icon

Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

zuzul1310
20. okt 2010

@trixi neuveriteľné vy stíhate, Danko sa ešte aj sprchoval s narodeninovým Tomášom a narodeninovým vagónikom, a samozrejme aj večer s nimi zaspával. chuggington vláčiky ho nezaujali, asi kvôli tomu spájaniu, aspoň viem že nebudeme zatieľ meniť, chcela som aby mu naši na vianoce kúpili chuggington dráhu s tým lopingom a že to bude mať u našich a domov vezmeme celé TA, ale zatiaľ to necháme tak ako je a dokupujeme už len TA. Hoci na MMB som videla za dobré ceny nové aj použité Trackmaster sety, aj tie modré, aj tieto novšie, ale to by som volila keď bude starší Lego City vláčik s tým sa podľa mňa dlhšie vyhrá, zatiaľ mu bohate stačí TA.

andika10
22. okt 2010

ahoj dievčatá, poprosím o radu, čítalasom si vás, ale neako som z toho jeleň☹ . chcem deťom kúpiť vláčik thomas aj s kolajnicami,ale vôbec sa v tom nevyznám. Mohli by ste mi poradiť?A čo si mám všímať aby mi jednotlivé sety pasovali. ďakujem 🙂

andika10
22. okt 2010

a ešte jedna otázka tie drevené pasujú aj k tým z tesca?

zuzul1310
22. okt 2010

@andika10 Ahoj, takže ide o to či chceš deckám kúpiť elektrické vláčiky (teda na baterky), tie idú po koľajniciach samé a je to séria TRACKMASTER
alebo chceš kúpiť kovové vláčiky s magnetkami, ktoré sa super spájajú, je ich strašne veľa, nie sú ani cenovo až také náročné a decká sa s nimi perfektne vyhrajú (asi najviac) tie sa volajú TAKE ALONG=TAKE AND PLAY
TAKE ALONg je stará rada výrobca MATELL a TAKE AND PLAY je nová rada výrobca Fisher Price ale sú kompatibilné takže je jedno čo kúpiš, pasuje to spolu.
alebo sú potom drevené vláčiky s drevenými koľajnicami, tie sa volajú WOODEN RAILWAY a tieto vláčiky pasujú aj na tesco drevenú dráhu.
Vlakové sady aj vlaky zo série Thomas and friends sú všetky pod hlavným znakom vľavo hore na balení označené názvom série z ktorej sú a teda to je to, čo si musíš aj všímať. Keď sa rozhodneš ktorú sériu chceš kupovať tak sa drž len tej jednej. My kupujeme sadu Take along a malý mal teraz dva roky, vidím že aj tvoje dvojičky sú v rovnakom veku takže jednoznačne odporúčam TAKE ALONG. Vláčiky sú nezničiteľné 🙂 čo je pre takých krpcov ideálne. Ľahko sa spájajú, malý sa s tým aj hodinku vyhrá, keď ideme do dráčika tak sa mu vždy kúpi nejaký nový vláčik alebo vagónik, ke´dže je toho tak strašne veľa tak to dieťa nikdy neprestáva baviť ako ostatné hračky. Zbierka sa rozrastá aj o koľajnice aj o vláčiky a tým stále trvá malého záujem.
ak začínate kúp napríklad toto
http://www.biga.sk/hracie-sety-s-vlacikmi/thoma...
v Dráčiku majú tento set za necelých 16 eur aspoň u nás.
my máme aj toto
je to super hračka, malý to zbožňuje a ako tu čítaš tak väčšinu detičiek to veľmi baví
teraz majú na veľa miestach sady TAKE ALONG vo výpredaji keďže nastupuje nová rada TAKE AND PLAY, takže teraz sa dajú kúpiť za celkom fajn ceny aj vláčiky aj koľajnice. Koľajníc ani veľmi veľa netreba malý má jednu sadu s tou umývačkou čo som dala link a zvlášť dokúpenú jednu sadu a jednu sadu s mostami a máme z toho poskladanú dráhu doma aj u našich. Depo pre vláčiky a podobné budovy sú podľa mňa vhodné skôr pre väčšie dieťa, depo máme
a malého veľmi nezaujalo, nevie sa s ním ešte hrať tak ako by sa mal, takže bohate stačí sada s koľajnicami, prípadne u nás sú veľmi obľúbené mosty.
Snáď som ti pomohla....keby niečo tak kľudne napíš.

andika10
22. okt 2010

@zuzul1310 diky pekne , aj ten TAKE ALONG vyzerajú super, velmi rozmýšlam nad nimi ale manžela lákajú tie drevené. 🙂

zuzul1310
22. okt 2010

@andika10 aspoň u nás majú vždy lepší výber tých kovových, aj dráh, aj doplnkov aj vláčikov

zuzul1310
24. okt 2010

@trixi ahoj ako sa máte, boli ste na vláčikoch že si sa neozvala? My máme nový vláčik Lady, boli sme v Dráčiku, malému som ponúkla asi desať vláčikov na výber a on nič nechcel iba Lady...dnes idem prestavať dráhu do detskej, lebo v obývačke máme na ňu málo miesta, takže zasa reorganizácia 🙂

zuzul1310
24. okt 2010

@trixi toto si videla, hneď som si na vás spomenula, že vám by sa to určite hodilo, fakt super cena
http://www.lacnehracky.sk/tomaš-extra-doplnkove...

