Výmena vrecúškových aktivít II
Ahojte, mali by ste záujem o druhé kolo výmenných vrecúškových aktivít - montessori?
Počas septembra by sme mohli urobiť jednu skupinku a rozhodnúť sa čo by sme robili. Počas októbra a novebra by sme si mohli urobiť výmenu.
@teuska ahoj Miska ma tiez take obdobie, ze bezo mna ani na krok, ale napr naposledy co som jej dala tu mydlovu vodu, co robila bublinky tak sa sama hrala az hodinu a pol, som bola normalne v soku
@sykorka27 ahoj skus si pozriet moj album kde Misa maluje, tie veci co mala oblecene vyprat nesli, to sa priznam, umyt to slo v pohode a bordel nebol ziadny, mozno vam pomoze, tiez malujeme len prstovymi
@teuska to mám aj ja doma. Malý neznáša ponožky, nohy studené ako ľad a musí chodiť bez ponožiek. Keď nepomôže sranda, a chcem aby si ich dal, tak musíme nasilu. Vonku tiež sa mu nechce, ale keď je vonku, tak nevieme prísť domov.
Ja doma neurobím nič. Spolu sme v kúpelni, jem iba pri hre s ním. Inač plače a dobýja si ma. Ja som rada, lebo o chvíľočku vyrastie a bude mi chýbať. On to iba potrebuje mať niekoho pri sebe.
@svetlankat pekné fotky, môj malý neznáša mať špinavé ruky. Tak to bude sranda. 🙂
@sykorka27 kurz je dobra vec, uplne zmeni tvoj pohlad na dietatko...na celu vychovu, vlastne aj na seba samu 😉 ja mam skor pocit, ze niekedy sa potrebujeme skludnit my dospeli a viac to nechat na detoch a oni sa potom nejak tak skludnia same 😉
@teuska, ja nie som ziadny odbornik, radim len z vlastnej skusenosti 😉 literaturu neviem, mam sice doma nejake knihy ale este som ich necitala, aj p. Starkova na kurzoch nieco odporucala ale tie nezozenies v knihkupectvach jedine ze si ich pohldas niekde na stiahnutie su to priamo knihy od Marie Montessori Absorbujuca mysel, objevovani ditete.
ak nasa juli nechce ist von, tak nejdeme...ak to trva viac dni za sebou, tak ju aspon na nieco nalakam...ale nerada to robim, lebo chcem aby sla von preto ze chce ona...potom to aj tak vyzera ze sa pyta na ruky a nic sa jej nechce robit...Podla mna to nie je ziadna tragedia ked sa hrate doma a nejdete vonku 😉
Juli sa vie hrat aj sama ale vacsinou so mnou...sama sa hra ak ma nieco nove co ju extremne zaujme ale to tiez len tak, ze sa zacneme spolu a ja potom ked je zaujata nenapadne odidem a idem si robit svoje. Naucit sa to podla mna neda...to musi asi dietatko same chciet.
@sykorka27 skuste stetec, alebo rukavice, ved uvidis, mozno co Vas nebavilo vcera zajtra uz bude.
@teuska vies co, my sme napr. po minule dni boli vonku velmi malo...ved aj bolo skaredo tak vobec a niekedy vyslovene ze z donutenia, bo bolo treba zajst do obchodu, ale dnes som ju nalakala ze jej nieco kupim v obchode a celu cestu sme sa nahanali...rehotala sa, spievala si...ocividne jej to prospelo 😉
u nas momentalne nezabera ani lizatko, co bezne zaberalo 🙂
😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 BALíKY SU Už NA CESTE K VáM DOMOV 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
...z dôvodu, že boli pod 1kg sme sa (cenovo) zmestili do 1tr....TAKžE: ich už do piatku budete mat určite doma. 🙂 🙂 🙂
...VýNIMKY: mima1311, pusingua - zial vase baliky boli nad 1kg- lebo st ev nich mali tie sacky z ikea, tak ist dohodnutou formou. Mrkvicke - tebe som to vsetko zbalila do tvojej krabice- tak som ju musela aj viac vystlat- tiez bola nad 1kg, ide teda tiež 2tr.
