icon

Koľko hračiek kupujete na Vianoce?

nasta55
25. nov 2013

Ahojte,chcem sa spytat kolko kupujete detom hraciek a kolko ste ochotny dat penazi na hracky?

hori
25. nov 2013

U nas dostanu z hraciek spolocne velke lego a potom este kazda babiku mášu, po jednom velkom pet shop zvieratku, kazda dostane nejaku knizku... inak dostanu lyze a este nejake oblecko a veci, co by som im kupila aj bez vianoc, ale to za hracky neratam...
na nedostatok penazi sa nemozem stazovat, ale u nas to neznamena, ze sa budu hracky a dary kupovat vo velkom, ved samozrejme treba mysliet aj na to, ze nas byt nie je nafukovaci a cim viac si ho zapraceme, tym horsie sa nam v nom bude zit... 😉

brumka
25. nov 2013

kazdy nech si nakupi kolko uzna za vhodne. ja sa teesim ze starsiu dcerku vzdy potesi dake pekne oblecenie, ci postelne pradlo. ona moc nieje na hracky, ma niektore co basnila pol roka o tom a potom ju to omrzelo, u nas naj uspech maju veci co sa vyuzivaju na sport, ci na bicykel ci plavecke veci. tieeto vianoce dostane 1babiku, pribor a keramicky set na obedovanie, chcem knizku s rozpavkami co strasne rada pocuva rozpravky pred spanim, a dak e oblecenie. a najmensia dostane tiez jedalensky set, ergo nosic a daku hracku, urcite nieco dostane od babieka tiet po dakej hracke+oblecenie. deti su male nepotrebuju narocne veci este do puberty sa m naroky znasobia, teraz sa tesim z tej atmosfery pecenie zivy mikulas a tak 🙂

fidorkatt
25. nov 2013

Mame dve deti a kupujeme darceky dokopy asi za 400 eur. Minuli rok to bolo viac lebo sme synovi kupovali aj tablet, a to iba tablet stal cca 600 eur + darceky. Kazdy predsa kupi tolko, co si moze dovolit.

dai
25. nov 2013

@brumka booze, az na treti krat som pochopila ze sa tesite na pecenie a ziveho mikulasa😀 stale citam ako tatar ze na peceneho ziveho mikulasa😀

radkanika
25. nov 2013

@irriss Myslim to tak, ze my nemavame Vianocnu veceru u nas doma, ale u rodicov spolu s manzelovymi rodicmi, starymi rodicmi, a svagrinou a jej detmi. A kazdy dostava dost darcekov, vzdy deti na striedacku chodia ku stromceku a rozdavaju balicky kazdemu, koho meno tam je. Vie si porovnat, co sesternicky a bratranci dostali a rozhodne nechcem, aby na Vianoce bola smutna, ze nema to, co si priala. O susedov nejde tu vobec.

billam
25. nov 2013

Nekupujeme hracky....tie kúpia starí rodičia a ostatná rodina...dcera má 6,5 roka...kupujem jej oblečenie, knihy, hudobný nástroj, zlate nausnice....vysvetlili sme jej, že uz chodi do školy a Jezisko školakom nosi uz ine veci...jasne, ak je nieco, nejaka hračka po ktorej strasne túži - ako nejaka monsterka, tak to od nas dostane...ale nebudeme míňať peniaze za predrazene hracky, s ktorými sa pohra tyzden-2....sú to vyhodene peniaze /ved to je neskutočné, koľko teraz tie hracky stoja...aby som za kus umeliny, co nic nerobí, len stoji vyvalila 40eur!!!/

brumka
25. nov 2013

@dai 🙂 chybicka zabludila, pisem s jednou rukou a na rychlo 🙂
ze sa tesime na pecenie kolacikov a na zivehio mikulasa 🙂

maznacik007
25. nov 2013

@laska1982
@radkanika

dievcata ja som kupila tramposku malemu v juli ..mal narodky aj meniny dokopy .... a v auguste si na nej tak nestastne zlomil ruku ze po dvoch operaciach este chodime na rehabky ... 😝

teraz mu tiez kupujeme tablet...vybrala som nakoniec IPAD mini kvoli aplikaciam lebo on ma ADHD, a k tomu este ine poruchy ... a su tam super aplikacie priamo pre tieto deticky .... jeho velmi bavi toto mobil dotykovka ma zachranuje ked chodime po lekaroch a cakame, prip. v nemocke... knih mam plno aj puzzle ale jeho to nebavi ... kupila som aj logico ale nic.. takze dostane IPAD s obalom a este jednu dve malickosti co som kupila este v lete vo vypredaji a jedny teplacky ..

