icon

Bicykel 12 alebo 14 pre 3-ročné dieťa?

selene12
1. apr 2020

Ahojte viete mi poradiť?
aky velky rozdiel je medzi 12 a 14 bicyklom? Pozerlaa. Osm. Po nete 12ku pisu pre 2az4rocne deti a 14 pisu od troch rokov. Tak do ktoreho ísť? Maly bude mat 3 v októbri a ja teda neviem ozaj.... Aky velky rozdiel. Je tam.. Vdaka za vase skúsenosti.

manchester123
1. apr 2020

@selene12 ahoj no náš malý mal vo februári 3 roky a na narodeniny dostal 14 kolesá. Lepšie by mu boli 12,pretože tu pri 14 nedociahne celkom na zem, ale však ma pomocné kolieska tak super. Na rok by som mu totiž musela kúpiť 14,tak sme to predbehli. Záleží aj od výšky. Na tvojom mieste by som kúpila na bazosi 12 a keď tak na narodeniny, alebo na jar 14.

rebelka2014
1. apr 2020

Taky aby dociahol nohami na zem.
Existuju dva sposoby ako dieta naucit jazdit. Jeden je s pomocnymi kolieskami. Tu kupis bicykel tak aby proste vedel pedalovat a nebol mu velky. Je jedno ci 12 alebo 14.
Druhy sposob ktorym sme isli aj my, je plynuly prechod od odrazadla na bicykel. Tu je treba aby sa dieta vyjazdilo na odrazadle a vedelo udrzat rovnovahu. Potom ten prechod na bicykel spociva len v nauceni diatata pedalovat. Tu sa robi chyba, ze sa detom zbytocne dava barlicka v podobe pomocnych koliesok, ktorych sa potom tazko zbavuju. Pritom staci dieta par prvych razov pridrziavat kym sa ako tak nenaucia pedalovat. Je to pre ne nieco nove a pri sustredeni na to sa nevenuju tak rovnovahe. Ked to ale zvladnu tak jazdia same.
A spat k otazke ci 12 alebo 14. Odpoved je hore. Totiz dolezite je aby ked sa dieta same rozbehne, aby vedelo same aj zastat a nezvalit sa pritom na bok. Bicykle sa velmi rozlisuju v geometrii ako nizko sa da nastavit sedadlo, preto je tazke jednoznacne odpovedat. Vzdy je lepsie kupit mensi, ako vacsi stym ze dorastie.

lucikos
1. apr 2020

@selene12 Môžem ti napísať ako je to u nás. Syn mal v októbri 3 roky, jazdil na odrážadle s fúkacími kolesami a ručnou brzdou. Pred týždňom sme ho posadili na bicykel 14 a musím povedať že na prvý krát to zvládol na 80%. Po chvíli čo som ho pridržiavala za kapucňu, prešiel sám a ja som len bežala vedľa. Nechcela som ho učiť s pomocnými kolieskami a vyplatilo sa. Bycikel 14 mu je akurát ale syn je aj väčší na svoj vek (má 19,5kg). Myslím, že v tvojom prípade by som kúpila bazárový 12ku. Radšej učiť na menšom bez pomocných koliesok ako na väčšom s kolieskami.

kubobubo
1. apr 2020

Moj syn plynule presiel z odrazatka na bicykel, mal 4 roky a 12ku. Je drobnejsi, tak nebol problem a bola mu akurat. Tohto roku mal 6 a zohnala som 18ku, este mu je trochu vacsia...

lubimmisku
1. apr 2020

Náš mal pred rokom v januári 3r, v marci sme kúpili 12 palcovy bicykel a v aprili uz bicykloval bez pomocných. Cize mal 3,3 roka. Tento rok sme kúpili rovno 16tku, bicyklovať sa naučil super za ten rok a pekne 16 zvláda, na najnižšej polohe dosiahne na zem na špičky. A to je z tych nizsich chlapcov. Je dôležité, aby mal pri prvom učení istotu a dosiahol dobre na zem. Isla by som do 12, napr z bazara a o rok uvidis.

mon895
1. apr 2020

Moj bude mat 3r v maji bicykel ma 12tku a este na zem nedociahne ale je z nizsich deti (92-93cm)