Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?
Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵
@evena ahoj, ja som tu napisala dost podrobne o sadach Tomas, trosku zalistuj. Teraz v skratke:
Kovove masinky Take Along (s magnetom v predu, v zadu) pasuju len na sede kolajnice
Masinky na baterky - Trackmaster jazdia len na bezovych (sirsich kolajniciah) z rady Trackmaster (vraj pasuju aj na drevene kolajnice) urcite nepasuju na sede z rady Take Along. Takze sa tie tri veci, na ktore sa pytas nedaju zkombinovat.
@evena ahoj, ja mám doma veľkého vláčikára, máme asi všety mašinky, čo sú dostupné. Máme take along, kolajnice aj nejaké príslušenstvo, ale v zásade sa sám prehrá s vláčikmi, on pozerá aj všetky rozprávky, číta knižky, tak si sám konštruuje príbehy. Vláčiky kupujeme v kamennch obchodom sem tam je zľava, a potom ak nejakú chce, tak vyhľadám na nete a objednáme, nejakú špeciálnu strnku nemáme.Dosť sme kupovai na mall.sk, ale len preto,že sme zo SC a tu majú sklad, tak sme chodili pramo tam, aby sme ušetrili na poštovnom.
@evena ahoj, teraz je to velka bieda v kamennych obchodoch s radou Take Along. Odkedy ich kupili Fisher Price - nic nove, dopredavaju stare zasoby. Ja som nakupovala z learningtoys.cz a potom som videla dobry sortiment v alze. Matej ma snad vsetky vlacky z Take Along, tak mame pauzu. A tiez nie je co kupovat, ziadne nove sety a ani masinky. Na nete ked chces kupovat musis dobre googlit a zabera to vela casu. Drzim palce.
Tak sem zkousela najit masinku Molly, ktera se Maje nejvic libi, a v drtive vetsine sou to ty drevene a ty z rady take along nejsou skladem ... Tak kdybyste meli tip kde ji maji, sem s nim ... 🙂 Po kamenych obchodech nemam bohuzel cas chodit a muj byl ve dvou vetsich hrackarstvi (v nakupnich c.) a tam pry nemeli masinky skoro zadne :-\
Jeste se M libi nejaky Toby (ani nevim-zatim- jak vypada 😀) zac. zari ma svatek tak doufam teda ze se mi je podari sehnat :-\
Ahojte. Dcerke chceme k vianociam kupit Tomasa s kolajnicami, najlepsie elektricky. Ktoru sadu ako prvu by ste mi odporucili ? Vobec sa totizto v tom nevyznam, na trhu je toho kopec. Vopred vam dakujem.
ahojky, poradí mi někdo kde bych sehnala mašinku Silák Mac??? Za nějakou rozumnou kč??? všude narážím na horentní sumy
Ahojte, zase sa nam rok s rokom stretli a blizia sa narodeniny... Ako pred rokom stale postradame kovoveho take-along Henryho... Nemate niekto tip Kde ho vysnorit? Prip. Spencer ci Duncan.... Bola tu rec o Molly, na tu sme cistym zazrakom natrafili ako slepa kura na zrno vo velkom tesco v KE. Asi pred pol rokom.
@layla84 ahoj skus zatelefonovat do http://www.woowtoys.sk/kontakt/, eshop maju strasny, ale priamo v kamenom obchode mali zatial vzdy naj vyber (aj take along, aj take"n"play)
@veronka drevene kolajnice pasuju ci uz Tesco, Brio...Matej ma len taku malu Tomasovsku drevenu a ostatne kolajnice - Tesco.
@zuzul1310 U nas frcia vsetky masinky, stale. Skoda, ze v Lego City nie je Tomas. Tam uz nepredpokladaju, ze to bude este chlapcov bavit. my mame doma fakt vlackoveho fanatika, prave citame miesto rozpravky : Na modrych stuzkach, alebo rozpravanie o lokomotivach a zelezniciach. Je to jednoduchym sposobom vysvetlovanie ake su lokomotivy, ako funguje parna, dieslova (konence som pochopila dieslovy motor 😀 😀 😀 ) , o zeleznici atd. - odborna literatura pre deti.