dcerka ta zasa rada robi na PC grafiku, vytvara rozne web stranky ... a ma take forum urobene k jednej hre ktore si adminuje, vytvara prezentacie a pod a chcela fotak takze sme sa rozhodli zainvestovat do neho aj s obalom dokonca sme vystihli super akciu na black friday v jednom eshope... plus jej k tomu zabezpecime zakladny kurz ... a este dostane dva natelniky.

salome_82
25. nov 2013

@dai Aj ja mám 10 mesačnú a napr. od narodenia má taký klavírik a s tým sa hrá doteraz. Predtým len na neho kukala a počúvala a neskôr už do neho sama ťukala 🙂 A takých hračiek máme viac. Skôr je problém v tom, že s jednou hračkou sa hrá pivedzme 5-10 minút, potom prejde na inú. Ale za celý deň sa s jednou hračkou hrá niekoľko krát. Každý vraví, že máme veľa hračiek, ale ja si to nemyslím 🙂 Ale teraz ako sa blíži k roku, tak už nákupy hračiek brzdím, lebo vidím, že napr. kocky ju zabavia na dlho. Tak nebudem kupovať kýble kociek, stačia tie, čo má a pod. 🙂

irriss
25. nov 2013

@fidorkatt no asi to nebude pravidlem....zrovna jsem uz nekolikrat takto pred Vanoci zaslechla, ze prave znami lide, politici a VIP se snazi co nejmene utracet za Jeziska..snazi se byt skromni..
a preci si muzou dovolit "vse"..
podle mne to tedy nebude to spravne meritko, ze Jezisek nakoupi podle toho, co si muze dovolit.. 😉
Vetsinou se pri mnozstvi darku resi nejaky problem..ztrata , narozeni, nemoc, predhaneni v rodine...nedostatek casu na deti..
osobne si nemyslim, ze jde o silu penezenky, a kdyz tak spojenou s duvodem😉 😉 ci mentalnim vzrusenim
Ale..
Jako jsi to popsala Ty (priklad) vloni jste koupili drahy tablet..my vloni take (byl treba do skoly)..letos? neni treba nic a tak prakticnost a touha se Jeziskovi vymyka.. 😉 nevi si rady 🤐

linda20111
25. nov 2013

@radkanika s tym tabletom za 42O euro si zabila!!!! :D :D :D

dai
25. nov 2013

@salome_82 hej, tieto klaviriky su vdacne😉 a patria medzi tie hracky co som spominala - syn ich miluje a dcera sa stale k nim vracia - ale tiez ich to bavi len chvilku...
u nas napr. u dcery su momentalne najvdacnejsie knihy, hry a cokolvek na vyrabanie niecoho😉 syna mam zazracneho - od malicka sa vie nadherne sustredit - ale myslim ze on je skor vynimka co vidim ine deticky ( aj moja dcera bola totalne ina ) - on sa krasne zahra s legom uz od 1neho roka - stavia, bura, hra sa s postavickami etc. ...

livia341
25. nov 2013

@salome_82 o zly vyber hračiek by bol v tom pripade ze je kupovany u cinana za malo eur a vela hraciek,a ja idem jednu rozumnu drevennu hracku okolo 20 eur kupit cez net alebo v hrackarstve, nebudem vela kupovat ked vyrastie rychlo a bude mat narodky vtedy kupim ďalšie.

dai
25. nov 2013

@linda20111 tak ak kupuju normalny tak ten tolko stoji😉 zakladatelka temy sa pytala aj na peniaze, tak ich tam radka uviedla😉

jajus28
25. nov 2013

My budeme mat take prve vianoce ktore uz bude maly vnimat ma 20mesiacov, ja hracky kupujem priebezne cely rok podla potreby rozvijania a ucenia sa primerane jeho veku. Takze ked sa ucime zvieratka dostane taku knizku a farmu, atd... Tieto vianoce kupujeme penove puzzle, lego kocky, traktor z vleckami a kombajn, a samozrejme knizku a hudobne dvd rad spieva a vyskakuje pri nich. Dostane kopec este od rodiny, ja viacej nekupujem bohuzial mame obdobie ked vsetko trepe o zem a vzdoruje takze skoda penazi na viacej hraciek 😉. Co sa tika tabletov, moj maly si ho vie sam odomknut, zapne si hru a uci sa zvieratka, auticka, trenuje motoriku atd, dobra vec i ked viem, ze skodi a lepsie su knizky no aj zmena neuskodi. A maminky vianoce su o inych hodnotach, nes o tom kolko a akych darcekov nakupite, ake zakusky upeciete, ako popracete...ja osobne som ako male dieta uz teraz sa tesim ako v sobotu budeme cela rodinka davat do okien girlandy, ako budem vyrabat venceky, ako sa pojdeme cela rodinka naladit na vianocne trhy, ako budem plakat celu cestu autom s kaprom v igelitke, lebo sa bojim ryb 😉...a hlavne ako budeme cela rodinka po kope aj s bratom, ktoreho som nevidela 3 roky.

