Aké zvieratko pre dieťa?
mamicky poradte my ake zvieratko kupit mojej malej strasne cgcemat nieco doma ale my byvame na byte to je problem psa v byte to nie...maly sme vtacika ten je hlucny a uvazovali mse velke akvarko ale usudili mse s manzelom ze by ho nemal kto cistit...tak co ?
uf babenky dakujem pekne vyzera to to skonci pri rybkach aj ked je velka starost o to....🙂))
skús pouvažovať nad tým psikom...útulky su plne, isto by ste našli ničo maličké a oddané...my už máme 3 a poviem ti, že keď je drobec von ani kontrolovať ho nemusím 🙂 stále sú spolu, dávajú na neho pozor....i keď filipko si asi myslí, že je jeden z nich.začal brechať na okoloidúcich 😀
o kazde zvieratko sa treba starat. aj o maleho skrecka, aj o rybicky. treba im cistit vodu, akvarium tiez. pokial na to nemate cas, tak radsej ziadne zvieratko. a psik, alebo macka v byte je trapenie aj pre to zviera. ked nemoze ist si pobehat.
@stanislavao ono zase bytové mačky ani nechcú ísť von, to sú také plyšáky,že to chce byť len na gauči vyvalené, my máme britského kocúra, má 5 mesiacov, je nenáročný, zlatý, ešte hravý..jasné wcko mu treba čistiť..deti sú happy, myslím,že sme urobili dobre, takže ja za seba odporúčam mačku 😎
@cat mat taketo maciatko je mojim celozivotnym snom. su uzasne krasne, modre, maju malinke uska, hrozne sa mi pacia. keby aspon niekto znami mal, ze sa s tym da pohrat. mate ju krasnu.
@stanislavao vďaka 🙂 ja som ho našla na inzerát za 120 eury,bolo mi to síce dosť, aj muž frflal..ale už by ho nedal 😎
ahoj , radsej by som ziadne zvieratko nekupovala, lebo ak uz s akvarkom je praca tak potom co by za praca bola so psom? mackou?
mojej malej sme kupili na narodeniny vtaciky kanariky ale sama im nikdy nedavala krmivo, vzdy mi pomoze, nasype,pekne sa im prihovara ale sama by sa nedokazala o ne postarat. kupovali sme ich , ze bude pomahat pri nich ,. 😉 😉 😉 ostatna starostlivost je na mne 🙂
@mssk aj my sme si kupili macicku, britsku whiskas, kedysi sme mali dve modre a boli uzasne 🙂 pri tejto nas hned prekvapilo, ze od prveho momentu co sme si ju v auguste doniesli domov, vedela pouzivat bez problemov wc a maly ju ma velmi rad 🙂 ale treba kazdy den cistit zachodik, krmit, atd. a ked sme ju kupovali, kupovali sme ju najma pre nas dospelych, zvieratko nam strasne chybalo a zachod zatial cisti ocko 😀
inak s akvarkom je to hnusná robota,ak neni nejaké lepšie drahšie, čo sa pomaly aj samé vyčistí.. tá voda po pár dňoch páchne, teraz všetko povyberať, vyčistiť, naspäť dať...v živote ja už akvarko a ryby nechcem. Radšej si natiahnem gumené rukavice a povyberám hovná z kocúrovho hajzlíka, alebo to rovno celé vyberiem a nasypem novú podstielku...to ešte ano, ale tie ryby, tie nám bol čert dlžen. Iba Cézarovi sa páčia 😀
@cat tak pokial mate hentake mini gulate akvarko, tak ani sa necudujem, ze s tym je kopec roboty...najhorsie je male akvarium...nehovoriac o tom, ze v takom krpatom gulatom akvarku ta ryba akurat tak trpi...bez strku, bez zivej rastliny, bez vzduchovania...a cudujes sa, ze ta voda smrdi? ja teda nie...
