Nútite deti chodiť do bazéna?
Zdravím.
Máme pri dome bazén, dieťa v puberte, ktorému sa všetko zdá trápne.
Má aj málo pohybu, teda bodlo by mu trošku sa vyšantiť v bazéne. Ale nechce vôbec ísť :-/
Aj ho chcem nechať, aj ma to serie, lebo iné deti nemajú tú možnosť, on má a aj tak ju nemá záujem využiť.
by ma zaujimalo ako ho chces donutit😂
je to maly bazen alebo riadny plavecky?
@amonet 4x4 - rád sa potápa, má rád vodu. Keby som mu zakázala internet, tak by možno šiel.
Znížiť čas sedenia pred obrazovkou.
@amonet 4x4 - rád sa potápa, má rád vodu. Keby som mu zakázala internet, tak by možno šiel.
@anonym_autor 4x4 je väčšia vaňa, chápem, že puberťáka už nebaví. Nenútila by som. Dala by som mu na vstupné na kúpalisko.
Internet by som mu obmedzila bez ohladu na bazen, ak je zavrety v izbe na PC ci mobile a ma malo pohybu. Do bazena samotneho by som ho nenutila - pochybujem, ze mas doma plavecky bazen, kde sa dieta "bude hybat".
Ze sa nehybe myslis tym ze ma aj nadvahu? Ty riesis uplne iny problem dietata uplnou blbostou (nutenim do zahradneho bazena 🙂).
Prepac ale pubertak sam alebo s mamou v bazene 4x4 na dvore? Akoze co tam ma robit? ved to je traposina pre neho (a necudujem sa)… necakaj ze sa bude pubertak “santit” na dvore v bazene, nema 5 ani 8
Teba tiez vsetko pravdepodobne nebavi a nenutia Ta . Urcite by som ho nenutila len preto lebo ma moznost
Namocit sa moze aj vo vani😃 v 4x4 by to ani mna nebavilo.
@anonym_autor rodicia bezne deti nutia na kruzky tak aspon za to neplatis.
Mne synova psychologicka povedala ano musite ho nutit do aktivit. Tak to robim....
Chvalabohu za rodičov, ktorí ma nenútili do aktivít, už len z princípu by som bola proti. Toto sú veci, ktoré má dieťa robiť s radosťou, inak radšej nie.
Och, tieto nazory zase, akoby ste doma vsetci mali plavecky bazen 🫣.
Mne veru nebolo trapne ani v nafukovacom, ked sme mali doma ako jedny z mala kedysi, priemer mal 3 metre, ked som mala "nast" a chodili ku nam aj kamosi, aspon sa trosku vychladit v horucavach. Spravili sme si bazovu limonadu. Vecer opekacku v lesiku za zahradami. Potom sme chodili aj na bicykloch na priehradu, ale tam ma nechceli nasi velmi pustat, lebo bolo treba ist po hlavnej, co vedie z BA do KE , bali sa o nas.
Jasne, ze na sport to nie je, taky bazen, a pohyb v zmysle, ze by schudol, to nie je, to je hadam jasne, ale nemusi cely den sediet za mobilom. Obmedzim rodicovskou kontrolou a nech ide na bicykel, futbal zahrat s kamosmi, ked nechce do bazena. Ci nema kamosov? Ako nutit, no to je osemetne. Ja som dnes nutila vysavat a vypratavat skrine pubertiakov (11 a 13). Neupraces, poo ede sa nehras na x boxe a neboj, poriadili.
Donutit ho nedonutis, nasi sa tiez nekupu, tiez mame taky bazen, cvachceme sa v nom ja s muzom, na kupaliska nechodime, ale syn chodieva cvicit do posilnovne. A teda veru mne to vyhovuje, my si dame drink, lahneme na lehatka a uzivame. Tymto detom sa nezavdacis nicim, resp oni to nepovazuju ako nieco vynimocne, ale ako standard, ako ze mas doma chladnicku. My dospeli si vieme vazit aj taketo veci, ze sa osviezim doma v bazene, my sme ako decka nemali, isli sme sice par krat v lete na kupko a potom do prirodneho jazera si zaplavat a bolo.
@anonym_autor a rada, mne ked sa zda, ze su vela zavreti v izbe, tak idu vysavat, umyvat podlahu, alebo vytrhavat burinu v zahone, skus toto, mozno pojde aj do toho bazena.
