icon

Predná alebo zadná detská sedačka na bicykel: Ako vybrať?

Včera o 19:23

Dievčatá, nemám skúsenosť, prosím o radu...
Je lepšia predná alebo zadná detská sedačka na bicykel? Dieťa má jeden rok, 10 kg.
Len pre info, jazdila by som len po rovine, cyklotrasy, klasické cesty, žiadny les alebo zlý terén...
Aký je v nich rozdiel? Bezpečnosť či je to len o komforte?
Ďakujem

andrea2323
Včera o 19:26

@anonym_autor my mame prednu urban iki. Je to mile, dieta ma vyhlad, my vidime na neho, je myslim ze az do 15 kg, mame aj taky stit a madlo, kde sa drzi, rad sa vozi 🙂 nevyhoda je, ze sa uz naucil prepinat rychlosti na elektrobajku a stale tam cosi steluje 😀

stefanny
Včera o 19:32

@anonym_autor mame vpredu. Uzivame si to spolu. Zadnu sedacku sme mali pri starsich ale nic sm s nimi nemohla pocas jazdy rozpravat ani nevidela nnich. Za mna lepsie predna.

patrike
Včera o 19:51

Za mna jedine prives, teda vozik. Sedacka je vrazda. Predstav si dieta priviazane v sedacke, ako pri pade bicykla opisuje cast kruznice, az hlavou narazi na teren. To je ako dat mu prilbu (ak vobec nejaku bude mat), chytit ho za nohy a svacnut nim o betonovu stenu. Vo voziku moze spat, mat tam hracky a pod a je nizko nad terenom.

aalt
Včera o 20:11
@patrike

Za mna jedine prives, teda vozik. Sedacka je vrazda. Predstav si dieta priviazane v sedacke, ako pri pade bicykla opisuje cast kruznice, az hlavou narazi na teren. To je ako dat mu prilbu (ak vobec nejaku bude mat), chytit ho za nohy a svacnut nim o betonovu stenu. Vo voziku moze spat, mat tam hracky a pod a je nizko nad terenom.

@patrike dieta v sedacke je nou chranene a nema sa ako buchnut, vzdy naraz absorbuje sedacka.
Ja som mal zadnu. Dieta je schovane za telom, ale nevidis ho poriadne. Sedacka meni tazisko bicykla, treba si na to zvyknut. Ja som so sedackou daval nizsie svoju, aby som aj v sede dociahol nohami na zem.
Ak mas kde vyskusaj si obe a uvidis, co ti lepsie vyhovuje.

anonym_e931b8
Včera o 20:56

@anonym_autor Mala som aj v predu aj vzadu, vozila som dve deti naraz. Ja som mala radšej, keď sedeli vpredu. Videla som na nich, syn si dával čiapku dole. Jedina nevýhoda bola ,že si môže buchnúť hlavu o korman. Tak som cez korman dala takú malú deku. Zadná sedačka mala vyššie operadlo tak, tam vedeli aj zaspať. Ale obaja radšej sedeli vpredu.

galganka
Dnes o 05:06

so zadnou viac prejdete. aj kopce vyjdete. Prednú som mala vždy len chvíľu, kým kopilot v nej nevedel komunikovať, plesnúť ma po pleci, ak niečo potreboval a pod. potom šup do zadnej, ideálne polohovacej. 🙂

nikolani
Dnes o 05:41

@anonym_autor mne veľmi vyhovovala predná, používali sme cca do troch rokov. Celý čas sme sa s krpcom rozprávali, ukazovali si na veci naokolo a pod. Do kopcov a horšieho terénu sme používali vozík. Zadnú som neskúšala.

lucik194
Dnes o 08:03

za mna iba zadna, o prednej by som nikdy ale naozaj nikdy neuvazovala, po tom a to som tu uz x razy pisala ked som sa stala svedkom padu bike rodic + dieta vpredu a to ich len osuchol na rovinke iny cyklista..... to dieta bolo naozaj riadne zosuchane od behotu proste ziadna ochrana pri prednej sedacke,

my sme odvozili 2 deti v zadnej, vzdy vsetko v pohode, pohrali sa, popozerali, vzdy aj zaspali (existuje moznost aj polohovatelnej sedacky).....

prilba je samozrejme zaklad, detto podla mna ak si mensia, ani neuvazuj o prednej, proste nebude to pohodlne a ani bezpecne pre teba, ta sedacka proste medzi nohami, ked si mensia zavadzia....

akrobrab
Dnes o 08:18

My sme mali v tomto veku prednu s takym tym pultikom a bolo to super (taketo nieco: https://www.takera.sk/sk/detske-cyklosedacky/75...) - milovalo to aj dieta aj my.
Kamarati mali prednu s "baby riaditkami" a dost sa trapili.. ked ci chcela dcerka oddychnut, nemala ako.. ak nahodou nestihli prist do ciela vcas a zaspala, museli ju za jazdy drzat..
Ked deti vyrastli z prednej, presedlali sme na zadne sedacky a boli v pohode, ale tie predne boli ovela lepsie - mali sme lepsi prehlad ako sa dietatu ide, ci nieco nepotrebuje, celu cestu sme prekecali, ten kontakt bol uplne iny ako ked je sedacka vzadu. Pre take male babatko by som volila prednu s pultikom
Ale samozrejme treba mysliet aj na to, ze predna je trochu nepohodlna - vpredu vozili deti vysoki otcovia a aj tak to nebolo uplne komfortne. Ja s mojimi 160cm by som tak dieta odviezla velmi nepohodlne.