icon

Naučili ste sa lyžovať kvôli deťom?

adelii
1. jan 2022

Ahojky, zaujímalo by ma, či sa nájde niekto, kdo sa naučil lyžovat/snowbordovať kvôli deťom až v neskoršom veku. Ako dieťa som lyžovať nevedela, v 22. som sa snažila učiť,no po páde som dostala strach a už som na lyže nešla. Teraz mám 37, deti lyžujú, manžel snowborduje a rada by som sa naučila snowboard, minulý rok som skúšala, no stále je vo mne strach a hladam výhovorky. Instruktor mi hovorí,že sa to určite nenaučím, keď sa bojím. Zvládla ste to niektorá? Vďaka 😊

Strana
z2
ukulela
1. jan 2022

@adelii ja sa chcem. Vazne. Asi zacnem teraz a basta. Jo a mam 40 😆 zajtra pohladam na nete kolko stoji instruktor😁😁

lilope
1. jan 2022

@adelii keď si už sama lyžovala a dokonca zvládla aj vlek, čo je pre začiatočníkov celkom ťažké sa na ňom udržať bez padania, tak by som tie lyže ešte skúsila. Stačí sa vyhnúť ľadu, na ktorom sa začiatičníkovi lyžovať naozaj nedá, keďže na ľade potrebuješ používať hrany lyží a to určite neovládaš. Za mňa, snowboard je oveľa ťažší ako lyže, ja som sa na ňom učila, ale zo strachu z pádu na chrbát som sa nevedela naučiť jazdiť na jednu stranu, plus, po celom dni ma neskutočne boleli neustále pokrčené kolená, a to som bola 20nička.
Tie lyže by som nezatracovala, dobrý inštruktor ťa to naučí raz dva. A ozaj platí, že keď sa budeš stále báť, tak sa to nenaučíš, to má pravdu. Vieš prečo sa deti tak rýchlo učia športy? Lebo nemajú strach ako majú dospelí. Proste dôverujú učiteľovi a tým pádom im to ide oveľa lepšie. Zahoď strach a skús to. Keď sa to naučíš, budeš si to s rodinou ozaj užívať.

rebekamarcusko
1. jan 2022

Mna ucil manzel snowboardovat ,ked som mala 20. No ,,ucil",naucil ma brzdit ,lebo to jedine vedel.😂 teraz sme na lyzovacke,zaplatil si s detmi instruktora. Za 2 tyzdne sa naucil super snowboardovat ma 31. 13.1.by sme chceli ist zas aj s mojim otcom aby mohol byt s najmensim babatkom a mohla som sa ucit aj ja. Vsetko sa da ked sa chce. 🥰

tanicka19
1. jan 2022

@adelii ja sa na to chystam tuto zimu, jezisko mi doniesol lekcie s instruktorom. Tak uz nemam na vyber. Hovorim o tom uz dlhsie, chcem to kvoli detom, chceme ich viest k sportu. Chceme chodit spolu na zimne dovolenky. Tak mam motivaciu🤷🏻‍♀️ Ale mam stiahnuty zaludok z toho ako mi to pojde, ale idem do toho s tym ze to dam💪

adelii
autor
2. jan 2022

@sense
@ukulela
@lilope
@rebekamarcusko
@tanicka19 ďakujem za povzbudenie, dáme to,dievčatá,potom napíšte,ako ste dopadli 😊

uglybetty1234
2. jan 2022

Tiez sa chystam na zimne sporty a to sporty VSeTKY neznasam ;) ale asi skor na bezky sa dam. Je to visc rovina 😂 mam 37

tanicka19
3. jan 2022

@uglybetty1234 ja neznasam zimne sporty🙄ale bezky som skusila vlani, ved to len rovina😂bol to celkom pruser😂

katulkagajdos
3. jan 2022

@adelii ja síce nie, ale v rodine bratranec naučil ženu- nakoľko to bolo pre ňu fakt trápenie chodiť s deťmi a ním niekam na zimnú dovolenku a len tak stat pod svahom - musím povedať že jej to ide super- podstatne podľa mna je naučiť sa to do takej úrovne že zides kopec- nemusí to byt super rýchle- hlavne bezpečne a to sa určite dá naučiť aj v dospelosti- držím palce 😉

adelii
autor
7. mar 2022

@tanicka19 ahojky,tak dievčatá, co ste sa chceli učit lyžovat,Snow,ako to ide? 😁 Ja som skusala tak mesiac a pol spat,podarilo sa mi vyjst na snowboarde pomu a zist kopec-ale len padajuci list. Pri prvom vyjazde na pome som si zvrtla kotník,doteraz to na dotyk bolí...další pokus bol včera,schvalne mi manžel vybral sedackovu lanovku, opat len list smerom dolu,obluciky este neviem...a neviem,či to nevzdám... bolí ma celé telo, každý sval aj na krku,tie pády sú na Snow časté a moje telo to nezvláda...a to som zisla kopec tak 6 x..asi by som potrebovala tak dva dni vždy na regeneraciu 😃ako vy?