radkanika
25. nov 2013

@linda20111 take darceky nedostava vzdy, aby ste si nemysleli!!! a ja by som kludne brala aj za 100€, ale my mame doma vsetko od apple, aby sa to dalo sparovat kvoli aplikaciam. To bolo z ciste praktickeho hladiska, nie ako rozmar.

irriss
25. nov 2013

@radkanika
..ok, nejde o sousedy, ale jde jeste o tezsi souboj..😉 v podstate souseda tu nahrazuje rodina..
Prijde mi to podle Tveho popisu spise predbihani a strach z mensiho poctu darku..proto se snazite "vyhrat".. 😎
Podle toho, co jsi psala, nejde o Jeziska ale o "hru" 😉 s rodinou..nebyt mene..nemit mene..
Neber to zle, mne je do toho PRD..ale z tvych radku to tak vyplyva..ze ten "nadstandard" resite prave ze strachu, nemit a nedostat mene..nez ten druhy😉

k_a_j_k_a
25. nov 2013

@nasta55 u nas deti tento rok dostanu jednu vacsiu hracku (jedna auto na dialkove, druha mozaiku) a mozno este kupim nejaku mini postavicku kazdej - take tie v sacku - little pet shop alebo konika. inak sa snazim dotlacit do jednej hracky pre kazdu celu rodinu, ale tam to zial nema ziadnu odozvu. na peniaze nejako nepozeram, nemame vyhradene, ze musim minut tolko a tolko. minuly rok sme dokonca kazdej kupili Nintendo DS - jednej Lite a druhej XL, plus kazda dostala postavicku (ako tento rok) a spolu dostali asi 3krabice lega. tento rok bude "chudobnejsi", a nie preto, ze by sme nemali, ale tento rok sme nejako nevedeli s MM poriadne nic vybrat. vela veci podostavali aj mimo vianoc, preto budu tento rok take symbolicke. a navyse sme zistili, ze maju toho vela a aj tak sa s tym nehravaju, tak v tom nevidime ani velky zmysel. lebo aj ked spocitam, ze ak by dostali v rodine v kazdej domacnosti len jeden darcek pre kazdu, tak nam ich pribudne 16. uz teraz mam problem, co s hrackami 🙂

zuzkanik
25. nov 2013

@nasta55 Po minulé Vianoce som kupovala veľa, aby deti mali pod stromčekom kopec balíkov. Ale vlani som si povedala DOSŤ. Jednak si neskôr vôbec nepamätali, čo dostali, jednak nevedeli, do čoho skôr pichnúť a stávali sa čoraz nenásytnejšími. Tieto Vianoce som dala limit tri darčeky pre každú. Mladšej sme kúpili bábiku, klokanku pre bábiku a DVD Spievankovo. Staršej nové korčule, tancovaciu podložku a ešte sa chystám dokúpiť nejakú kozmetiku na ošetrovanie nechtov. Možno ešte čosi dostanú od starých rodičov, ale z našej strany je to všetko -ani mi nenapadne kupovať viac. A cena? Pre každú cca 60 eur. Aj to je viac, než dosť.

radkanika
25. nov 2013

@maznacik007 juj, tak nam sa chvalabohu zatial na trampoline nic este nestalo a hadam ani nestane. Mala ju chcela, lebo chodi na gymnastiku a nic nerobi, len by skakala od svitu do mrku. Tabletu sa tvoj syncek urcite potesi, hlavne nech mu pomoze rozvijat sa. My tiez nie sme zastancami neviem akych priblblych hier, ale napr. kvoli iPadu a jeho aplikaciam a naucnym hram v anglictine sa dcerka naucila zaklady angliny tak, ze ju prijali do anglickej triedy. Drzim prstiky.

linda20111
25. nov 2013

@dai sak co by nie🙂 moj manzel ma tablet len za 1OOe a musi byt spokojny 🙂 🙂 Mna to rozosmialo, lebo nektore mamicky ledva vyziju z rodicovskeho a ona zabila tu cenu ze tu poniektore odpadnu 🙂 🙂 🙂 ale o tom to je, mame spolocne to ze sme mamicky ale mame rozdielnu zivotnu uroven a rozdielne priority 🙂

radkanika
25. nov 2013

@zuzkanik ak sa mozem opytat, to Spievankovo si kupovala 4? lebo aj ja som to kupila, tu 4 s anglictinou, ale neviem ci zaujme, kedze moja ma uz 6...kolko rokov ma dcerka, ktorej si to kupovala?

