icon

Koľko hračiek kupujete na Vianoce?

nasta55
25. nov 2013

Ahojte,chcem sa spytat kolko kupujete detom hraciek a kolko ste ochotny dat penazi na hracky?

mimake
25. nov 2013

@nasta55 my sme celej rodine povedali ze si neprajeme aby mala dostala dohromady viac ako 5 darcekov. U nas sa v rodine darcekmi nesetri a deti dostavaju zvacsa par plnych tasiek darcekov a my s muzom vidime co to s tymi detmi robi. Veci si nevazia a dokonca niekedy nezabudnu aj utrusit poznamku ze to alebo ono nechceli ze sa im to nepaci a radsej chceli nieco ine. Preto sme si povedali ze pri nasej malej nechceme aby to takto bolo, uprednostnime kvalitu pred kvantitou. Kvalitou myslim to ze kupim malej to co bude nsozaj chciet, nech si vyberie jednu vec po ktorej naozaj tuzi ako by mala mat 15 takych ktore ju nezaujimaju a ta tuzba po tej jednej tak ci tak ostane. Samozrejme to budem riesit ked bude starsia zatial tu jednu vyberieme my podla toho co potrebuje a dalsie 4 si rozdeli rodinka.

sisaka
25. nov 2013

@radkanika kasli na tie komentare, ja na kupe ipad nevidim nic zle. Take male dieta netusi, co ma aku hodnotu, pre neho je to hracka a nevie, ci nieco stalo 5 eur alebo 500, bud sa mu ta vec paci, alebo nie. Nevidim dovod preco by si sa mala "hanbit" za to, ze mas peniaze na jeho kupu. To je take komancovske, tvarit sa, ze sme vsetci na rovnakej urovni a najlepsie tvarit sa aki sme velmi chudobni a ako vedieme nase deti ku skromnosti. Vobec sa neospravedlnuj za to, ze mas peniaze, nikoho do toho nic.
Ja kupim detom na vianoce to, co uznam za vhodne. Nastastie sa nemusim pozerat na ceny a tak mi je uplne jedno, kolko dana vec stoji, budem kupovat veci, ktore deti potesia. Nepojde o ziadne velke mnozstva dieta nemusi byt zahrnute darmi. U nas doma sa dary urcite nestupnuju, ze ked tento rok miniem $ 500 tak na buduci rok musim $ 600 a tak dalej, deti nie su vedene k takymto ocakavaniam. Syn nema tusenia, co kolko stoji a dcera sice vie, ale vie, ze ked jeden rok dostane na narodeniny piano, neznamena to, ze na dalsi jej zaplatime cestu okolo sveta, ci kupime auto.....
To, co kupuju druhi ludia ma absolutne nezaujima a uz vobec ma nezaujima, kolko ich to stoji.

dominka11
25. nov 2013

Takže my zatial: Obidvom lego + jedno skatulu spoločného duplo. Dalej kolobežky Mcqueenovské, veľký báger a žeriav - to tiež spoločne dostanú a nejaké prkotinky k tomu - pracovné rukavice vacsiemu, ked bude pomahat na dvore tatovi, autobus dvojposchodový taký malý, tabulku na kreslenie...

radkanika
25. nov 2013

@sisaka si mila, dakujem...tiez nemusim premyslat, ci nieco kupit, ci nie...ale to neznamena, ze teraz kade chodim, tade bezhlavo minam. A presne to iste je u nas, dcerka nevie, co kolko stalo, je to jednoducho darcek. Niekedy si vypyta trebars len nalepky monster high za nejake necele euro a potesi ju to uplne rovnako ako Barbie za 30. A tiez sa to u nas nijako nestupnuje, darceky si vybera podla toho, co aktualne v tento dany rok ju bavi.

mariuskaa
26. nov 2013

Tento rok to nebudeme preháňať ani my. Dostane 1 darček switch and go Dino od V-tech

mariuskaa
26. nov 2013
briketa
26. nov 2013

Darceky vyberam kazdemu dietatu stylom - jedno splnene celorocne zelanie a jeno mile prekvapenie. Treti dar dar spolocny na delenie sa vsetkym trom. Zatial to vzdy fungovalo perfektne.

libka1
26. nov 2013

Vytuzena hracka a knihy musia byt. A jedna spolocenska hra a dovolenka k tomu pre vsetkych. To bohate staci. Prve dcerine vianoce nam prepinalo a topila sa v darcekoch. Vtedy nevedela povedat co by chcela tak sme kupili vsetko co nas napadlo. Nemalo to ale caro, nevedela s cim sa skor hrat a nakoniec sa nehrala skoro s nicim. Dcerka ma na Vianoce meniny takze dostane aj pisaci stol. Od jednej babky vypytala skolsku tasku a od druhej skateboard. Aj tak je toho prebytok. Este kupia vselico nasi surodenci a je toho za auto 😝 uz teraz sa desim kde to dame. Syn chce od Jeziska "darcek" 😀 takze dostane lego duplo, to je jedina hracka s ktorou sa dokaze naozaj hrat...

