icon

Spievankovo verzus Fíha tralala

lusyke
22. feb 2014

Mojej 10 mesacnej dcerke som kupila obe DVD Fiha tralala. Miluje to..ani nemukne a ani sa nehne. A pritom je to velmi zive a ukecane dieta 🙂 Povedala som si ze jej skusim zohnat aj Spievankovo aby sa nam to doma troska stredalo. No to chvilku pozrie a uz si ide zas po svojom. Ako su na tom vase ratolesti? Vitazi Spievankovo alebo Fiha? Alebo mate nieco ine? Piste..mozno sa inspirujeme 🙂

lusyke
autor
23. feb 2014

@klari_s No pokial viem vymyslela si to vsetko sama..aj texty aj cely scenar..kostymi asi niekto iny... ale nieje to studentka...je to uz velka mamina a teraz caka alebo dokonca uz aj ma druhe babo. Tiez som na Fihu bola spociatku alergicka a tatino tiez...no ked sme videli ako na to mala reaguje tak sme si zvykli a zacala sa nam pacit. Dokonca tie pesnicky malej sami spievame.

lusyke
autor
23. feb 2014

@pipinulkaa Stiahnut sa to neda nikde..je iba par videi na youtube. Ale odporucam si to DVD riadne kupit z oficialnej stranky. Ja tu kupu nelutujem ani trosku. Jedno stoji 10,50 eur co podla mna nieje az tak vela. Aspon sa podpori dalsia tvorba.

ivana1410
23. feb 2014

Ja ešte detičky nemám, ale mam 5 ročnú sestru ktorá miluje aj Spievankovo a aj Fíhu ;)

zapka21
23. feb 2014

Moja 2-rocna ma momentalne v oblube Fiha Tralala, ale este pred nejakymi 2-3 mesiacmi ficala na Spievankove

yyyyanula
23. feb 2014

@pipinulkaa uloz.to

snopkulka
23. feb 2014

Máme aj aj, ale Fíha jednoznačne víťazí 😵 mne sa zdá, že Fíha je aj pre menšie detičky, Spievankovo zase pre staršie... Každé má svoje plusy 🙂

lusyke
autor
23. feb 2014

@lenka9512 Kazdy ma pravo na svoj nazor ale nesuhlasim. Moj pohlad na to je ze je to farebne, zaujimave, vesele a deti sa z toho vela naucia...hlavne tie najmensie. Ved aj hracky su najzaujimavejsie pre deti tie co maju najviac farieb a nemusia byt realne. Deti to proste maju radi a su to deti tak im treba nechat aj priestor na predstavivost a trosku nerealnosti nezaskodi...ved ziadna rozpravka nieje realna. Fiha nauci deti pocitat, rozlisovat farby, ako robia zvieratka, ako si cistit zubky, ze nocnik je kamarat....a mnoho ineho... a to vsetko velmi veselym a nenutenym sposobom. Pesnicky z Fihy naspievali aj znamy slovenski umelci. Napriklad aj Smatanova. Ja Spievankovo neodsudzujem..ale podla mna to nieje tak prepracovane ako Fiha aj ked pesnicky su tam dobre. No moju to zatial nezaujalo a ja sa riadim podla nej.

silviettaa
25. mar 2014

u nás zatiaľ vyhráva jednoznačne FÍHA, ale posledné SPIEVANKOVO 4 - anglické je veľmi pekne spracované, úplne iné ako predošlé a to ho baví tiež 🙂

