Aký mobil pre 8 ročného chlapca?
Syn chce od Ježiška mobil, aký by bol pre neho najvhodnejší? Jasno máme v tom, že dotykový, pripojiteľný na wi-fi, do 100 €, ale neviem sa rozhodnúť na značke a type. Samozrejme aby to malo nejakú pamäť, aby sa to dalo pripojiť na app store /google play/, kde sa sťahujú zdama hry. Bezporuchový, nemrznúci...
S čím sú spokojné vaše decká? a s čím ste spokojní vy ako rodičia? Diky za všetky rady
nakoniec sme vybrali toto: http://eshop.mobilpc.sk/obchod/action/productde...
ak by som sa mala riadit nazormi dievcat z 19. storocia, periem na potoku bez automat. pracky, umyvam riad v ruke bez umyvacky, spravy posielam po postovom holubovi.... a o inych vydobytkoch modernej doby ani nehovorim....
dakujem vsetkym zucastnenym za ich konstruktivne nazory a recenzie na cenovo prijatelny mobil pre dieta.
ak budem otvarat temu o vychove k IT technike, potom sa mozu vyjadrovat k teme zeny, ktore tu svoje nazory prezentovali uplne mimo...
TYMTO POVAZUJEM DEBATU ZA UZAVRETU. pekny vecer 😀 😀 😀
dievcata kazda co nesuhlasime s kupou telefonu pre 8r decko sme sliepky a zijeme v jaskyni.toto je chora doba.je x moznosti ale v prvom rade je dieta.ktore nenecham chodit same zo skoly vo veku ani nie 8r.
darmo karma je karma.a raz sa to tymto ultra modernym mamickam vrati.a nech si potom aj oci vyplacu a hlavu o mur rozbiju.
ked som to povedala muzovi tak sa len smial ze kazdy zhadzuje starostlivost o dieta lebo TELEFON vyriesi.totalna kravina.
Ženy to proste neviete odpovedať na otázku??? Čo Vás do toho, že chce mobil pre 8r dieťa (moja neter ho tiež mala od prvej triedy z dôvodu, že mi zomrela sestra a museli sme byť s malou v kontakte a ju strážiť aj takto) Áno pred 20 rokmi mobil nebol, ale nebola taká kriminalita ako teraz. Je každého osobná vec čo dieťaťu kúpi. Nemyslím, že ten mobil je až taká katastrofa, väčšia katastrofa je PC a TV (kde je takmer v každom filme, relácii smrť, prepad, zbrane, sex)....a teraz k mobilu 🙂 Ja mám HTC a som spokojná ale mala som aj Samsung s3 mini no skôr by som kúpila s4 mini ale to je už drahší ak chceš nový.
@lenocka84 akože tento tvoj članok teda nemá chybu " a hlavu o mur rozbijú" ako NO COMENT ..a čo je na tom čudne že by dieta šlo same zo školy vo veku 8 rokov? my máme zakladnu školu asi 10 minut od domu,,zase to neprehánaj,,nikto netvrdí či ty alebo iné žiješ v jaskyni ..v tvojich príspevkoch nebola ani len zmienka o výške ceny mobilu pre dieta,,takže tvoj príspevok sa rovná od veci,,ach jaj niekto sa ale nudííí
@lienkafoj riad sa sebou a čo najviac vám vyhovuje,,da sa kipit dobrý fon aj za 50e,,skus na tej heureke,, 😉
@lady511 vies, presne toto som napisala. nie, ze 8 rocny nepotrebuje mobil, ale ze mu staci lacnejsi. napisala som, aky mam ja - z tych lacnejsi a fachci normalne. napisala som, aky ma moj syn a ze ma aj ine technicke veci. a napisala som svoj nazor a aj napriek tomu sa do mna zakladatelka obuva ako keby som tu behala s krucifixom, ze je nejaka zloba.
neviem potom, co sa tu riesi. a preco ona zrovna mna riesi. a akym sposobom ma riesi. a vraj ja mam problem s porozumenim.. no tak na to by som sa pozrela.
Ja tiez riesim podobnu otazku, tak som sa teme potesila, pokial som ju nezacala citat, ...nepochopim prispievatelky, asi sa im treba vratit do zs, lebo otazka nebola polozena mam ci nemam kupit, ale aky mam kupit...
panebože ženy, moj dvojrocny už vie pozerat obrázky na tablete... kdeže je už dnes 8 ročný.. A mimochodom mobil za 100e je podla mojho názoru z tých lacných... žasnem z týchto diskusií... každý nech sa zariadi podla seba, prečo hned odsudzovať, keď sa niekto rozhodne kúpiť mobil za 100e.