...dakujem @sykorka27, ze toto pre nás zorganizovala 🙂 a pre nase deturence🙂🙂 😵
@malamargaretka juj sa tesim ako mala,ideme cez vikend na chalupu tak to vsetko zoberieme so sebou, palec hore
@klementina ..ahoj...my mame doma zariadenu izbicku s monte prvkami- pre nedostatok miesta v nej niektore prvky abstinuju, ale to nam zatial nechyba- ak chces mozem ti poslat foto 😉
@lenusskaa milujem tieto babiky...na tejto hre som vyrastala zo sesterkou🙂
@malamargaretka jupiiiii....tesiim sa...to bude nadeleni 😀
@sykorka27
@teuska ....Kurz Montessori 1.stupeň 16.11. sa bude konať v Bratislave, v Miestnom
osvetovom stredisku Rača, Žarnovická 7 (oproti OD Billa), od 9-18hod.
Cena kurzu 33€. Platí sa na mieste. Registrácia účastníkov bude od 8:30hod.
...nieco pre motiváciu🙂🙂
..ja sa tam tiež chystám🙂🙂babka mi bude ochotne strazit maleho a maminka sa bude vzdelávať🙂... 😉 😉 sa velmi teším
@malamargaretka odporucam vsetkymi dvadsiatimi 😉 ja sa chysam na 4.stupen v januari 😉
@blumka hej ...velmi sa tesim🙂uz to skoro vyzeralo, ze nepojdem, lebo mi nemal kto byt s malym ☹ ..ale nakoniec sa to podari🙂 😉 😀
@malamargaretka super 😉 ja som na prvy sla tak ze som sa nahlasila cela nadsena, ale ako sa blizil termin voooobec sa mi nechcelo...ale ze vooooobec...ale sla som, rano este lialo ako z krhly, MHD meskala, v Presove som sa nevedela vyznat ze kde mam vlastne ist..no horor, ale domov som rpisla taka nadsena, hned sme preorganizovali kuchynu, detsku izbu, mm len cumel, na dvojku som uz zlanarila aj @svetlankat 😀 Trojku sme nestihli, ale nevadi, po tych prvych dvoch uz mozme ist hocijako 😉 Uz aj moj muz ma sam posiela, vidi ze to ma svoje ovocie 😉
som zvedava co budes hovorit 😉
@sykorka27 tu su vypisane http://www.montessori.sk/montessori-vzdelvanie/...
prve 2 musis absolvovat zaradom, potom dostanes certifikat ze si absolvovala, od trojky si mozes vyberat podla toho co ti pasuje a co potrebujete 😉
@blumka táto pani aj niečo publikuje? Má niečo aj na internete? Niečo som o nej hľadala ale nič sa mi nepodarilo o nej nájsť. Ona má nejakú škôlku alebo školu? Alebo len robí kurzy?
Jej kurzy sú veľmi známe. Určite je to podrobnejšie ako to na čom som bola ja. Ale mne to postačuje.
@sykorka27 neviem ci publikuje, na prvom kurze nam dala svoje skripta ale neviem ci to len pre potreby kurzu mala alebo aj pre siroku verejnost. Mala v KE skolku dlhe roky, teraz vedie kurzy a seminare v Cechach a na SK. Na poslednom kurze ked sme sa rozpravali sa vyjadrila ze mozno este urobi skolku, ma teraz totiz malu vnucku, druhe vnuca na ceste tak ze kvoli nim 😀
jéj super ste sa tu dnes rozpísali, len budem asi viac času potrebovať aby som si to v kľude prešla 😀
@malamargaretka no možno aj osobitný album alebo nejako to vyriešiť aby bolo zjavné že to je real a aj z prvého kola by bolo fajn dať tam veci, ak by ešte čosi bolo treba dofotiť z prvého kola aj ja môžem 😉

@blumka iba na stretnuti o montessori u p. brantisovej www.montessoridoma.sk