Ktorý Woom bicykel je vhodný pre 3,5-ročné dieťa?
Zvažujem kúpu tohto bicykla, avšak dcéra má 3,5 roka a neviem či zvolit veľkosť 14 alebo 16. Je tu niekto kto má dieťatko v podobnom veku? Nerada by som kupila tak drahý bicyklik na jednu sezónu, preto neviem či nezvolit radšej až tú 16tku. Ďakujem 😍
@anonym_autor Pozri aj značku Academy, tiež má ľahučké bicykle a sú lacnejšie.
Veľkosť najlepšie vyskúšať v predajni. Skôr asi 14.
Woom 2 ak nie je extra super mimo tabuliek vysoka.
Woom 2 (14" kolesá): pre výšku 95 – 110 cm (približne 3 – 4,5 roka)
Woom 3 (16" kolesá): pre výšku 105 – 120 cm (približne 4 – 6 rokov)
Pozri si rastovy graf cca v akom percentile sa ti pohybuje dieta, pozri si 'prognozu' kde bude vyskovo pravdepodobne o rok a vyber podla toho.
Moje dieta rastie tak, ze woom 2 budeme mat snad do zakladnej skoly 🤐😅
Woom 2 (14" kolesá): pre výšku 95 – 110 cm (približne 3 – 4,5 roka)
Woom 3 (16" kolesá): pre výšku 105 – 120 cm (približne 4 – 6 rokov)
Pozri si rastovy graf cca v akom percentile sa ti pohybuje dieta, pozri si 'prognozu' kde bude vyskovo pravdepodobne o rok a vyber podla toho.
Moje dieta rastie tak, ze woom 2 budeme mat snad do zakladnej skoly 🤐😅
@anonym_a960bc aktuálne má 100cm cca 😁 je trošku vyššia na svoj vek s porovnani s inými deťmi
@anonym_autor tuto dilemu sme riesili aj my, nakoniec sme 3 rocnemu kupili 14 a 4 rocnemu 16. Ide skor o vysku dietata, my sme boli vyskusat v predajni. Ta 14 je fakt malicky bicykel, to je tak na jednu sezonu. Zober malu do predajne a tam nech si sadne na obe a sama bude vediet co jej viac vyhovuje. My sme sa bali ze ta 16 bude pre 4 rocneho velka, nakolko nevedel vobec bicyklovat, ale bali sme sa zbytocne, lebo hned ako na neho sadol, tak mu to islo. Ide o to, aby si vedel dat nohy dole z pedalov a dokazal sam stat s tym bicyklom, aby dociahol s nohami na zem. Ten mensi este na 16 nedociahol, tak preto sme isli do 14. Naozak odporucam vyskusat s dietatom v predajni. Inak bicykel ako taky je uzasny, lahky, a deti ho miluju.
@anonym_a960bc aktuálne má 100cm cca 😁 je trošku vyššia na svoj vek s porovnani s inými deťmi
@anonym_autor Ak nevies ist do predajne, tak ai radi takto: Ak má vaše dieťa vnutornu dĺžku nohy menej ako 43 cm, vhodnejšou voľbou bude menší model Woom 2.
Napr. nas woom 2 zacal jazdit asi od 91-92cm aj ked pisu ze 95. Rovnako aj woom 1(od 82cm) jazdil od 80cm
Zalezi aj ake ma dlhe nohy, nie len od celkovej vysky. Lebo ked ma kratsie nohy tak na zem nedociahne, aj ked celkovu vysku moze cca splnat. Preto najlepsie vyskusat.
ahoj, neviem odkial si ale ja byvam v BA a tam sme s dcerou boli na predajni cyklospeciality skusat bicykel woom presne kvôli tomu, ze sme nevedeli odadnut velkost, nakoniec sme odchadzali so 16stkou
Ja by som pri tejto hranici určite odporúčala vyskúšať oba naživo 😊 My sme boli v kamennej predajni Cyklospeciality a práve s veľkosťou nám tam super poradili. Ono podľa veku sa to podľa mňa vyberá ťažko, každé dieťa je inak vysoké a hlavne by som nekupovala väčší len preto, aby dlhšie vydržal. Keď je bicykel dieťaťu veľký, môže sa mu na ňom zo začiatku zbytočne horšie učiť.
Ja by som pri tejto hranici určite odporúčala vyskúšať oba naživo 😊 My sme boli v kamennej predajni Cyklospeciality a práve s veľkosťou nám tam super poradili. Ono podľa veku sa to podľa mňa vyberá ťažko, každé dieťa je inak vysoké a hlavne by som nekupovala väčší len preto, aby dlhšie vydržal. Keď je bicykel dieťaťu veľký, môže sa mu na ňom zo začiatku zbytočne horšie učiť.
@lucia_nova8 a ktorý ste vybrali vy? Skúšali sme oba ..
Zišlo by sa nám nejaké medzičíslo medzi 2-3 woom. 2 je jej nateraz super ale bojim sa že o rok jej už nebude ..

Viac napovie výška ako vek.