Povedz decku, nech si privedie kamosov, mozno im bude bazen dobry.
Z tohto dôvodu tento rok nebudeme mať bazén, deti to už nebaví, navyše potrebujú kamarátov k tomu, tak zavolajte kamošov a možno sa ešte využije, treba sa ísť kupat normálne dakde, to aký akože pohyb bude mať podľa teba v mikro bazéne 4x4? to nič tam nemôže robiť ani plávať ani nič čiže úplná zbytočnosť , ak má málo pohybu vždy za to môže rodič, bicykel, korčule, kamaráti, túry a ide sa
A má súrodencov? Že by tam teda šantili spolu? Lebo neviem si samotného puberťáka predstaviť ako "šantí" v bazéne 4x4. Na plávanie to nieje, na potápanie tiež nie. Máme podobný bazén a áno, malé decká v ňom blbnú ale ja s mužom si tam max sadneme.
Moja dcéra nemala mobil v ruke od februára. Deti nenútim k ničomu, ani ja som v puberte nechcela robit to, čo mi prikázali 🙈 tak začala dcéra upratovať, tvoriť, hrať futbal 🤷♀️
Mame more pod nosom vhodne na kupanie po cely rok s nadhernymi piesocnatymi plazami, bzen 2,5 x 9, a aj tak to dcery v puberte nebavilo, dolezitejsi boli kamosi, playko, mobil....vzbura prisla okolo 14.roku. Teraz ked uz dospela dcera (este stale studentka) obcas pride z Madridu domov, tak je travenie volneho casu c. 1 bazen a more.
Nech si zavola domov kamosov, trochu zredukuj internet.... Myslim, ze aj my sme v tom veku chceli travit cas bez rodicov, len sme nemali internet, tak sme vymyslali lotroviny
@anonym_autor tak kvôli tomuto mám bazén už druhý rok na povale. Deti(stredoškoláci)nechcú a pre mňa zbytočne. Viac sa hýbu keď idú venčiť psa ako keby vysedavali v bazéne
@anonym_autor tvoja predstava o santeni pubertaka v takej mlacke je aka? Co keby si to nechala na neho? Ked sa bude chciet namocit, tak sa namoci. Mozno skor v sprche ako v bazeniku
Mne synova psychologicka povedala ano musite ho nutit do aktivit. Tak to robim....
@anonym_80a346
Prosím ťa a to ti poradila do akého veku dieťaťa, nebodaj aj po 15 rokoch??
@anonym_autor
To nie je bazén ale vyrivka veľkosťou... Chodila som na plavecký, ten mal 25m a časom som uprednostňoval radšej ten 50metrovy. A ty chces od neho pohyb teraz? Kokos, ja keby sa nehybem na Tom plaveckom od 6 rokov, v puberte by ma nik nedonutil a ak, s takým kysl ksichtom že až. Na pravidelný pohyb si mala myslieť predtým a nie nechať ho dlho na nete. To nie je výčitka, len konštatovanie.
Meniť ho už. Možno obmedz net a opýtaj sa, ktorý šport by si vedel predstaviť robiť pravidelne. Koľko má rokov?
@anonym_80a346 Tá by mala vrátiť diplom. Nútením úspech nedosiahneš, skôr motiváciu treba
Nenut ho. Jeho by to bavilo skor s kamosmi,tak nech si pozve obcas kamaratov a nech sa tam vyblaznia. Mozno v horucavach sa parkrat omoci,ale ked aj nie,nic sa nedeje. Chalanov to az tak nebavi doma v bazene.
@anonym_80a346 Tá by mala vrátiť diplom. Nútením úspech nedosiahneš, skôr motiváciu treba
@anonym_98c15c tak nevylezie v dveri ako je rok dlhy. keby sme sa riadili co chce. .mame to komplikovanejsie.
@anonym_autor My sme bazén prestali napúštat, keď mali deti tak 13, 14 rokov. Tiež sa im tam už nechcelo kúpať, radšej šli s kamošmi na kupko alebo von.
Jasné, vy tu všetci mate doma 12 m plavecké bazény však? To určite.
Jasné, vy tu všetci mate doma 12 m plavecké bazény však? To určite.
@anonym_c72bcf Ved nie, ale nebudem pubertaka nutit "santit sa" v minibazene, najma ked ma byt dovod akoze malo pohybu.

by ma zaujimalo ako ho chces donutit😂
je to maly bazen alebo riadny plavecky?