lauricka
25. mar 2014

myslim, ze pri 10 mesacnom toto nema zmysel riesit. Je to jednoduche, Fiha je tam vela sama, zblizka, vidno jej dobre tvar, mimiku, ruky, gesta - presne to, co babatka sleduju (aj tak by bolo lepsie, keby to bola vlastna mama, nez teta v TV), su tam manusky, ktore tiez babatko mozu zaujat. Spievankovo je zasa blizsie trosku vacsim detom, po tom prvom roku uz ich nieco z toho moze bavit, to uz je individualne. Take male babo nepotrebuje pozerat TV. Nasim detom som zacala pustat spievankovo po prvom roku, co je asi tiez este skoro, ale pri dvojickach je clovek niekedy rad, ze je rad :D, zaujalo ich a aj Fiha ich zaujala, tu sme najprv len par klipov z netu mali. Teraz maju 2r a 4 mesiace a uz ich to tolko nebavi :D (co si myslim, ze je prechodne obdobie), teraz momentalne ich bavi Masa a Medved, Toy Story, Krtecek a take. A inak, bavilo ich pozerat tie videa, ze ako sa natacalo, napr. Fiha alebo Spievankovo, co byva v bonusoch 😀

lauricka
25. mar 2014

@klari_s tak to si sa teda riadne kopla. Keby toto vymyslela a realizovala studentka, to by som sa teda velmi divila. Toto je zrely prejav cloveka z fachu, plus praca na kostymoch, babkach, rekvizitach, hudbe...co si myslim, ze robi z prevaznej casti sama. Podla mna to bude skor babkoherecka. Funguovala roky predtym v divadle na kolesach. Ale chapem, ze na prvy pohlad pre cloveka, ktory nerozumie veciam tohoto typu, sa to tak moze zdat. Niekedy nie su veci take jednoduche,ako sa neznalym zdaju. http://pezinok.sme.sk/c/6989693/autorka-skriatk...

fopka
25. mar 2014

@pipinulkaa ak este nahodou nemas, da sa to stiahnut na stranke stiahnito.sk

lauricka
25. mar 2014

@klari_s ozaj, niekde som videla, ze je Mgr. art. teda ma umelecku vysoku skolu

heeedka
25. mar 2014

Ahoj, ja si myslím, že 10 mesačné dieťa je na Spievankovo ešte primalé. Naša 2,5 ročná ma rada oboje rovnako - Fíhu aj Spievankovo. A ešte Macka Uška. Ale aj to je pre väčšie deti. Teraz keď nad tým premýšľam, tak sa mi zdá, že 10 mesačné deti by nemuseli/nemali pozerať vlastne nič...bude na to dosť času a príležitostí neskôr.

klari_s
25. mar 2014

@lauricka veru, ja nemam ziadnu art skolu, ani crevo na umenie akehokolvek druhu.
nasi dvaja doma to casto pozeraju, nikdy neprotestujem, ale proste stale som tomu celemu nedosla na chut.
uz ani nepridem, ani sa nesnazim. podobne ako v spievankove ujo zahrajko, nech to robi ako dobre od srdca pre deti, je mi max. nesympaticky jeho vyzorom tvare, tie jeho grimasy, smiech.....vsetko. ale zas v kazdodennom zivote by som ho mozno videla inak, ako v tejto funkcii.......neviem, ale i tak kobuk dole, ze sa nieco na sk. pre deti deje, a pokial je zaujem, to je najhlavnejsie 🙂

lusyke
autor
26. mar 2014

@heeedka
@lauricka Moze sa zdat ze je to skoro pustat tak malemu dietatu telku. Tiez som bola toho nazoru ze malej nedovolim sa na telku pozerat skor ako bude mat rok. No nasa je taka ze pri papani obeda potrebuje aby jej niekto robil divadlo. Jeden ju musi drzat na rukach a krmit a druhy robi somariny aby ju zabavil. Vtedy pekne otvara pusinku. Ked je doma tatino cez vikend tak sa to da...ale co cez tyzden? Zapnem Fihu a ona papka. Inak by som nemala sancu do nej dostat ani lyzicku. A je plno dalsich situacii kedy nam telka dost pomohla. Napriklad ked sa chcem ist vecer osprchovat predtym ako ulozim malu spat. Vtedy si s tatinom pozru Fihu a je kludna. Inak by sa po mne zhanala a plakala by.

