icon

Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

trixi
7. nov 2010

@zuzul1310 este je maly, preto nevydrzi hrat sa dlho s jednou hrackou. Moj brat bol nestastny, ked maly vstal a prisiel s vlacikmi a nie s velkym autom, ktore mu kupil. Ja som v pondelok kupila v Marks and Spencer puzzle s vlacikmi Chuggington - myslim ze je to 40 ks, Matko to dnes skladal asi 10 x, uz to skoro cele zlozi sam, uz len oblohu mu pomaham. A teraz ho chytila mania, ze chodi spavat s vlacikom. Pred spanim si z krabice vezme jeden z vlacikov Tomas a priatelia. Niektore deti spia s plysakmi, Matko s kovovym vlacikom 😀

zuzul1310
7. nov 2010

@trixi Také mánie máva aj Danino, keď má niečo rád tak to nechce ani za nič pustiť z ruky 🙂 Ja som mu objednala takú vkladačku vláčik Tomáš a chcem ešte také bludisko, na puzzle je ešte malý, zloží puzzle z maximálne 6 dielov, ale Maťko je veľmi šikovný keď poskladá 40 ks puzzle skoro sám, paráda, šikulko 🙂

sjuzi
8. nov 2010

Ahojte Tomášove maniačky... 😉 😵 Vidím, že vám zase pribudli nejaké nové hračky a darčeky... 😉

@trixi toto presne máme aj my... Miško spáva s vláčikom... začal to robievať niekedy pred pol rokom, kedy strašne chcel dostať Diesla (Track Master) a neter mu ho kúpila v UK a ukazovala mu ho cez skype, že už ho má a nevedel sa jej dočkať, kým príde a donesie mu ho... no a potom s ním spával asi mesiac v kuse, kým nedostal ďalší nový a tak... 😀 Tiež si večer vyberie nejaký z depa a dá si ho vedľa vankúša, že napr. Tomáš sa bude pozelať v noci na Miška... 😀 😀

sjuzi
8. nov 2010

Miška teraz dosť baví to Tomášove pexeso... naučila som ho hrať a veľmi rýchlo to pochopil.... ale nesmiem veľmi vyhrávať, lebo potom sa najeduje... 😀 😀
http://karetni-hry.heureka.cz/pexeso-masinka-to...

sjuzi
8. nov 2010

@zuzul1310 to by som niekedy chcela, aby som sa mohla niektorých hračiek pozbavovať... 😅 Ale Miško sa hráva so všetkým... z času na čas si robí inventúru v šuplíkoch a s autíčkami, ktoré nevidel pol roka sa vie celý deň vyhrať. Je veľmi kreatívny, nájde si krabicu a hneď má z toho garáž, alebo si stavia garáž z lega, ja mu len pomôžem urobiť strechu...
Ale čoho sa idem jediného zbaviť je mech plyšákov, ktoré už fakt zavadzajú a keby v rodine mu nedoniesli také veľké plyšové opachy drahé, na ktoré padá prach na skrini, aby sa neurazili... tak by som ich darovala tiež... to sú fakt nanič hračky. Miško má jedného macka, s ktorým spáva v posteli a ten mu stačí... 😅

sjuzi
8. nov 2010

Ja mu chcem objednať tie Chuggingtony teraz... lebo Tomášových vlakov máme už viac ako dosť... a tieto sa mu teraz dosť páčia...
A objednám mu asi toto aj s tým kobercom... aspoň sa to bude dať zobrať aj niekam na návštevu alebo tak a myslím, že sa to oplatí, keď je k tomu 5 mašiniek... 😉
http://www.lacnehracky.sk/chuggington-hraci-kob...

trixi
8. nov 2010

@sjuzi jeeeej, ja plysakov neznasam a Matko to ma asi po mne. Ja uz som rozdala takych, ktore nam poposielali z rodiny, ktori k nam nechodia, ked sa maly narodil. Totalne nevhodny dar cerstvo narodenemu dietatu. Mame tiez velky mech plysakov 😝 😝 😝 . Moj brat mu kupil tak obrovskeho maca, ze ho ani nemam kam dat (to by som normalne zakazala vyrabat), prekladam ho z postele, sada na to prach, nikto sa s tym nehra. Ale to bol maco za vyse 100 € 😲 . Ten koberec vyzera dobre. My ho nemame uz kam dat. V pexese ani ja nesmiem vyhravat, ale ucim ho, ze nemoze ln vyhravat, musi sa naucit prehravat, nechce to vsak pochopit.

