Potrebné a nepotrebné veci pre dieťa
aky mate nazor na tieto dve veci potrebne / nepotrebne ??? ( nemam namysli konkretne tieto dve typy,znacky) Ale celkovo dakujem

Mala som len klasicku vanicku, nikdy sme s kupanim nemali problem.
Kresielko ano, perfektna vec, mne sa osvedcilo Tinylove https://www.prva-hracka.sk/?loc=cata&cont=detai...
My sme mali obyc vanicku na kupanie a nikdy mi ina nechybala 🙂 podla mna zbytocnost. Kresielko je super. Nemali sme taketo so zavesenymi hrackami, bolo takeho starsieho typu ze ,,len" kresielko, dalo sa polohovat, viac do lahu alebo do sedu, cize sme ho vyuzivali dlllho aj ked sa uz dvihal sediet.
na kupanie som mala "vedierko" a kresielko som vobec nemala (nesuhlasim s nim kvoli psychomotorickemu vyvoju)
To lehatko do vany jsem mela a bylo super, nemusela jsem malou porad drzet a jelikoz se ji koupani libilo tak si to mohla pekne uzit, kdyz se naucila sedet tak mela takove sedatko do vany, i to bylo auper
houpaci lehatko jzem dostala, kdyz mela mala skoro 3 mesice takze jsem ho uz moc nevyuzila, protoze v te dobe byla uz spis na podlozce na zemi, ono je to dobra vec, ale nemelo by tam byt dite moc dlouho, sice se mu tam libi, ale je v pasivni pozici, moc se tam nehybe a nevykonava aktivitu
Vaničku sme mali vždy obyčajnú a žiaden problém - podľa mňa je to tvarovanie také zavadzadlo, stačí sa naučiť manipulovať s bábätkom, ale je to vec názoru.
Kresielko sme pri dcére mali, našťastie, len požičané. Vydržala v tom asi ak 3 minúty, takže sme boli radi, že sme ho mohli vrátiť 😀 Keď sa narodil synček, dostali sme od manžela z práce (kolegovia nám kúpili ako dar), a jemu sa v ňom páčilo. Ale zase synček bol (a aj je) taká povaha, že jemu sa páčilo aj na zemi pod hrazdičkou a vydržal si tam búchať 20 minút spokojne do hračky. Takže keby sme ho nemali, nič by sa nestalo (myslím kresielko 😀). Akurát to kresielko sme mali také akési, že sa dalo postupne premeniť aj na klasické kresielko na sedenie, staršia, vtedy takmer 4-ročná v dcérka v ňom pozerala aj rozprávky.
@diaa88puppe u nas mali v rodine aj znami vsetci klasicku vanicku a do toho tzv. lehatko, kresielko tiez nik nemal zaobisli sa aj deticky beztoho...myslim si, ze kresielko je zbytocna investicia pred narodenin...ked uz je dietatko clovek uvidi ci mu nieco take treba...dnes zozenies vsetko nie je to ako kedysi, ze noc nebolo...
my sme oboch kupali naviac v umyvadle. resp pooplachovali. raz tyzdenne sme davali vanicku s tvarovanym dnom. do tej vanicky vleze zbytocne vela vody a v podstate staci naozaj to dieta trosku pozmolit pod vodou zalezitost mozno 1-2 minut...
take to kresielko ci ako sa to vola sme nemali. ani mi nechyba, ale niektory si to chvalia. zalezi aj od dietata. prvy mesiac sme pouzivali perinku, takze vtedy sa to asi moc nevyuzije a od 3 mesiacov sa nam deti uz posuvali a premiestnovali, tak neviem ci v takomto chceli ostat
@diaa88puppe na kúpanie sme mali také obyč látkové lehátko a úplne mi to stačilo, ja som šetrila na dôležitejšie veci (môj názor) a tá hojdačka je super vec ak ti dieťa chce v tom byť, naša ani za toho andelíka tam nechcela, stále plakala a vytláčala sa odtiaľ, takže sme to predali.pre mňa to teda bola zbytočnosť.využívali sme iba vajíčko, tam jej bolo najlepšie a čuškala si pekne. mám známu a tá keď dá do tej hojdačky chlapca tak v momente zaspí.neverila som tomu,ale proste niektoré deti sú také. takže podľa mňa sa nemôže povedať čo je potrebné a čo nie.
