Ako vybrať bicykel pre osemročné dieťa?
Ahojte prosím poraďte, no najlepšie niekto, kto mal podobnú situáciu ako my. Dcérka bude mat už 8 rokov a má 127cm na narodeniny si prosí bicykel, ale nevie sa bicyklovať, bohužiaľ bicykel mala, ale zo zdravotných dôvodov to nebolo možné. A teraz mám dilemu, akú veľkosť bicykla kúpiť v tomto veku. Podľa uvádzaných tabuliek je to tak na prelome 20 a 24. Na tej 20 vyzera už taká vyrastená,aj keď píšu do 9 rokov a cca 130cm, ale mám dojem, že keďže nevie bicyklovať na učenie by bol vhodnejší a cítila by sa istejšie. Len to je tak na dva mesiace max na toto leto. 24 by bol už vhodnejší, ale je to také, že dosiahne len tak tak nohami na zem, keby sa vedela bicyklovať, tak ani nerozmýslam a kupim jej rovno 24.
A nerozmýšľala si nad alternatívou kúpiť teraz na bazári nejaký menší a na narodeniny potom kúpiť nový väčší? Do narodenín sa rozjazdí a potom bude pekne na novom...
treba vyskusat, ja by som kupila vacsi, a sedadlo uplne dole. pripadne ak to nepojde, tak kupit cez bazar alebo pozicat mensi, ale nauci sa raz dva... (a aj pozicovne bikov su )
@mijama29 asi by som radila už 24 my sme už kupovali tak ked sa aj vytiahla dovyšky .ale ked nevie byciklovat išla by som do 20 a kludne len daky cez bazar pozriet ..ked sa rozbehne posunut ho a kúpiť väčší...
keby vedela bicyklovat poviem bez vahania vacsi, ale kedze nevie... bud kupit na bazari, alebo skusit pozicat od niekoho, vela ludi odklada pre mensie deti, nemate niekoho v rodine? pretoze na tom velkom sa jej bude tazsie chodit, vacsie kolesa = rychlejsia jazda a pod, na bicykli, ked sa ucis, potrebujes moct polozit nohu na plocho na zem, ked uz vies, tak sa staci moct dotknut spickou...
My jazdime od 4och na znacke woom. Je to lahucky bike a teda ak by si kupila vacsi, bude sa jej na tom lahko ucit. Skus sa popozerat po ultralhkom biku.
@mijama29 Ja som do nového ani nešla zatiaľ, kupovala som za nejakých 50€ z okolia a dcéra je vďačná aj za jazdenky. Radšej má aj skateboard, aj bike, aj kolobežky, aj všetko ostatné. Lyže som tiež riešila iba na sezónu z požičovne. Ale u nás to súvisí aj s tým, že aj ona si uvedomuje, že pomerne rýchlo rastie - má 9 a pol roka, 154 cm, veľkosť topánok 38...
Najlepšie by asi bolo vyskúšať priamo v predajni alebo aj v servise či požičovni.
@mijama29 kupila by som taky, kde dociahne nohami na zem, ked sa nevie bicyklovat. Ano je dost mozne, ze ho bude mat iba rok. Nech nema stres, aby ju to neodradilo. My sme mali vacsinu bazarove veci a az na Decathlon, vsetko ok.na Decathlonovom utrli lanko na brzde opakovane. Isla tazko.
@mijama29 presne ako ti pisu. Nech vyskusa, lebo aj vo velkosti rámov je rozdiel medzi 20 a 20. Osobná skusenost, objednala som cez net, ze vet to je to iste ako ma kamos 20 a bola dobra (ine znacky). A ked prisiel a muz ho poskladal bolo velky, museli sme ho vratit. Tak sme isli do obchodu a poskúšali.
Náš bude mať 8 rokov v júni akurát sme kupovali 24
24. Vsetko mensie je krok spat. Nauci sa aj na 24
Moja mala 20 v 6. rokoch, ma priemernu vysku, takze 24...
Dcera bude mat 5,5r a ma 20 tku bike
Ja bych sla do 24ky
@bluka2 aka vyska prosim.
@zooeynka moja ma 120cm. moze ist ns 24 sa ucit?
Tak, ale zase moja ma cestny 20 ma 128 cm a nevyzerá malý
Kupovali sme minulý rok.
Je to celkom opacha. Tak asi záleží aj od modelu
Ja teraz rozmýšľam či má vôbec moja 20😂😂 lebo fakt nevyzerá malý na väčšom si ju neviem predstaviť
@bublinka1426 Proste je vzdy na 50 percentile, uz neviem presne, kolko mala vtedy 🙂
@mijama29 podla veku ani nepozeraj keďže kazde dieťa je inac výškovo...jedine tými cm sa riad..nam bolo poradene,že pokiaľ ešte nevie bicyklovat tak pozerať taky kde dosiahne aj na zem aspoň spickami oboch nôh,aby sa nebál,že spadne...týmto sme sa riadili my pri vybere 🙂
Tu 20 bude mat na par tyzdnov, ja by som sla do 24.
K tomu uceniu len tolko, ze... kedysi detske bicykle az tak neboli a deti sa ucili na vacsich. Casto na ovela vacsich a zvladli to
Moj ma o mesiac 7r a je na svoj vek velmi nizky (112cm) a ma bicykel 20 . Ono su rozne velkosti aj ramov takze naozaj je najlepsie skusat v obchode ktory sadne my mame amulet a ma ozaj nizsi ram napr suseda ma tiez 20 (neviem aku znacku) a sedanku ma o vyse 15cm vyssie ako nas bicykel aj ked obaja maju sedadlo uplne najnizsie
@mijama29 mojaala 7dem ma 20 tku demu cestny ma ho od 5tich rokov. Syn mal 10 ma 146 cm ma 24ku z decatlonu dostal ho na 7dme narodeniny a edotishol vtedy takze sa bal. Este mu ke dobry na moj 27cku nesadne. Ja som ako 8 rocna behala na klasickej velkej Liberte
My sme kupovali pred tyzdnom,dcera ma 7 rokov a kupili sme 24 a je to v pohode

@mijama29 najlepšie ísť s ňou do obchodu, aj vyskúšať, aj si nechať poradiť.