icon

Príves za bicykel pre dve deti - skúsenosti

vilma7
4. apr 2021

Ahoj skúsené.maminky, na čo brať ohľad pri hľadaní, kúpe prívesu pre deti za bicykel? Hľadám, kukám, čítam, pozerám... všetko mi príde na jedno kopyto. Ďakujem

jaga18
5. apr 2021

Vyhla by som sa hlavne lacným vozíkom, ktoré ponúkajú bežné športové predajne, často aj do 200€. Bezpečnosť je tam naozaj úbohá. Ja mam skúsenosť len s Croozer 535, netuším, či sa ešte vyrába, ale bola to riadna mašinka, používali sme ho cca 4 roky aj ako športový kočík aj vozík za bike, používali ho známi ďalšie 3 roky, teraz je par rokov odstavený, no 100 % funkčný a keď sa narodí tretie baby, opäť ho vytiahneme. Pre mňa bolo dôležité, že sa dal použiť aj ako bežný mestský kočiar, aj ako jogger a aj ako vozík za bike, tiež obrovský "kufor" na nákupy, či deky a veci na piknik, korčule, kolobežky, lopty .... Tiež sa dal úplne jednoducho ovládať jednou rukou ( pri použití predného otočného kolesa)

vilma7
autor
5. apr 2021

@jaga18 vďaka. Tiež chcem 3v 1, vďaka za tvoje skúsenosti.

essenceee
5. apr 2021

pre male deti ano, ale pre velke deti nie, radšej by som ich posadila na kolobežku, alebo odražadlo, popripade bicykel

schoki
5. apr 2021

Ahoj.Pozri napriklad aj nemeku znacku Qeerido.Pomer kvalita -cena je velmi dobra.
V postate je jedno ktoru znacku,ale hlavne nech ma vozik pruziny-perovanie.Aby si z deti nevytriasla dusu.

magda15
Odpoveď bola odstránená
rmm
Autor odpoveď zmazal
schoki
6. apr 2021

@magda15 pre mna super pomocka.Vylety,nakupy,na kupalisko,aj do hor sme ho brali.a urcite bezpecnejsie ako sedacka na bicykli.Tu mam tiez,tak mozem porovnat.Jedine ze. ja mam elektrobicykel,kvoli kopcom co tu mame 😉Ten to utiahne.
Aj ked drobec jazdi davno sam,vozik stale vyuzivam.

rmm
Autor odpoveď zmazal
jaga18
6. apr 2021

@rmm áno s prilbou 👍

jaga18
6. apr 2021

@magda15 keď sa nedajboh niečo stane, auto naberie bicykel, či stačí, že posoti a bike padne, dieťaťu hrozí omnoho väčšie nebezpečenstvo vážneho poranenia, ako vo vozíku. Keď by auto nabralo vozík, jedine ho odrazí, vozík ma pevnú konštrukciu odolnú nárazom, dieťa je ako v škrupinke, nič mu vo vnútri nehrozí. Keď by sa aj prevrátil (co sa nedá), dieťa je bezpečne priputane a konštrukcia sa nedá zatlačiť. Preto je pri vozíku dôležitá kvalita a testy a nie cena. Je to super vec.

jaga18
6. apr 2021

@schoki pozrela som ten qeerido, vyzerá veľmi fajn, cenovo super, ale trochu ma zarazilo, že nemá bezpečnostný nárazník.ani zpredu ani na bokoch 🤔 je možné, že je schovaný pod čalúnenim. Som zvyknutá na to naše cez 10 ročne monštrum, teraz sa už trochu iné vyrábajú ako vidím, ale iste nepolavili na bezpečnosti.

schoki
6. apr 2021

@jaga18 https://images.app.goo.gl/YWhwq7gxRCf4rVzT6

Ja mam tento model 2017.Ma pred kolesami taky kus plastu,aby sa nieco nedostalo do kolesa a proti narazu.Asi to mas na mysli.

schoki
6. apr 2021

@jaga18 ooo,nespravny link 🙈

schoki
6. apr 2021

@rmm na 90 % s prilbou 🙈
Aj ked pisu,ze ked ma ten vankus- nakrcnik co ktomu je,ze nemusi.Ja som sa lepsie citila ked mal prilbu.
Ja patrim k ludom co v zime na bicykel nesadnu🙈,tak vyuzivany je od jari do konca oktobra.Kupila som k nemu aj extra plastenku do dazda,ale nebolo treba.Uz sam vozik ma jednu ciastocnu a je impregnovany.Taky normalny kratky dazd vydrzi.
Este som dala drobcovy podlozku pod zadok,lebo predsa ked len sedi a nehybe sa je trocha chladnejsie ( na jar,jesen.)

essenceee
9. júl 2021

uprimne, nejak si nedokažem predstavit, žeby som niečo taketo tahala, asi to nebude nič jednoduche