@lenocka84 akože ked mame doma mobily ,,tak načo si mam platit ešte pevnu linku?..či moje dieta ju ma nosit na chrbte ked jej budem raz chciet zavolat po ceste zo školy?...jaj tato logika,,no tak,,neviem aké maš ty vymoženosti ale mne ešte chodí len do školky,,obaja pracujeme a zvládame to len tak tak..aby sme to niako zladili so školkou,,ano zvladnut sa to dá,,ale s velmi odretými ušami,,čo v lete koli tomu budem musiet zmenit prácu,,
@lenocka84 a kam ma to dieta dat? Tiez by som nebola nadsena keby malo 8r dieta chodit zo skoly same, ale nieje ina moznost? nechat ho do zaverecnej,pri blbej ucitelke, ktora na teba bude zazerat ze ides po dieta posledna, potom s nim este do obchodu, domov a robit ulohy veceru,lebo v druzine sa robenie uloh dnes nenosi, ucitelky su nato lenive, decka maju kopu kruzkov a vraj sa to neda zosuladit ulohy a odchody na kruzky a pobyt na cerstvom vzduchu pocas druziny.
Nemas take dieta a nevies v akej budes situacii,az tvoje budu v takom veku,tak nesud.
@natalka13 najmi si studentku co dieta za tvojej nepritomnosti vyzdvihne zo skoly, dovedie domov, popise ulohy a venuje sa mu pokial sa ty alebo tvoj muz nevrati z roboty - to je asi jedna z veci ktora sa da urobit a dieta je pod dohladom dospeleho cloveka a neflaka sa same po uliciach
@simca06022011 ano,pravda a potom tu budeme riesit temu:Pomooooc mojej 10ročnej dcere rastie zadok
@prasiatko30 lenze nie kazdy zarobi dost na to, aby mohol platit studentku, navyse na 1-2h denne sa studentke ani neoplati prist, lebo cestou zabije kopu casu a za ten kratky cas potom zarobi neumerne malo. Tiez mame tento problem a horko-tazko sme zohnali na 1x do tyzdna, aj to za taku cenu ze v to poobedie sa mi vlastne ani neoplati zostavat v praci :-/
A tiez nevidim dovod, preco by dieta nemalo byt vedene k samostatnosti, ved ja som od 2. dna skolskej dochadzky chodila pekne sama domov, tam som si sama zohrievala obed, cakala hodiny na rodicov, isla na kruzky (MHD s prestupom)... A bola som velmi rada ze mozem byt samostatna. Moje dieta po tom tuzi tiez, je toho schopne, je samostatne, rozumne, zodpovedne, tak preco nie? Kriminalita v nasej lokalite odvtedy praveze poklesla, naviac sa uz da s dietatom spojit mobilom, keby sa napr. stratilo alebo nejako zmatkovalo... Ja vobec nemam pocit ze v dnesnej dobe su na samostatnost deti horsie podmienky, ako pred 30 rokmi, prave naopak.
@quaxi no u nas je to asi nasledovnym sposobom v skole - dieta do takych tych 10-11r ti bez sproevodu zodpovednej osoby zo skoly nepustia mozes dieta prihlasit do jedalne ale to je max do 16.00 pripadne este zacalovat za mismoskolske aktivity priamo v skole ale po mimoskolskych aktivitach tiez musi prist niekto zodpovedny dieta vyzdvihnut cize bud robis patchwork s muzom alebo so starymi rodicmi/tetami/ujami/ neterami a pod rodinou alebo si platia niekoho kto pride za teba po tvoje dieta cize asi tak
@quaxi no ja som si toto tiez myslela, chodili sme 2 busmi do skoly od prvej triedy... a vies v com je rozdiel? Ze predtym sme sli 5-10-20-az cela trieda/ulica spolu domov tym autobusom, teraz je to skor vynimocne a deti chodi same.. co sa mi nezda bezpecne absolutne.
@lenocka84 my mame doma tiez 8 rocne dieta, coskoro nastupim do prace, babky nemame, takze planujem nejaku pani k detom, tak na hodinku, dve kym nepridem z prace. Syn tiez drankal mobil, pekne sme mu to vysvetlili, ze ho nepotrebuje, niektore deti ho v triede maju, ine nie, neporovnavame sa so susedmi a pochopil to. Mne staci, ked vidim ako svagrina dala svojmu pat rocnemu dietatu mobil, ten chlapec vkuse hry na nom hra, ma problemy s recou 😒
@lienkafoj vybrala si uplne v pohode mobil a vôbec nie je nejaky drahy.... dnes je uz ina doba neda sa to porovnavat ... kedysi sa ludia viac poznali bolo viac deti ... a rozni devianti boli pod vacsou kontrolou ... dnes uz je problem dostat stvrtaka do druziny so nemaju miesto .... a proste ked rodicia pracuju tak musia mat deti aspon pod akou takou kontrolou ... kedysi to bolo ine boli kruzky zadara priamo v skole fungovala pionierska organizacia atd...
a predsa len ked dieta cestuje elektrickami alebo busmi a moze sa stat ze mu ujde spoj .. a pod a je lepsie ked sa mam ako spojit s rodicom ... a zohnat niekoho kto bude dieta vyzdvihavat a pod neni jednoduche ...