adelii
autor
7. mar 2022
tanicka19
7. mar 2022

@adelii oˇto ma mrzi s tym clenkom, ja sa stale iba odhodlavam🙈🙈 akurat sme sa o tom bavili s manzelom, chcela som to nechat na buduci rok, ale teraz mi doplo ze mi konci v maji rodicovska, uz na to nebude tolko casu tak to musim dat este tuto sezonu. Podam potom hlasenie😎snad bez zraneni🙈

adelii
autor
7. mar 2022

@tanicka19 držím palce 😊 ja premyslam,že zajtra este skusim lyže 😃 a ano,clenok 😁 už žijem v ČR 10 rokov,tak zabudam slovencinu 🙈 potom daj vediet 😉

hipuska
7. mar 2022

@adelii ahoj, ja som začala tiez konecne lyže. Bola som hodinu s inštruktorom, potom už sama. A dnes som bola druhý krát. Akože, vystupovanie z tej kotvy, no prvý deň mi to.islo.lepsie, dnes nič moc. A neviem či dačo robím zle, bolia ma kolená

tncka
7. mar 2022

@adelii lyzovat viem,ale nelyzujeme a ani kvoli dcere. Mna to proste nebavi, nic na tom zaujimave nevidim a nemam rada zimu. Radsej sa opeciem 2t niekde v teple ako sa klepat na snehu v Alpach😅

adelii
autor
7. mar 2022

@hipuska ani mi nehovor,tiez ma všetko bolí...druhý den už nemusíš mat vobec silu...a zase ma to nejako odradilo...co z toho mám,Ked som jak zbitý pes? 😆

adelii
autor
7. mar 2022

@tncka ja tiez nemám rada zimu,len manžel a chlapci to miluju,tak sa trochu prisposobujem...som rada,že nie som sama 😁 pre kamosky som trapna,že sa neviem hecnut 🙄

vlastnynazor
7. mar 2022

@adelii lyzovat som sa tiez naucila az po 30tke. Jasne, ze ma nikto nedostane na ciernu zjazdovku, ked je cervena zladovatela, tak tiez hladam ine moznosti, ale da sa to naucit. A jasne ze na zaciatku boli nonstop-pady, kedy som sa zlakla, lebo som naberala rychlost a nevedela robit obluciky a brzdit a hadzala som sa na zadok, aj krk strasne bolel. Boli aj momenty, kedy som to chcela vzdat. Ale znami ma nejako dokopali to nevzdat a i ja som sa to v kutiku duse sama chcela naucit a to aj vtedy, ked sa nedarilo a brala som sa za totalny lyziarsky antitalent. Neboj, naucis sa i ty, len skusaj dalej. Drzim palce.

adelii
autor
8. mar 2022

@vlastnynazor ďakujem za podporu 😉

gelory
8. mar 2022

Osobne by mi bolo ľúto, že len ja nič a chcela by som sa to naučiť hlavne kvôli tomu, aby som s nimi mohla tráviť aj takýto čas. Ono sa treba len nevzdať a pôjde to. Ako ti to pôjde lepšie a lepšie, tak aj ten strach sa tak nejak stratí

adelii
autor
8. mar 2022

@gelory je mi to luto...len je blbé,že im už modrá nestačí a ja si na inu sjazdovku netrufnem,takže aj tak spolu nebudeme 😃

vlasta1818
8. mar 2022

@adelii ale prečo to len tak ľahko zatracuješ. Veď naučíš sa a nemusíš byť len na modrej, len najľahšie je hľadať všemožné výhovorky

lenka_matko
8. mar 2022

@adelii ahoj, manžel práve začal snowbordovat, ja s deťmi lyžujem. Zaplatil si 2 hodiny inštruktora a už mu to ide dobre. Má 38 rokov. Tiež sa na to dal aby sme spolu chodievali

jeltica
8. mar 2022

@lenka_matko nooo ale ved to je podla mna super a na veku v posdtate nezalezi, treba len chciet

mimikas
8. mar 2022

@lenka_matko aj môj tak a nie je nič lepšie ako celá rodina niekam vypadnúť. Naučili sme lyžovať aj 5 ročného.

lenka_matko
8. mar 2022

@mimikas aj náš 5 ročný tento rok začal lyžovať

adelii
autor
8. mar 2022

@tanicka19
@hipuska
@vlastnynazor
@gelory
@vlasta1818
@lenka_matko
@jeltica
@mimikas Dievčatá,tak som sa odhodlala, požičala dnes lyže a lyžovala tak 3 hodiny. Za tú dobu len dva pády, ktoré boli v pohode a nic ma nebolí. Takže kašlem snow, aspoň lyžovat snad budem. Je to uplne o inom, clovek nie je dobity a stale mokrý 😁 cestou som stretla dve pani,co sa tiez učili až v 40-tke, tak ma to povzbudilo. Držím palce aj ostatným a ďakujem tu za podporu 😘

tani00
Autor odpoveď zmazal
adelii
autor
27. feb 2023

@tani00 ahojky,no priznam sa,tento rok som na lyziach nestála a ani nebudem 😁 manžel bol lyzovat len a detmi,ja som nemohla z práce a na jarne prázdniny, ktoré máme o dva tyzdne už sneh nechceme vidiet 😃 bohuzial buduci rok budeme mat jarne hned na zaciatku februara,tak sa lyziam asi nevyhnem 😁🙈🙏

Strana
z2