Nak upanie som použivala klasika platenu podložku, ešte z mojich babatkovskych čias,len som vymenila platno. Mala som aj takuto podložku od sesternice, ale neosvedčila sa, mne sa s tým zle manipulovalo. Lehatko som pri stršich deťoch nemala vobec, pri najmenšej mi podarovala sestrnica take staršie, dosť som využila, hlavne pri vareni, upratovani . Pre mna to lehatko ano, veľa sa dieťa zabavi a mama može veľa veci urobiť. To na kupanie je pre mna zbytočnosť.Niekedy sa davali pod hlavičku obyčajne 2 ksplienok a bolo.
Ja som lehatko do vane teda vyuzila a vyuzivam, maly ma 7mesiacov a 9,5kg a este si sam nesadne takze ho ani sediet nedavam
@diaa88puppe pri prvom som mala vanicku, casom mi zavadzala. V lidli som kupila kos na pradlo bez dierok, akoby hranaty lavor a kupem v tom doteraz. Aj malu od narodenia aj 3 rocneho syna. Lehatko beriem ako zbytocnost. Samotne kupanie trva 2-3 minuty a je lepsie mat dieta v rukach a pod dohladom. V lehatku je pasivne, ked ho drzid v ruke/rukach lepsie sa pohybuje a vnima vodu. Da sa to velmi rychlo naucit, moj muz kupal obe nase malinke deti kazdy vecer, rychlo sa to naucil a bavilo ho to. Vlastne ho to doteraz bavi. A co sa tyka lehatka mala som, ale taketo. Krpec v nom bol cca 10-15 minut, viac nevydzal. Obe deti som mala od 1,5 mesiaca na podlozke na zemi. Je to najbezpecnejsie a najlepsie na psychomotoricky vyvoj. Akekolvek pomocky, kde dieta len pasivne lezi neprospievaju jeho vyvoju. A navyse niektore mamicky maju obcas inteligentny napad, dat v kresielku/autosedacke dieta niekde na stol ci dokonca na kuchynsku linku. A potom sa cuduju, ze dieta spadne aj z lehatkom. Najbezbpecnejsie je na zemi.
Ani jedno nemám a ani mi nechýba... Nemám ani polku "povinnej" výbavy a tiež nechýba....
Podlozku do vane vyuzivame stale, kedze sa nam maly uz do vanicky nezmesti a takto sa moze kupat vo velkej vani a pekne si pri tom kopat nozickami. Lehatko tiez vyuzivame aj na papanie kym maly nesedi.
My mame obycajnu vanicku, iba sme na zaciatku pouzivali taku obycajnuu podlozku do nej, ale aj tu som asi po dvoch tyzdnoch vysmarila, lebo mi to len zavadzalo. Co sa vajicka tyka, mame take starsie za pat euro z bazaru, vibrovanie nepouzivam, maly v nom bol len kym som nieco potrebovala porobit alebo odbehnut k brane ked prisla postarka, kedze je tam priputany, teraz v nom krmim a maleho nechavam chvilku po jedeni, inak by zo seba vsetko vytriasol do pat minut, cize zislo sa, ale vela by som donho neinvestovala, nie je mi luto, ked ho pri papani obabreme
Z mojho pohladu obe totalne nepotrebne. Vo vanicke v pohode okupes, ta stolicka by mne osobne zavadzala, ked som si malu otacala na brucho (mali sme vanicku ktora nieco podobne mala vstavane v sebe, ked trosicku podrastla mala som uz problem). K lehátku/stolicke... ani vo vajicku mi nechcela byt v 3 mesiacoch, vrieskala ako pavian.. vzdy lezala ci uz v postielke, cestovnej posteli (ja som ju pouzivala ako ohradku na hranie), na postely, alebo na hracej deke.