@simca06022011 ja som chodila uplne sama 🙂 Teraz je horsia doprava, ale v tomto smere si kazdy pozna svoje dieta a aj trasu, ci je bezpecna - niekde by mohol ist kludne uz skolkar sam, niekde sa bojim aj ja prejst a dieta by som tam este dlho nepustila. Nejke unosy su uplna rarita, je ich par do roka a deje sa to na 99,9% iba v rodine (rozhadani rodicia si vybavuju ucty cez deti, alebo psycho vzdialenejsi pribuzni), navyse sa to dialo aj vtedy, len za sociku sa o tom nemohlo pisat. Teraz to hlavne media hrozne nafukuju aby mali senzaciu. Deti su statisticky ovela viac ohrozene napr. poziarmi a toho sa nikto neboji. Ale aj v tomto smere je dnes situacia ovela lepsia - bezpecnejsie instalacie, prisnejsie normy a v neposlednom rade v dnesnej dobe prvy okoloiduci vola 112 z mobilu ktory ma pri sebe, nemusi bezat 500m do najblizsej tel. budky ako za nasho detstva... Nech sa na to pozeram ako chcem, stale nevidim dovod preco by teraz mali byt deti viac v ohrozeni ako pred 20-30 rokmi.
@quaxi no ja vidim, ked ty nevidis,t ak dufam ze sa neprekvapis... ludia vobec nie su na ulici velmi ohladuplni a neposliehala by som sa, ze ked napr. dieta spadne zo schodov v autobuse alebo nieco tak mu niekto automaticky pomoze (aj ked to je to najmenej, v buse nie je velke riziko).Ale chodenia cez cestu by som sa teda obavala, trasa/netrasa... dement moze vyletiet aj na nefrekventovanej ceste, nevsimnut si dieta, dieta tiez si nemusi uvedomit ze ho vodic nevidi ked niekde pechadza cez cestu... Po nehode je zbytocne nariekat.
😂😂😂😂 skvela diskusia...cim to je, ze sa takato obycajna otazka zvrhne na urazky, osocovanie, vyhrazky karmou a buchanim hlav o mur? ze sa musi automaticky odsudit podla vlastnych pravidiel, bez pochopenia ze ini proste nemusia mat rovnake moznosti?
@lienkafoj ako pisu baby 100e je dost.aj 50e je dost...aj tak ho strati...nas ma tiez 8 a kupili sme mu z bazosa nokiu 6103 za 13e .je starsi ale ked strati aspon ma to nebude tolko stvat....popripade az by mu ho niekto v skole corol......porozmyslaj...myslim si ze to nieje suma vhodna za mobil pre 8r dieta
ahoj, neviem ci to to uz niekto radil, nechce sa mi to citat, ale radsej kup high endovy stary model ako low end novy model (teda radsej stary model vyssej rady). Na tvojom mieste by som pozrela aj bazare. Mnohokrat staci vymenit baterku, ale si kup ty ci manzel novy telefon a jemu dajte vas stary.
osobne som uz roky spokojna s HTC, kvalitne spracovanie, obstojna vybava aj pri nizsich modeloch. Chod sa poradit do specializovaneho obchodu, tuto ti mamicky neporadia.
btw damy, moj maly ma 3 roky a uz vie telefon pouzivat, teda okrem smsiek, tie pochopitelne este nenapise. dnes je doba niekde inde co sa tyka pouzivania technologii. Je na vas, aby ste ustrazili kolko casu dieta sedi pred obrazovkou (akejkolvek velkosti) a kolko vonku ci hrou s hrackami.
čo sa týka telefónu, tak aj ja 9ročnej budem musieť prepustiť môj starý lebo cestujú do školy vyše hodiny autobusom (autom idem cca 20minút), zatiaľ ich vozím ale to je o hubu. Potom už ho budú potrebovať, párkrát som ich poslala busom, tak, že ich dole niekto čakal, ale naposledy zahaprovalo viac vecí, autobus nezachádzal ku škole at´d a deti sa odviezli do okresného mesta, čo znamenalo nenastúpiť v ten deň do práce, odvolať služobné autá, ony hodinu netušili, kam autobus ide a čo bude (nik im neporadil, nepomohol, keď sa aj pýtali tak sa šofér aj ľudia len odvrátili, pokrčili plecom... našťastie som sa dozvedela, že nedošli do školy, tak som stihla aspoň do toho okresného volať známym nech ich tam počkajú.....a ísť po ne.

@lienkafoj mas nejaky problem, ked stale vyrypujes a snazis sa byt akoze dolezita? nezaujimas ma, ani tvoje trapne kecy, ktora ma maju akoze urazit alebo nastvat. daj mi pokoj. na tvoje vylevy voci mojej osobe nie som zvedava.