icon

Trojkolka pre dieťa: Je to dobrá voľba?

15. júl 2026

Rozmýšľame nad kúpou trojkolky pre malú, ale neviem či to nie je len taká medzistanica na chvíľu.
Má 2 roky, vonku chce všetko skúšať sama, kočík už veľmi nemusí. Len neviem, či trojkolku reálne využijeme, alebo bude lepšie počkať a kúpiť rovno odrážadlo.
Mali ste doma trojkolku? Vozilo sa na nej dieťa dlhšie?

petamich
15. júl 2026

Dostal na narodeniny, nevyuzili sme 🙂 ja by som dnes rovno na odrazadlo pockala. Ale tak kazde dieta je ine.

anonym_9f71dd
15. júl 2026

kupte odrazadlo, krutit pedalami je zlozite, odrazat sa nohami sa nauci raz dva, natrenuje aj rovnovahu, potom bude jednoduchsi prechod na bicykel

anonym_490405
15. júl 2026

Načo čakať, 2 ročná hravo zvládne odrážadlo

anonym_09bd32
15. júl 2026

Ak vie chodit samostatne, urcite odrazadlo

wade
15. júl 2026

+1 odrazadlo

januska2
15. júl 2026

My sme maly od 2 odrazadlo 4 kolieskové puky a teraz na 3 roky dostal 2 kolesové odrazadlo maximalne využite

kp7333
15. júl 2026

Nase deti mali od roka odrazadlo, v 2 rokoch dvojkolesove, v 3 rokoch bicykel s pomocnymi kolieskami, na ktorom uz v 4 rokoch bicyklovali bez pomocnych koliesok. Trojkolka je podla mna zbytocna.

anonym_0a73be
15. júl 2026

No a ja v trojkolke vozím ešte tri a pol ročnú 😄.. odrážadlo veľmi neublíži.. máme takú menšiu len s vodiacou tyčou a super, keď sa niekde ponáhľame plne nahradí kočík

anonym_dd0e6b
15. júl 2026

Odrazadlo. Dvojročné akčné dieťa sa naučí jazdiť za 3 dni

zaphyra
15. júl 2026

Za mna cykloodrazadlo. Dcerka mala rok aj 8 mesiacov, ked na nom zacala jazdit a presne o rok sa naucila bicyklovat. Bez pomocnych koliesok.

anonym_b19517
15. júl 2026

Ak pod trojkolkou myslíš to s pedálmi kde vieš dieťa tlačit, tak to by sa u nás vôbec nevyužilo. My sme mali od roka a pol funnywheels trojkolesové odrážadlo, vieš z neho spraviť aj dvojkolesovú verziu. Ale od dvoch rokov má klasické cykloodrážadlo a je to akurát na jeho veľkosť a to mám nižšie dieťa. Ako je vysoká? Nemáš možnosť jej vyskúšať, čo sadne? Kamoška takto pokupovala a nakoniec dieťa nič nebavilo. Proste na to nebolo. Ja som si vždy vyskúšala, najprv či zvláda odrážadlo, tak sme ho kúpili, následne som vyskúšala na predajni cykloodrážadlo, pointu pochopil, tak sme vedeli, že je čas na to. Ja by som na predadajni alebo od inej mamičky vyskúšala o čo má dieťa záujem. Môj 2 ročný vie aj na kolobežke jazdiť, aj to je cesta. Poskúšajte, čo ju chytí, každé dieťa je iné.

aalt
15. júl 2026

Nasa odrazadlo nechcela, lietala na trojkolke. Ono to je fakt individualne.

anonym_6ae4d5
15. júl 2026

A ona zacala chodit nejako neskoro? Lebo u nas na odrazadle chodili decka chvilu po 1 roku. V 2 rokoch uz mali tie vyssie odrazadla, lietali na tom ako vichor. Neviem si predstavit ze u dvojrocneho este "cakat" na odrazadlo, ved to 2rocne ked na to posadis, za ten vie na tom chodit 😊 ak sa mu to samozrejme paci. Ak ale nie je este pohybovo uplne pripravena - rozumiem otazke.

Za nas - trojkolku prve dieta dostalo od starkych na prve narodeniny. Taku na dlhej palici, ktorou aj tlacis a menis smer. Perfektna hracka, vzdy vsetky male deti aj na navstevach sa na tom najradsej vozievali. Bud sedeli a viezli sa (bolo tam operadlo), alebo ak boli schopnejsie a dociahli na pedale, tak chodiki same, pripadne ich bavilo tu trojkolku tlacit a vzajomne sa na tom vozit. Kamoska si ju poziciavala miesto kocika, ked chodila so svojou 2 rocnou. Dieta tam sedi, je priputane, ale ked sa vozit nechce a ide po svojich, tak mensia zataz tahat prazdnu trojkolku nez kocik.
U nas mala trojkolka vyuzitie na 110%>

anonym_d3b05d
15. júl 2026

Odrazadlo. Lahsie sa potom nauci na bike

euka210
15. júl 2026

@anonym_autor odrazadla od 2r, ine ani nie

anonym_743ec0
15. júl 2026

My mame kombi trojkolku s odrazadlom, maly nejako zvlast neprejavoval tuzbu chodit na nejakom vozitku, tak sme skusili toto. Bude mat 3 roky o chvilu a odrazadlo ho stale nelaka, na trojkolke ale stale nedociahne nohami poriadne slapat do pedalov, cize jedine ked ho tahame. A to nie je vobec nizky, skor vyssi. Nechapem co to vyrabaju, nastavit sa uz lepsie neda. Neviem teda ci ti to nejako pomohlo, len pisem svoju skusenost a to je, ze kym nekupis, nezistis 😁

andreatytler
16. júl 2026

@anonym_autor Nemali sme trojkolku. Je to tazkopadne. Mali sme skuter 3 kolesovy. Od 2 rokov mal balance bike a v 4 rokoch presiel na pedalovy bike. Nebolo treba ucit drzat rovnovahu, len bolo treba ucit ako krutit pedalmi, ale zvladol to do 2 dni. Zase deti co jazdia na trojkolke uz vedia ako nimi krutit ale musia sa ucit drzat rovnovahu.
Znama mala taku trojkolku - kociar ze to ma rucku a mama to tlaci a dieta sedi ako na trojkolke. Vozila ho na tom do 4 rokov ked potrebovala niekam ist rychlo ze nemohla cakat na pomale dieta. Ale dieta sa naucilo na to ze na bicykel si sadne a ono to pojde a tak to berie aj teraz ked ho posadili na normalny bicykel. Musi mat pomocne kolieska a musia ho tlacit. Trosku zaslape ale snaha velmi mala.