podlozku do vane sme mali zdedenenu platenu, pouzili sme ju 1x zavadzalo to vo vanicke, proste blbost za mna ale kresielko vyuzite na 100%mali sme take s hrazdickou nad hlavou, mala sa na to nacahovala, kazdy den sme zavesili ine hracky,
nemali sme vibracne, ale bola to taka stabilna vacsia konstrukcia, nikdy sa neprevrhlo, nasa napr vobec nechcela byt v satke, ani sa nosit takze kresielko vyuzite
@avirka ja mám tiež toto vyhliadnuté 🙂
My sme kupili malu vanicku aale netvarovanu a do toho mi nasi zohnali take to lehatko s platnom..... to sa nam najviac osvedcilo. Mame aj take to plastove tbarovane ale tam neviem ja chytit drobca tak aby som mu oplachla chrbat... tie kresielka mi aj doktorka vravela ze nie su moc dobre riesenie kym este babo nema zosilneny chrbatik....
Tu vanicku som nemala a zaobisla som sa bez nrj a hojdacie kresielko je super vec ale treba tam davat dietatko od malicka ptm velke uz nechce 🙂 je dobre na spanie na papanie moze v tom pozerat tv hra sa &)
to na kupanie celkom ok, nemusis stale pridrziavat dieta. ale samozrejme nenechavat ani na okamih bez doyoru. druhe sme nemali a nikdy ani nepotrebovali.
samozrejme to potrebne nie je, ale pomoze to.. na kupanie podlozku sme nemali, ale mozno by som nebola zo zaciatku v takom strese ak by mi toto pomohlo (prva dcerka bola veeelm malicka, som sa velmi bala s nou manipulovat).... a to kresielko je vyslovene super pomocka, nebola tam dcerka dlho, alebo casto, len ked potrebovala zmenu (mali sme aj taku vybracnu cast, to ju vobec netankovalo, ale bola tam aj hudba, tak to uz ju celkom zaujimalo a niekedy ukludnilo), alebo ju ukludnilo hojdanie.. ale hlavne som ju kdekolvek mohla nosit so mnou - predsalen nezoberiete celu postielku k sporaku a podobne.. ked uz bola vacsia, tak som ju v tom aj krmila (vo velkej stolicke bola mierne utopena)..
Lehatko do vane sme mali, chvilu vyuzivali, mali sme aj lehatko hojdacie hracie...bola v tom asi dvakrat nechcela tam byt
kreslo ano, lehatko do vane nie...
My sme mali obyc.vanicku s vkladacou podlozkou pre babo a namiesto kresla sme vyuzivali vajco takze u nas bolo vajco vyuzite na 200% nie len na cestovanie ale aj na hranie drobca dali sme hrazdicku alebo len hrackh do rucky a drobec mal o zabavu postarane a vedel sa vo vajku aj sam rozhojdat 😀 ked som ho polozila na plavacku nie na kobar
ja mam obyc.vanicku s penovou podlozkou,takze podla mna je akakolvek podlozka fajn vo vanicke,a aj lehatko sa u nas osvedcilo
A ako otacate babo na brucho, ked je vo vanicke to lehatko? Ja som vo vanicke nic nemala, mne by to tam zavadzalo. Kresielko sme zdedili po niekom, pouzivali sme, ale v pohode sa da bez neho zaobist, urcite je lepsie mat dieta na hrubej podlozke.

My sme mali vanicku uz s vytvarovanym lezanim, a super sa nam osvecilo, ocko nebol aspon v strese a mal v podstate dve ruky volne na kupanie. A tie kresielka sme mali 3. Jedno v kuchyni, ked som varila alebo sa pohybovala na prizemi domu. Druhe na poschodi v obyvacke a tretie u mojich rodicov. Cize ja som veeeelmi vyuzila vsetky 3 😉