lyzovat.

katy1979
1. okt 2011

sisaka odbornici v obchode chcu hlavne predat a nie su lekari. lyzovanie a korculovanie sa neodporuca. lyzovanie min. do 3 rokov odporucaju vydrzat kludne este o rok dlhsie a korcule od 4-5 rokov. lyzovanie zatazuje klby clenky kolena staci ak sa opytas instruktorov tí to ovladaju tiez. ci chcete mat z deti druheho tombu? nech sa deti zoznamia so snehom a v troch rokoch treba skusit.
a osobne by som na prvykrat lyze nekupovala nikdy clovek nevie ako dieta zareaguje. je kopa deti co sa zatne a jednoducho nechce lyzovat a na dalsi rok keby to uz islo su lyze a lyziarky male a v podstate nove.
ale na toto sa zakladatelka nepytala.
treba zobrat dieta a vyskusat priamo v obchode a poradit sa. osobne volim radsej kratsie takze max. po pery idealne po bradu.

mirka285
1. okt 2011

@sisaka no my sme lyziari a ordoped nam lyzovanie v troch rokoch neodobril,kazal nam este rok pockat...ale v troch rokoch sme maleho s lyzami aspon zoznamili 🙂

anjelicek26
1. okt 2011

Saska dostala lyze na minule vianoce, to mala 4,5 roka a cca 95 cm a dostala 80-ky lyze. Celkom jej to slo, netreba ocakavat zazraky na ten prvy raz 🙂 Hlavne, ze ju to bavilo.

vroni
2. okt 2011

Nas ortoped lyzovanie do troch rokov silno neodporucal, klby dietata nie su dostatocne pevne, aby zvladli lyzovanie, v troch rokoch sme ju len postavili na lyze na zoznamenie, 2 x na 20 minut (normalne lyze, ziadne papucaky), o rok neskor uz lyzovala uplne normalne, dnes uz lyzuje perfektne, nic nezmeskala. Pokial viem, najmensie lyze sa vyrabaju 60, tak tie by tak boli velkostou vhodne (aj ked o vhodnosti lyzovania v tomto veku pomlcim) Ten "odbornik", co radil kupovat lyze siahajuce medzi bradu a nos musel byt fakt profik 🙄 Take dlhe lyze sa uz 20 rokov nekupuju 🤐 Idealna dlzka je po krcnu jamku. Dlzka po bradu je maximalna dlzka, aku mozu mat lyze, minimalne by mali siahat po hrudnu kost (to su ale hranicne dlzky) . Lyze vydrzia dietatu (priemerne) tri roky (potom z nich definitivne vyrastie)

nelicefo
2. okt 2011

Ja som toho názoru začať čím skôr. 🙂 Nechápem čo by mal na to ortopéd povedať 😠
Našu sme stavali na lyže už keď mala 1 rok aj 6 mesiacov
A najlepšie je ísť do obchodu (ale ozaj nejakého kvalitného) a tam Ti poradia.

renab
2. okt 2011

Ja by som tiež lyžovanie do troch rokov neodporúčala. A to nie len pre vývoj kĺbov, ale aj pre to, že do troch rokov sa vyvíja aj klenba na nohe, pre ktorú lyžiarsky postoj naozaj môže byť zničujúci. Lyžovanie sa ani neodporúča neskôr, ak má dieťa ploché nohy, alebo nohy do X.

pici
2. okt 2011

nam povedali pred dvomi rokmi ked mala kamoskina mala 2 a pol roka, ze najskor dalsiu sezonu...

luciferova
2. okt 2011

1. moj syn bude mat 2 roky v zime, ale neplanujem ho este ucit "lyzovat" hoci my dvaja s muzom sme lyziari
2. ani o rok mu lyze kupovat neplanujem, ved z nich raz dva vyrastie, naco na jeden-dva tyzdne kupovat taky drahy spas? radsej by som si zistila, kde sa daju take lyze pozicat 😉

krprtka
2. okt 2011

baby, vy ste to poňali, akokeby @modrofuzik11 išla celý den lyžovať s malou. Je jasné, že to chcú len skúšať, malú to baviť nebude príliš dlho 😀 Ja som so staršími začala, ked mali 2,5 roka, len tak stavať na lyžky, zoznamka so snehom, s lyžami 😀 lyže treba max po bradu 😉 , skúste najprv požičať 😉 užite si to s deťmi na sniežiku! 😉

helka1
2. okt 2011

Pre 90 cm dieta nie su vhodne ziadne lyze 😅 🙄 Take dieta podla mna nema co robit na lyziach 🤐. Aj ja aj manzel sme lyziari aj zjazdovi aj bezkarski, ale toto nas napadlo riesit - az tento rok ked mali nase dvojky 4 roky a kopcov tu mame dookola kopec 🙂

sssimi
2. okt 2011

Podľa skúseností samej na sebe, tak čím su kratšie, tým sú lepšie. Kedysi to bývalo tuším +10cm k výške, ale sú ťažko manevrovateľné oproti tým kratším. Ale samozrejme nepíšem ti to ako odborník a tiež to mám vyskúšané len na sebe-teda ako na dospelom človeku. A v špecializovanom obchode by mali vedieť poradiť. A ešte ma napadlo-nebolo by lepšie najskôr lyže požičať a vyskúšať? Aj tak tá nožička rastie závratnou rýchlosťou 😉

tilly
3. okt 2011

dvojrocne dieta je este velmi male na lyze, ale take tie plastove, co sa obuvaju na topanku v pohode, tie robia myslim len 60 alebo 70tky...

a ak ju chces nasilu dat do lyziarok, tak tie najkratsie lyze ake najdes 😉 zaciatocnicke lyze by mali byt po prsia 😵 urcite nie po bradu

maggie2
11. okt 2011

Prečo by 2 ročné dieťa nemohlo lyžovať? Správna lyžiarska obuv, správne lyže, značkové a nie plastové kadejaké otrty, (v dobrom obchode poradia) a hlavne HELMU a reflexnú dobre viditeľnú vestu či rovno bundu, a hor sa na svah. Najlepšie rovno zajednať profesionálneho učiteľa aspoň 2 hodky denne. Videla som na vlastné oči lyžovať 2 ročné deti napr. Táloch (úplne normálny mierne strmý svah nielen pre deti) s bravúrou a eleganciou akoby sa s lyžami na nohách už narodili

juliet221
4. nov 2011

ahojte. ja prave riesim tuto istu situaciu . chcem mojho synceko pomaly postavit na lyze. ja som zacala lyzovat ako 2 rocna , moja sestra tak isto a tak chcem aj svojho synceka postavit. nemala som ziadne pastove lyze to je podla mna hlupost rovno lyziarku a a lyze tusim 90cm som mala. po bradu a moja mamka ich nastastie odlozila takze nemusim kupovat. no v dnesnej dobe ako vyssie pise maggie2 tak hlavne helmu 😀 😀

elly1708
10. okt 2013

lyze maju byt take ake je vysoke dieta alebo do 10cm nizsie, odporucam zacat az okolo 3 rokov ,alebo 10minut len rovno pustat s maleho kopceka ,mat dieta medzi nohami, som instruktorka viem co hovorim

sophia2606
24. nov 2013

Moja malá ma tiež 2 roky a 2 mesiace, chceli by sme ju zoznámiť s lyžami, nie celý deň lyžovať, ale vziať ju na svah a možno dať k trojročným deťom do ski škôlky. Je dosť energická a ovláda kopec vecí už a je učenlivá. Aký máte ne toto názor?