trixi
25. okt 2010

@zuzul1310 ahoj, tie kolaje Matko ma 🙂 , citam, ze rozsirujete zbierku vlacikov 🙂 . Vy mate rozlozenu drahu stale? U nas Matko kazdy den stavia inu drahu. Uz sa stalo ze sme mali rozlozene kolajnice Lego, Take Along, Trackmaster a este aj Chuggington. Sice sa v detskej nedalo chodit (bola to taka prekazkova draha), ale vlaky jazdili vsade 🙂 . V lete dokonca postavili drahu az na balkon. Vecer vsak vsetko Matko musi ulozit, aby sa niekto neprizabil. 😀 Na vlacikoch sme neboli, boli sme pustat drakov-sarkanov, lietadla a vrtulnik a sused este pustal teplovzdusne balony, tak mali deti zabavu.

zuzul1310
25. okt 2010

@trixi My máme Take along a Geotrax, ale stále rozložené, nie je to také veľké a Danko má len dva orky, sám to zložiť ešte nevie a tak by som iné nerobila len skladala a rozkladala dráhy, rozpredávame teraz staršie hračky, lebo už sa nemáme kam pohnúť v detskej.Pridávam aj fotky dráh, vláčikov a tortu čo sme mali k 2. narodeninám 🙂

trixi
25. okt 2010

@zuzul1310 Matko sice stavia sam, ale nikdy sa mu nepodarilo bez nasej pomoci drahu spojit, ja uz som tak vycvicena, ze este pred skolkou som schopna za par minut poskladat nejaku drahu 😀 . Torta je nadherna, urcite bola aj tak dobra. 😉 A drahu ste postavili super 😉

zuzul1310
25. okt 2010

Ďakujeme, torta bola karamelová, bola super a dráhu som skladala včera večer keď Danko zaspal.

trixi
31. okt 2010

@zuzul1310 a ostatne maminy, ktore maju doma vlackomilov na minimaxe zacal serial rozpravky Misty Island v cestine, v nedelu od 17.00 do 18.00, dnes je prvy diel 😉 Matko pozera a aj nahravame.

zuzul1310
31. okt 2010

@trixi nahrávate na DVD???

trixi
31. okt 2010

@zuzul1310 ano. Zajtra okolo 9.00 to opakuju. Neviem presne, musim pozriet do programu 😉

zuzul1310
31. okt 2010

@trixi máme minimax na káblovke, ale cez to sme to nechceli nahrávať, takže práve sme si aktivovali minimax cez skylink a zajtra to nahrávame aj my. Inak drahý to stiahol z netu po anglicky a malému sa to tiež veľmi páčilo. Žial poobede sme neboli doma keď to išlo ☹ Nevadí, zajtra budeme a tiež to nahráme a budeme nahrávať aj ďalšie diely.
Preto som sa pýtala či na DVD lebo som ťa o to chcela poprosiť, ale vyriešili sme to k spokojnosti 🙂

trixi
31. okt 2010

@zuzul1310 tiez mame tu rozpravku original v anglictine, ale maleho to velmi nebavi, ked nerozumie. Dnes to pozeral ako prikovany. Ospravedlnujem sa za nepresnost, neopakuju to zajtra, ale v utorok 02.11 od 9.31 do 10.30. na minimaxe

zuzul1310
31. okt 2010

aha, som sa tešila... to že to ide v utorok som vedela, tešila som sa že to pôjde už zajtra. No nevadí, tak zajtra si pozrieme tú originál verziu, malému sme to večer apli a ani spať nechcel ísť v pozore sedel a kukal , je to krásne spracované, oveľa lepšie ako tie staré rozprávky.

anielik
31. okt 2010

ahojte,

tak my tu sadu take along pouzivame pri cestovani hlavne k babkam... doma niekedy ked sa mi nechce rozkladat lego, ale omnoho viac som spokojna s legom, sice tam tomas nejazdi ale mame ine masinky z lega co jazdia a tak sa tomas pripne za nu a uz fici 🙂)) osobne by som uz do sady take along neinvestovala z dovodu ze masinky nejazdia, inak som s nimi spokojna a obe deti ich maju radi...

trixi
1. nov 2010

@anielik ano, lego je super vec (zdedili sme velky box s kolajnicami a 3 elektricke masinky), Matko casto prerobi tu jazdiacu masinku na nejaku zo sady Tomasa, nasadi aspon prednu cast. Ale Take Along ma rad tiez, vobec mu nevadi, ze masinky nejazdia. Rad si ich sam posuva, pusta po tych drahach z vysok. Dokaze sa s tym vyhrat hodiny. 😉 Teraz vedie Chuggington 🙂

kukaaa
1. nov 2010

Ahojte,potrebovala by som poradiť kde kupujete vláčiky Thomas séria Track Master.U nás v dráčiku nemajú skoro žiadne,len sety a ja potrebujem malému dokupiť vláčiky.Ďakujem za info.

trixi
2. nov 2010

@kukaaa cez internet. Vela som nakupila cez learningtoys.cz (maju vysoke postovne, ked posielaju na SK), na slovenskych netovych strankach som nakupovala napr. tu:

http://www.hrackyshop.sk/thomas-and-friends/tho...

