Je toto množstvo hračiek strašne veľa?
Caute baby mam novy nick koli tomu aby sa do mna zas ktosi premudrely nenavazal tak som inkognito.Mam jednu otazku,moj chlap do mna stale huci a vadime sa koli tomu dost casto,bo jeho fotrovci maju rovnaky nazor takze ma to od nich nie z vlastnej hlavy....Je toto mnozstvo hraciek prehnane vela?Vsade kde chodime kazdemu vykladaju ze nas maly ma toho hrozne vela a uz to neni kde davat a dalsie keci okolo mnozstva hraciek...pritom odkedy je maly na svete tak mu za ten cas oni kupili loptu a legove zvieratka z farmy,nic viac.
jedna bednicka su vysypane kocky z 5 alebo 6tich setov uz neviem lego duplo;druha bednicka 2balicky drevenych kociek farebne a len prirodne,vrecko drevenych goraliek,drevene puzzle 3ks,dreveny hlavolam 3ks,drevena vlacikova draha ta je rozlozena na foto;tretia bednicka su plastove hracky väcsinou auta;velky traktobager s vleckou,velka tatra,odrazadlo,nakupny vozik so 4mi plysakmi,a co som zabudla nafotit je zopar kniziek a leporel,dve vymalovanky s pastelkami,drevena mys na palicke kt.tlaci,lopta ta tiez nie je na foto bo sa snou hraval vonku tak je vonku kdesi. To je vsetko je to naozaj strasne vela hraciek????diky za odpovede

Myslim ze tak akurat ale skor dost maaaalo.......
Moj maly ma asi 20 krat tolko hraciek a myslim, ze ich ma strasne vela, takze sa ich momentalne ciastocne zbavujem. Podla mna ich ma dost malo - cim nechcem povedat, ze to je zle
môj názor - keď vieš napísať zoznam, tak to určite nie je veľa hračiek. dieťa sa potrebuje rozvíjať po všetkých stránkach. môžeš povedať manželovi a jeho rodine, že pred sto rokmi by vášmu synovi určite stačil drevený koník, ktorým by si cibril predstavivosť o svojej možnej budúcej práci. dnešné zamestnania ale vyžadujú niečo viac. očakáva sa nielen predstavivosť ale aj kreativita, asertivita, komunikatívnosť,...atď atď. rodina môjho manžela je rovnaká, aj môj manžel. ja si ale robím všetko po svojom, aj keď je to často s nimi konfrontované. našťastie, nemajú na naše deti taký dosah a vplyv. na jedno svoje vnúča majú a ako to dopadlo? má 7 rokov, žiadne (asi 3 malé autíčka) hračky. ostatné hračky, ktoré som mu kúpila mu vyhodili,aby ich nemal veľa. ale má tablet, ktorý mu dovolia či nedovolia (podľa nálady). úžasné. čo len z neho bude? ponechám túto otázku otvorenú, ale už teraz mám o neho strach.
my máme množstvo množstvo hračiek. oveľa viac ako vy. keďže nechcem, aby bol môj manžel nimi vytočený a prichádzal s nimi neustále do kontaktu, deti si ich upratujú. večer je u nás vždy poriadok. na všetko majú boxy, ktoré vedia zasunúť pod postele, alebo do poličiek. odporúčam aj skriňu, ktorá sa dá zatvárať a nič nie je vidno. okrem toho im hračky striedam. aspoň sa im nezunujú. majú hračky, ktoré sú stále (napr. taký drevený vláčik ako si odfotila), ale tiež hračky, ktoré po nejakej dobe spolu s deťmi odložíme a namiesto nich vyberie také, ktoré sme odložili napr. pred 2mesiacmi. tešia sa akoby boli nové.
@whitecat666 To už mám vyriešené. Kúpim koľko uznám za vhodné a hotovo. Nevšímať si.
