icon

Bicykel verzus odrážadlo pre dvojročné dieťa

bronula26
22. máj 2012

ahojte...
potrebovala by som poradiť. mám 2-ročného synčeka a chcela by som pre neho odrážadlo... alebo radšej bycikel?
😅 máme odrážadlo - trojkolesovú motorku, rozmýšľam nad dvojkolesovým odrážadlom - tzv. cvičným bicyklom, alebo mám radšej hneď kúpiť riadny bicykel?
a aká veľkosť, 12? aká značka bicykla? a aké máte skúsenosti s pomocnými kolieskami, použiť ich či nepoužiť?

Strana
z2
lilu74
9. sep 2016

@evittam dakujem😉podobny som mala aj ja😂

lilu74
12. sep 2016

Aj som ho nasla u nasich tak ho mozno pre maleho na skusku "zrepasujem"😂

lilu74
31. okt 2016

tak sme skusili odrazadlo a je super, maly je velmi sikovny na nom a myslim si, ze na bicykli mu to pojde velmi dobre.

lilu74
7. dec 2016

mame a je super maly na nom jazdil cele leto ako sarkan a este donedavna sa na nom vozil🙂

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
sloska16
30. apr 2017

Tiež odporúčam najprv kúpiť odrážadlo a až potom bicykel. Odrážadlo odporúčam také, na ktorom je dobre tvarovaná a výškovo nastaviteľná sedačka. My sme mali Early Rider, teraz už máme bicykel

jlp
30. apr 2017

Moji chlapci od 18m behali na motorke, neskor Odrazadlo od 2r a ako 3r uz bicyklovali bez pomocnych koliesok na 12stkovych bikeoch. Starsi (v lete 5r) ma cca mesiac uz 16stkovy. Mladsi 3r este strieda odrazadlo s bikeom. Odrazadlo je super na nacvicenie rovnovahy.

orgovanik1
30. apr 2017

My sme kúpili najprv odrážadlo a neskor bicykel. Dieťa sa na odrážadle naučí držať rovnováhu a na bicykli mu to potom ide lepšie a rýchlejšie sa naučí.

orgovanik1
30. apr 2017

Pre 2ročné by som už kúpila také, čo vyzerá ako bicykel a s nastavitelnou sedačkou, aby sa dala prisposobovať veľkosť

lilu74
1. máj 2017

Odrazadlo je na cvicenie rovnovahy super, maly na nom lieta ako sarkan-tento rok chceme vyskusat bike tak som zvedava ako mu to pojde.

damoska
30. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

aký bike ste mu kupili? Kolko palcový , aku značku a kde? Na kolko vás vyšiel?

julinka29
1. aug 2018
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

tažko radit kolko palcový kupit. Každé dieta je inak velké a vyspele, takže najlepšie spraviš ak ho bezmeš do predajne a tam ho vyskušate.

zabka788
1. sep 2018
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

ja sa priklanam k odražadlu a až ked tam bude stabilne ta potom by som volila bicykel

essenceee
21. nov 2018

na bicykel je ešte vlemi malé, volila by som odražadlo, alebo lepšiu a vačšiu plastovu motorku

mareri
Odpoveď bola odstránená
essenceee
17. mar 2020

poznam deti, ktore maju 2 roky a ešte behaju n aplastovej motorke. Potom sa im lepšie jazdi na odražadle a rychlejšie sa naučia na bicykli

magda15
Odpoveď bola odstránená
essenceee
29. aug 2020

davat dvojročnemu dietati bicykel je velmi skoro. Dietatu dajte plastovu motorku,odražadlo, to uplne stači

ninah1486
3. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

kazde dieta je ine, ak mas moznost nechaj ho vyskusat bicykel

beahavala
4. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

velmi dobre znacky su woom a rascal, skus sa pozriet po nich

ninah1486
1. dec 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

my sme mali doma najprv odrazadlo a az potom sme kupovali bicykel

hana_halenarova
8. dec 2021

Môj syn začínal s tým dvojkolesovým odrážadlom, čo vyzerá ako bicykel a potom sme prešli na bicykel zhruba v 4 rokoch. Aj odrážadlo aj bicykel boli woom - to je veľmi kvalitná značka

nina_tot
13. dec 2021

Ja by som pre 2ročného odporúčala najskôr odrážadlo, je to vynikajúca príprava na bicykel a potom kúpiť bicykel s pomocnými kolieskami. Podľa mňa treba zachovať postupnosť a hlavne kúpiť kvalitné, ľahké. A uvidíš, ako sa potom jednoducho naučí aj na riadnom bicykli.

ivikdurdik
16. dec 2021

ja mám dobrú skúsenosť s tými pomocnými kolieskami, mali ich obidve deti na prechodnú dobu, tuším 2 až 3 mesiace - pomohlo to, že sa trochu osmelili

maggieee
18. dec 2021

aj mladší vnuk používal tie pomocné kolieska , ale starší sa naučil bez nich...záleží asi na šikovnosti a trpezlivoti

kozumplikovasandra
20. dec 2021

synovi sme na 4.narodeniny kúpili tento bicykel woom https://www.cyklospeciality.sk/sk/detske-bicykl...
predtým jazdil už dva roky na dvojkolesovom odrážadle rovnakej značky

vevericka554
18. jún 2022

Pre 2ročného odporúčam odrážadlo,je to super, ak kúpite kvalitné, bude mať zároveň perfektnú prípravu na bicyklik-

activeone
8. aug 2022

Myslím, že je veľmi dôležité, aby sa dieťatko naučilo balancu a potom prechod na bicykel bude jednoduchší... Záleží aj od bicykla, kde je určite lepšie kúpiť detský bicykel s nižšou hmotnosťou...

frederika887
24. feb 2023

To je ešte priskoro na bicykel, ale nebojte ak kúpite naozaj kvalitné a ľahučké odrážadlo, napr. Woom, tak sa veľmi plynulo naučí jazdiť aj na bicykli.

Strana
z2