lauricka
26. mar 2014

@lusyke tak to sa pripravte na problemy s jedenim aj do buducna, ked uz to takto ma navyknute teraz, nie je to stastne riesenie a trosku Vam to bude komplikovat zivot...nuz ale, kazdy sa musime dako s tym pasovat. A kto by drzal deti, keby boli dvojcata? 🙂 Ja ich tiez necham zapnutu rozpravku, ked ich krmim. Nie je to dobry napad, ale nemaju to tak vzdy, nemaju to zabehnuty zvyk. Vedia jest aj normalne za stolom bez telky. Podla toho, ako velmi su hladni :D

lusyke
autor
26. mar 2014

@lauricka ranajky spapa pekne na stolicke v kuchyni ale obed je problem uz od zaciatku. Niekedy sa mi podari jej dat par lyziciek ked sedi v stolicke ale po chvilke je nervozna tak ju vezmem k oknu aby sa pozerala vonku alebo do obyvacky a zapnem telku. Teraz ju uz ani nedrzim. Postavi sa k stolu ku televizoru a tak ju krmim. Ked ju telka prestane bavit tak zacne chodit hore dole po miestnosti a musim ju s lyzickou nahanat. Tiez sa mi to nepaci ale ked ju posadim do stolicky tak zacne kopat a vrieskat a je po jedeni. Skusala som jej kupit aj hracku co sa s prisavkou co sa pripevnuje na stol ale ta ju bavi tak pol minuty. Ranajky spapa kludne pretoze jej proste dam chleba alebo rozok do ruky a ju to bavi sa krmit sama. Ani jej nevadi ze sedi na jednom mieste. No na to aby zjedla sama polievku na obed je este mala takze to zatial riesime takto. Ked bude starsia tak si myslim ze sa nauci jest za stolom bez problemov pretoze bude sama papat.

hanalucka
26. mar 2014

@pipinulkaa esoubory.cz

lauricka
26. mar 2014

@lusyke skus jej dat do ruky lyzicku a nech sa babre v polievke a skusa si to, ak Ti dovoli tu misku drzat a zaroven jej popri jej pokusoch budes Ty davat do ust inou lyzickou. Co sa tyka druheho, nechaj ju jest rukami a popri tom jej mozes davat do ust Ty. Mozno si naozaj uz vyzaduje, ze sama sa chce krmit alebo si uz presadzuje vlastne ja. Ja viem, ze bude babrat a skusat konzistenciu jedal v rukach, ale to nie je vobec na skodu. Len maminka bude musiet potom trochu viac upratovat. Urcite neucit nesediet za stolom pri jedle a uz vobec nie behat za nou s lyzickou. To radsej nech je hladna, neublizi jej to.

lusyke
autor
26. mar 2014

@lauricka no len ked ona je taka tvrdohlava po tatinovi ze chce vsetko sama a ked jej dam najavo ze moze jest sama z misky tak mi uz nedovoli aby som sa jej co len dotkla cize vsetko nakoniec skonci na zemi a nie v jej puse. Ked jej budem chciet pomoct s papanim tak sa rozculi a nezje vobec nic. Uz som ju skusala ucit jest jogurt tak viem ako to dopadlo. Bud ju musim krmit ja alebo vsetko len ona sama...ani len drzat misku by som nemohla 🙂 no je to tazka povaha ta moja..po tatinovi 🙂 Neznasa ked ju chcem nieco naucit. Vsetko chce ona sama. A ci jej to ublizi ked zostane hladna? No uz teraz je chuducka. Bude mat rok a nema este ani 8 kg. Pribera asi 0,2 kg za mesiac. Som rada ked do nej dostanem misku polievky a ked mi za tym spapa este aj mäsko tak je to super. Musim dbat na to aby spapala co najviac inak asi prestane priberat uplne a doktorka mi prestane verit ze jej davam najest. Preto za nou beham s lyzickou aj za taku cenu ze mozno ziska zle stravovacie navyky...

lauricka
26. mar 2014

@lusyke aha, takze tam je to az takto, mno, tak uz nejako dotlacit a mysliet na to, ze neskor zasa postupne pritvrdzovat s navykmi pri papani. Ak potrebujes vykrmit, asi sa inak neda. Toto je normalne u deti, ze chcu same. Niektore viac, niektore menej si presadzuju.