@20modryzajo a teraz ked si zistila, ze tych hraciek je podla nazorov naopak dost malo, ma to pre teba nejaku vypovednu hodnotu? ja by som sa riadila podla seba, nie podla toho, co si myslia ostatni
Povedz manzelovi, ze ked sa chcel riadit podla rodicov, tak nemal mat deti a nemal sa ani zenit. Teraz je tobuz o tom, ze sa hlavne v tomto veku budete malemu prisposobovat a je to uplne normalne. Bodaj by sme mali vase problemy.. Svojrovci k vam bemusia chodit, ak sa im hepaci a su zgrlavi, ak za dva roky malemu kupili len to, co si pisala.
@nelinka2009 inak tiez by som rada mala tieto problemy...🙂
@20modryzajo ze pozdravujem svokru a rada ju privitam u nas na kave, vysvetlim jej ako sa veci maju a s radosou (a len naozaj miernym sarkazmom) jej ukazem synovu izbu a (ako to moja mama hovori) hrackaren 🙂. Podla mna mate toho celkom malo, neviem aky stary je vas syn, ale moj ma asi 10x tolko hraciek, aj ked je pravda ze ma 4 roky tak sa toho nazbieralo, ale miminkovskych hraciek mam 2 krabice odlozene v perinaku v posteli. Takze ju kludne posli ku mne na kavu, ja jej ukazem realitu 😀
@20modryzajo fiiha,tak by si manzela mala nejako presvedcit,ze nema pravdu.Nechcem hovorit,ze je to malo,ale my mame 3 male deti a mame mnohonasobne viac hraciek.Vlastne maju dve izby plne vselijakych hraciek.Sice su to vacsinou take hracky,ktore sa daju neustale rozsirovat(lego,Duplo a najnovsia mania je Seva,ktoru uplne zboznuju vsetky).Ale ked sa dieta dokaze pekne zahrat s hrackami,tak si myslim,ze neexistuje take mnozstvo,ktore by bolo vela.Ved sa potrebuju hrat,rozvyjat.Ked dieta nenici hracky(myslim umyselne) tak mu treba dopriat.Aby si mala k comu porovnavat,my mame 4 plne krabice len Dupla ako mas to zelene.Ale ked sa s tym zacnu hrat,tak "nemam" deti od rana do vecera.Casto len kukam,co vsetko dokazu poskladat..Teraz chceli na narodeniny Sevu,z tej maju tiez viac setov,ale ked vidim,ze ich to bavi,tak preco nie.Co by mali deti robit v detskom veku bez hraciek?Ale mozno som ja cudna,ktovie..Ale chvalabohu u nas je manzel prave ten,kto mi stale hovori,aby sme im kupili este to a tamto.Aj on sa s nimi rad zahra.A aj ja...😀
No ozaj. Podľa mňa je to veľmi málo hračiek. Ja mám tri deti, ale máme jednu izbu vyhradenú na hračky. Tzv. herňu. Teraz sa tam nedá ani prejsť ku oknu 😠 😠 a to už sú aj veľkí, takže teraz sa u nás kupujú iba spoločenské hry. Na Vianoce dostali dievčatá kuchynku. Hračky zásadne ja už nekupujem.
Inak keď si spomeniem na moje detstvo, tak sme mali možno toľko hračiek s bratom dokopy.
Ešte som chcela napísať, že keď Vám malý vyrastie, a bude mať nejaký koníček, alebo bude chcieť športovať, tak mu poviete, že aké to je drahé. Veď dnes napr. taký hokej, futbal alebo cross sú stokrát väčšie výdavky mesačne ako tieto hračky dokopy.
