icon

Aké sú obľúbené vonkajšie hry dnešných detí?

5. mar 2026

Ahojte, chcem sa spýtať, či hrajú dnešné deti vybíjanú? Ale bedminton len tak doma na dvore alebo pred blokom? Prípadne volejbal cez sieťku na ihrisku? Hrajú ešte niekedy skrývačky? V dome, v byte, na dvore, pred blokom? Asi také, že sochy premeňte sa a stop zem, už nie, že? Ako sa hrajú dnešné 10-12 ročné deti vonku? Aké robia aktivity spolu?

Strana
z2
dudos
6. mar 2026

A tiež som sa stretla s tým, hlavne v rodine, že ľudia čo žijú v RD tvrdia a vlastne tak aj konajú, že deťom musia vymyslieť program mimo domu lebo sa doma na dvore nudia a na ulici prázdno. Tak idú smer mesto, centrá, niekde na hrádzu sa dovezú s autami a pod.
Ľudia potrebujú mať dvor okolo domu ako u katalógu, všetko pekne na milimeter a hlavne neznič, nekopni, nezlom a pod. Deckám sme zobrali všetko čo sme my viac menej zažívali na dvoroch našich starých rodičov. Vie to posúdiť, moji rodičia záhradká veľmi pekná naozaj udržiavaná a deti sa tam nudia lebo kopať loptu zakázané a pod. U svokrovcov je na dvora všetko, svokor je “zberateľ”. Majú aj posadené aj zvieratá aj žihľavu po po kolena pri skleníku. A decká sú tam šťastné ako blchy.

malalienka85
6. mar 2026

dedina, vacsie deti su na korculiach, bikeoch alebo kolobezkach, moj ma 8 a ked su vonku partia hraju schovku ale najviac nahanačku, prechadzaju sa hovoria tomu kolecko, venčia psíka, vybíjanú hravaju v skole v druzine, skacu cez svihadlo alebo sa hraju s hula hop

ivanakal
6. mar 2026

Moji synovia sa stale radi hravaju na schovavacku, hraju futbal na ulici, v lete sa hraju v potoku, lezu po stromoch, mladsi stava bunkre s kamosmi v lesiku kusok od domu, potom este napr. basketbal, mame kos na dvore, alebo chodia na bicykli kade tade.

margotka17
6. mar 2026

@anonym_autor tu na našej ulici, teda časti, kde bývame hrajú chlapci od susedov hokej, futbal, bedminton na ulici, keď ide auto, všetko dávajú bokom, ale tu len cca 6 áut ide, čo sú posledné domy, inak sa všetko bicykluje, korculuje, hádžu si loptu dievčatá a občas skáču švihadlo.

zafir01
6. mar 2026

@anonym_autor byvame na dedine .mam 8 rocneho aj 14 rocneho . Hraju sa na nahanacku , stavaju bunkre , bicykluju sa , alebo su na workoutovom ihrisku a pretelaju sa kto urobi viac pritahov na hrazde a pod ....

zuzana76
6. mar 2026

ani ja nevidavam deti hrat sa vonku, maximalne take s rodicmi na ihrisku. Potom nejake vacsie hrat futbal na ihrisku, ale take ako schovavacka a podobne, alebo ze si nakreslia skolku a skacu, alebo gumu, to uz nie.

jablkovastrudla
7. mar 2026

Syn bude mat 8 ale teda domov ho dostat neviem. Cele dni su s chlapcami vonku, on ma partiu starsich chalanov 9 az 12 rocnych.Bud bicykel, kolobezka, nahanaju sa, hraju schovavacku. Ihrisko mame od domu cca 5 minut ale oni sa hraju hlavne okolo domu.

Strana
z2