maznacik007
25. nov 2013

@radkanika moj je praveze ohybny ..on tancuje break dance ... aj na hlave salta skace... futbal ..on je zivel .... a tak uplne banalne sa to stalo vyskakoval .... a tak ze na zadok si sadol a z toho vyskocil a raz si nechal pod sebou ruku a bolo to ... boli sme tam ...proste blba nahoda.... no co uz ...

tiez ste kupili IPAD malej... potom ak budes mat nejake dobre linky na apps tak mi prosim posli do IP... dakujem ...

cawes
25. nov 2013

@radkanika podla mna sa tu nemusis spovedat preco a zaco si kupila taky drahy darcek. Aj keby si kupila mac book pro lite za 2000 euro je to vasa vec. neznasam ked niekto zacne pisat ze ide o predbiehanie a ukazovanie sa, ja osobne si to nemyslim. Tiez radsej kupim 1 drahy a hlavne kvalitny darcek ako 10 lacnych hluposti. A vsetci dobre vieme ze apple je drahy tak ako o com? ale aj nieco vydrzi sama ho mam, maly ho otrepal x krat o zem a je v poriadku. Nechapem co tu niektore riesia.
Inak ked tu tak niekedy pozeram fotoalbumy z vianocnymi darcekami tak sa mi az oci pretacaju naco je dobre kupovat 25 hraciek ktore nemaju ziadnu hodnotu, su to cinske vyrobky napodobeniny atd?
ja som zastanca kvalitnych, ci uz edukativnych hraciek alebo normalnych hraciek podla potreby dietata.

dai
25. nov 2013

@linda20111 a hlavne nie vsetky sme tu na rodicovskej😉 ako ja este som napriklad ale je tu kopu mamin ktore su uz spaet v praci a tam ten rozpocet vyzera inak...

radkanika
25. nov 2013

@irriss nemas pravdu, aj ked mozno to tak vyzniet moze. Ci by ostatni mali menej ci nie, dcerka by dostala rovnake darceky ako teraz. Napisala som, aby sa ona necitila ukrivdena hlavne v tomto pre nu tazkom obdobi. Kupili sme jej to, co si od Jeziska prosila, nic viac a nic menej. Samozrejme, mala reci ze este to a tamto, ale "list sme uz Jeziskovi poslali" a ak nieco navyse dostane, tak to je na Jeziskovi.

zuzkanik
25. nov 2013

@radkanika Kupovala som to pre mladšiu - 4-ročnú dcérku. Ale mám doma aj 11-ročnú puberťáčku a tie predchádzajúce DVD-čka sa páčia aj jej. Čiže myslím, že u 6-ročnej to bude v pohode. Prípadne skús DVD Fíha-Tralala: http://www.fihatralala.sk/www-dvdpredeti-sk/esh... Mladšia dcérka hovorila, že to majú v škôlke a vraj sú tam tiež pekné pesničky.

cawes
25. nov 2013

a ak by chcel neikto vediet co som kupila 15 mesacnemu na vianoce?
vlacik lego duplo delux cena 85 euro
dve edukativne hracky cena dohromady skoro 50 euro
od babky dostane vysavac cena 30 euro
od druhej babky dostane knihy plus neaku hracku este neviem aku
dostane aj oblecenie zo zary za 30 euro
a este kufor trunki stoji cca 45 euro a termoflasku alfi za 25 euro a nie nepride mi to vobec ako vela, hracky dostava dva krat do roka a to na narodeniny a vianoce.

bczene
25. nov 2013

Synovi (3r.)nekupujem oblečenie pod stromček, lebo to preňho sú len "veci" 🙂 Od nás dostane len hračku a knižky, dvd, srarí rodičia robia múdro, dajú mi vopred peniaze, za ktoré kúpim v ich mene darček, vždy je to 1 hračka príp. knižka a oblečenie, a keď neminiem všetko, odložím, a kúpim mu oblečenie alebo topánku na jar, príp. to čo bude potrebovať.

irriss
25. nov 2013

@radkanika Vyznelo to tak...ale nemam cas to vyhledavat..ale kdyz si to po sobe CELE zpetne prectes...uvidis, ze jsem JEN reagovala na to, cos napsala.. 😉
ps. Musim bezet...do tmy musim sehnat drivi..pod mostem se ochladilo... 😅