@kathynka @cat presne tak. Akvarko nemusi byt drahe, teda prepchate super zariadenim, ale plati, ze cim vacsie, tym menej roboty s nim a lepsie aj pre rybky. Myslim, ze v beznom byte staci uplne 50 litrove (vzhladovo patri k takym stredo-mensim), ale prace je s nim ovela ovela menej ako s tou gulou. Takze akvarko musi mat filter, vzduchovac, osvetlenie, strk, rastliny, inak tie ryby trpia. Ked sa kupia bakterie, ktore pojedia zvysky vykalov, plus nejaky ten prisavnik (ryba), tak garantujem, ze nemusite cistit steny akvaria (my sme za 5 rokov nemuseli cistit ani raz z dovodu spinavych stien alebo smradlavej vody) a usetris na gumenych rukaviciach 😀 Len raz za cas vycistit spongiu vo filtri ilter a vymenit cast vody. A s kazdym zvieratom je nejaka robota, to nech mi nikto nehovori 🙂
Ja ine zviera k dietatu uz nechcem, aj tak je hlavna cast prace s opaterou na rodicoch 😉
@cat akvarium vobec nie je blby napad, ale treba sa nad nim zamysliet tak isto ako nad ostatnymi zvieratkami...to nie je iba dekoracia izby, ale naozaj tam plavaju zive tvory, ktore tiez citia...ja mam akvarii niekolko, cistenie raz za 2 tyzdne (a vypustit 1/3 vody a napustit a vycistit filtre fakt nie je vela roboty), smrad ziaden, krmenie kazdy den...ale dokazu vydrzat aj tyzden bez krmenia - idealne, ked potrebujete odist na dovolenku...no proste vsetko ma svoje pre a proti...ak niekto vie, ze mu syn hra doma pravidelne futbal po vsetkych izbach, tak radsej nie...200l vody v obyvacke na koberci nie je bohvieco 😉
@mssk odpoved com som pisala tu kusom vyssie, som chcela hlavne tebe adresovat 🙂 Necitala som celu diskusiu, mozno ti uz niekto aj povedal, ako je to stym cistenim 😉
@mssk moja odpoved na otazku "ake zviera pre dieta?" je: PLYSOVE.
dieta sa same o zviera nepostara.
psatreba vencit, macke treba cistit zachod, vtakom / zajacom treba cistit klietku..
korytnacka ju bude zaujimat chvilu...
musis zvazit, kolko casu a financii su ochotni venovat zvieratu rodicia..
@swarovski dobrovolne dat zabit nevinneho zajacika??? 😲 ved to je choreee.. to by bol taky problem ho niekomu darovat alebo predat?? ale dat utratit.. neskutocne 😖
@slniecko154 no co no... smrad, hovna a stanky boli nad moje sily... bola chora a trpela samovolnym vylucovanim... som vinna 😀
ahojte dnes sme boli v obchode so zvieratami a mali tam miniaturne vodne korytnacky, povedal, ze vyrastu maximalne do 15 cm co nie je tak vela a malo by im stacit to jedno akvarko. Mala chcela rybicky uz davno ale ta voda ma odradza. Korytnacke staci 2-3cm vody takze to by sa nemenilo nejako moc obtazne. Co si o tom myslite. Boli sme obe nadsene, pytala som sa len tak trocha, nechcela som moc pred malou, ma niekto vodnu korytnacku su narocne, kolko sa dozivaju?
@vinea1 ahoj pisala som to dost davno a vyzera to tak ze bud toho maleho zajacika alebo zatial nic.....no ja som chcela korytnacku ale znama to ma a dost to smrdi ale myslim ze nieje stym vela prace.....ani hluk ani bordel nenrobi a ked budes pravidelne menit vodu moznoani ten smrad nebude🙂)
@mssk No prave o tom citam, co sa da a aj na youtube su nejake videa, chvilu som za chvilu zas nie. Tvoja znama tam ma filter alebo nie, ked to smrdi? Som sa docitala, ze sa da kupit aj nejaka tekutina co zabija v tej vode bakterie a tak. Po zajacoch je zrejme dost upratovania nie? My sme tiez v byte, tak to mame obmedzene.
@vinea1 no asi to bude bordel....sak neviem sa rozhodnut.....teraz momentalne chcel sused co byva na doime podarovat jej kocura som sa nanho skaredo pozrela a pochopil ze to nieje mozne tak sa s mojou malou dohodol ze ten kocuje jej odteraz jej ale bude byvat u neho.-))no a mame po starostiavh...neviem ako je to s akvarkami....
mne zas svagrina hovorila ze korytnacky su pre deti nebezpecne ze daco z panciera pri dotyku vypustaju...pregooglite si to...my mame rybicky a pribudol nam havino...bichon..neplznuci a antialergicky..ale to uz je dalsie dieta doslova :(
@jenn44 z panciera nevypustaju nic, ale ak si neumyjes ruky a budes sa dotykat tvare tak je tam riziko salmonely (nie vzdy). preto sa neodporucaju pre male deti, kedze to neustrazis. Neviem, my by sme ju asi ani z akvarka moc nevyberali, oni nepotrebuju fyzicky kontakt (okrem cistenia).
Ake velke mate akvarko? Kolko rybiciek, ako casto menite vodu? My sme mali rybicky ked som bola mala, ale nejaky extra vztah som k nim nemala. Preto rozmyslam nad korytnackou, ze ta je jedna, je to ine ako rybicky, ze ten vztah by bol iny.
