Kúpiť deťom Nerf a iné hračkárske zbrane?
Peknú nedeľu prajem
Poprosila by som o názor maminy chlapcov(možno aj niektorých dievčat) čo sa týka hračkárskych zbraní,ja osobne som vždy bola proti hráčkam typu meče, pištole, samopaly,no momentálne môj 10-ročný si praje pod stromček len Nerf-ku, nič iné by ho nepotešilo,nie som z toho nadšená, pretože viem, že jeho cieľ bude hlavne jeho mladšia sestra, ktorú neznáša a robí jej stále zle... Ponúkla som mu aj iné varianty na darček,ale nič z toho.Ako by ste toto riešili, kúpiť - nekúpiť?
Ďakujem vopred za odpovede 😊
Tak, a práve som sa dozvedela, že nielen učíme deti násiliu, ale aj ich naučíme alkoholizmu. Nevadí, že nepijem ako je rok dlhý žiadny alkohol, ale včera sme k štedrej večeri kúpili detské šampanské s Labkovou patrolou a asi si z neho dám tiež. No nič, idem to tou nerfkou ukončiť.
Názory sa tu rôznia, vážim si každý jeden,viem, že je to hlavne o výchove,aby z dieťaťa vyrástol slušný človek,nie o hračkách a hrách...
@janagem som rada. Mňa pobavil komentár, kde sa spomínala vankúšová vojna ako lepšia verzia, menej nasilná, a bez ohrozenia domácnosti. Dať deťom vankúše a vyhlásiť doma "vojnu", ľahne to tu popolom. Dvestokrat radšej im rozdám nerfky a vyhodíme ich na dvor. Vybujačia sa a ešte ďalšiu hodinu potom po celej ulici zbierajú náboje.
@galganka toľká nezodpovednosť🙂
ale je to presne ako píšeš. Dôležité je čo sa deje doma, dieťa vidí, že rodičia nepijú tak ma veľkú pravdepodobnosť, že ani ono nebude, že bude mať zdravé hranice. Tak ako dieťa vidí,že ľudia sa bežne nestrieľajú na ulici. Hra a reálny život sú dne úplne odlišné veci pre dieťa a bojové hry ( samozrejme pri dodržiavaní pravidiel, bezpečnosti) nepodporujú agresivitu dieťa teraz ani v budúcnosti. Samozrejme , dôležité je čo si predstavíme pod pojmom bojová hra...a teda nie je to " týranie " malej sestry a podobne.
A podľa mňa, poriadna férová bojová hra je určite lepšia ako tie dnešné hlúpe deštruktívne rozprávky, založené na agresivite a skrytom násilí, s nadávkami... ktoré deti každodenne konzumujú. Detto počítačové strieľačky v už malom veku...
Ako tak čítam,v jednej pani "robenie si zle" evokuje hneď nejaké násilné skutky a brutálne ubližovanie a vsadím sa, že každé jedno dieťa aspoň raz v živote povedalo "neznášam ťa" či súrodencovi, inému dieťaťu, dokonca aj svojmu rodičovi...
@majaon môj má tiež 3x nerf rôzne..najviac využil s kamarátmi keď sa hrali, teraz ako teeneger občas streli do mladšej sestry..akože ‘hra’..ja som bola vždy proti gulickovym pistolom.
@galganka tak si prečítaj relevantné štúdie a nie vedomosti z googlu. Pravdepodobne ostaneš veľmi nemilo prekvapená 😉
@mamamasama jaké vedomosti z googlu, ja tu googlim akurát program v kine... 😂
@galganka To ma vôbec neprekvapuje
@mamamasama fiiii, aká hustá. To asi z tej vankúšovej vojny. Na to sa my, matky s Nintendom a Smashbros v ňom nechytáme 😂
Surodenci si zvyknu robit zle, ale zaroven sa dokazu spolu aj hrat a maju sa radi. Ty si napisala, ze syn neznasa svoju mladsiu sestru a to je pre mna vacsi problem ako to, ze byal nerfku. Dovolim si povedat, ze ked sa surodenci neznasaju, mozu za to rodicia. Samozrejme nie vzdy. Takze ako prve by som riesila ich vztah, nie nejaku nerfku. Nerfkou moze strielat aj do sestry, s ktorou ma dobry vztah.
@mamamasama alebo ty zostanes velmi nemilo prekvapena, ked o par rokov donesu domov-aj ked len drevenu zbran😁 je to normalny vyvoj chlapca..
@mariynka Tieto deti tiez este nie su v puberte. Ale ved ja ratam s tym, ze si budu vykrikovat, to patri k tej puberte aj k surodeneckemu vztahu. Aj teraz sa moje decka pohadaju a pobiju, ale su partaci a hraju sa spolu a hlavne sa lubia. Autorka pise o nenavisti. A nie je v dnesnej dobe problem najst surodencov, ktori sa spolu v dospelosti ledva stretnu. Nepisem ani o nenavisti, ale o vlaznom vztahu. Zaroven je na stastie dost surodencov, ktory maju ten vztah dobry a su v kontakte. Ja ako rodic spravim vsetko preto, aby to takto bolo, nebudem deti porovnavat medzi sebou a robit medzi nimi rozbroje (ver tomu, ze su taki rodicia) a nezmierim sa s tym, ze moje deti sa neznasaju.
A teda este k teme, ked je to to jedine co si praje, tak by som mu to kupila. Ale s jasnymi pravidlami, ze do sestry, ani nikoho ineho nebude strielat.
Ich vzťah je úplne normálny,ako súrodenci sa vedia aj pekne zahrať,aj jej dokonca pomáha,je veľmi citlivý chlapec a ja im venujem pozornosť rovnako... žiarlivosť je taktiež normálna medzi súrodencami a s tým spojené robenie si zle,zase ani dcéra si nenechá,sem tam ho sama vyprovokuje... asi som nepoužila správne slová v úvodnom príspevku, syn k nej necíti vyslovene nenávisť,to len niektoré z vás si vysvetlili po svojom...

@mamamasama nie jedného psychológa ,ale rozsiahlych vedeckých štúdií. Nerozumiem tej poznámke o absolútnej nevzdelanosti ale ok. Dnes predsa veríme tomu čo cítime a čo si sami vyprodukujeme ako by sme mali veriť faktom a záverom štúdií. Veď pohľadaj aj sama originálne zdroje, zahranicne zdroje, venuje sa tomu veľa pozornosti. To nie je o jednom článku na Google, ale o kritickom myslení a o štúdií faktov a záverov, ktoré vyplynuli z výskumov.