majka1005
26. nov 2013

@luvika Dakujem za tip 🙂

erika07
8. dec 2013

My volíme aspoň jeden väčší darček, hodnotnejší a potom viacero drobných. Samozrejme vždy niečo aj na hranie, knižku, niečo na oblečenie,...a aj niečo, čo sa môžeme s deťmi hrať potom spoločne (nejakú hru). Však o tom sú Vianoce... o tom spoločne strávenom čase....
A pre naše deti je aj jedným z veľkých darčekov, že na Štedrý deň chodíme každý rok na poriadnu sánkovačku. Veľa smiechu, zábavy a vyštípané líčka vytvárajú to pravé vianočné čaro 🙂

erika07
8. dec 2013

Pre "akčných" chlapcov je dobrý tip na darček napr aj takýto Robotron - Robot na diaľkové, čo sa dá premeniť na formulu:

https://www.youtube.com/watch?v=nRYlpnSblRM
kessy11
8. dec 2013

@mariuskaa kde sa to dá zohnať, ďakujem

demo
8. dec 2013

@mariuskaa suhlasim, cim menej, tym lepsie. uz teraz mi je nevolno, ked si predstavim, kolko toho podostavaju od sirokej rodiny.

emilia25
8. dec 2013

u nas sa rok co rok kupuju auticka na dialkove vydrzia mesiac a za mesiac dialkove nejde a za dalsi mesiac auticka rozbite tak uz aj minuly rok sme im kupili lacnejsie na dialkove a aj to rozbili ale to uz tak neboli ked rozbiju dve auticka a kazde za nejakych 15eur ako ked rozbiju za 40eur.samozrejme knizky ktore sa u nas tiez trhaju tak ze tak ale take uz ze drahsie darceky ako pred dvoma rokmi sme malemu 3rocnemu kupili drahu autodrahu z dracika tak ta uz je odlozena do kopy bola 2 krat roz zlozena s tou sa budu hrat ked budu mat na to uz hlavicku.ale kazdy rok idem par dni pred vianocami do tesca a dracika a vyberam priamo tam aspon 4 darceky kazdemu to musi byt.

sonagolisova
8. dec 2013

u nas dostanu decka kazdy 3 hracky + 1 lniha pod stromcek robim to tak od ich 1 roku...oblecenie nekupujem ako darcek lebo to pre deti nie je darcek...viem podla seba...nikdy ma pyzamo a teple ponozky pod stromcekom nepotesili 🙂

mariuskaa
8. dec 2013

@kessy11
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00CMNX2IA
Žijem v zahraničí maju to v toysrus
Ale nasla som ti Amazon ak si na Sk môžeš to objednať. Maju aj donášku na sk

karolinka789
19. okt 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

My sme zaviedli tradíciu, že deťom kupujeme 1 harčku, 1 knižku a 1 praktickú vec (napr. oblečenie). Keď dostali veľa hračiek, nevedeli s čím sa hrať. Jednu si viac užijú 🙂

aadulik2110
19. okt 2015

@karolinka789 Aj u nás to tak je - 1 hračka, 1 oblečko, 1 knižka + 1 vec, ktorú si chalani prajú...

jana_eyre
19. okt 2015

u nas sa kupuju na sviatky iba hracky /ratam ale medzi to aj knihy/ pretoze u nas sa striktne hracky mimo sviatkov nekupuju, ak neratam darcek na pamiatku z dovolenky to je tak dva krat do roka a je to malickost..

na meniny dostanu dve male hracky.. na narodeniny dve male hracky a jednu vacsiu a na vianoce dostanu dve male hracky a dve vacsie.. ked budu starsi, budeme obmienat s oblecenim a pre nich zaujimavymi vecami, pocet ale vzdy ostane rovnaky..

ochotna som minut maximalne 5Oe na oboch, minuly rok to bolo viac, ale tento rok sa inak neda.. /mame este okrem mojich deti v rodine dalsich 10 neteri a synovcov a tym darceky kupujeme tiez, sice kazdemu jeden, ale aj tak to ide do penazi/

skoricaxx
19. okt 2015

U nas sa kupuje jeden darček pretože inak deti boli z toho zmätené a nevedeli čo skôr, a aj mojim rodičom som zakázala im dať pod stromček viac ako jeden darček.....
Ked im potrebujem niečo kúpiť kupujem priebežne.....a len to vložim medzi hračky, knihy oblečenie...
Bola som z toho vystresovana ked chodili s tým a u babky sme dostali toho tolko a doma toľko....
Rozmýšlam že kúpim komponenty pre stavbu detského ihriska, ktoré plánujem na záhrade....