@mssk tak to mas vyriesene. Ja sa pojdem este do viacerych obchodov popytat, ze co mi o nich povedia (viacero nazorov a rad nech si mozem vybrat, tym myslim, ze aby sa nesnazili spravit predaj za kazdu cenu). Do vianoc este cas.
no ak nechces fyzicky kontakt tak asi ani ku korytnacke nebude mat nejaky vztah... a ano toto som myslela...mame 25 l akvarko...v pohode rybicky asi 7ale ked sa nam narodili male tak bola rodost 🙂vztah ani ku nim mala nema...ale krmi ich tak v pohode...korutnacka je podla mna aj menej narocna ako rybycky... akvarko by sa malo cistit kazdy mesiac ale my mame fajn filter tak niekedy ani dva mesiace necistime...
no mala som doma rybicky (akvarium sa musi postupne zakladat, nie je to take jednoduche, naliat vodu a rybky a hotovo...inak zacne voda pachnut, rybky choriet... a filtre a svetla a pod. su samozrejmost), korytnacky su jednoduchsie (mala som pismenkovu-mali sme ju hadam aj 10rokov, potom isla do jazierka v KE pri VS), najviac som sa pobavila a vymaznala so skreckom 🙂)) a neskor so psom (ale psa by som uz nechcela do bytu ani nahodou)... a milujem macicky, keby som mohla hned by som jednu domov doniesla (priatel neznasa zvery 🙂 )...Inak moja dcerka zboznuje rybicky 🙂) ta je z toho tak namakko... "BIBIIIIII" zavrieska a sadne si k akvarku a bude tam kukat aj pol hodinu 🙂))) Ale to mame take 150L u dedka - filtruje sa, cisti sa magnetom vonkajsie sklo... inak klasika, hadicka do vedra vytiahne sa cast vody a doplni sa nova... nikdy sa nevytahuje z akvarka vsetko a necisti ako to maju niektori vo zvyku 🙂)) iba ak nahodou treba nejaky konar ocistit od rias...
POZOR !!!! ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!
- sprvu vyzerá krásne,čím vás iba klame, narastie totiž cca.5 násobne !! a už nebude viac chutnučký.
- Klietka musí byť veľká, a teda zaberie veľa priestoru !
A aj v klietke ktorá vyzerá veľká, keď vyrastie bude môcť už len ležať a nie behať.Teda bude trpeť.
- deti vám budú sľúbiť, že keď im ho kúpite, budú už poslúchať.
Moja skúsenosť : budú ešte horšie ! Zajac bude na prvom mieste a nič iné ich nebude zaujímať. ( toto platí asi aj na iné zvieratá )
- pozor, všade a všetci vás budú klamať že zajac nie je nočný živočích ale denný, a teda že sa vyspíte. Toto je klamstvo !!!!!! Zajac vstáva skoro ráno, v rôznych časoch, už od cca. 4:30. !! A je ho potom počuť !! To isté večer, vyžaduje si pozornosť vás alebo detí. V detskej izbe nemôže byť lebo deti kvôli jeho zvukom nezaspia. A nemyslite si že ho s klietkou niekam odložíte aby ste ho nepočuli, to vám deti nedovolia a aj keby : moja skúsenosť : zajac začne hrať na klietke !!! – do zubov chytí drôt klietky , potiahne a pustí. Ako na gitare(pokazenej a rozladenej). Je to strašný a silný zvuk ktorý je počuť všade a zobudí každého, garantujem !!!!!!
- Čo urobíte s jeho veľkou klietkou keď pôjdete na dovolenku ?
Musíte ju prenášať po rodine. Zakrátko ho však už rodina nebude chcieť !!!!!-na toto pozor !! ( lebo je sním dosť starosti, treba ho vypúšťať von, a narobí im bordel)
A keď ho niekam s klietkou budete brať so sebou, máte plný kufor len veľkej klietky !!!
- budete mať bordel – seno, chlpy atď – po celom dome/byte !!!!
Nedá sa tomu zabrániť, seno z klietky vypadáva, a roznáša sa na vašich a detských nohách. Roznáša sa tiež prenášaním zajaca a hraním sa s ním. Seno máte všade !
- Zajaca musíte na pár hodín vypustiť z klietky. Prečo? – okrem iného lebo je mu predsa malá a by trpel. A tým sa opäť aj roznáša seno všade. A zabudnite že deti to upracú. Resp.kým to urobia, urobíte to vy. A myslite na jedno – kto ho bude strážiť ??? (aby napr.neobhryzol nábytok a koberce, alebo neprehryzol elektrický kábel, atď...)
- Zaujimavosť – zajac vám zvýši spotrebu energie, lebo ho deti večer nebudú chcieť nechávať v izbičke v tme. Takže v nej svietite celé zimné večery.
Alebo si ho zoberiete k sebe ? - napr. do obývačky - a budete mať v nej všade seno !! a takto ho budete stále s klietkou prenášať hore dolu, až vás to prestane baviť.
- a niekoho z rodiny bude stáť zajac veĺa peńazí : klietka, stále žrádlo, návštevy veterinára .......
- ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!

@stardust nie...nábytok je ok..má škrabadlo a vie sa naučiť čo može a čo nie...raz skúšal drápky na stoličke...len mu musíš ukázať, že to nesmie...a pochopí.....príde na zavolanie aj ked je vonku a naučil sa na "sadni" a "zostan" ako psík...ale povely príjme len odo mna 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