zuzul1310
8. nov 2010

@sjuzi to máš super že sa hrá so všetkým a že ho to baví, Danulo je ešte malý a tak sa nevie ešte sám pekne zahrať hoci toho máme strašne veľa a ľutujem niektoré hračky predať lebo sa bojím že neskôr by ho to bavilo, ale zasa všetko sa odkladať nedá. Ja som tiež malému kúpila vlani na vianoce vtedy mal rok obrovského medveďa a teraz by som ho najradšej predala lebo mi len zavadzia a zaberá miesto. Danko spáva doma s malou kačičkou a u našich so zajkom a to je všetko, ale aj bez toho by vedel zaspať, nemá žiadnu citovú väzbu na plyšákov 😀 😀 😀 on skôr vlaky a autá.
Chuggington máme 4 vláčiky, ale veľký úspech nezožali, hoci sa ich už naučil spájať. viac sa mu páčia tomášovské vláčiky, aj rozprávka sa mu viac páči tomáš, takže asi zataiľ zostaneme pri tom. Teraz sa začal krásne hrať s lego duplom tak dostane pár krabíc na vianoce. mimo iného samozrejme 🙂

cestovatelkaandrea
15. nov 2010

Ahojte, bola som na nakupoch a uz sme Damianovi kupili domcek na vlaciky na Vianoce. Musela som to dobre schovat, lebo ten najde nechtiac aj to co by nemusel 😀 Manzel mu kupil aj novy film Misty Eiland- Hmlisty ostrov. Takze sa vytesujeme doma pri papani. Este chcem kupit na Vianoce drobcovi Kellyho a Patrika, ktorych nema v zbierke auticiek a bagrov od Thomasa a mozno nejake puzzle. No hlavne ze mame ten domcek, to bolo dolezite, lebo teraz vlaciky skladujeme kade tade po izbe a uz sme stratili autobus Bertie a drobec je z toho nestastny.

cestovatelkaandrea
15. nov 2010

@zuzul1310 nas drobec sa dokaze hrat uz pekne sam aj okolo hodiny. zobere si vlaciky a hra sa sam, alebo si dokaze donekonecna skladat puzzle alebo skladat lego... ale ked ho chyti behacia nalada, tak lietam za nim aj ja 😀

zuzul1310
15. nov 2010

@cestovatelkaandrea tak to ti hlboko závidím, to by osm Daniela musela priviazať aby vydržal hodinu na jednom mieste hrať sa. Aký domček pre vláčiky ste kúpili? My máme časť vláčikov doma a časť u našich lebo sa hrá aj tam aj tam s nimi a aj dráhy máme niektoré u našich a niektoré doma. momentálne je in lego duplo takže vláčiky išli bokom.

cestovatelkaandrea
16. nov 2010

@zuzul1310 kupila som zo serie Take Along. Stal teraz v akcii 27 euro.
http://www.thomas-locomotief.nl/nl/Thomas-Frien... mas ho na tomto obrazku s chlapcom, taky hnedy s modrou strechou. Chcela som povodne kupit novu verziu ale ten rozdiel bol dost velky a drobcovi je to jedno, ze nema najnovsi domcek. Takze tak.

cimlik
16. nov 2010

Ahoj, diskuzi jsem nečetla, ale ráda bych se zeptala, zda nemáte někdo zkušenosti s tímto vláčkem: http://www.pompo.cz/tomy/masinka-tomas-na-dalko... Líbil by se mi pro syna k Vánocům, ale ráda bych si přečetla názory, přece jen to není nejlevnější záležitost, tak jestli si s tím děti vůbec rády hrají. Děkuji předem 😉

trixi
16. nov 2010

@cimlik neviem ako stary je Tvoj syn, moj Matej nema rad hracky s dialkovym ovladanim a ma 3 roky. Mame doma nie konkretne tento vlacik ale bager Bedu od Borka stavitela, z Chicco Motorkara, poziarne auto ... stoja na polici. Mozno preto, ze to nie je Tomas 😉 . Ten co chces kupit vyzera velmi dobre.