camacama
19. okt 2015

My malej planujeme kupit bicykel,nejake oblecko (ake bude potrebovat),Dvd fiha tralala (najnovsie),pred Vianocami ma meniny a to sme jej kupili vankus a deku Vcielka Maja, od krstnej dostane kuchynku a nic viac nekupujeme...malemu kupujeme plienky,nejaku hrkalku, oblecko co bude potrebovat kedze bude mat 3 mesiace....🙂

tajka1986
19. okt 2015

@nasta55 vzdy kupim tolko kolko sa mi paci. Ak ma oslovia vkladacky,babiky,kuchynka,kupim. Neriesim pocet. Nevravim ze sa topim v peniazoch,ale malej rada doprajem aj ostatnym. Ked na to nebude,budeme to inak riesit. Nakupujem priebezne takze neviem povedat kolko do toho investujem. A tiez nepoznam take ze uz som jej kupila kuchynku za 50e a dalej uz nic nekupim,lebo ved 50e staci. Vzdy k tomu knizku,jednu,dve,nejake veci na oblecenie ale to ja pri dietati nepovazujem za darcek ale nutnu vec,ktoru potrebuje. Nie som ako moja svagrina napr.ze decko potrebuje zimnu bundu tak ju dostane pod
stromcek ako darcek. Vacsie dieta ok,pochopi,ale male ked nedostane hracku...

nyusika
19. okt 2015

od kazdeho dostava jednu vec, darceky jej kupuje sedem ludi/parov, cize je toho dost....oblecenie nedaruvavame, to pre nu darcek nie je. veciam na beznu spotrebu sa ziadne dieta nepotesi.
darceky si nachadza pod stromcekom doma, u krstnej a dvakrát u starych rodicov.
nam osobne sa hnusia stromy podsypane kvantom darcekov, potom sa straca to caro z darov. lebo pri stvrtom si dieta uz nepamata, co bol prvy darcek...a nerobime to tak kvôli tomu, ze si nemozeme dovolit kupit viac, prave naopak.
z vlastnej skusenosti vidim, ze cim vacsi "sedlak", tym viac si sedlacinu dokazuje mnozstvom darov.

nadula01
19. okt 2015

Nebudem kupovat veľa veci,nie preto,že na to nemám,ale preto,že sa mi to zdá prehnané kupovať veľa darčekov,čím viac hračiek má,tým menej sa s nimi hrá.mozno dostane bicykel a knižku

henikav
19. okt 2015

My kupime malej len jeden darcek, pretoze este kopu aj tak podostavame, este aj z toho co dostaneme polovicu podam dalej. Je zbytocne vela darov, vela hraciek, potom sa toho vsade vela vala, mala mi aj tak najradsej trieska varechou po hrncoch. Ak budem vidiet ze malu nieco ozaj zaujalo tak jej to kupim, ale specialne nenavidim ten chaos co vladne v obchodoch pred vianocami. Syn dostane peniazky, ten uz ma 15, vacsinou si kupi online nejaku hru, alebo stiahne hudbu na pc...

blumka
19. okt 2015

Toho roku budeme slavit vianoce u nas vsetci..obe babky aj dedkovia a krstny s priatelkou. babky sa ma vacsinou pytaju co maju detom kupit, bud kupia alebo kupim ja a sa spolocne na darcek zlozime. zatial si obe starsie vybrali lego, to urcite dostanu, plus nejaku drobnost, knizka u nas vzdu musi byt a este spolocenska hra.

dorka159
9. nov 2015
Používateľ dorka159 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dorka159.

Tak my tento rok "hračky" nekupujeme ☹ Potrebujú nové nástroje na hudobnú a tak financie na vianoce preinvestujeme na kytary.sk. Dúfam že ich potešia 🙂

evi_b
11. nov 2015
Používateľ evi_b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evi_b.

minimum...tento rok sme sa rozhodli, boli sme viac menej donútení kúpiť pianino na zuš-ku a tak ježiško prinesie YAMAHA B1 PM 😀

travnerka12
11. nov 2015
Používateľ travnerka12 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od travnerka12.

my sme este ani nad vianocami nejako nerozmyslali

moni244
11. nov 2015

@nyusika nesuhlasim, my ako deti sme vzdy dostavali pyzama, neskutocne sme sa na ne tesili, dokonca mama tuto tradiciu dodrziava doteraz 😀