Zalezi ake vlaciky zhanas, ci maju v ponuke. Lacnejsie mozes kupit aj na MMB, len musis googlit 😉 kde sa Ti oplati. 😉

zuzul1310
2. nov 2010

@anielik Môj Danulo práve že nemá rád keď vlaky jazdia samé, máme GeoTrax a nevie sa s tým hrať, nevie čo s tým má robiť. S Take Along sa krásne vyhrá, rozpráva miesto mašiniek, ťahá ich po dráhe, prenosnú dráhu si nosíme so sebou, vláčiky naložíme do tomášovského kufríka a berieme k našim alebo k svokrovcom. čo sa lego kociek týka, tka malého tiež začína lego baviť, máme lego Jamesa aj koľajničky, ale Take along ho baví viac, z lego ho baví skôr ZOO a univerzálne kocky.

zuzul1310
6. nov 2010

@trixi Včera sme kúpili žeriav Rocky za skoro 17 eur, otras, vôbec nestojí za tie peniaze, vôbec neudrží náklad a nič extra, boli sme z toho sklamaní, ostatné vláčiky má aj malý oveľa radšej.

trixi
6. nov 2010

@zuzul1310 vlacik Rocky? No neudrzi, mame, Matko ho ma rad. Mame aj Crankyho zeriav, ten udrzi aj masinku ale tu lahsiu-Tomasa, Percyho.

zuzul1310
6. nov 2010

@trixi áno na Crankyho sa chystáme aj my a tiež malý veľmi chce vodnú vežu s Tomášom čo jazdí sám, V najnovšom Dráčik katalógu som videla Crankyho v akcii tak ho pozrieme, za tú cenu čo stál Rocky sme mohli mať Crankyho, je tam rozdiel asi euro dve ☹

zuzul1310
7. nov 2010

@trixi Včera dostal malý Diesel 10 od tatina a na Lacné hračky majú super akcie na vláčiky. Tomáša a Percyho v mikulášskych čiapkach s Vianočnym vagónikom majú za 9,59, preteky Berie s Tomášom majú za 29, 59 a tie dve Take and Play prenosné kúfríkové koľajnice majú po 16, 59. Včera som malému objednala na vianoce. 🙂 Stále rozmýšlam nad tým čínskym drakom, u nás ho nikde nemajú, len v čechách.

trixi
7. nov 2010

@zuzul1310 ja uz mam darceky nakupene pre maleho. Dnes dostal od mojho brata taku velku stvorkolku na dialkove ovladanie, zahral sa s tym 10 min. a odlozil auto do krabice, kde ma hracky s ktorymi sa nehra. Brat mu nechce kupovat vlaciky, vraj nech sa hra s niesim inym. Tak nam stoji v kute obrovsky zeriav na dialkove ovladanie (Matko sa s nim zahral asi 1 hod), velke auto od Cars, atd. Uz som ho prosila, nech Matkovi nekupuje take hracky, lebo je to skoda penazi a malemu to neurobi ani radost, ale brat ma svoju hlavu. Ja som teraz dokupovala hlavne vlaciky Chuggington, inak sa mi pacili sety drevenych vlackodrah v Tescu. Kedze mame aj drevene vlaciky a vlackodrahy.

trixi
7. nov 2010

@zuzul1310 my sme boli vcera vo Vychylovke, hoci uz vlak nejazdil maly sa vyhral na odstavenej hrdzavej masine a vagonkoch

zuzul1310
7. nov 2010

@trixi Super fotky, fešák 🙂 Verím že sa mu páčilo hrať sa na vláčiku. Čo sa týka tých hračiek tak ani nehovor, práve som predávala zbierku Playskool Tonka autíčok a dráh lebo malého už nebavia, idem predať Megabloks sady a tiež celú zbierku little people, lebo nič z toho ho nebaví. Na Vianoce som mu objednala nejaké legá a rozmýšlam aj nad tým duplo vlakom, ale zatiaľ iba nad tou malou súpravou. Daniel je žiaľ taký že pri ničom dlhšie nevydrží, neviem či preto lebo je ešte malý, ale naozaj sa s ničím nevydrží hrať dlhšie, stále chce vyberať nové a nové veci a keď má všetko povyberané tak len chodí od jednej hračky k druhej a s každou sa zaoberá pár minút...