cimlik
16. nov 2010

@trixi malému budou 3 roky a doma žádnou hračku na dálkové ovládání nemá, tak právě váháme.

trixi
16. nov 2010

@cimlik mne sa ten vlacik paci, a ak naozaj vypusta aj paru, tak to moze byt dobry darcek pod stromcek.

cestovatelkaandrea
16. nov 2010

no ja si viem predstavit co by Damian robil s tym ovladanim... tak by to studoval a studoval, ze by to prestalo fungovat 😀 on je totizto majster rozoberatel a stavitel podla seba 😀

ale inak ten vlacik vyzera velmi dobre

zuzul1310
16. nov 2010

@cimlik môj malý má dva a máme chicco auto na diaľkové a Geotrax vláčik tiež na diaľkové, ale malý nemá rád ani jedno, diaľkové neuznáva...

zuzul1310
16. nov 2010

@cestovatelkaandrea To depo máme aj my, malý ho dostal k druhým narodkám od našich, je to naozaj celkom fajn hračka, koľajnice naukladáš do strechy, naložíš vláčiky a ideš, prenášali sme to od našich domov a naopak a veľmi šikovné. tiež sa mi páči ten nový model, ale tá cena už menej... 🙂

zelmirka1
17. nov 2010

@cimlik my ten vlacik mame doma, maleho moc nezaujal, je to velmi jednoduche ovladanie ale napriek tomu mu to este nejde a len stlaca vsetko hore dole a potom ked masinka nejde k nemu tak ide ku nej a posuva ju rukami kam chce 😀 , moja skusenost je taka ze na dialkove ovladanie asi este nie je cas. Aj ked kadze dieta moze byt ine takze je tazko radit.

cestovatelkaandrea
17. nov 2010

@zuzul1310 dik, to si ma potesila. Aspon takto mozem drobcovi zobrat vlaciky na SR ked tam pojdeme pozriet po Vianociach. Mozno mu k tomu neskor dokupime zeriav a sadu Misty Eiland. Ved uvidime ako ho bude bavit ten domcek.

zuzul1310
17. nov 2010

@cestovatelkaandrea Misty Island som u nás videla iba Trackmaster, to môže byť pekné. Určite ho to bude baviť. Dnes u nás bola kamoška so synčekom tiež má dva roky a strašne dlho sa vydržal hrať s vláčikmi a Take Along dráhou.

zuzul1310
24. nov 2010

Už máme kúpené na Vianoce Take Along preteky Tomáša a Bertieho , sadu metalízových vláčikov Tomáš, Toby a Percy a Vianočného Tomáša, Percyho a vagónik. Dnes nám to všetko prišlo z www.lacnehracky.sk som maximálne spokojná. 😀

ahojcek
6. dec 2010

Ahojte, baby,

potrebujem poradiť:
Drobec má 2 roky. Ku narodeninám a Vianociam dostane vláčiky. Podľa Vašich doporučení má zatiaľ (iba kúpené) z radu Take Along nejaký set koľajníc a narodeninového Tomáša. V blízkej budúcnosti sa nám však narodí bábätko a bojím sa malých častí v Take Along. Preto by som chcela kúpiť aj drevenú dráhu s vláčikmi od 18m (sú bezpečnejšie z hľadiska ožužlávania pre bábätko, než TA? - samozrejme, že budem dávať pozor, aby to bábätko nechytalo, ale obávam sa, že to vždy neustriehnem).

V drevenom rade sa neviem rozhodnúť pre výrobcu koľajníc. Najradšej by som originálne T&F, ktoré majú v popise "Pre lepšiu jazdu a zamedzenie preklzu kolies mašinek s pohonom na batérie sú koľajové drážky zdokonalené hrubým vzorom." Len sa mi trochu nepáči tá cena. Naozaj sú tieto koľajnice najlepšie pre vláčiky na batérie, alebo v pohode zvládnu aj jazdu po lacnejších dráhach (rozmýšľala som hlavne nad Eichhorn a prípadne Tesco)?