Naša herňa pred vianocami....UPRATANÁ 🙂
@mircalla ja sa ruadim podla seba nepytam sa ich ci uz mozem nalemu kupit hracku ale mna vytacaju tie sproste komentare ze ma toho strasne vela ze to tolko netreba a hlavne pred druhymi ludmi kt.nemaju ani sanju o mnozstve kt.realne drobec ma.s muzom si to vzdy vydiskutujem kolkokrat az pohadam koli komentom ze vlastnemu synovi nedopraje atd.ked sme mali uz davnejsie hadku koli tomu tak kupil take 200e auto na dialkove ze malemu hahaha hral sa s nim po vonku on uz je cele oskrkane dakto si splnil svoj detsky sen a ide komusi tlacit do hlavy kaleraby ze kupil malemu pritom je v navode ze az od 13r.
@nelinka2009 ja ich tu mam kazdy bozi den a manzel s tym nic nerobi robila som uz s tym poriadky no jedine co som si vybojovala boli kluce od nasho domu nie aj od branky a 2tyzdne sem nevkrocili potom zas sa to vratilo do starych kolaji.manzel sa strasne zmenil v nazoroch po narodeni nasho syna
@20modryzajo Tak to nezavidim, ked mas svokrovcov u vas kazdy bozi den a este maju plno debilnych reci.
@20modryzajo to akoze svokrovci maju od Vas kluce a chodia k vam ako na klavir..no u mna by im to dlho nevydrzalo...
@20modryzajo Nemyslím si, že je to veľa hračiek. Príde mi to akurát, možno by sa ešte aj nejaka navyše uživila. 🙂
@20modryzajo tak to su opacny extrem .. pocula som aj o takych co chceli neveste predat urodu zo zahrady 😀
Nie je to veľa hračiek..ak sa deti s rhačkami hrajú, nemám problém im ešte dokúpiť.. nie lacné čínske autička, ale lega dupla máme koooooooooooooopu, a drevených kolajníc či sevy tiež, s tým sa hrajú, do toho si nahádžu bud plyšáky, alebo postavičky z KINDERvajec... u mna to vyzerá ako riadny bordel, ale nesmeim upratať, lebo sa potom hnevajú , čo všetko som im zburala
aj my mame velmi vela laega ale zbierame lego city takze ked si to chalalni vsetko naskladaju maju skoro cele mesto lego vlagy drahy auta zeriavy hocico a podla mna lego je vdacna investicia 🙂 🙂
@natalym to je super. No, v podstate to presne som radila aj ja zakladatelke, nech ma koľko uzná za vhodné, nevšíma si to a muž nech to oznámi rodičom. A je po probleme.
@whitecat666 No sa musí naučiť ako blbé reči vypúšťať. Ja to tiež nie vždy dokážem, zabolí. Snažím sa. 😉
@20modryzajo vidíš, v podstate so svokravcami bývaš....máš ich doma každý deň. osobne si ale myslím, že základným problémom vôbec nie sú hračky, ale práve to, že by si najradšej mala pokoj, kľud, svoju vlastnú domácnosť, ktorú síce papierovo máš, ale asi sa tam tak 100%tnou domácou pani necítiš byť.....inak by si fakt počet hračiek aboslútne neriešila - lebo veď sú to hračky vášho syna, tie hračky sú u vás doma a máte ich toľko, koľko práve vy uznáte za vhodné.
mam tri deti - chlapca 6 rokov, dievca 3 a chlapca 4 mes. takze u nas je hraciek naozaj pozehnane a napriek tomu hracky dokupujeme. Ked vidim, ze ich bavia skladacky, nemam problem im doplnat sady a rozsirovat hracky do roznych oblasti. Mame kopec hraciek na hranie v byte ale aj na vonku - do piesku ci k vode. Akurat som po roku zase na prahu upratovania a triedenia.... 🙂
Hracky dostavaju na narodeniny ale kupujem ich uz skorej pocas roka, ked ich najdem v dobrej cene. Poznam si deti a viem co maju radi a co ich potesi.
urcite su rozumnejsie hracky ako kupovat malim detom telefony a tablety

No ty kokos ženy, ja tu nefotím radšej našu herňu... 😨