@trixi Ahoj, máme doma podobného fanatika. Zrovna včera před spaním jsem se pokoušela vysvětlit, na jakém principu funguje parní lokomotiva 😀
Doma je plná krabice dřevěných kolejnic a vláčků k nim, pak máme mašinku Tomáše na batohu, povlečení, gumákách, tričku, několik knížek a už ani nevím kde ještě a za odměnu se u nás chodíme dívat na nádraží 😀
Teď uvažuji o tom, že prcka v jeho třech letech zapíšu do kroužku modelářů, on mě tam na ně pořád tahá a je těmi malými železnice úplně konsternovaný 🙂
@denisenko ahoj ako som tam pisala - Na modrych stuzkach (alebo Modre stuzky) alebo rozpravanie o lokomotivach a zelezniciach - Matej si to vybral v kniznici - je to este asi knizka, ktora vysla za socializmu, lebo sa tam spomina Sovietsky zvaz, ale inak je to vlastne rozpravanie zelezniciara, ktory vysvetluje Patovi, malemu chlapcovi vsetko o lokomotivach - rozdiely, preco nespadnu z kolajnic, ako sa vola lokomotiva, ktora sa prida dopredu, ako ta, ktora sa prida dozadu, kolko vazi, ako rychlo chodi, ako vznika para atd. Tiez mate zavislaka?@llluckaaa To ma tesi, ze nie sme sami 😉 . Moji chlapi sa chodia vozit cez vikend na vlaku, dokonca raz ich vzal rusnovodic do lokomotivy - Matej mal zazitok, ze skoro nezaspal. Teraz sa chystame na Mikulassky vlak do BA. Vymetame vsetky stretnutia, akcie a jeho oblubene stranky - vlaky.net Ja stale hovorim, ze moj dedo sa asi prevtelil do nasho Matka, pretoze to bol pravy zelezniciar - dusou i telom.
@llluckaaa u nas nielen Tomas, ale aj Chuggington, vsetky vlaky z Lego Duplo a teraz Lego City.Horko tazko som zohnala lego City vlak - cerveny nakladny. Vsade bol vypredany a to co este bolo na trhu, tak chceli nehorazne sumy - vsetko nad 200€ a podarilo sa mi najst nejaky obchod na nete, kde som cely set kupila za 130 €.
S vekom asi postupne budeme prechadzat na modelove zeleznice - dedo mal kedysi drahu na celu izbu.
baby, prosim Vas pasuje na tuto drahu aj vlacik Tomaš? a nema nahodou niekto takuto drahu, aky je ten vlacik, ci je pohyblivy ako Tomaš. dakujem za vsetky odpovede.
ahojte, dnes sme kupili synovi tuto sadu track master, je to fisher price, pochopila som dobre, ze k tomu pasuje aj sada take a play. Chcela by som dokupit nejaky tunel, vlacik, kolajnice,tak si chcem byt ista.
Dakujem!
http://www.hrackyshop.sk/tomaš-a-jeho-priatelia...

ahoj
trochu se v tom Tomášovi ztrácím, tak jdu pro radu sem
dají se zkombinovat dokupy tyhle tři věci - kovové mašinky (ze sady take along tuším?) + kovové mašinky které jezdí na baterky (tady bych potřebovala poradit, jak se jmenují) + plastové koleje (ideálně ty šedé, ty modré se mi moc nelíbí a dřevěné nechci) ..
nebo pasují vůbec na jedny a ty samé koleje kovové mašinky bez pohonu i ty s pohonem, nebo je to jiná velikost?
mám v tom nějak chaos, budu ráda, když mi někdo poradí, nemám moc čas něco hledat, moc děkuji 🙂