Najviac sa mi páči tento set: http://www.hitstoreuk.com/Thomas-Friends/Wooden... , len som ho zatiaľ nenašla v slovenských internetových obchodoch a z ebay-u to moc nechcem objednávať (bojím sa, aby sa to nestratilo po ceste a aj poštovné sa mi zdá byť "zbytočne" drahé). Myslím, že drobcovi by sa veľmi páčilo spúšťanie vláčika po takejto špirále. Myslíte, že by sa dala vyrobiť aj z koľajníc Flex Traks a týchto mostových pilierov: http://www.hitstoreuk.com/Thomas-Friends/Wooden... ? Kebyže sa pokúsim vytvoriť takúto špirálu zo značky Eichhorn, nemali by na nej problémy vláčiky na baterky? Dajú sa koľajnice Flex Traks aj rozoberať, alebo ... nebude pri ich dĺžke nutné dať im aj inú podperu, než je ten typ mostových pilierov, o ktorých uvažujem? Alebo sa mám snažiť vyrobiť takúto špirálu radšej z klasických rovných zátačkových koľajníc?

sjuzi
6. dec 2010

@ahojcek no ja tiež budem musieť chrániť hračky pred bábenkom o pár mesiacov... ale tomu sa asi nevyhneme... môj krpec sa hrá aj s legom, dokonca aj s tým maličkým, tak tam by som sa toho bála asi viac ako pri TA...
Čo sa týka rozdielu, neviem, mne príde TA a Wooden podobný, dajte prednosť tomu, čo sa vám viac páči. Keby bábo nedajbože ožužlávalo kovový, či drevený vláčik, tak asi ten drevený bude "lepší" 😅, ale aj z toho farba môže zliezť rovnako ako z kovového... kovové sú zas vraj "nezničiteľné", ale asi aj nebezpečné, čo sa týka nejakého náhodného hodu príp. pádu... 😅
U TA sa mi ešte páči, že sa dajú koľajnice a príslušenstvo aj poumývať, predsa len je to plastové všetko...
A pri tom drevenom je vraj zas výhoda, že pasujú aj koľajnice z Tesca a Ikey... takže tam by ste mohli ušetriť a nakúpiť aj iné diely, stanice, mosty, nie originál z Wooden Tomáša, kde je to drahšie... 😉

petruska77
19. dec 2010

@trixi
@zuzul1310
odbornicky na tomasa mam jednu otazocku 🙂
Sady Take Along a Take n Play su kompatibilne? Kolajnicky su rovnake?

zuzul1310
19. dec 2010

@ahojcek Ahoj, keď má už pokúpené Take Along tak neprechádzaj na wooden, je to zbytočné, žiadne malé časti v Take Along nie sú a maximálne na chvíľu odložíš vagóniky s odnímateľným nákladom. vôbec sa nemusíš báť žiadny malých dielov, od roka kupujeme malému Take Along a všetko v pohode, je to super sada.
@sjuzi súhlasím, Take Along je nezničiteľný plus jednoducho umývateľný a udržiavateľný, nemenila by som a na hody a pády podľa mňa budú reagovať rovnako obidva typy, z kovových farba neodpadáva, sú fakt veľmi kvalitné. aj dráhu malý milión krát postúpal a nič sa nezlomilo.
@petruska77 áno Take Along je starší typ, Take n Play je od fisher price, FP odkúpilo značku Take Along a premenovali ju, ale je to kompatibilné, veľa Take Along dráh je teraz v akciách vo výpredaji. My máme tiež kúpené už aj sady Take n Play, tie sú fakt super, dajú sa ľahko prenášať keď niekam ideme, ale sú plne kompatibilné aj vláčiky aj dráhy.

petruska77
19. dec 2010

@zuzul1310 dakujem 🙂

trixi
19. dec 2010

@petruska77 uz Ti odpovedala @zuzul1310 , naozaj sa teraz oplati nakupit sady-sety, ktore boli vyrobene pod znackou Take Along. Su lacnejsie. Ja som teda nakupila toho k Vianociam dost. Nova znacka je to iste ale drahsie, pretoze je to vyrabane pod Fisher Price. Zmenili obal, ale zatial nic ine. Teda vlastne aj cenu.

zuzul1310
20. dec 2010

@trixi aj my máme kúpené na Vianoce sady Take along preteky Bertie a Tomáš a Take n Play Cranky.