icon

Penové puzzle - praktické alebo zbytočné?

glee
6. okt 2011

Kupovat alebo nie? - ak ano, minimalne ake velke odporucate?
Je to prakticka pomocka?
Alebo je nejake lepsia alternativa?
Od akeho mesiaca sa da vyuzit?
Dakujem 🙂

Strana
z2
marlenka222
24. jan 2017

To len moje dieta penove puzzle ojeda? :( museli sme ich schovat, lebo ako sa hrala, kazdu ojedla. Takze u nas zbytocne

bbiibbaa
13. feb 2017

Ahojte,prosim vas chcela by som kupit penove puzzle ale ako som ich pozerala tak niektore su od 0 a niektore od 3 rokov. Moja otazka znie to je vazne medzi nimi taky rozdiel ?
Dakujem 🙂

tarvika
13. feb 2017

@bbiibbaa tie co su od nula maju certifikaty ze su vhodne aj pre take male deti. tie co su od troch tie certifikaty nemaju. To neznamena ze su horsie, ale mozu byt. napriklad mozu obsahovat male casti, ktore by mohlo dieta prehltnut, alebo su farbene latkami ktore by sa nemali olizovat a podobne.

bbiibbaa
13. feb 2017

@tarvika dakujem 🙂

mury
5. sep 2017

@lucy1311, @pericolosa a všetci majitelia podhlahové puzzle od českej firmy genius
Chcem kúpiť toto podlahové puzzle pre malého ale neviem sa rozhodnúť, či 8mm alebo 16mm hrúbku. Nie je tá 16mm už primäkká na chodenie? Alebo naopak 8mm príliš tvrdá? Aké máte skúsenosti?
A druhá dilema.. ktorý rozmer puzzle MAXI (30x30 cm) alebo XL (60 x 60 cm).
Ďakujem za všetky skúsenosti🙂

pericolosa
6. sep 2017

@mury ja mam doma 30x30 8mm a su super, vobec nie su tvrde. Myslim ze tie 16 mm su zbytocne. Velkost 60x60 mozno nie je zla...ale zase mensie su modularnejsie. Co je na puzzlach blbe je cistenie.....ale da sa to.

yanni
6. sep 2017

@pericolosa Ak mas umyvacku, cistenie bez problemov. Strc vsetko do umyvacky a pust kratsi program a mas ich "vyprate".

pericolosa
6. sep 2017

@yanni fiha..to som este neskusala ...iba som ich mala v pracke.....ale tam sa lepia dokopy.

andisko
6. sep 2017

@mury my mame tie velke 60x60 a su super, deti ti to nerozoberu. aspon teda kamosi co mali male diely, tak ich deti to vkuse rozoberali. ale zalezi aj od deti zjavne 🙂 cistime ich tak, ze ich vo vani ocistime alebo ich stocime a dame do pracky, nic sa im nestalo. ale ani pracka to nevie dokonale vyprat.

yanni
6. sep 2017

@pericolosa nie, pracka nie je dobra. Tam sa to toci. V umyvacke ich pekne naukladas do kosika ako taniere.

lucy1311
6. sep 2017

@mury ahoj, mame ich doteraz, 30x30, 8mm nie su tvrde, v pohode a s tym cistenim suhlasim, umyvacku urcite vyskusam super tip hlavne na zltej vidiet dost zajdenie nakolko uz su aj take dodobkane, tak sa to tam horsie cisti ... ale stale dobre sluzia

renatachoborova
11. sep 2017

@traktor dobry den . Kde ste kupovala tie vase podlozky? A aky mate rozmer? Dakujem

mury
20. okt 2017

@lucy1311, @pericolosa, @andisko - veľmi pekne ďakujem za info.
A zdieľam svoju skúsenosť: kúpila som od českej firmy genius. Rozmer 60x60cm a 30x30cm. Vzájomne sa dajú spájať, t.j. k jednému 60cm dielu viem pripojiť dva 30cm diely. Hrúbku som kúpila 1,6 cm. Maximálna spokojnosť. Pekne to vyzerá. Diely do seba dobre zapadajú. Vôbec to nesmrdí po plaste.

lenatali
6. feb 2018
Používateľ lenatali je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lenatali.

Ja som mala penové puzzle so zvieratkami. Je to super vec, lebo sa dá vyuziť ako podložka aj skladačka. Len mi na tom vadilo, že sa ťažko udržiavali v čistote. Musela som ich celé rozobrať a po jednom umývať. V tomto mi viac vyhovovala podložka Parklon. Je v jednom kuse, nešmýka sa, ľahko sa udržiava a majú ju s obrázkami alebo ako cesta, či ihrisko. Pekné majú na lalalukids.com

slnieckostanka
13. feb 2018

Mne sa páčí puzzle s písmenkami. Syn sa sa ňom hrával, mali sme ho namiesto koberca a neskor sme sa na ňom učili abecedu a vytvárali prvé slová.

eliska4
19. feb 2018

Jéééj, ten nápad s umývačkou je super. to ma vobec nenapadlo. Ja som to vždy nahádzala rozobrané do vane a po jednom čistila a utierala. Bolo to o nervy. Ale inak je to super vec. Je jedno či máte puzzle s písmenkami, číslami, zvieratkami alebo inými obrázkami. Dieťa sa može veľa naučiť už len skladaním - jemná motorika, farby, tvary...

luciaatomas
23. feb 2020

Ahojte mam otazku k penovym puzzle. Rozmyslali ste ich niekto podlepit ?akano viete mi dat typ cim?

yanni
24. feb 2020

@luciaatomas ako Myslis podlepit? Ja mam Zospodu prelepene stvorce obycajnou Sirokou hnedou paskou na baliky.

luciaatomas
25. feb 2020

No jedny mame kvalitne a tue pojdu do detskych izieb a druhe su menej kvalitne takze vsetko vypadava aje mi ich luto vyhodit tak som z nich chcela urobit podlozku na terasu alebo zahradu. Cize naco by ich bolo dobre nalepit aby boli pevne

Strana
z2