lusyke
autor
24. máj 2014

Tak len vám oznamujem že malú začalo Spievankovo veľmi baviť. Teraz pozerá aj Fíhu aj Spievankovo. My sme len radi lebo už nám nejdú dookola len 2 dvd ale už 5 🙂

erienka
21. mar 2015

Ahojte, zaujimalo by ma, ako dlho nechavate pozerat deti fiha tralala. Lebo moja 22 mes dcerka by to mohla pozerat hodiny, no ja uz mam po takych 6 pesnickach zle svedomie...

lusyke
autor
28. mar 2015

@erienka Ahoj, ja vacsinou necham aby si mala pozrela jedno DVD dokonca. Myslim ze je to akurat...potom ju to aj tak prestane vacsinou bavit a ide sa hrat. Ale doma mavame casto pustene Déčko (ČT detom) a to nam ide ako podmaz a ked ide nejaka rozpravka ktoru ma rada tak sama pribehne k telke a pozera. Pozna to uz podla zvucky. DVD Fihu a Spievankovo jej uz teraz pustam pomenej...

natal
28. mar 2015

Moja 20mesacna miluje Fiha tralala. Pozname vsetky pesnicky naspamat. Aj Spievankovo obcas pozerame. Teraz sme objavili na youtube Smejko a Tanculienka. Su uzasni. Je tam len par pesniciek, ale decka ich zboznuju. Ale Fiha vedie. Mile, pekne spieva, pekne kostymy. Aj mne sa to paci.

lusyke
autor
28. mar 2015

@natal Hej tych sme aj my objavili. Skoda ze este nemaju nejake DVD.

lusyke
autor
27. nov 2015

Ahojte. Rada by som ozivila tuto temu. Dcerka ma uz 2,5 roka. Pozeravame uz vselico no natrafili sme na nieco nove. Dostali sme sa k jednemu DVD s novym projektom s nazvom Paci Pac. Som teda maximalne v soku ze aki netalentovani ludia sa uz na slovensku venuju tvorbe pre deti. Pesnicky od MIra Jarosa su oproti tomuto Paci Pac umelecke dielo. Nema to ani hlavu ani patu a nejaky rym sa v tych pesnickach hlada tazko. A to si este dovoluju predavat svoje DVD za rovnaku cenu ako svoje DVD predava Fiha alebo Spievankovo. Prosim vas o vas nazor...ci to len mne sa zda alebo je to fakt take hrozne. Ak ste to este nevideli najdete ich na youtube pod nazvom Paci Pac.

verronicka
27. nov 2015

@lusyke ja som videla na YouTube len jednu pesničku o nejakom Vodníkovi.. a tiež ma to nezaujalo... 😲

mapa
27. nov 2015

@lusyke ono je na to velmi jednoduche vysvetlenie... podhradska a canaky robia kvalitnu hudbu uz 25 rokov a to, ze poslednych 12-13 rokov sa venuju hudbe pre deti vyplynulo z ich zivotnych situacii. len ich profesionalita a kvalita aranzmanov ich dostala do fazy, ze sa posledne roky hudbou pre deti vedia uzivit... vsetky slovenske projekty typu miro jaros, paci a pac a podobne (aj lokalne) nechutnosti vznikli v poslednej dobe s jedinym cielom- vytrieskat z toho maximum zisku s minimom namahy.... na detoch sa da paradne zaryzovat bez ohladu na kvalitu, hlavne to treba dookola opakovat, preplachovat v mediach, natlacit sa do skolok a tie chudatka sa chytia a rodicia budu cvakat... myslim ale, ze kvalita sa da rospoznat pomerne lahko a my rodicia mozme regulovat, co takym krpcom doprajeme a ako budeme formovat ich cit pre hudbu.... 😅

lusyke
autor
27. nov 2015

@verronicka no tak ta o vodnikovi je este dobra oproti tomu zbytku 😀